78986
  • BUKSAGe
    Ne haragudj, de engem vádolnak annak a bizonyos eLiXir fórumozó alregjével, de a Te adatlapodon szerepel az ő stílusához hasonló szöveg. Kérem a moderátorok ezen kielemzését. Köszönöm!
  • gosumofo
    menj már innen
  • BUKSAGe
    Szia! Azt elfelejtettem, hogy arról ne is beszéljünk, hogy QWER bindel hogyan lehet játszani!?
  • gosumofo
    minden hónapban más lesz
  • tarti19
    Én 500K-ból ráztam össze a barbáromnak egy kis geart, amiben hallhatatlan:)
    Vicc, hogy a dh után most a barbár a opélogó.
  • yesname #47529
    Akkor is teleportál. Ha pedig testközelbe állok, one shotol előbb-utóbb :) Egyébként rájöttem, szerintem neki is van engrage timere.
  • BUKSAGe
    Szia!
    A rövid bevezetőd második mondatáig jutottam! Ez hiányos nagyon!! Szégyenteljes ez a guide a játékos társadalomra nézve!
  • Különc
    Comprehensive All-Around TANK Barbarian Guide by Különc

1_ Rövid bevezető: Minden olyan játékban, ahol bármilyen beleszólásunk van a karakterünk öltözékébe, harcstílusába azokban amióta az eszemet tudom tank karakterrel játszottam és szinte soha nem érdekelt más. WoW-ban BC vége óta full time tank voltam/vagyok (tauren warrior) és meg sem fordult a fejemben, hogy mást indítsak mint barbárt(?) a Blizzard új játékában így egy fél délután alatt 60-ra felexploitolt Wizardon kívül és egy 47-es hardcore barbáron kívül szinte semmi mással nem is játszottam. Másik ok, amire elixir világított rá, nem szó szerinti idézet: Tank karakterekkel a legutolsó balfasz is tud játszani. (Van benne valami)

2_ Miért a kérdőjel?: Én úgy vélem, hogy ahogy én játszom, az nem egy tipikus barbár. A barbárokat úgy ismerjük, hogy hiányos öltözékben két egykezes vagy egy baszott nagy [insert kedvenc fegyvertípusod]-al gázol a belekben. Ez a guide nem ilyen karakterről szól, így aki nem tank vagy nem érdekli a dolog, az ne olvasson tovább. BTW jobban illik erre a játékmódra a "juggernaut".

3_ Mire érdemes gyúrni?: Hangzik a kérdés mindennap a topikban, én általában egész testet szoktam, 5 edzésre le... na félre a tréfával, elmondom hogy ÉN hogyan látom a dolgokat

Strength: egyértelmű dolog, elsődleges barbár stat (de nem a legfontosabb, erről később) ad damaget, és ami még jobb, ARMORt ami szerintem az egyik legjobb stat a játékban (nerfig?)

Dexterity: Dodgeot ad, ami 100%-ban redukálja a kapott sebzést a támadástól. Jól hangzik, de távolról sem ilyen könnyű a helyzet. TANK barbárnak NINCS SZÜKSÉGE dexterityre, se dodgera, ugyanis az kőkeményen csökkenti a DPS-ed, a Self heal esélyét, továbbá tudtommal dodgeolni nem lehet az arcane enchanted, plague, desecrator és egyéb finomságok tickjeit. Summa: legyen minél kevesebb!

Intelligence: Dexterity felett egyértelmű prio, egyébként jó ha rendelkezik vele az adott tárgy, de ha nincs az se gond, mert nem számottevő a resist értéke, amit nyersz vele

Vitality: Cookie Cutter stat, nincs miről beszélni, ha nincs a cuccon vit, akkor semmire nem jó (ami általánosságban igaz lehet, inkább hardcoreon), passzívval együtt 100%-a az armorodba is számít, illetve ez határozza meg, hogy túléled-e a következő tarkóst vagy sem.

Armor: imádom ha nagy számokat látok itt, mert ez azt jelenti, hogy halhatatlan vagy. Van aki a 200 000 feletti sebzést szereti, én a 12 000 armort. Én problémám. A játékban MINDEN bekapott sebzést csökkenti, nem csak a melee ill. physicalt.

Mikor a gearemet összeállítottam az elsődleges szempontom az volt, hogy minél nagyobb egyensúlyban tartsam a strength és vitality értékemet (jelenleg az arány 1426-1492). Ennek szimpla oka van, elérni minél nagyobb HP-t minél kevesebbet áldozva a sebzésből.
    Ugyan a patch előtt nem voltak enrage timerek a bossokon, így lehetett őket ölni 6k dps-el is, de az 1.0.3-óta ez nem lehetséges soloban.
    Most patch után nem lehet félóráig tökölni az Actbossokon és az elite packokon sem, ámbár a véleményem az, hogy 13000 DPS MINDENRE elég. Nincs szükség többre, megmondom miért.

A bossok mechanikája az lenne, hogy mindegyiknek van egy bizonyos támadása, amit EL KELL kerülni, vagy borulsz. Ez az 1.0.3 patchig igaz volt a legtöbb szituációban, ám...
    Amilyen geart most bemutatok, azzal NEM KELL MEGMOZDULNI se Belialnál, se Azmodannál és Diablonál sem. Jól hangzik igaz? Mivel nem mozdulsz meg, konstans a DPS-ed, simán beleférsz a 3 percbe, főleg ha van Wrath of the Berserker a tarsolyodban, de erről a következő részben.

4_ Skill Build, amit használok:

Rövid ismertető a miértről:
    Q betű
    Revenge: minden barbár barján ott van, akinél nincs az Demon Hunter, kész, must have a dolog, 5% heal/target, magas weapon damage, és szinte spammolható. Ha nem kellene a Shout, mind a 6 slotra ezt tenném ki. Itt jön a képbe, hogy ne legyen magas dodgeunk, ugyanis dodgera NEM proccol a revenge, ezzel kieshet egy fontos selfheal vagy dps.

W betű
    Wrath of the Berserker: 2 percenként 15 secig tényleg egy igazi barbárrá válsz, szerintem mindenki látta már mit tud, gyakorlatilag egy I win button. Kétszer elsütve egy bosson kizárt hogy rádenrageljen, hacsak nem 2000 a dps-ed.

E betű
    Threatening Shout: 15 sec hatóidő, 15 sec CD, nekem ez elég fairnek tűnik, a -20% damage reduction meg főleg. Ahhoz, hogy meccset nézhessünk játék közben, míg a ranged dps haverjaink corpse runolnak vagy várják, hogy felkeltsd őket elengedhetetlen még jó gearben is

R betű
    Warcry: Armor növelés, teljes partyra hat, kedvenc statom a legOPbb rúnával a játékban, nincs kérdés, revenge mellett a másik must have egy (tank) barbárnak. Ha elfelejted nyomni, úgyis a Demon hunter haverod majd figyelmeztet rá, mert azt hiszi, hogy ezzel nem fogják 1 hitelni.

Bal klikk
    Frenzy: beépített attack speed, nem is kicsi, segít, hogy ne kelljen törődni az IAS-al, bár aki tank, azt úgysem hatotta meg eddig sem

Jobb klikk
    Furious Charge: milyen jól néz már ki, ahogy a shielded maga elé tartva mindent letarolsz a 'csába, nem? Ha olyan pozícióba kerülsz vagy fearelnek a mobok, akkor rendkívül jó escape skill, jól néz ki és szarrá healeled magad vele, must have.

Most pedig jöjjön egy kép a gearemről és pár szó a rajta lévő statokról:

Ez így 21279998 gold +/- 2 millió, ami véleményem szerint nem annyira húzós, szerintem jól jártam, főleg hogy AHban alig van upgrade és jelenleg szükségem sincs kiadni még többet gearre, mert bőven elég ez.

Mint látható tartottam magam ahhoz, hogy minden cuccon legyen strength (ez nem mindig volt így) és vitality és all resistance (kivétel amulett és fegyver). Ez a három stat, amire érdemes rákeresni az AHban, majd mikor kilistáztuk az itemeket, rendezzük armor szerint őket így máris 4 statra kerestünk rá a 3 helyett, jó mi?

Még egy nagyon fontos statra hívnám fel a figyelmet, az pedig a % life. Sokáig szkeptikus voltam vele, de mióta elkezdtem stackelni, azóta tényleg halhatatlan a karakter. Miért is jó, ha van 72 000 hpd, mint nekem? Egyszerű az oka: Ha körbevesznek, olykor 20 000 körüli HPS-t is lehet tolni, ha folyamatosan proccol a revenge, szinte nincs a játékban olyan szituáció, ami képes ezt túldamagelni. (A szinte 0 dodgenak köszönhetően mindig eltalálnak, tehát a Revenge proccolásának esélye rendkívül magas)
    (Egyet azért mondok, mondjuk egyszerre 3 stack desecrator, 3 stack plague és 4 arcane enchanted gömbben állni, de ugye ki várja végig, hogy ez megölje? Ja igen, és a Belial enrage, az már tényleg húzós)

Ha van 70k hpd, 1 revenge ~3500 körülit healel 1 targeten, amennyit a patchnek köszönhetően SZINTE semmi nem üt ekkorát, tehát a nagy HP poolnak köszönhetően 1 targeten is simán tartani tudod magad.

Véleményem a life on hitről: kétségkívül jó stat, sokan használják, de én másik utat választottam, a vitality és % life stackeléssel, meg is mondom miért.

Life on hit nagyon drága stat még mindig, illetve olyan 800 körüli érték az ami kezdésnek elég. Másik, hogy a life on hit nem fog megvédeni ranged mobok ellen. Szúnyogok, Act 3 repülő madarai a tűzköpésükkel, meg úgy gyakorlatilag Act 3/4 hemzseg a ranged moboktól és sokszor előfordul, hogy blockolja egy másik szörny vagy a pálya olyan kialakítású, hogy nem férsz hozzá és free damaget tol beléd. Ez ellen viszont a magas élet véd.

Tehát magas élet>tovább bírod>többet healel a revenge és a furious charge>tovább tudsz állni a fikában, tűzben, arcaneban>tudsz menőzni a csajoknak vele

Life on hit>drága>frenzy muszáj hozzá>IAS is muszáj hozzá>sokat kell stackelni belőle, ami más stat rovására mehet

Jelenlegi karakter összes statja és kinézete:

Köszönöm a figyelmet!

TL;DR verzió:

All Res>Vitality>% Life>Armor>Strength

tl dr: állok a tömegben és nem halok meg.
    profit! By RaTBaG
  • Kandurex
    2M alatt nem beszélünk :)

#47517 ha estig nincs rá komolyabb jelentkező dobom az AH ba
  • Akronomus #47525
    Állj végig közel hozzá, és nem teleportál.
  • RatBaG #47524
    tl dr: állok a tömegben és nem halok meg.
    profit!
  • Skill
    lightshoot nevű progit használom. szerintem a legjobb ami létezhet erre.
  • nejad
    hogy lehet ilyen kis képeket kreálni amiket piac topicba be lehet rakni mert nemtom 20 kb megcsinálni valaki elmondaná? kösz
  • BladeW
    Te még nem tudod használni, mert csak 13. szintű vagy
  • yesname #47520
    Kullet Inferno-n hgoyan kell letudni DH-val? Egy idő után a teleportálásával insta halál van. Egész addig lehet tudni mikor teleportal és nyomok egy smokeot, aztán egy idő után semmi anim, egyik pillanatról másikra ott terem és insta death :(
  • BUKSAGe
    500k
  • Kandurex
    tudom van piac topik, sry...:( legközelebb csak oda rakom
  • Kandurex
    nah miután látom az előző fejszémre elég sokan jelentkeztek, főleg barbárok, ezért bátorkodom kirakni egy másik szerzeményem is,...egyelőre nem rakom ki AH -ra, ha valaki kínál valami összeget érte, megbeszéljük

• Traky70
    "Piac topik" a fejlécben csak dísznek van?
  • denevérember
    Akkor ez a BUKSAGe csak valami kamu?! Aztmondod ? Vagy nem nekem szólt a hozzászólásod? Mert akkor bocsi :)
  • DonZorro
    Meg is van. Azért köszi mindent... (csupán nem 1 arany volt hanem egy picikét több. 20e)

For the nightmare staff go to the quest "The Prime Evil" on nightmare and purchase the Plan from the Quartermaster next to the healer for 1 gold.For the hell and inferno staff just the same.To upgrade you only need the staff of the difficulty before and an amount of gold (200k for nightmare, 500k for hell and 1M for inferno I believe)
  • BladeW
    Én is rá tippelek.
  • DonZorro
    Melyik árusnál és mi a neve? Sehol nem találtam!
  • Droughert
    Elixir
  • BladeW
    Ne próbálkozzatok, valamelyik itteni sértődött troll alregje.
  • denevérember
    De ha van még aki 12 Lv körüli az írjon! :)

Nevem: MCfosat#2410
  • denevérember
    Nekem is azt írta ki... én sem tudtam felvenni :/
  • DonZorro
    Köszi!!!
  • sata75
    biztos jól adtad meg? azt írja nekem, hogy nincs ilyen felhasználó:(
  • denevérember
    Felveszlek friendbe :)
  • Carmang
    Gear-edről csinálhatsz szkrínsotot.
    Tod vizuális típus vagyok :)
  • Carlos
    Egész pontosan meg kell szerezni a pálca plan-jét, 5 itemet amivel legyártatod a kovácsnál.
    Ezután már csak upgradelni kell a normal pálcát pénzért 200K, 500K majd 1M.
    Az upgrade plan-eket Bastion Keep egyik árusánál veheted meg 1 aranyért.
  • DonZorro
    Jogosítvány? Az meg mi a fene? Honnan lehet beszerezni???
  • Akra
    Olvasgattam most du. erről a DH - EA+NT nerfről. Kérdésem most akkor továbbra is érdemes használni vagy BL kell helyette. BL 2xtalál de max fele krit dmg-e van mint a NT-nek ami 3% hp is. Single-re legjobb,de Boss fighton kívül nincs single. Egyfeszt aoe van egész játékban,de még is érdemesebb akkor is NT-nél maradni?! A topicban végül NT mellett voksolnak. Meg valamit 1.04ben megint csinálnak NT-vel :S
  • Carlos
    Valódi neve Whimsyshire.
  • Fyrex
    az a lényeg, hogy hálistennek kicsit sem szánalmas vagy lejáratott poén hogy többen itt arra pazarolják az idejüket (amiből úgy néz ki egy kicsit túl sok szabad) reggeltől estig, hogy alregeket csinálnak, illetve az alreg haverjukkal jópofiznak, hogy milyen kis butuskák

oh wait...!
  • Akra
    Egye fene utoljára adok még egy esélyt a barbárnak. Várom ügyes legyél! Győzz meg miért is ne dobjam ki.. xD
  • BUKSAGe
    Helo!
    A póni pályához (aminek a valódi neve valójában PonyLand) csak normál szinten érhető el, magasabb szinteken csak és kizárólag póni jogosítvánnyal térhetsz be.
    Remélem tudtam segíteni! Bye
  • Rehom
    nem úgy van,hogy minden szinten kilehet nyitni csak drágább a staff?
  • DonZorro
    Srácok, a pónis pálya csak NORMAL szinten tolható végig? NIGHTMARE szinten nincs ott a szellem. Valamit kihagyok???