78989
  • Narxis
    Én reménykedem, hogy Blizznek lesz egyszer annyi pénze, hogy megvegye a Föld nevű bolygót és elnevezze Európát Azeroth-nak, Amerikát Kalimdornak, Ausztráliát meg Outlandnek. Ázsia vagy Japán lehetne Northrend.
  • Narxis
    A Blizzard 100 év múlva is a topon lesz.
  • Hegi90
    miért lenne vége a wownak? :O
    diablo már 8 éves, mégis még mindig mennek a bnet szerverek, és bizony játszák elég sokan, nincs vége annak se :D
  • ProGabe #2689
    az utolsó mondat egy szép nagy paradoxon (pontosabban antinómia) :P
  • PunkZoli
    a karakterek már rég megvannak, a skillek minden már rég készen van, most már csak a felépítése van és a teszt...
    Mondták továbbá, hogy bemutatnak nemsokára még egy karakterosztályt :)
    És a starcraft2 tervezési menetét követik ami arra engedne következtetni, hogy idén decemberben kiadják, bár ez nem valószínü :(
  • Barnus
    Azért másnak tetszhet, nem?:)

Attól, hogy apukát hiába kérlelted, nem fizetett elő neked WoW-ra, s ezért most savanyú a szőlő, nem kell elkezdeni fröcsögni.

Ez a wow utálat nem tudom miért lett most ilyen felkapott hype a magyarok közt, kispistikéknél divat lett szídni.

bár, ha belegondolok üres világban, 50 online userrel tört szerveren lehet, hogy engem sem fogott volna meg...
  • Szega87
  • Szega87
    mert te bennfenntes vagy nem? elég kicsi rá az esély, tekintve hogy 2 kasztal meg félig kész storylineal rendelkeznek
  • HeadHunter86
    Hagyjátok már azt a Fostalicska WOW-ot, rühellem, és még itt is ezt kell látnom.
  • bgabor
    Már miért lenne vége a WoW-nak? Én nem sokra tartom az egész WOW mizériát, de azt el kell ismerni, hogy a WOW tartja el pénzügyileg a Blizzardot, ami vitathatatlanul a legjobb fejlesztőcsapat a piacon, az egyetlen, ami még nem adott ki szart a kezei közül.

Úgyhogy a WOW már azzal megtette a magáét, hogy anyagi függetlenséget biztosított az SC2 és a Dio3 fejlesztéséhez. Erre volt jó, ellátta a feladatát.
  • shaba23 #2682
    "WoWnak vege evegi kiegel" ez egy meglehetősen merész és teljesen megalapozatlan kijelentés.Részemről a dio3 még minimum másfél éás, és nem azért mert ennyi meg ennyi időnek kell eltelnie 2 blizzard játék illetve annak kiegészítőjének megjelenése között, hanem mert a blizzard nem ad ki szart a kezei közül. Mintahogy (vissza térve az első mondathoz) nem nyírja ki az aranytojást tojó tyúkot sem.
    Az Aion-t meg meglátjuk, hogy a repülésen kívül mi fogja megkülönböztetni a többi lineage klóntól...majd ha nem lesz 2 hónap után ingyenes, újra elő lehet venni a témát:)
  • Narxis
    Unatkozunk.
  • szucsy89
    jajj hagyjátok már ezt a megjelenés témát jön amikor kész lesz, még a készítők se tudják akkor meg mit találgattok??:S
  • AntiHero
    Nem fogadó oldal ez:) Szval nem kell mostantól megjelenési időket beírni HTX!
  • FlyingV
    Tévedsz, én mondtam, hogy még az is elképzelhető számomra :)

Még valami: jöjjön, amikor akar. Addig csinálok öt karaktert LoD-ban és FEJENKÉNT KETTŐ TYRAELJE LESZ MINDNEK WAZEEEEE xD
  • Narxis
    2010 lesz az.
  • HeadHunter86
    2009-ben tuti kijön.
  • TVelvet
    Szereintem tuti hogy 2031ben fogják kiadni!!44
  • mustang93
    Diablo III a király"WoW fejlesztöi csapatol"
  • Barnus
    Nem a témába kapcsolódtál be teljes mértékben. Senki egy szóval nem mondta, hogy a D3 előbb jönne ki, mint a SC2. Természetes, hogy SC2-t előbb kezdték, előbb jelentették be, közelebb vannak vele a végéhez és előbb fog megjelenni, mint a Diablo3. Itt az okfejtés arról szólt, hogy Davidus szerint a Diablo3 előtt nem csak az SC2 jön ki, hanem előbb még kiadnak az SC2-höz majd egy KIEGÉSZÍTŐT is(SC2 Expansion) és csak aztán dobják ki a D3-at. Ezzel nem értettem egyet:)
  • Zarache
    vagy csak egyszereuen nem erdeklni mivel maradna meg ember es a kovi mmo ugyis visszahozna oket :D
    amugy Aiont nemcsak a barataim varjak annak a jateknak nemvolt reklamja se az emberek terjesztettek szet es ezt a masik orias csinalja az NCSOFT :D
    es azert valjuk meg egyedul az NCSOFT-ak joval tobb elofizetoje van minz Blizzardnak
    ja amugy AoC csak egy feltupirozott game semmi exra hellgate london meg nc xD
    Aionak legabb lesz egy jo strukturaja no mind1 ez nem Aion forum :D
  • ProGabe #2671
    "mert SC2ből is SC1 második exp lesz lassan"

nem-nem! WWI-s beszámolókat pont tegnap olvastam el és kiderül belőlük hogy mocskosul átalakították mind a három fajt! na de ennyit az escékettőről :)

Diablo 3 BIZTOS hogy SC2 után jön.

jöjjön az,amit még senki nem vont bele az elméletébe: ugyebár sok-sok fejlesztői csoportból tevődik össze a Blizzard. van 3 nagy,akikhez szorosan kötődik a Wow,Sc2,D3 fejlesztése. de! ezeken kívül ott van a zenéért,marketingért,tökömtudja miért felelős részleg is. és most jön a lényeg: azon felül hogy a 3 jól elkülöníthető besegít egymásnak és rengeteg az átcsoportosítás (ezt már többször,több helyen is nyilatkozták) a kisebb részlegek csak egy feladatra tudnak 100%-ig koncentrálni. Sc2 bejelentésekor nyilatkozták hogy a render videót több hónapig (!!) csinálták és még csak azzal vannak kész! amikor bemutatták a zergeket nem is rendert csináltak hanem a játék enginével hoztak össze egy videót! kiderült: a Diablo 3 montázsát csinálja az az "osztag" (mármint a rendervidókért felelős). tehát ebből már gondolom sejthető hogy hogyan is néz ki a dolog: a render csapat megcsinálja az Sc2 vidjeit (és segít az egyéb grafikai munkálatokban is,úgymint az egységek portréi.szintén nyilatkozatból derült ki hogy van) és utána jöhetnek a D3 rendervideók

na ez már nagyon elvetemült konspiráció,de számomra teljes mértékben logikus
  • Barnus
    Aion még nincs. AOChoz is hatalmas reményeket fűztek. Az, hogy a te ismerőseid várják az Aiont, nem jelenti hogy 10 millió ember fele is azt várja:)

LOTRO-nál is azt mondták. Azért ez mégiscsak a gyűrűk ura világa. Egy alapműre épülő mmo. Wownak annyi.

Guild Wars: INGYENES MMO. = WOW-nak annyi.

Hellgate: London: Ingyenes tartalom = wownak annyi(+uberbrutál sokkal jobb lesz mint wow merthogy az exdiablosok csinálják)
    Age of Conan: extra szép, brutál grafika = wownak annyi.
    nem is tudom mi volt még.
    Eddig egyik esetben se jött be:)

Aion is szép és jó és ódákat zengenek róla, de majd ha megjelenik, ha leteszteled akkor kiderül hogy milyen a HANGULATA, A JÁTSZHATÓSÁGA, mennyire tudsz azonosulni a dolgokkal, mennyire kapsz rá az ízére. Nem minden a grafika, meg amiket beharangoznak róla.

Egy esetben garancia az előképek, és az előinfók. Ennek neve: Blizzard.
    Ebből következik az is, hogy ha egyszer valaki elcsábítja a WoW közösséget, az nem más lesz, mint a Blizzard következő MMO-ja.

Ha a Blizzard igazán veszélyesnek tartanák az Aiont, akkor már bejelentették volna az új MMO-jukat és full erővel azon dolgoznának. Ez játékoknál nem úgy működik, hogy: úristen kijött a konkurencia játéka, csökken az előfizetőink száma, mit csináljunk? Gyorsan dobjunk össze egy ellenjátékot:)

Szerintem a Blizzard látja azt, hogy a WoW mennyire sikeres, tudja, hogy van még benne tartalék, van még ötlet a tarsolyukban, amivel az embereket magukhoz láncolhatják.
  • AntiHero
    A Diablo 3 jóesetbe ha megjelenik 2009 Decemberébe. De sztem majd 2010-11 körül fog.
  • Davidus
    kb 4 éve ez megy:D
    "hú figyeljétek meg majd kijön az X játék és vége lesz a wownak!!!"
  • Zarache
    csak azert van vege mert nem AOC-ni mennek Aiont varjak most sokan WoW-bol meg L2 taborbol illetve mg ottvan a stargate world vagy a warhammer ja es meg a gw2 is jon :D
  • Barnus
    Ezzel csak az a gond, hogy sc2 és wow bejelentések között két év telt el. Plusz ott egy MMO-ról volt szó, ami több munka volt szerintem. Itt SC2 és Dio3 bejelentés között mindössze 1 év van. + ugye egy kieget se igazán van érdekük fél évvel az eredeti játék megjelenése után kiadni.
  • Barnus
    "WoWnak vege evegi kiegel viszont csinalnak egy masik mmot" erre nem tenném a nyakamat azért.

Ameddig nem kezd el csökkenni rohamosan a wow aktiv előfizetők száma, addig miért lenne vége? 10millióan játszanak vele. Fizetnek HAVONTA. Most jön ki a WOTLK, annak ellenére, hogy BT és Sunwell között majd fél év üresjárat volt, és semmi nagy újdonság nem jött, nem koptak el az előfizetők. Gyanítom, hogy WOTLK-ba sok inaktív is visszatér. Tegyük hozzá azt is, hogy időközben kijött a nagyon várt Age Of Conan is, mégse húztak át AOCozni az emberek. Ha WoTLK első hónapjaiban is marad ennyi előfizető, akkor hülye lenne a Blizzard nem kiadni újabb kieget. Egyébként se állította soha, hogy wotlk lenne az utsó kieg. TBC-nél is mindenki azt mondta, hogy biztos nem lesz több.

Felejtsd már el ezt a Dio 3 februárt, ne etessük már a népet ilyen badarságokkal:)
  • FlyingV
    naja.. WOTLK október SC2 december Dio3 február :D Lenne itt tömeges orgia
  • Davidus
    ezért jött a WoW másfél évvel a WC3 kieg után. elméletem szerint SC2 kieg és D3 között csak annyi idő lesz mint WotLK és SC2 között:D
  • Pretorian
    Jahh, de a WoW az egy jóval nagyobb project volt a Blizzardnak, mint a Warcraft III...MMO-t jóval macerásabb készíteni, mint offline rpg-t, vagy éppen RTS-t...
  • Pretorian
    Én a SC 2-t azért érzem közelinek, mert elég sok vidit és képanyagot szórnak róla mostanában...ez csak jelent valamit...
  • Zarache
    de a Battle.net ujitas eloszor sc2-t ereniti mert az jon elobb aztan poroghet a dio3 is xD
  • FlyingV
    Zarache: "vegre kezd a topik normalisabb lenne :D"
    jaja, megérkeztem xD

Igazság szerint én mondom azért vagyok nagyon bizakodó, hogy nagy meglepetésben lesz részünk és hamar kiadja a D3mat a Blizz, mert egyrészt tényleg netszerte gamspottól kezdve mindenki ezt az időszakaszt tippeli, másrészt qrvára jól néz ki a játék, 5 class lényegében kész van, történet is, illetve nagyon kétértelműen fogalmaznak a játék részeinek készültségét illetően (amibe bele tudom magyarázn ia hülyeségeimet :D). Még valami: mivel azt mondták, év vége felé várható a Battle.net megújítása, ez is elgondolkodtat..
  • Zarache
    hali valamennyire egyet ertek veled de en marketing felol kozelitem meg inkabb mivel Blizznek jo ha sokan veszik meg a termekeket ezert kell hogy ne egy bughalmaz jojjon de attol meg sietniuk kell mert mas cegek megszorongatjak a tokeiket mivel SC2 es Red Alert egyszerre jonnek ki es mindig is nagy rivalisok voltak ezert gondolom hogy 2009 elejen kijon SC2 akkor jon Red Alert is
    WoWnak vege evegi kiegel viszont csinalnak egy masik mmot amirol nemtudni milyen lesz de itt a Dio ezzel se art ha sietnek mert 2009-ben jon egy nagy kaliberu game igaz ez havidijas es nem egy folytatas de egy nagyon igeretes game Aion
    es ha azt akarjak hogy ne csak a fanok toljak a Dio3-al akkor kb egyidoben kell megjelenniuk vagy elobb szal az korulbelul 2009 nyara :D
    de ez is csak egy szempont az en velemenyem az hogy mindet megszerzem magamnak :)
    OFF
    ui.:aki nemtud eppen mivel jatszani es egy porgos hentelos gamet akar annak nemtudom ajalani TQ-t eleg vonatott game volt szamomra inkabb a most megjeleno illetve megjelent(USA) Devil May Cry 4
    ON
    vegre kezd a topik normalisabb lenne :D
  • Barnus
    wow kieg több mint valószinű, hogy legkésöbb novemberben, de inkább már előtte megjelenik.
    A Diablo 3 előtt bizony még minimum másfél év van. Ez tuti. Ez csak nőhet, csökkenni nemigen. Általános tendencia, hogy a Blizzard által tett bejelentések után minimum másfél év eltelt mire megjelent az adott játék. kivételek ezalól a kiegészítők, amikkel ugye nincs ennyi gond, adott a motor, adott a grafika, csak új pálya kell meg egykét plusz szolgálgatás. Namost SC2-t már egy éve bejelentették, az már közeleg a kiadáshoz. Ideális esetben fél év múlva itt van. Kis csúszással rászámolva, ha jól haladnak a dolgok, akkor 2009 elején valamikor megjön.

De D3 bejelentése most, 2008 júni végén történt. Adj hozzá másfél évet. Persze ez a másfél év nem kőbe vésett tuti biztos adat, de saccolásra tökéletes. legkorábban 2009 decemberre várhatjuk szerintem. Ez egy nagyon ideális és optimális eset lenne, én nagyon bízom benne, hogy gőzerővel dolgoznak, és nem fog hónapokat húzódni a megjelenéd, ettől függetlenül ne számíts SC2 és D3 egyszerre megjelenésre:)
  • Barnus
    attól még létezett. A soha tehát nem állja meg helyét:)
    Dehát spekulálgathatunk itt naphosszat, majd kiderül, hogy mit hoz a sors. de azt, hogy egy kész játékot visszatartson Blizzard, azt nem tudom elhinni. Főleg egy kieg. miat.... Mert ha azt mondanánk, hogy SC2 és D3 egyszerre készül el, és egyszerre lehetne kidobni, akkor még érhető lenne, hogy két nagyágyút nem vet be egyszerre. Na de egy D3 kaliberű játékot ne adjon ki egy kieg miatt? hát nekem nem túnik reálisnak:)
  • FlyingV
    Sry, de megint van 1 elméletem xD

Nos, A Diablo a legnagyobb neve a Blizznek. Ezért mondom, NEM várakoztathatják a bejelentés után a rajongóikat annyit, mint pl egy SC2vel. Sőt, pont az a véleményem, hogy az SC2-t azért jelentették be sokkal korábban, hogy a játék készítése közben is egyre többen 'vegyék észre', hogy készül. Az SC esetében nincs akkora őrjöngés, mint a Diablo esetében (bár én is nagyon örültem a bejelentésnek).

Mivel Blizz nagyon a WC világára koncentrált (uhh halkan megjegyzem, szerintem a WoW-ot HIBA volt a WC villágába ültetni, mindegy), elhanyagolta az SC/Diablo univerzumokat szerető embereket, ezért most alkotniuk kell valamit nagyon gyorsan, hogy ne csak egy egy-két ember által ismert, elfeledett világ legyen ezekből a nagy nevekből (igen, tisztában vagyok avval, hányan játszák az SC-t is, Diablot is[én is :D ]). Az se lenne meglepő SZÁMOMRA, ha egy napon jelenne meg a 2 játék:)) De hogy ilyen egy évben vagy egyik vagy másik ááh totál nem figyelnek erre, sőt jobb lenne magukról lerúgni ezt a terhet, hogy jajdemiértnemcsináltatokfolytatásmég.. Főleg, hogy dolgoznak ugye egy teljesen új világban játszódó valamin.

Hozzáteszem, mindenki arra gondol, hogy 2008 WoW exp, 2009 SC2, etc etc... SZVSZ meg ha lehet tippelni, inkább a Diablo 3 jelenik meg hamarabb. Bár mondom szerintem eléggé valószínűsíthető, hogy nagyon közel egymásgo, év vége fele, jövő év eleje környékén jelennek meg. A mai világban nem lehet megcsinálni azt, hogy 3 évig baxtatjuk szegény emberkéket egy Diabloval..

De 2009 júliusában, egy viharfelhőkkel tarkított napon, sarokban csendesen sírdogálva, Gilette Fusiont tartó remegő kezemmel, érfelvágás közepette, miután bejelentették, hogy 2012 előtt nem jön ki a Diablo, mert új motor, meg még nincs kész a 3. karakter, illetve act2 közben elakadt az ihlet és persze olyan darkos lett a game, hogy nem tudják tesztelni a játékot... Szóval majd akkor átértékelem a most leírt hablatyaimat:)
  • Davidus
    az nagyon régen volt:) WoW még a Wc3 megjelenése elött be lett jelentve és a Wc3 kieg után 1 évvel jött ki
  • Barnus
    egyébként meg ha már a "sohánál" tartunk, akkor Blizz kezdetektől fogva vizsgálatát jelenti. Lost Vikingsnek, Blachthrone-nak volt kiegészítője, mielőtt újat adtak volna ki?
    Hozzáteszem Diablo1-nek se volt 'hivatalosan' kiegészítője, vagyis D1 után jött SC1. A kieg az egy Sierra-s próbálkozás volt csak.