Diablo
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lwb írta (#79021):
Baszki, én is static field sorcererrel tolom! Kb ugyanez a bajom, minden cucc pyro-t nyom, unique-ok, sigilek, minden. A sebzésem elég jó lenne már T8-ra is nekem, de a védekezésem még stone of jordan-nel együtt is kevés, Bartuc a minap one hittelt sorban négyszer, buktam is a dolgot. Most kicsit elment tőle a kedvem, de visszatérek még a két T8-as capstone dungeon (labyrinth) miatti retro küldetésre (Diablo 1 két küldetése), aztán utána esetleg csinálok egy warlockot az új meta szerint, a legerősebb buildet. De majd később.
A szezon nekem is bejön, a nosztalgia miatt főleg.
A SoJ nagy cheat, aranylag hamar dobott egy gyurut nekem is (lehet garantalt a drop?, nem tudom), onnantol csak szamozott (+XX nem +%) light rest raktam/kerestem cuccokhoz, es igy T10-en kb 87-88%-os damreddel mar egesz jol elvagyok (vicc, hogy fizikai damredet is ad). Sot, azota kiesett a SoJ unique charmban is, +3 shock skillel (kva nagy mazli), csak nincs talonban egy jofajta 2-3 GA-s gyurum, igy amig nem esik valami, a pimpelt SoJ gyurut hasznalom (meg ha csak 850-es is), a charmot nem. Remenyeim szerint hamar jon egy gamblebol vagy dropbol, kivarom.
Egyebkent a Pyro cuccok mellett attol kapok agyf*szt, hogy en nem Tal Rasha charmjait hasznalom, amit a legtobb guideben javasolnak, hanem a Cain fele random lighting sebzost, viszont azoknak a szettes charmjaibol csak 3 darabot sikerult kukaznom, ha belegebedek, akkor sem adja meg a 4-5. darabot a teljes szetthez. Se loot, se reward, se transmute, sehogy. Mar az sem erdekel, milyen statja lenne, csak legyen meg a teljes szett. Bezzeg a tobbi charm, az legalabb haromszor kigyult mar.
A gear statokbol kukaztam a critet - eleve a DoT sosem critel, plusz a lent emlitett +dmg -crit splinter miatt meg ha critelne, akkor is "tiltva" lenne - helyette az alap int+life mellett vagy Dot es/vagy Lightning/Shock/vuln dmg multiplier van, plusz ket helyen legalabb life on hit.
Apectbol is jon vedelem, a ketkezes fegyver +damredje, valamint bevallaltam egy undying aspectet is, mert eleinte azert kellett az eletbenmaradashoz, de hamarosan azt cserelem szerintem. A tobbi a szokasos lightning/shock/vuln/stb. dmg boost aspect.
Ami nekem nagy ugras volt, az a masterys Adept glyph 51-es szintre felvitele es olyan paragon tablara raktam, amely korul volt sok elerheto int, igy fejbol meg nem mondom mennyi, de msot kb +200% boost van mastery skillekre, aminek a blizzard nagyon tud orulni 😊
(teljesen sajat buildet csinaltam, nyilvan az alapoveto cuccok azonosak, de pl nalam nincs burning dot, helyette az orb vulnearable-t osztogat es barriert general, azokra meg van +dmg boostom glyphbol, aspectbol, paragonbol, stb., familiaris bar kint van a baron, mint fire skill, de sosem aktivalom, nem esik kezre, plusz ketkezes staff van nalam, nem 1h+focus. Kesobb lehet, hogy T12-en valtoztatok az egeszen, de nagyjabol T10 szokott lenni az, ahol megallok es oda ez most egesz jol beallt. Egyelore nincs mythicem, csak lego cuccok 900-on (25-os qualityval, temperrel) es a ma reggeli Leoric fejes mellett egy Rainment chest, ha esne az elso mythic (a quest rewardos nana, hogy pyro volt), akkor lehet ujragondolnam a koncepciot, de inkabb kezdek egy altot (lockon en is gondolkodok), amire majd raunok es kesz. Bar az account wide war plan miatt lehet ezuttal tovabb birja majd)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 09. 21. 13:20
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az összes érdekes cosmeticet megszereztem már, amit ebben a seasonben lehetett, az nem motivál.
PiszkosFred írta (#79020):
A hetvegen gyorsan elugrottam T2-re, majd onnan T4-re, aztan bekoltoztem T8-ra es ott is maradtam vegig, ott osszeallt az a gear, amit szerettem volna, bar rohadjon meg aki kitalalta, hogy sorckent automatikusan pyro cuccokat dobal es ad rewardkent, holott eleve blizzkent kezdtem es lett belole staticblizz, pyro/fire cuccom osszesen van 2, hogy a lego bonusz (egyenlo szamu frost/light/fire cuccok legyenek kirakva a +% dmg-ert) meglegyen.
Bar a cuccok mar T10-re elegek, kvazi gond nelkul megy minden, de egyelore a retro nightmare dungikat es egyeb retro cuccokat csak T9-en nyomom, mert nemelyik ezekbol T10-en mar T12-es erossegu, ahhoz meg vagy keves vagyok, vagy csak nagyon lassan menne, kinlodni meg egyelore nem akarok.
Sokat farmoltam a Baal encounternel a harom barbit a royal gemekert - T10 alatt automatikusan T4 erossegu, az meg "ranezek meghal" jellegu, de T10-en mar T12-es, az mar komolyabb 😊 -, de neha elmentem a vegso bossig is, eleg jol esett nala minden, de nyilvan majd T12-es nehezsegen lesz az igazi.
Ma reggel kave kozben a D3-as retro librarybol kiesett a Leoric Crown is, ment bele ket lego uj gem (+50-60% dmg -crit (blizzard sorckent ugysem kritelek) es a +% life -resource (ugyis maxon van mindig a regen miatt)), este kivancsi vagyok mekkora boost lesz, arra nem volt idom, hogy kiprobaljam.
Egyebkent lehet, hogy a nosztalgia miatt, vagy csak most pont ilyen hangulatom van, de nagyon bejon eddig ez a szezon, tetszenek a megoldasok es az egesz hangulat.
es akkor egy balfaszsag: tegnap a jewellernel a regi flawless alatti gemeket akartam betorni, es ranyomtam az all gemre (mert csak az volt a socketedben, meg a runek), es mindent bedaralt 😄 Az uj gemeket, a splintereket is, lego, raret, magicot, minden, mert hat azok is gemek, csak en nem gondoltam erre. Hat lefottem, amiko lattam, hogy hopp, nincsenek tobbe. Az volt a piszok nagy szerencsem, hogy a jobbakat mar hasznaltam, igy azok legalabb megmenekultek. Akartam irni a supportnak, de ott egye meg a fene, tanultam belole.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 09. 21. 10:21
Baszki, én is static field sorcererrel tolom! Kb ugyanez a bajom, minden cucc pyro-t nyom, unique-ok, sigilek, minden. A sebzésem elég jó lenne már T8-ra is nekem, de a védekezésem még stone of jordan-nel együtt is kevés, Bartuc a minap one hittelt sorban négyszer, buktam is a dolgot. Most kicsit elment tőle a kedvem, de visszatérek még a két T8-as capstone dungeon (labyrinth) miatti retro küldetésre (Diablo 1 két küldetése), aztán utána esetleg csinálok egy warlockot az új meta szerint, a legerősebb buildet. De majd később.
A szezon nekem is bejön, a nosztalgia miatt főleg.
lwb írta (#79019):
T8-ig ahogy nézem nekem is el kell most menjek, mert addig nem lehet a Cain memory Old Tristram küldetéseket megcsinálni (kell hozzá az a capstone dungeon).
A hetvegen gyorsan elugrottam T2-re, majd onnan T4-re, aztan bekoltoztem T8-ra es ott is maradtam vegig, ott osszeallt az a gear, amit szerettem volna, bar rohadjon meg aki kitalalta, hogy sorckent automatikusan pyro cuccokat dobal es ad rewardkent, holott eleve blizzkent kezdtem es lett belole staticblizz, pyro/fire cuccom osszesen van 2, hogy a lego bonusz (egyenlo szamu frost/light/fire cuccok legyenek kirakva a +% dmg-ert) meglegyen.
Bar a cuccok mar T10-re elegek, kvazi gond nelkul megy minden, de egyelore a retro nightmare dungikat es egyeb retro cuccokat csak T9-en nyomom, mert nemelyik ezekbol T10-en mar T12-es erossegu, ahhoz meg vagy keves vagyok, vagy csak nagyon lassan menne, kinlodni meg egyelore nem akarok.
Sokat farmoltam a Baal encounternel a harom barbit a royal gemekert - T10 alatt automatikusan T4 erossegu, az meg "ranezek meghal" jellegu, de T10-en mar T12-es, az mar komolyabb 😊 -, de neha elmentem a vegso bossig is, eleg jol esett nala minden, de nyilvan majd T12-es nehezsegen lesz az igazi.
Ma reggel kave kozben a D3-as retro librarybol kiesett a Leoric Crown is, ment bele ket lego uj gem (+50-60% dmg -crit (blizzard sorckent ugysem kritelek) es a +% life -resource (ugyis maxon van mindig a regen miatt)), este kivancsi vagyok mekkora boost lesz, arra nem volt idom, hogy kiprobaljam.
Egyebkent lehet, hogy a nosztalgia miatt, vagy csak most pont ilyen hangulatom van, de nagyon bejon eddig ez a szezon, tetszenek a megoldasok es az egesz hangulat.
es akkor egy balfaszsag: tegnap a jewellernel a regi flawless alatti gemeket akartam betorni, es ranyomtam az all gemre (mert csak az volt a socketedben, meg a runek), es mindent bedaralt 😄 Az uj gemeket, a splintereket is, lego, raret, magicot, minden, mert hat azok is gemek, csak en nem gondoltam erre. Hat lefottem, amiko lattam, hogy hopp, nincsenek tobbe. Az volt a piszok nagy szerencsem, hogy a jobbakat mar hasznaltam, igy azok legalabb megmenekultek. Akartam irni a supportnak, de ott egye meg a fene, tanultam belole.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 09. 21. 10:21
PiszkosFred írta (#79017):
T1 utan T4, T7 es T10, igy szoktam haladni, a kozteseket kvazi kihagyom. 10-en mar eshet minden, azert szoktam addig elmenni es ott leparkolni, nekem az az optimalis, par junik meg pimpelt lego eleg. A T11-12 mar nagy pofonokat oszt, oda mar minmaxolt gear kellene, hogy ne legyen szivas. 😊
Hát én torment 1-en vagyok most és már most unom kicsit 😊 Azért Cain Tristam memóriáját még megnézem, azt unlockolom, de utána nekem ennyi volt ez a season kb.
PiszkosFred írta (#79015):
MIndenkeppen vegigmegyek es megnezem a maradek idoutazo bosst is.
Koszi a spawn grindelos tippet, nem olvastam utana a mechanikanak, hogy mi merre hany meter, csak felb.szta az agyam, hogy lvl3-askent a warplan egybol ket helltidet adott, en meg nem akartam cuccok nelkul - ami van, az is szurke - esni-kelni ott, inkabb csinaltam ket kor Whispert (NM dungikkal), meg megcsinaltam az elso ket questet Cainnek, kozte a Baal fele ujrazast. Kb ket ora alatt elmentem huszonxig, kileptem (Bona Fide Killert folytattuk a csaladdal), majd keso este meg gyorsan sunyiban visszalogoltam par percre es lenyomta a ket helltide warplant, mert kvara idegesitett 😄
Folyt. kov. innen. T10-ig el szoktam vinni a karaktereket, addigra nagyjabol meg is unom, most sem erdekel mas reliq, es season reward, igy varhatoan nem lesz hosszu jatek most sem, ebben a szezonban sem.
Én nem tolom ilyen sokáig, amikor érzem, hogy most már nulla kontent van, csak a meglévő ismétlődik, akkor csak a nagyobb számok miatt nem megyek tovább. Torment 1-2 elég általában bőven, főleg hogy nem is követem a metát, csak feeling alapján csinálom a buildeket, nem minmaxolok.
lwb írta (#79014):
Én végigmentem mind a három rémálmon és rendben voltak, de kb ez az új kontent érdemi része. Utána jön a szokásos seasonal pontokért meg ability szintekért a grind, ami nem annyira érdekes. De meglátom majd, hátha van még meglepetés később.
Viszont, ha gyorsan akarsz szintet lépni, akkor javaslom a három NPC (Tal Rasha, Aidan meg a harmadik csávó) körül campelj, spawnolnak az echok és brutál xp-t adnak meg jó lootot (garantált set charm például). Én tegnap 3-4 óra alatt léptem 40 szintet kb normalon.
MIndenkeppen vegigmegyek es megnezem a maradek idoutazo bosst is.
Koszi a spawn grindelos tippet, nem olvastam utana a mechanikanak, hogy mi merre hany meter, csak felb.szta az agyam, hogy lvl3-askent a warplan egybol ket helltidet adott, en meg nem akartam cuccok nelkul - ami van, az is szurke - esni-kelni ott, inkabb csinaltam ket kor Whispert (NM dungikkal), meg megcsinaltam az elso ket questet Cainnek, kozte a Baal fele ujrazast. Kb ket ora alatt elmentem huszonxig, kileptem (Bona Fide Killert folytattuk a csaladdal), majd keso este meg gyorsan sunyiban visszalogoltam par percre es lenyomta a ket helltide warplant, mert kvara idegesitett 😄
Folyt. kov. innen. T10-ig el szoktam vinni a karaktereket, addigra nagyjabol meg is unom, most sem erdekel mas reliq, es season reward, igy varhatoan nem lesz hosszu jatek most sem, ebben a szezonban sem.
PiszkosFred írta (#79013):
Hat, tegnap este volt par felesleges latinumom (vagymiazisten a neve annak), igy unlockoltam es behuztam a classic sorci ruhajat a shopbol, majd a jol bevalt blizz/mindjart shock sorccal elszaladtam 32-ig. Kozben (2. kuldi vegen) bedobta a classic Baal fightot, hat elotte a barbaroknal meg a councilnel vegig vigyorogtam, pedig folyamatosan eloveszem uj ladderek idejen a D2R-t, de ez most megis mas volt.
Esett meg ket uj rune (ETH meg talan ELD, elsore eszre sem vettem oket), es egyelore ennyi, ma meg hetvegen megprobalom a maradek classic helyszineket is bejarni, csak hat ahogy az lenni szokott, most indult az uj NMS expedicio es a Forever beta is, igy valahogy muszaj lesz felallitani valamifele prioritast.
Én végigmentem mind a három rémálmon és rendben voltak, de kb ez az új kontent érdemi része. Utána jön a szokásos seasonal pontokért meg ability szintekért a grind, ami nem annyira érdekes. De meglátom majd, hátha van még meglepetés később.
Viszont, ha gyorsan akarsz szintet lépni, akkor javaslom a három NPC (Tal Rasha, Aidan meg a harmadik csávó) körül campelj, spawnolnak az echok és brutál xp-t adnak meg jó lootot (garantált set charm például). Én tegnap 3-4 óra alatt léptem 40 szintet kb normalon.
Esett meg ket uj rune (ETH meg talan ELD, elsore eszre sem vettem oket), es egyelore ennyi, ma meg hetvegen megprobalom a maradek classic helyszineket is bejarni, csak hat ahogy az lenni szokott, most indult az uj NMS expedicio es a Forever beta is, igy valahogy muszaj lesz felallitani valamifele prioritast.
MerlinW írta (#79009):
Az igaz, hogy 2012 és 2023 között 11 év van, de nem azt jelenti hogy 11 évig készült a játék. D4-et 2018 végén kezdték tervezni és 2019 elején kezdték fejleszeni, tehát kb 4 év alatt készült el. Miután a D5 alapja már most megvan (engine, sztori, karakterek, animációk nagy része, stb), így a következő 4 év többnyire a kontent reszelésről fog szólni.
Nem fejlesztési időről beszéltem.
A régebbi Single player lehetőség és az egyeduli játék lehetőség multiban is sokkal jobban bejön mint ez a multi dolgok.
Kiváncsi vagyok, hogy ha igaz és nem csuzsik akkor 2029 ig mivel fognak elöállni, mert gondolom azért nem hagyják ki a DLSS féle lehetőségeket is, a kérdés, hogy egy RPG-nél mennyi fog belöle klátszanni.
Illetve ha azt nézzuk, hoy ha nem is teljes erőbedobással de ha tényleg rövidultek a fejlesztési idők, akkor menynire lesz egy uj verzio a D5 és nem csak egy ujabb rokabőr a D4 nek a kiadása uj név alatt és csak egy kibővitett DLC vagy uj szezon elemek belecsomagolva egy uj játékba?
DE remélem, hogy vissza térnek a gyökerekhez , és a személyes kivánságom, hogy lassuljon le a játékmenet , hogy ne azt számitson, hogy mennyi ellen van egyszerre a kijelszőn hanem inkább legyen pár ,de azokhoz sokkal több taktika más más varázslat kelljen használni, mint hogy tömegmészárlást rendezunk.
lwb írta (#79001):
Jött a D3-hoz is, sőt, a D2R is kapott még nemrég is kontentet, a warlockot.
De nem ezekről beszélek, hanem a mainstream diablo támogatásról, hogy ez lesz A diablo, nem valami legacy izé, amit még támogatnak pár évig uncsi szezonális izékkel legfeljebb.
A D4-nél az volt az ígéret, hogy ez lesz majd a nagy open world diablo, amit évekig tolunk. Arról is volt szó, hogy az age of hatred lezárása után áttértnek majd a többi prime evil-re és mindegyik kap, ha nem is 3 részes, de elég nagy expansion-sorozatot maga is. Baal és Diablo is.
Ehhez képest, ami lett:
- D1 1996
- D2 2000
- D3 2012
- D4 2023
- D5 2029
Az előző két rész után 12 és 11 évvel jött az új diablo, itt viszont 6 év, feleannyi az idő csak. Pedig itt az ígéret pont ennek az ellenkezője volt.
Nem személyes preferenciáról beszélek, nekem is van bajom a D4-gyel meg az egész live service struktúrával, csak arra célzok, hogy talán nem jött nekik annyira be ez a live service izé, ha még a D3 is hosszabb élettartamot kapott, mint a D4, amit pedig évekig akartak még húzni.
Az igaz, hogy 2012 és 2023 között 11 év van, de nem azt jelenti hogy 11 évig készült a játék. D4-et 2018 végén kezdték tervezni és 2019 elején kezdték fejleszeni, tehát kb 4 év alatt készült el. Miután a D5 alapja már most megvan (engine, sztori, karakterek, animációk nagy része, stb), így a következő 4 év többnyire a kontent reszelésről fog szólni.
[merlinw.org]
D3 kinézete sokaknak nem jött be. Ilyen WoW-os / rajzfilmes irányba mentek el. Nekem nem volt vele bajom, de megértem a kritikákat is. A játék amúgy technikailag jó volt, sok órám van benne. Több, mint a D2-ben, bevallom. A D1 után nekem a D2 óriási csalódás volt, de ezt már írtam it pár évvel ezelőtt is.
PiszkosFred írta (#79005):
Hja ertem, hogy hogyan ertetted, igy mar oke.
A blizzconon nem figyeltem a paneleket (csak a wowot es ennyi), par osszefoglalo posztot neztem csak, azok kozott valahol olvastam egy szosszenetet, hogy a D5 lenyegeben a D4 kiegje lett volna, de az otleteles soran annyi mindent osszeszedtek, hogy inkabb kulon jatekkent fog megjelenni. Ezert sem lesz technologiai ujitas sem, kvazi a D4-et kiszolgalo kliens lesz pimpelve, nem lesz akkora ugras, mint a d2-d3-d4 kozott volt.
Hogy ebbol mi igaz, mi nem, nem tudom, ahhoz utana kellene olvasni, de nem akarok 😊
Nekem D2 utána a D3 kinézete nagyon furcsa volt elsőre.
Plata írta (#79004):
A diablo sorozathoz mitszóltok?
Johet, kivancsian varok barmit, ami nem eloszereplos, mert azoknak (majdnem) mindig baj van 😊
lwb írta (#79001):
De nem ezekről beszélek, hanem a mainstream diablo támogatásról, hogy ez lesz A diablo, nem valami legacy izé, amit még támogatnak pár évig uncsi szezonális izékkel legfeljebb.
A D4-nél az volt az ígéret, hogy ez lesz majd a nagy open world diablo, amit évekig tolunk. Arról is volt szó, hogy az age of hatred lezárása után áttértnek majd a többi prime evil-re és mindegyik kap, ha nem is 3 részes, de elég nagy expansion-sorozatot maga is. Baal és Diablo is.
Ehhez képest, ami lett:
- D1 1996
- D2 2000
- D3 2012
- D4 2023
- D5 2029
Az előző két rész után 12 és 11 évvel jött az új diablo, itt viszont 6 év, feleannyi az idő csak. Pedig itt az ígéret pont ennek az ellenkezője volt.
Nem személyes preferenciáról beszélek, nekem is van bajom a D4-gyel meg az egész live service struktúrával, csak arra célzok, hogy talán nem jött nekik annyira be ez a live service izé, ha még a D3 is hosszabb élettartamot kapott, mint a D4, amit pedig évekig akartak még húzni.
Hja ertem, hogy hogyan ertetted, igy mar oke.
A blizzconon nem figyeltem a paneleket (csak a wowot es ennyi), par osszefoglalo posztot neztem csak, azok kozott valahol olvastam egy szosszenetet, hogy a D5 lenyegeben a D4 kiegje lett volna, de az otleteles soran annyi mindent osszeszedtek, hogy inkabb kulon jatekkent fog megjelenni. Ezert sem lesz technologiai ujitas sem, kvazi a D4-et kiszolgalo kliens lesz pimpelve, nem lesz akkora ugras, mint a d2-d3-d4 kozott volt.
Hogy ebbol mi igaz, mi nem, nem tudom, ahhoz utana kellene olvasni, de nem akarok 😊
De a mondandóm lényege nem ez volt, hanem hogy ellentétben az előző két Diabloval, itt nem 11-12 év, hanem már 6 év után átszállnak az új részre. Ami azért is érdekes, mert pont a D4-nél magyaráztak arról, hogy ez lesz majd az a diablo, amit sokáig fogunk játszani, ehhez képest feleannyi idő után ugranak is át az új részre, mint az előző kettőnél.
Annyira nem vagyok képben,de mintha aztmondta volna valaki hogy jövőre jön új karakter is,azt hiszem amazon?
PiszkosFred írta (#79000):
Ezt most nem ertem. Csak nagyobb fizetos kontent patch nem jon hozza, de uj season uj extrakkal jon meg a D5-ig, mint eddig (meg 2,5 evig).
Ehhez képest, ami lett:
- D1 1996
- D2 2000
- D3 2012
- D4 2023
- D5 2029
lwb írta (#78999):
Elég hamar elengedték a D4-et úgy látszik. Feleannyi élettartamot kap, mint a D3 vagy a D2 előtte és jön is az 5. Egyrészt persze jó dolog, ha hamarabb jön az új rész, de nem épp azt ígérték, hogy a D4 az ilyen live service izé lesz, amit rekordhosszú időn keresztül fogunk tolni?
Ehhez képest a D1 óta ez lesz a leghamarabb lecserélt Diablo, amit valaha csináltak ...
Ezt most nem ertem. Csak nagyobb fizetos kontent patch nem jon hozza, de uj seasonok uj extrakkal jonnek meg a D5-ig, mint eddig (meg 2,5 evig). Sot, a rebirth miatt nem kell nullarol kezdeni, hanem meglevo karakterrel is mehet a szezon (ezt anno a NMS-ban is nagyon dijaztam, amikor megjelent a terminal az Anomalyn). Plusz jon az Amazon class jovore, aztan a D5 megjelenese utan gondolom loopolva futnak a szezonok itt is, esetleg egyesitve vagy varialva az extraikat.
Megmondom oszinten, nem banom, hogy ugrunk es magunk mogott hagyjuk a D4-et. MInden szezont letoltam (nem vegig, amig meg nem untam oket), mindent megneztem, de valahogy a fix terkep es a open vilag a kezdeti lelkesedes utan mar nem jott be.
Plusz hianyzott a random osszerakott vilag es egy ido utan baromira ruheltem a mellettem elszaguldo es 1shotolo "kollegakat", akik lootjat es XP-jet persze en is megkaptam, de a szintezes kozben baromira idegesitett a dolog, hianyzott az egyedullet ahol mindent magam keze munkaja utan kapok. D5-ben vegre nem lesznek kozponti hubok, random vilag lesz megint es bar a karavan rendszerre van egy elkepzelesem (lasd rpgk hasonlo rendszere), remelem jol osszerakjak.
Es ami fontos, az itemizacio, ha az visszater az alapokhoz - ahol mondjuk egy junik vagy szett itemnel a levegobe csaptal oromodben - vagy ha csak felere csokkenti a mostani matekot, en mar megkoszonom. Szettek es runak mar lesznek, a tetris is visszater, remelem a tobbiben is hallgatnak a visszajelzesekre.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 09. 14. 11:17
Ehhez képest a D1 óta ez lesz a leghamarabb lecserélt Diablo, amit valaha csináltak ...
1. a világ vagy
2. a karakterek
akkor a legszuperebb játékmechanikai megoldások sem fognak érdekelni egy játékban sem, ez nem genre-függő.
Az meg hogy milyen neme van a felülről nézhető 15 pixelnek egy e ARPG-ben, annyira tök mindegy. A "lore" meg sosem beszél a játékoshoz a nemére utalva. Node mindegy, te tudod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2024.12.04. 00:08:05
[merlinw.org]
Aki jon szembe es nem a varosban vagyok, azt utom-vagom oszt' jonapot! 😊
Az adv. class csak bonuszt ad, ezert is van az, hogy a legtobb build kivitelezheto barmelyik osztallyal, legalabbis kazuar es halado szinten. A profik, akik a maximumot akarjak kihozni a jatekbol (endgame grind top tierben es top mapeken) azok szamara persze kotelezo az adv.class+build kombo, de ha nem akarod patikamerlegen merni a dolgokat, hanem csak daralni akarsz es szorakozni, akkor barmi mukodik barmivel.
Az en kedvenc buildemet (explosive arrow totem build) szerintem az elmult evekben siman megcsinaltam vagy 4 class-szal, mert hat mindig jottek az uj ligak, uj modszerek, uj nerf, uj buff, stb. igy a build alapkoncepciojat megtartottam, csak a class valtozott. (league starter buildnek mindig ezt hasznalom, aztan ahogy jonnek a junik cuccok, annak fenyeben dontok a kovetkezo build mellett).
Szoval a genderlock miatt azert ne mondj le errol a jatekrol, az a resze aranylag konnyen ki-/megkerulheto, male karakterkent a Templar pl eleg komolyan tud apritani casterkent (spark build peldaul), a Marauder Righteous Fire buildjerol nem is beszelve. De pl ez a RF build is olyan, hogy szinte barmelyik class-szal kivitelezheto.
Szoval erdemes lenne egy eselyt adni a male karaktereknek is, nem csak pofozkodni tudnak 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.12.03. 13:37:55
Szóval nekem sanszosan skip lesz a POE2 is, nagyon csalódott vagyok, hogy 2024-ben nem tudok legalább kasztonként férfi-nő karakter között választani. Nekem ez fontos.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
[merlinw.org]
Én most kicsit jegelem a játékot, dec. 6-án jön a PoE2 Early Access, az eddigi videók alapján simán zsebre teszi a D4-et. Nagyon kíváncsi leszek, 6-án hárman haverokkal nekiesünk. 😊
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Lemezes kiadás PC-re létezik a Diablo 4-ből?
Esetleg a Vessel of Hatred kiegészítővel együtt?
Eddig minden megvan lemezen, most már kikupálhatták annyira hogy mehetne a polcra 😊
Battletag: coolpet#2467
Viszont amit mondani akarok, lehet, hogy fos a D4, lehet, hogy sokaknak nem tetszik, mert a PoE, a Last Epoch vagy egy másik játék jobb, de tény, hogy a D4-et az egyszerüsége miatt szereti az ember. Nekem a PoE skillfája sose tetszett, szerintem túlbonyolított, a sokféle effekttöl hányok, dettó mint a Last Epochban. De a PoE-ben az itemek sokfélesége se tetszett, szerintem az egész játék túlbonyolított, pedig haverom esküszik rá, hogy a legjobb a piacon. Én maradok a D4-nél, hetente 2-3x belogolok 1-1 órára, nyugtatólag hentelek kicsit, erre nekem böven jó a játék.
Diablo2 előtt is volt pl. a Darkstone, mai napig állitom hogy jobb mint a d2 😄
csak hát a büdös nagy hype hogy úristen Blizzard, meg az, hogy volt battle.net, el lehetett merülni a tradingben, satöbbi... de ott is, jéééézusmária, annyira ORDAS NAGY bugok voltak d2 alapjátékban, a d2 lod-ban is hogy hihetetlen, tizedennyi nincs a diablo4-ben!
Csak akkor azt hittük, mi vagyunk a balfaszok, ha nincs meg egy Q item, közben csak nem spawnolt le a terület, vagy el volt barikádozva a lejáró, vagy beszélhetnénk a stackelődő poison damageről, pedig nem ma volt, mégis élénken élnek ezek a hülyeségek.
Visszatérve, hogy a Blizz mindig csak lopni tudott és "finomitani", ma is igaz. PoE-től hányingerem van már egy óra után, Last Epoch is össze-vissza durrogtat mindent a képembe, a D4 meg tök otthonos, és "visz magával".
Hozzátenném, pár éve egy havernak szerveztünk 4 fős LAN-t, mert ő sosem játszott a diablo sorozattal.
Az a kibaszott unalmas hánykolódás, mig végig szenvedtük magunkat a D2-n, pedig úgy volt, elmegyünk Hell végéig, de nightmare közepén feladtuk.
Viszont utána a Diablo3 már smooth sailing volt, szépen adagolt mindent a játék, volt kihivás DE nem ütköztünk falakba.
Én is megadtam az esélyt a játéknak, beletettem jó pár órát, de be kellett látni, hogy egy határ szar az egész. Az új változtatásokkal szintén csak jobban elbaszták (Diablo 3.5... wtf) A kiegészítőt már meg se vettem, jelenleg számomra a játék halott. Ha netalán teljesen átszabják az alapoktól a játékot és valóban a jó irányba, akkor majd előveszem megint.
A Blizzardra nézve pedig ultra gáz, hogy ennyi év alatt képtelenek voltak egy normális Diablo fejlesztésére. A konkurens játékokban sokkal több fantázia van, mint ebben valaha is lesz. Ez a szomorú
Nem vagyok PoE rajongó, de a 2. résznek adok egy esélyt mert ígéretesnek tűnik. Illetve maradok a D2R-nél.
Sajnos, jó a játék, leköt, és ennyi a "dolga".
Counter-question: ha jó lenne a játék, mármint úgy tényleg, balanceolva minden, akkor beletennél 1500 órát?
Az én legnagyobb bajom a D4-gyel az az, amit nem lehet peccselni sem. Az alaprendszer, a 34653. stattal iszonyú bonyolulttá teszi a játékot. A gear a unique-oknál kezd érdekes lenni, amit normalban sanszosan sosem látsz vagy legfeljebb a legvégén. Az összes többi az százalékos izéket ad ide meg oda, de nem alakítja át a játékot, még a legendaryk sem. Ezért a fejlődés szerintem kaotikus és unalmas és az új játékosokat elriasztja.
Az a marha nagy helyzett hogy amig ezt a diverz amator balfaszokbol allo fejleszto csapatot ki nem lovik a Holdra/Marsra ugy hogy vissza ne tudjanak jonni es helyukbe nem vesznek fel mar bizonyitott tapasztalt fejlesztoket hogy rendberakjak ezt a hulladekhalmazt addig a diablo4 egy jo probalkozas marad csak, ami elehetett volna akar jo is de minden lett csak az nem. Anno deluxe-ot vettem alapjatekbol ugyhogy deluxe-ot vettem dlc-bol is, kurvara nem erte meg, 10 nappal az indulas utan 2x SB+necro+barb utan legszivesebben uninstallaltam volna, aztan azota inkabb be se logoltam es nem is erzem hogy fogok. Jah mielott valaki a content-el jonne, Pit 149nel tettem le a lantot, a ket SB kariban osszesen 150 ora felett jartam. Ha most meg valaki azt mondana hogy dehat ez jo ar ertek arany akkor erre csak annyi a valaszom hogy amikor szar van a palacsintaban akkor ....
Az egesz szezon indulas ota eltelt idoszakban mast se hallani csak hogy a spiritborn hanyfele major bug/glitch/exploitbol szedi ossze azt a "fantasztikus" sebzeset es akkor azt mar nem is emlitem hogy az evade okossag miatt patchelni kelett a classt mert a szerverek nem birtak a terhelest, D4 expansion jelenleg = minden heten uj bug/glitch es akkor van pofajuk buszkelkedni hogy mekkora anyagi siker a kiegeszito...