78998
  • Különc
    Jól beszélsz, ahhoz képest hogy nincs életed
  • j0nNyKa
    +1
  • 1Darton1
    Az a nagy helyzet, hogy a lootnak minimális köze van a RMAH-hoz.
    Meg sem próbálom azt mondani, hogy a random az véletlent jelent, még a végén körberöhögsz.
    Az a megokosítás, amiről beszélsz, az egy durva overall drop nerf volt, és részben azért lépték meg, mert act3-ban túl sok 60 fölötti esett. Részben pedig azért, mert Józsikának is kellett a top loot act1-ben, de tenni nem akart érte. A fluktuáló dropról nem sok minden lehet mondani, egy minimális statisztika előképzettséggel könnyen meg lehet érteni. Az is igaz, hogy sokszor állítgatták a droprate-et, de az inkább szolgálta a játék szavatosságának kitolását, semmint a RMAH pörgését. Egy jellemző ellenérv arra, amit állítasz, hogy épp akkor nerfelték durván a dropot, amikor minden szart csillagászati összegekért vittek még el. Ki is alakult egy jókora kínálati hiány RMAH-ban, amin csak bukhattak. Ezt már csak akkor próbálták helyreállítani, amikor a casual többség már elvándorolt.

Ez a "jó napokon emelt drop, aztán semmi egy hónapig" akkora gazdasági ökörség, hogy általános iskolában tanult műveletekkel pár perc alatt lehet cáfolni.
    A "ziccered" pedig, ha lehet, akkor még ennél is naivabb ötlet. Cégszinten néhány ezer dollárért ilyesmit csinálni (ami a bevételük olyan aprócska töredéke lehet, amit százalékban kifejezve problémás lenne leírni, annyi nulla lenne a tizedesvessző után) túl kockázatos ahhoz, hogy bárki hozzájárulna. Egyéni akciót talán el lehetne képzelni, de akkor egy életre kinyírná a karrierjét az illető.

De még ha valamelyik ötleted véletlenül igaz is lenne, miért jó az a 2%-nak és miért szop rajta a többi? Nem látom a különbséget, amiért másképp hatna ez pár emberre.

Azt az állításomat pedig még mindig tartom, hogy a droprate nem különösebben befolyásolja a RMAH-t. Vagy ha igen, akkor a levonások jellegéből adódóan a sok alacsony értékű tranzakció sokkal előnyösebb volna. Amit eddig a változtatásokkal elértek, az mind a RMAH bevétele ellen irányult (nyilván nem szándékosan), ez nagyon jól látszik a mostanra teljesen kifulladt forgalomból.
  • Sunrider924
    Hm, pedig eskudnek hogy lattam egy Bashiok postot arrol hogy az Ah alapjan "balanszoljak" a droppot(igen, belenyulnak akkor es annyiszor ahanyszor szuksegesnek latjak), mert nem akarjak, hogy felboruljon ez a csodalatos d3 gazdasag.
  • Dr DeViLKiNG
    Amit nem "lát" az ember, azokról lehet a legjobb összeesküvés elméleteket gyártani. :D
    Én még mindig nem találkoztam ilyen "jó" nappal, pedig minden nap játszok.
  • Hegi90
    Én csak arra gondoltam, hogy a befektetett idő alapján viszonylag normális lootot kaptam. Tény, hogy az elején az exploitolók/ultrakockák/rangedek sokkal előrébb jutottak, mint mások, de még most sem értem mire ez a sírás rívás a loottal kapcs.
  • Susarc
    "Szépen feltöltik a RMAH-t a "jó napokon (emelt drop)" aztán visszaveszik 1 hónapra. Aztán pár napig megint jó a drop.
    És azért ne hidd, hogy a blizzard nem rak fel tárgyakat a RMAH-ba. Nem überfaszát fognak, csak erős közepest, vagy gyenge felső kategóriást. Ez akkora ziccer amit hülyék lennének kihagyni."

teljesen igy látom én is! a lootrendszert pedig szerintem is hetente akár többször is okositják ninjában......
  • Sunrider924
    Nem tudom milyen papirformat gondolsz, de abban igaza van Carlosnak hogy az Ah a problema, meg ha nem is pontosan ugy ahogy irta. Adott egy online jatek, egy balance nelkuli 5os class csoport es az Ah amibe szepen akarki felrakhat akarmit. Az ugyes/cheater/hacker/makos atverekedi magat a lootpinatat jelento jatekreszbe es minden fasza cuccost feltolt az Ahba. Neked vagy annak aki megveszi. Es aki megveszi az ki is baszta a gear progressiont az ablakon. Gondolkozz picit, mit irt Devil amikor kiraktak azt a durva dmg barbart par napja? "Megjelentek az elso arab karik". Szoval lenezi ha mas Ahbol szerzi a top geart, de o is hasznalja a rendszert, mert neki is van haszna belole. Na kb ez az AH osszefoglalasa, meg csak nem is szukseges rosz, egyszeruen csak rosz igy ahogy van.
  • Hegi90
    Akkor úgy látszik én vagyok az egyetlen ember, akinél jelentkezik a papírforma.

"(viszont 10 perc múlva indulok haza, szóval ha nem válaszolok azonnal az nem a beismerést vagy megfutamodást jelenti)." - téged komolyan érdekel egy tét nélküli vita eredménye, amit idegenekkel vívsz egy magyar fórumon?
  • Carlos
    Elbaszott loot. Összevissza "ugráló" loot rendszer.
    Egy nap kurva jó a loot, aztán másnap hoppsz, szar sem esik.

Most ne mondd nekem, hogy ez véletlen, mert akkor körberöhöglek. Pl többen itt (jómagam is) örültünk, amikor "megokosították" a loot rendszert a patch-el. Esett is szépen a ilvl 63-as. Voltak szépek, voltak szarok. Egy körben esett nekem is vagy 8-10 10-15 perc alatt. Aztán két nap múlva ugyanott hopp, 2-3 rare esik, azok is max ilvl 61-esek.

Szépen feltöltik a RMAH-t a "jó napokon (emelt drop)" aztán visszaveszik 1 hónapra. Aztán pár napig megint jó a drop.
    És azért ne hidd, hogy a blizzard nem rak fel tárgyakat a RMAH-ba. Nem überfaszát fognak, csak erős közepest, vagy gyenge felső kategóriást. Ez akkora ziccer amit hülyék lennének kihagyni.

Kábé ezért gondolom azt amit gondolok.

(viszont 10 perc múlva indulok haza, szóval ha nem válaszolok azonnal az nem a beismerést vagy megfutamodást jelenti).
  • 1Darton1
    Na, és ezen a ponton meséld el, hogy miért szop miatta bárki is. Mert ez még nem derült ki a több száz hasonló kommentből.
  • Carlos
    Mert a játékosok 98%-a nem kockul rá a RMAH-ra. A maradék 2% keres rajta, a többiek szopnak miatta.
    A 2% jó, a 98% 50% sír hangosan, a másik 48% pedig csendben tűr vagy szépen abbahagyja a játékot.
    Én sírtam (bár nem hangosan) és abbahagytam.
  • 1Darton1
    Úgy is lehet sokat foglalkozni a RMAH-val, hogy közben nem is használod. Például fórumokon sírni róla, hogy mennyire tönkreteszi a játékot.
    Bár így jobban belegondolva, még értelmet is nyer az egész. Azok szoktak a legmarkánsabb véleményt megfogalmazni, akik csak érintőlegesen vannak tisztában a témával.
  • Carlos
    Ééééén RMAH? beraktam 10 tárgyat, elvittek 2-t. Kábé ennyi volt az összes RMAH élményem. sose foglalkoztam vele ennél mélyebben.
  • jazzy
    500 euro kb nem egy nagy összeg sokan itt többet kiszedtek jóval, nekem ennyi jött össze, de nem játszok már még a pénzért se mert rohadtul unom, majd ha jönnek új legendaryk beizzítom.
  • Carlos
    Nem feladja, megunja. :)
    Amúgy lehet, hogy van benne valami. Amúgy ha akarnék énis tudnék keresni rajta, ebben 100% biztos vagyok. Csak egyszerűen nincs kedvem RMAH Tycoon-t játszani. Mert tényleg lehet vele keresni egy percig se vitatom. Csak nagyon képben kell lenni azzal, hogy épp most mi a menő. Olcsón megvenni, drágán kirakni. Kábé ennyi. (és persze szerencse: van-e balek aki 10 euróért kirakja a 100 eurós kardot és aztán van-e balek aki megveszi 150-ért)
  • 1Darton1
    A többség nem is akart vele keresni, ez csak egy lehetőség. Én szeretek ah-zni, úgyhogy nekem kifejezettem élménydús volt az a része is. Ha 2 dollárt sem keresek, akkor is bőven megérte volna az árát. Ahogy Te, úgy én is egyből abbahagytam, amikor kezdtem beleunni.
    Nálad talán az volt a gond, hogy túlságosan rákoncentráltál a RMAH-ra, és a játék érdemi része elsikkadt.
  • j0nNyKa
    Az ilyeneken, mint te kaszálnak ezek a cégek.
    (megveszi CSILLIOKERT, majd feladja)
    :)
  • Susarc
    én 12 eurót:D:D

kapják be akik megszedték magukat!:))

amúgy tényleg grat nekik...többet molyolnék vele vagy lenne szerencsém is biztos én is jobban zsebpénzezhetnék belőle,de még a goldos cuccokkal sincs szerencsém május óta:P szerintem valami orbitális szopóágon vagyok:S:P

valoszinüleg ha lecsupaszitanám a karikat 300-500 euró összejönne ,de nincs türelmem....már szóltam bróker havernak melóhelyen RMAH-zon már pöppet,de ő meg nem ilyen gémer arc úgyhogy nem füllik rá a foga...pedig ecseteltem neki pár hét alatt belejönne /tudná mi mennyit ér/ és milyen jól járnánk:P
    Az az igazság,hogy igazi lóvét nem magával az effektiv játékkal lehet keresni hanem rákell cuppanni AH-ra meg a fórumokra és okoskodni az adás/vétellel
  • Carlos
    Látom mindenki csilliárdos lett a diablo-val... Grat nektek.
    én kemény 2 dollárt kerestem az egésszel, de kábé leszarom. Amint elkezdtem unni a játékot abbahagytam.
    Csak csalódtam kicsit az egészben.
  • 1Darton1
    Én magát a játékot is olcsón vettem, és egy pillanattal sem játszva többet, mint amennyit élveztem is, megkerestem vele az új highend számítógépem árát. Lassan az új 24 colos monitorom ára is összejön.
    Az tény, hogy az elmúlt hónapban 20-30 órát játszottam összesen, de nem is meglepő, hogy manapság egy játéknak ilyen rövid a szavatossági ideje.

Az a jó a RMAH-ban, hogy amit eddig csak feketén csináltak páran (amihez nekem gyomrom vagy türelmem nem volt), azt ebben a rendszerben teljesen legálisan lehet. Ezért nem is értem ezt a babonás félelmet.
  • Susarc
    már megszedted magad Dióban? te szemét akkor azért gratu!:)
  • Savmacska
    Mégis mivel ?
  • Dr DeViLKiNG
    Hát igen, nem ártana egy kis beöntés most a piacra... alig lehet eladni valamit.
  • jazzy
    Én várom, ha minden játék árának a tízszeresét visszaszedem boldog leszek.
  • Carlos
    És te ezt várod?
    Megveszed a játékot csillióért (merthát blizzard). Aztán még plusszba fizetsz a széphátasért meg az odabaszókardért?
    Aztán jönnek a kiegek megintcsak csillióért.

Az ilyeneken, mint te kaszálnak ezek a cégek.

p.s.: Ez az üzleti modell nem keverendő össze a mikrotranzakciós cuccokkal, amik arra épülnek, hogy a játék INGYEN van és játszható, csak ha szebb házat, csíkos pónilovat, vagy extra energiát akarsz, akkor fizess 99 centet.
  • 1Darton1
    Nem is pörög, de kell találni egy ellenségképet, ami a boszorkányüldözésük alanya lehet. Sokkal könnyebb valami olyat támadni, amit egyáltalán nem értenek, mintsem gondolkodni.
    Az megint más kérés, hogy a nagy zsetont már lekaszálták release-kor, úgyhogy nagyon nem sürgős nekik, hogy kijavítsák az alapvető hibákat.
    Én csak abban bízom, hogy jól sikerült az RMAH tesztje, és bevezetik valamilyen szinten más játékaikba is. Attól tartok a WoW-ba már nem fogják, de reméljük a Titánban már alap lesz.
  • Susarc
    nekem vannak kételyeim,hogy annyira pörögne RMAH......
  • Carlos
    Szarnak ők rá amig az emberek költik a pénzt a RMAH-ban...
  • Dr DeViLKiNG
    Kiváncsi vagyok meddig akarnak 1.04-en ülni. Ha azt vesszük alapul, hogy a beta ideje alatt több hónap volt átírni az akkor is szar legendarykat ugyanolyan szarokra, akkor idén már pvp se lesz.
    Biztos nagyon fárasztó munka néhány statot megváltoztatni, és együtt tesztelni az új geart.
  • Sunrider924
    Mivel felreertheto a masodik mondat, lemaradt az a resz hogy: a jatek jelenlegi allapotat tekintve.
  • Sunrider924
    TALAN. Fene se tudja mar.
  • Carlos
    Ha nem lenne rmah akkor lenne normális(abb) loot rendszer, akkor még mindig játszanék vele.
  • elitehun
    Én még semmit nem vettem rmah-ban, és nem is tervezek venni.
  • jocika
    Csak secret tome-t vettem rmah-n, ha az nem számít. Azt is csak a drágakövek csiszolása miatt.
  • 1Darton1
    Haha, érdekes módon nem az tette tönkre a játékot, hanem az tartja életben, sokak kifordított véleményével ellentétesen.
  • Traky70
    Már 1,5 hónapja csak azért játszom...dehát egyértelmű, hogy a játék csak körítése az RMAH-nak.
  • Dr DeViLKiNG
    Azért kiváncsi lennék hányan játszanának még rmah létezése nélkül.
  • Carlos
  • Lunki88
    Várjuk a Torchlight 2-t.