78998
  • jazzy

Ezt el sem olvastam, jó ötletnek tűnik.
  • shala
    miért ahoz kell teljesítmény hogy napi 5 órát ülj a gép előtt és variálj x skillt és várd hogy kiessen valamit? ez olyan nagy teljesítmény? Vagy gondolod, olyan véresen nehéz lesz majd a játék, hogy a lehető legdurvább fegyverekre 4 hónapos felkészülési idő után tudsz majd ráugrani?
  • MrAndree
    Teljesítmény nincs mögötte, de ha neki így jó akkor felőlem vegye nyugodtan. Ettől függetlenül nem érdekel, hogy van-e aukciós ház vagy nincs, én használni nem fogom, aki igen annak hajrá.
  • Fpocok
    Kizártnak tartom... blizzard nem dolgozna saját maga ellen...
  • Avenger
    Mint írtam, remélem lesz egy szűrő a ladderen, és kiszűrhetőek lesznek a pénzes karakterek. Ez lenne a win-win szituáció :)
  • jazzy
    Persze, pont én is ezt írtam nem? Ezért tartom hülyeségnek, ebből indultunk ki :)
  • Avenger
    Ez így lenne ideális, de lesz a 14 éves réteg akinek adnak pénzt és vásárol geart és lenéz mindenkit :D De ezeket nem nehéz ignorálni szerintem :)
  • jazzy
    Az is röhejes ha valakit elítélsz bármi miatt egyrészt, másrészt itt szó nincs menőzésről. Mikor írtam ilyet? Versengek, nem menőzök, szótárat üsd fel kérlek!
  • shala
    ez nem jelent semmi hátrányt nekünk. De rossz a példa. Tegyük fel van egy 35 éves user aki szeret diablozni, de már gyereke is van, ideje nincs játszani csak napi fél órát, ellenben dolgozik és van pénze. Ő ugyanúgy szeretné azt az itemet amit az a 14 éves kisfiú aki napi 5 órában küldi a gamet, és mindenki mást lenéz, aki erre nem képes. Most egy ilyen ember gonosz és nem fair?
  • Avenger
    A ladderről mondjuk nem olvastam, de ha két kattintással ki lehetne szűrni azokat akiken vásárolt gear van, akkor megint csak hol lesz a probléma? :) Esetleg valaki hallott ilyesmiről?
  • MrAndree
    Ja, oké. :)
  • Carlos
    Félreértesz. Én azt mondom, hogy nem lesz vagy minimális.
  • Avenger
    Biztos nem lesznek mínuszban, mivel egy véletlenszerű szám kidobása(esik e adott loot) nem kerül nekik igazán pénzbe. De az, hogy 10 millió lebonyolított ilyen üzletből egyenként 10 centet kapnak(többet fognak) máris 1 millió dollárt jelent az ő oldalukon.
  • sirdond
    legyen igazad :)
  • MrAndree
    Most komolyan, van abból nekünk valami hátrányunk, hogy Pistike elnyúlta apu kártyáját és vett magának jó kardot? Nincs. Akkor meg?
  • Avenger
    Ahogy a fejlesztők írták, lesznek ingyen alkalmak, gondolom nem túl sok, de lesznek(szerintem havonta néhányra kell gondolni itt). Azaz ingyen rakod fel, és csak az eladás után fizetsz jutalékot(itt szerintem az ár 10%-a már igencsak soknak fog számítani) Utána mondjuk egy EU vám vagy áfa, legyen a maximum 25%. Ha a képeken látható 2,5 dollárt vesszük alapul, amiből lejön 10%->2,25 marad, majd annak a 25 %-a adó vagy ilyesmi. Akkor is alig kevesebb mint 2 dollárnál járok. Ami átváltás után is elég bőven egy sörre :P
    És az AH megnézéséért nem kell fizetni, ezt nem tudom honnan vetted. Szóval be lehet lőni egy jó árat fizetés nélkül.
    Persze ez csak elmélet, de próbáltam pesszimistán hozzáállni a számokhoz.
  • shala
    tényleg kiváncsi vagyok, mond már el
  • Fpocok
    Mert nem igazságos, nem fair... talán egyszer megérted.
  • shala
    Ne haragudj de nem értem. Valakinek pénze, valakinek ideje van. Miért helyezed egyiket a másik fölé?
  • Fpocok
    Mármint blizz-act? Hát ők biztos nem.
    Kiváncsi vagyok, mikor jön a WoWba is...
  • sirdond
    szerintem biztosak lehetünk benne,hogy nem ők lesznek mínuszban a végén. nem hiába találták ki ezt a rendszert
  • Carlos
    Nem, azzal van a gond, aki azért VESZ PÉNZÉRT (esetenként horror áron), hogy ott lássa a ladderen a kariját...
  • Fpocok
    Azt hiszem, ha nem kel el, akkor nem kell azért fizetni. De így is háromszor nyúl le a blizz, amig eljutsz az ötleteléstől a pénzkivételig: Egyszer, hogy használhasd. Aztán az eladott cucc értékéből. Ha meg kiakarod venni igazi pénzként, akkor mégegyszer.
  • sirdond
    ok, szerintem ezt a hsz-ed mentsd el és majd megjelenés után fél évvel olvasd el újra. kíváncsi vagyok mit fogsz mondani.

túl pozitívan álltok a dologhoz és csak a jó dolgokat látjátok. ilyen mint amiről te is beszéltél soha az életben nem lesz. egyáltalán miért támogatná ezt a blizzard. nekik nem az az érdekük,hogy te jól járj,hanem az,hogy ők!
    szóval kb úgy fog működni ez az egész,hogy találsz egy jó két kezes kardot,nem kell senkinek,úgyhogy inkább felrakod pénzes AH-ra. De, alapból kell fizetned azért,hogy használhasd a funkciót. kell fizetned azért is,hogy felrakhasd az itemet a piacra és mivel nem tudod az árakat ezért majd azért is fizetnek kell,hogy megnézhesd mennyibe kerülnek a hasonló kaliberű dolgok. ja és utána nem is biztos,hogy sikerül eladni,mert túl drágán adod és így már te leszel mínuszban.
    ha meg alacsonyabban próbálod adni,akkor meg annyira kevés lesz rajta a hasznod a végső jutalék levonása után,hogy inkább nem is éri meg a kockázatot.

azért álljunk már meg,vicc hogy egyesek azt gondolják,hogy diablóból fognak hétvégén sörözgetni... lol
  • TVelvet
    olyan cuccokat amiket más talált meg. Nem a blizztől veszed.
  • MrAndree
    Utál a fene, csak enyhén röhejes ha valaki abban éli ki magát, hogy menőzik a fasza cuccaival egy játékban...
  • Fpocok
    Mellesleg kiemelték, hogy a fő cél, minél jobb gear szerzése...
    vs.
    pénzért megveheted a legjobb cuccokat...

Érted...
  • jazzy
    Nekem mindegy, tudom, mindenki azért játszik, mert fun, senkiben nincs versengés minimális szinten se, senkit nem érdekel az életben mi van, mi nincs, csak egészség legyen, mindenkinél gyönyörűen feldíszített a karácsonyfa, mindenkinek szép barátnője van és csodás élete.

Persze, ezek mind idilli dolgok, én is azért játszom a diablot mert élvezem, de igenis örülök, ha találok cuccot, igenis örülök, ha ritka cuccot találok és top10-ben látom a karakteremet. Ha ti nem az nem baj, de mi ez a hülye duma, hogy ez róla mond el valamit. Tehát én bennem van versengés, ezért egy szar ember vagyok? Rendben, akkor bevállalom, utálj.
  • Fpocok
    Jó. Azt mondod, hogy elrontotta a dio2ben ez a dolgot. Na most ez legális lesz, szóval nem értem miért lenne ez más? dio2ben is elérhető volt annak aki akarta, most is. Mi a különbség?
  • Avenger
    Meg ugye ez aukciós oldal lesz. Mindenki használt már vaterát, én is, mégsem adóztam utána. Nemzetközinél meg ott az ebay. A jogi és gazdasági háttér ugyan olyan egy digitálisan megszerzett tulajdon után is lehet szerintem. Annyiban fog változni lehet a felhasználási feltétel, hogy a karaktered felszerelése a te tulajdonodat fogja képezni végre, és nem a blizzardtól bérled, mint a wow-ban. Innentől meg egyszerű aukció folyik, mint a fent említett két oldalon. Maximum EU vám vonódik le pluszba a blizzard jussán felül. Vagy valami ilyesmi :)
  • Aradebil2
    ennyi
  • Avenger
    A blizz store-ban tuti ellehet majd költeni itthon is. A kivételnél azt olvastam, hogy extra adó jöhet rá, meg ugye be kell írni az adóbevallásba :D
    Szerintem meg lehet oldani, és ha egy jogász lennék a blizzardnál akkor biztosan tudnám is hogyan :)
  • Carlos
    A 2-es pont bennem is megfogalmazódott már...
  • Daell Drow
    1. Nembiztos meg hogy azt a penzt kiveheted, max a blizz storeban koltheted el.
    2. Egyatalan elerheto lesz e ez a funkcio magyarisztanbol? mert allitolag nehany jogszabaj tiltja. Es lehet blizz le korlatozz nalunk a real storet.
  • RedDevilsza
    Persze hogy singlebe mindenki leszarja kinek milyen páncélja van, de ha lesz rendes, kompetitív PvP a játékban, azt meg fogja ölni ez a pénzért fullgear dolog szerintem.
  • sata75
    rátapintottál a lényegre:))
    új alapra helyezted a D3-hoz való hozzáállásomat:)
  • MrAndree
    VAgy egy új kocsit. :)
  • Avenger
    Bár kicsit ijesztő belegondolni, hogy egy fasza kétkezes kard árából veszek sört magamnak a hétvégi kocsmázáskor :D
  • Carlos
  • Carlos
    Látod én sose gerjedtem erre a kinek hamarabb 90-es, nekem megvan az xy páncél dolog.
    Én azért játszom, mert szórakoztat.