Diablo

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bélanéni
Azt mondták, ez azért van, hogy kényelmesen tudj azért figyelni a story-ra is, naplókra, feljegyzésekre stb..., a körítésre, mert ha ennél sokkal húzósabb lenne, arra már nem lenne kapacitásod. Nightmare és magasabb szinteken már nem ezeket fogod olvasgatni. Nekem tetszik a koncepció, mivel a 4 szint közül az utolsó 3 nem teljesen ugyanaz lesz tartalom szempontból mint a Normal, mindegyik tartogat meglepetést.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

bélanéni
Jó, de a bétának nem az a lényege, hogy az élvezeti faktor baromi magas legyen. Gondolom a teljes eleje is ilyen lesz, késõbb biztos egyre nehezedik (ez már a bétában is érzõdött LVL8-9 szint körül), de az igazi kihívás Nightmare-en kezdõdik.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

TVelvet
Nem, de fosol mint állat, ha leesik a hp-d. 😄
antgecc
Erõsebbek úgy a mobok?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

TVelvet
Nyomd HC-ban. 😊 Úgy izgibb némivel.
antgecc
Egyébként igazán csinálhatták volna nehezebbre a bétát. Elég lehangoló a nulla kihívás.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Mondjuk ez tényleg igaz. Teljesben azért remélem nem barbár hegyek lesznek. Majd a végén jól legyengítik és még több sírás lesz.

Elképesztõ néha (mindig) mi megy a Blizz fórumon. Néha komolyan nem értem, ezeknek az embereknek nincs más az életükben csak a Blizzard meg játékaik?

Igazából minden álhírt, meg egyéb szarságot ezek az emberek generálnak, aztán megy a kamu hír mindenfele. Blizz meg nem gyõz magyarázkodni.

Pedig azt hittem a külföldi fórumozók normálisak, de úgy látszik a nagy számok törvénye itt is igaz. Kérdés mennyi ezekbõl a tizenéves. Mert talán azt gondolom, hogy az idõsebb korosztály már csak rendelkezik valamiféle józan ítélõképességgel.

Nem is fórum az. HYPE gépezet sok D3 gyíkkal az élen. <#eplus2>
antgecc
Bétára azért nem igazán építhetünk. Gyorsan kipörgethetõ és az ember már indítja is a következõ classt. Ennek fényében abszolut random, hogy milyen classtársakat kapsz. Kivéve persze a barbárt, mert minden ropikarú kocka imádja a brutális odabaszást 😄

Igen láttam azt is😊. Nálunk a Barbár nagyon elhúzott, a DH meg eléggé alulteljesített a nemzetözi átlaghoz képest.

Érdekes ez a felmérés. Megpróbálok visszaemlékezni milyen arányban voltak játékosok a csapatban és valami ilyesmi rémlik:

Wizard kevés volt. Barbár kifejezetten sok, fõleg férfi. Nõit elvétve látni csak. Monk sem túl sokszor, ha volt is, akkor az adott csapatban több. Demon Hunter szerintem kifejezetten sok van. Nõi, férfi felváltva. Witch Doctor is van bõven, béta alapján elég népszerû, mert majdnem mindig valaki az. Legalább egy ember ugye.

Bétás public élmények szerint ilyen lista ugrana be látottak szerint:

1. Barbár
2. WD
3. DH
4. Wizard
5. Monk

Érdekes a szavazás itteni és a Blizzard-os eredményekkel összevetve.
Kandurex
mint ahogy a mi házi felmérésünk is hasonló ám 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Érdekes, hogy a leghátul végzett. Nekem szimpatikus ez a kaszt. Pár napja voltam egy olyan partiban ahol csak WD volt. Mindnek megidézett ghoul és igazából nem sok dolgunk akadt. <#vigyor4>

Viszont a statisztika elég jól mutatja, hogy a két legkedveltebb kaszt melyik. Nem is véletlen, hogy ezt a kettõt hozta át a Blizzard a harmadik részbe.

WD HC módban is erõs. Egyedül is megállja a helyét, partiban meg remek támogató.
antgecc
Az összes közül a legritkább. Ennyi nekem elég 😊

Nemrég volt hivatalos Blizzard fórumon felmérés a classok népszerûségérõl és ott a WD végzett leghátul 15%al, nem sokkal a DH és a Monk mögött. Nekik 17-18% volt, a Barb és Wizard párosnak meg 24-25%. Szóval azért olyan nagyon ritka nem lesz😊.

antgecc
Hát én csak örülni fogok neki, ha ritkaság leszek az alattomos kis dokimmal.

Imádni fogod. (Ahogy én is nem mellesleg.)

Elég sokrétû képességei vannak, bár tény, hogy szinte majdnem mindegyik irdatlan nagy erejû és szanaszét szedi a képernyõ lévõ ellenfelek többségét, a tereptárgyakkal együtt. Nincs annál szebb, mikor odabaszol egy akkorát a földre, hogy a zombik megtanulnak repülni, a falakon lévõ zászló meg olyant hullámzik a lökéshullám hatására, hogy majd leesik onnan, de még a pókháló is berezeg a közeli eldugott sötét sarokban.

A vértengerrõl nem beszélve ami az egész után marad. Azért megnéznék egy 4 barbár megy együtt és mi marad utánuk bétát személyesen! 😄

Kandurex
"1 ütéstõl pusztul a fél képernyõ "

I LIKE IT...<#zavart1>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kicsit rosszul fogalmaztam. A DH sem unalmas. Jó játszani vele, csak nekem a többihez képest eléggé egyhangúnak tûnt. Illetve a másik ok, amiért nem szimpatikus, mert én kevésbé szeretem a távolsági harcot. Oké, hogy a Wizard is távolról küzd a legtöbb esetben, de legalább látványos varázslatok közepette és fõleg területre hat. Persze lehet nála is változtatni, de a Magic Missile dobálás egyenként az elég frusztráló egy idõ után.

Wizard viszont be is tud menni a tömegbe és ott harcolni. Erre nagyon jó a mannába egyáltalán nem kerülõ villámnyaláb varázslata (rúnázva még inkább, mert a közeli nyalábok berobbantják az ellenfeleket), vagy ott van a fagynyaláb átrúnázása és akkor máris a wizard körüli forgó fagyfelhõ lesz belõle, ami a wizard közvetlen környezetében lévõ ellenfeleket sebzi/meg is öli.

Wizard nagyon változatos. Szerintem Õ meg a Barbár a két alapkaszt. Velük lesz a legjobb a játék. Legalábbis a béta alapján nekem ez a kettõ messze jobban tetszett, mint a három új kaszt.

antgecc
Igen, ezt a legutóbbi patchben változtatták. Úgy mint a Bola shot is viszonylag hamar megvolt a DH-mnak, jelenleg viszont már nincs meg neki az újított szintkövetelménynek köszönhetõen. A Blizz képesség oldalát viszont érdemes nézegetni, mivel annak ellenére, hogy jelenleg nem jó szintkövetelményeket mutat, a képességek leírása tökéletesen egyezik a jelenlegivel.

Visszatérve a DH-ra: Azt írtad: "ha nem csapdázol". Miért ne csapdáznék? Annyiból áll a kaszt, hogy lövök távolról. Miért a wizard mibõl áll? És a barbár mibõl áll, csak annyiból, hogy csapkodok közelrõl, nem? A shift lenyomása pedig nem fárasztja a kezem (látnád hogy pörög sc2 közben), hanem élvezem, hoyg nem csak 2 gombot kell nyomogatnom az egeren, miközben könyöklök az asztalon (pl barbár). A DH messzirõl lövöldözése meg leginkább arról szól, hogy hogyan tudod leggyorsabban nullára pucolni a termeket (pl. ha csak ész nélkül lövögeted a bolát dupla annyi idõ).

Egyébként meg ízlések és pofonok. Nekem a barbár féle megyek elõre, bele a tömegbe, 1 ütéstõl pusztul a fél képernyõ nagyon nem jön be. Nem leszek tõle keményebb a monitor mögött és a legkevesebb kihívást jelenti.

Végigtolva a bétát mind az 5 classal level 13ig azt kell mondjam, hogy nincs unalmas közöttük. Lehet, hogy a bétában a DHnak van a legkevesebb lehetõsége, de ha megnézed a késõbbi skilljeit bõven van benne potenciál. Gyakorlatilag a DH és a Wizard tök hasonló játékélményt nyújt, csak direkt sebzésben a DH a jobb, areában meg a Wizard.

Érdekes meglátás. Szerintem a leggyengébb kaszt az összes többi közül és a legunalmasabb is egyben. Ha nem csapdázol, akkor annyiból áll az egész kaszt, hogy lõsz az íjjal távolról, de még egy kicsit a kezed is fárasztja a plusz SHIFT lenyomás miatt. Persze ízlések és pofonok.

Illetve még annyi hozzáfûzni valóm van még, hogy ahogy az összes többi karakternél egyre jobb, másabb és jól használható képességek jönnek elõ a szintlépéseknél a DH ugyanazt csinálja, maximum picit erõsebben.

Nem néztem a késõbbi képességeit a Blizzard oldalán. Lehet nagyon jó lesz ez a kaszt is, de a bétában számomra elvérzett. Mondjuk nem is érdemes nézegetni a Blizzard képesség oldalát olyan nagy elánnal, mert tök máshogy vannak ott bizonyos képességek, mint a bétában. Egy egyszerû és gyors példa: Ancient Spear már alacsony szintû barbárnak is megvan. A honlapon meg valami 26. szintkövetelmény még mindig.

antgecc
Sztem meg nagyon is változatos a DH. Nekem nagyon bejött, hogy nem észnélküli daragép, hanem trükközni kell vele, taktikusan mozogni, stb. Sztem az egyik legizgalmasabb class.

j0nNyKa
nem találom a kalkulátorban a "használat közben / gyakorlatban ez a spell ilyen-meg-olyan" részt
illetve az "ez a kaszt ez-meg-ez a spellje miatt ilyen-meg-olyan hangulatú" rész sem jelenik meg nálam
de egyébként köszönöm, megkaptam a válaszomat Árnyvadásztól
illetve egy link csak neked 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

antgecc
Miféle tapasztalatokról beszélsz? Leírta azokat, amiket már régóta bárki megtekinthet a hivatalos oldalon lévõ skill kalkulátor segítségével.

Tessék, "tapasztalatok" a DH-ról.

j0nNyKa
köszönöm! 😊

nem akarlak ugráltatni, de a többi kasztot is ilyen részletesen megnézted? nem akarsz rá idõt szánni, hogy róluk is írj? tök jó ezeket olvasni

Sheltem
Ha már itt tartunk.

Bár az ember addig használja a fizikai lemezt ameddig feltelepíti aztán megy a szekrénybe, de remélem , hogy a kedves magyar játékkiadó nem fogja megjátszani ugyanazt mint starcraft2 esetében.

Azaz nálunk sima igénytelen dvd tokban árulták , mindenhol tõlünk nyugatra kemény papír igényes dísztokban.

Persze tudom van akinek ez nem számít de ha 15k ért sima mûanyagtokban lesz akkor megint külföldrõl fogom rendelni(ha nem leszek túl türelmetlen).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Leírom az is. Most éppen van idõm.

Demon Hunter két dolgot tesz. Az egyik, hogy csapdát állít, amit a rálépõ ellenfél aktivál és amíg a csapda hatása mûködik, addig igen lelassul. A másik pedig az íjászat. Sajnos ez a kaszt eléggé ismétlõdõ játékmechanizmust takar és alacsony szinten leginkább támogatónak jó.

Csapdát rak, akár többet is, de csak oda tudja ahol áll. Emiatt, ha a tömeg közepébe akarod letenni, akkor oda kell menni. Éppen ezért késõbb lesz egy varázslata, amivel nagyon gyorsan (árnyékfutás effekttel) befut a tömegbe, ott gyorsan elhelyez pár csapdát és ugyanezzel a varázslattal ki is fut. Majd a háttérbõl lövöldözik.

A lövöldözésre íjat, vagy számszeríjat használ. Kétkezes fegyvert nem viselhet. Sokszor kell nyomni a SHIFT billentyût, mert kimozdul a karakter vagy véletlenül elindul az ellenfelek irányába. Ami semmiképpen nem jó, mert közelharcra alkalmatlan.

A lövését a Rapid Fire nevû képesség teszi hatásossá, ezt felrúnázva csökken a Hatred levonás. Lehet robbanó fejes nyílvesszõre is szert tenni. Ez is egy képesség. Ez elõször talál, majd egy kis idõ elteltével robban, ilyenkor a közelben lévõkben is kárt okoz.

Illetve egy képesség van, ami védekezõ hatású. Ezzel szellemlény lesz nagyon rövid ideig a DH , így ezalatt az idõ alatt nem látják a szörnyek. Fekete árnyékkép lepi el.

Nem igazán tartom erõs karakternek és sokkal kevésbé változatos, mint a többi. Azoknak jó akik az íjászt szeretik. Késõbb valószínû megerõsödik.
Sheltem
Én cdgalaxisban veszem. Általában adnak a játékokhoz posztert is, remélhetõleg diablo3 posztert fognak mellékelni(vagy ki tudja).

Bár úgyse rakom ki a falra, de ha már kapok mellé elrakom szépen.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Avenger
Én azt remélem, hogy a game.co.uk-n lesz "akciós" digitális változat. Anno a riftet vettem ott és volt lehetõség digitális változatként megvenni igen jó áron. Ha nem lesz akkor marad a teszkó 😄

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

j0nNyKa
jaja, coraban vettük pont 13k-ért, szerintem megjelenés napján azonnal
igazad lesz, dobozos verzió fog játszani itt is

Klemice
A WD köcsögdobálása rúnázás hatására alföldi robit vagy friderikusz sándort esetleg kulka jánost nem dobál köcsög gyanánt?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Az a baj, ha lesz is piszok drága lesz. SC2 esetében, ha nem csalnak az emlékeim vagy 16000Ft vagy 18000Ft volt. A lényeg: Bolti árnál ez lényegesen magasabb volt. 13000Ft volt azt hiszem a SC2 a boltban.
j0nNyKa
tehát egy szétturbózott nekró, nice

jó leírás <#eljen>
DH-t nincs kedved ugyanígy kipróbálni, és leírni a tapasztalataidat?

Béta élmények:

Witch Doctor rendel HC módban. Zöld béka varázslat, kifogyhatatlan békák özönét indítja útnak. Az ellenféllel érintkezve mérgezõ pukkanás kíséretében durrannak szét. Ugyanezen varázslat a legelsõ rúnával kombinálva már sárga színû békákat idéz meg. Ezek amint ellenséggel kerülnek kontaktusa, felrobbannak, nagyobb hatásfokú sebzéssel.

3 db Ghoul. Idézhetõ lények a WD kísérõi és támogatói. Automatikusan felkeresik és elpusztítják az ellenségek. Rúnázva zöld színûre váltanak és az alap harapó-karmoló sebzésen kívül méreg sebzést is bevisznek.

Magasabb szinten megkapjuk a Ghoulokat felrobbantó varázslatot is. Érdemes kivárni amíg az ellenség közelébe kerülnek hû alattvalóink, majd megvárni míg nagyobb tömeg rendezõdik köréjük és akkor bevinni a robbanást. Pusztító hatású lesz.

Az alap köpõcsõvel egy mérgezett nyilat küld igen nagy távolságra a WD. Az elsõ rúnával kombinálva ez megháromszorozódott sebességgel megy végbe, míg a második rúna hatására megmarad az egy lövés, de hatása bénító lesz és ezzel lelassítja a támadót.

Az egyik leghatásosabb WD varázslat a tüzes denevér rajzás. Szinte kifogyhatatlan energia, mert a mannát szinte alig veszi le. Nagy távolságra és széles szögben ereszti ki a WD a denevéreket, amik felgyújtják az áldozatokat, még haláluk után is lassú lángon égnek.

Emellett lehet köcsögbe zárt pókokat dobálni. A köcsög földre érkezéskor széttörik és a benne lévõ agresszív pókok azonnal támadásba lendülnek. Rúnázva már fel is ugranak az áldozatra. Viszonylag hamar elhaláloznak, ha nincs a közelben támadható lény.

Utoljára hagytam az egyik legjobb, leghatásosabb WD varázst. Pár méter átmérõjû körben élõholtak kezei nyúlnak ki a földbõl és akik ezen járnak lelassulnak és sebzõdnek is. Nagyon hatásos tömegek lassítására. Rúnázva még nagyobb sebzést okoznak a rajta járkálóknak másodpercenként, a grafika annyiban változik, hogy a kezek közt férgek kezdenek el zsizsegni. Elég csúnya látvány és a hangja is kellemetlen, de nagyon hatásos varázslat.

Sheltem
Wow kiegészítõknél is volt. Vannak is videók a Youtubeon. Starcraft2nél szintén(asszem Allee 576ban) volt egy nagy party.

shala
Én tegnap érdeklõdtem meg a Mamutban található 576-ban, azt mondta a srác, hogy õk még nem tudnak semmit sem az éjszakai nyitásról.

non potest pluere aeternum

j0nNyKa
arról van már infó, hogy lesz-e pl. digitális változat?

hehe, jó móka lenne 😄

How much can you take,before you snap?

Sheltem
Vajon lesz 0day éjféli cdgalaxis/576 diablo3 vásárlás/party? 😊
Ha igen ki fog innen menni? 😛

bélanéni
Jó, de ehhez béta kulcs is kellett <#idiota>

Avenger
Avenger#2668 az enyém, igaz nincs béta rajta, de ez lesz a teljes játékban is <#nevetes1> (csak kettõvel késtem le a 666-t <#shakehead> )

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Sáska
de jo, hogy vegre nem a bejelentesrol szolo theorycraftokat kell olvasni, hanem beta elmenyeket<#eljen>

felesleges, mert már bnet fórum is tele van ilyenekkel...

How much can you take,before you snap?

Persze a blizzard fórumról még ki lehet, csak aztán pistike kipostolja facebookra, meg youtubera, meg fszomtudja hova, és igen hamar igen széles körben terjedhet a dolog. Na ezt akadályozd meg.

j0nNyKa
ha bejelentkezel eu.battle.net-en, az account szekcióban bal oldalt láthatod a battle tag-odat

update: ok, azaz 😄

bélanéni
Beléptem Battle.net-re, még nem adtam meg eddig.
Most pótoltam a dolgot, az enyém: belaneni#2967

bélanéni
Mi is az a battletag? Amilyen nevet használok SC2-ben pl?

bélanéni
Azért ezeket a komolytalan fröcsögéseket elég könnyû kiszûrni szerintem <#rolleyes>

Hát én ezt nagyon, de nagyon kétlem. Ha pistike majd nem tudja megölni a mobokat legnehezebb fokozaton nulla gearben, akkor majd megy a forumra sírni, meg rossz hírét kelti a játéknak. Ez ugye már nem történhet meg manapság. <#bdead>

antgecc
Nagyon király 😊 Akkor lehet felvenni kolegák: antiqueA#1751 Este vevõ lennék egy kis csapásra a dokimmal.