133
 • Kagemusha
  #133
  1. Ha neked ez sértés... mellesleg a felhasználói adataidból ez következik, tehát mire fel a reklamálás?
  2. Nem vagyok kevésbé magyar, mint te... mellesleg semmit sem tudsz rólam, tehát mire alapozod a kijelentésed?
  3. Kettőnk vitája nem a közösség dolga. Felesleges belevonni harmadik fele(ke)t, semmi közük hozzá! Arról nem is beszélve, hogy ne játszad a fogadatlan prókátort!
  4. Beszélni? Viselkedni? Érdemben nem reagáltál a hozzászólásaimra, csak sértegetni tudtál... Szerinted ez az intelligens, kultúrált vitatkozás?
  5. Halvány lila dunsztod sincs, mit értettem az alatt, hogy "katolikus, hitgyulis, egyre megy", de ezt is jobban tudod, mi? Fogalmad sincs, hogy az összes vallás, legyen az mohamedán, keresztény vagy azokon belül bármely szekta, számomra az ostobaság netovábbját jelenti, de szerinted csak fikázom őket...
  6. szegénységi bizonyítvány? Mert rühellem és gyűlölöm az összes vallást? Fogalmad sincs, miről beszélek... és meg sem próbálod elképzelni az okokat, hogy miért is érzek így, de szerinted csak fikázom őket...
  7. Nehézséget okoz az állócsillag fogalma? Nem vagyunk egy szinten a vitához? Mi vagy te? A bölcsesség kútfője, akihez senki nem ér fel? Olyan magas piedesztálról nézel le, hogy számodra én egyszerű halandó, már nem is látszom? 8. Végül: ha együtt őriztünk volna libát, akkor talán lenne jogod mutogatni, így viszont...
 • bvalek2
  #132
  Nem vagyok fővárosi, ne sértegess. Te pedig nem vagy magyar, ne sértegess minket.

  Nem elég a nyelvet beszélni (esetedben csak félig meddig) viselkedni is tudni kell
 • Kagemusha
  #131
  jah, te fővárosi, én meg magyar szubkultúrából...
 • bvalek2
  #130


  Nagyon különböző szubkultúrákból származunk, annyi bizonyos
 • Kagemusha
  #129
  Sertegetsz, aztan meg neked all feljebb?
  Van egy arcod, ideje lenne osszebb hajtogatni...
 • bvalek2
  #128
  A #106-os és #107-es hozzászólásomban kielemeztem a videó hazugságait, csillagászati érvekkel. A régészeti tárgyú dolgokhoz nem szóltam hozzá, mert ahhoz nem értek, de annyira ordít hogy hazudnak csillagászat ügyben, hogy ezek alapján kétségeim támadnak bármi iránt, amit állítanak. Nem az én hibám hogy nem fogtad fel amit leírtam.

  katolikus, hitgyulis, egyre megy vagyis fogalmad sincs hogy mit fikázol, de azt nagyon. Gratulálok, ezzel magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Ha még hozzátesszük, hogy neked még az állócsillag fogalma is nehézséget okoz... Nem vagyunk egy szinten a vitához, úgyhogy innentől kezdve nem veszek rólad tudomást.
 • bvalek2
  #127
  Ez érdekes, a legjobb ABBA számokat is akkor írták, amikor már válófélben voltak. Az igazán jó dolgok szenvedés árán születnek...

  Hú de eltértünk a tárgytól :) Mindenesetre fenntartom az összeesküvéselméleteimet. Azok ott a képen golyónyomok ;)
 • Kagemusha
  #126
  Pofazni azt tudsz, ervekkel cafolni azt nem... bunko! En sem hivtalak parasztnak, ocsisajt, de ha mashogy nem megy...

  Mellesleg: katolikus, hitgyulis, egyre megy, mindketto szekta... az egyik kisebb, a masik nagyobb, engem meg hagyjon beken mind!
 • Epikurosz
  #125
  Ja, értem. Valami rémlik, hogy mondtak ilyeneket a kollegák, de már nem emlékeztem.
  A szív szerepe meg tényleg érdekes, pláne ha fáj, vagy repes.

  *
  Jut eszembe egy régi kis kedves sztori még a gimnáziumból. Én átlagon felül jól verseltem, és verseimet az irodalomtanárunk már az egész osztály előtt is kielemezte. Tehát, volt némi tekintélyem, ezért egy fruska nekem mutatta meg a saját verseit, hogy mondanék véleményt róluk. Egy süldő kamaszlányhoz képest elég szomorkás, sőt morbid volt a hangulatuk: kiábrándultság, halál, temető, minden volt bennük, épp csak öngyilkossági szándék nem. Szóval, olyan kamaszkori világfájdalom. Kérdem, a csajszitól:

  - Te soha nem szoktál örülni? soha nem voltál boldog?
  - Dehogy nem! - jött a válasz - Csak olyankor nem írok verseket.

  :-)
 • bvalek2
  #124


  Egyébként úgy gondolták, hogy az agynak a vér hűtésében van szerepe, azt hitték hogy a szivünkkel gondolkozunk. Ez utóbbiban sajnos biztosan tévedtek, de az előbbiben kezdek hinni, amióta fórumokra járok

  Bocs ezekért a leültetésekért, valahogy mindig akkor tévedek ide, amikor rossz kedvem van...
 • Epikurosz
  #123
  "Mégis igazuk volt a görögöknek..."

  Miben is?
  Leültem. :-)
 • bvalek2
  #122
  donsergiooo nem katolikus, hanem hitgyülis...

  Te pedig csillagászatból egyes, leülhetsz. Továbbá inkább hiszel a videónak? Nálad az agynak mi a funkciója? Hűtí a véredet? Mégis igazuk volt a görögöknek...
 • LuckyXX
  #121
  Akkor mindegy majd ehhez a témához szólok hozzá csak kicsit furcsavolt h a mamutokról olvastam aztán egy vallási vitába csöppentem már rögtön az elején szóval nem is volt szó a cikkről a fórum feléig mivel ott meguntam azt a sok halandzsát.

  Ja apropó én csak abban hiszek amit látok meg érzek mondjon ki mit akar.
 • Kagemusha
  #120
  Az hogy a Hair-ben mit hallottal, az egy dolog, de a Vizonto korszaka 2600 korul kezdodik vagyis meg mindig boven a Halak korszakat eljuk!
  Meg a legkorabbi szamitasok is 2060-ra teszik a Vizonto korszakat. Most meg 2007 vege fele jarunk... az meg 53 ev...

  Valo igaz, nagymertekben az amerikai belpolitikarol szol, elsosorban nekik kellene megnezniuk es kinyitniuk a szemuket. De mivel tobb ponton is pontatlan volt, amit allitottal, en meg mindig inkabb a videonak hiszek, mint neked vagy "vallasi fanatikusunknak" vagy eppen a Biblianak!
 • Kagemusha
  #119
  Jah, meg valami: az a kb. 2200 ev az pontosabban 2150-2160 ev es igy a 26000 is 25800-25920-nak adodik.

  "...ha guglizol egy kicsit!"
 • Kagemusha
  #118
  A videonak -szerintem!- pontosan annyi jogalapja van, mint vallasi fanatikusunk hablatyanak.

  Ezenkivul:
  1. Az Orion ovcsillagai es a Sirius vonatkozasaban ajanlom figyelmedbe az alabbi, NASA altal keszitett kepet: az Orion-ov es a Sirius
  De hamarosan magunk is leellenorizhetjuk, hogy december 24-en egyvonalban latszanak-e (csak viszonylag, mert ugye az ov csillagai sincsenek egyvonalban!).

  2. Ezt nem teljesen ertem: "Ezért a vallási hittételek "természetes" magyarázata nem állja meg a helyét, mert a videóban leírt helyzet csak néhány száz évig valósult meg, 10000 éven át mindíg más volt, ez nem motiválhatott semmit."

  3. Talan nem veletlenul kerult az unnep pont december 25-re. Valo igaz, Jezus nagy valoszinuseggel nem akkor szuletett. Ezt a video azonban nem is allitja sehol, az adott napot csupan a kozos jegyek kozott sorolja fel! Masfelol egy csomo unnepnapot a katolikus egyhaz a regebbi vallasokbol vett at, azzal is megkonnyitve az embereknek az atallast az uj hitre, hogy nem vettek el a regi unnepeiket, csak atalakitottak oket, mas ruhaba bujtattak, mas koritest talaltak melle. De attol az unnep meg szinte ugyanaz maradt.

  4. Hol allitotta a video, hogy december 25 a leghosszabb ejszaka? Ha lehet, add meg a perc:masodperc idopontot, en nem hallottam ilyen kijelentest.

  5. A Del Keresztjet a Mediterraniumbol latni lehet (Gorogorszag pedig Europa resze!), valamint Egyiptom es Judea igencsak delebbre van a gorogoktol (akik -mint emlitettem- szinten lattak, bar a Kentaur csillagkep reszenek tekintettek).

  6. Hogy a tobbi istensegrol nem hallottal, attol meg igaz lehet (Mithra, Krisna, Dionusos, az altalad is emlitett Horus mind-mind letezo istensegek), ugy gondolom, egyikunk sem tanulmanyozta elmelyulten az osi vallasok minden egyes aspektusat, engedtessek meg, hogy elhiggyem, utananeztek, mielott kiadtak a filmet.

  ...es vegul: inkabb hiszek ennek a videonak, mint a Biblianak!
 • Kagemusha
  #117
  Masfelol, ha egy cikk elindit egy gondolatmenetet, akarhol is kikothetunk a vegen, szerintem eppen ez a forumok lenyege: beszelunk a cikkrol is, de ha utkozben felvetodnek mas temak, azt is megvitatjuk.
 • Kagemusha
  #116
  Magam sem mondhattam volna jobban, gyakorlatilag pontosan erre gondoltam, mint dronkZero.
 • Kagemusha
  #115
  Nem tevesztetted el, csupan egy vakbuzgo szemellenzos katolikust probaltunk eszre teriteni.
 • Dany007
  #114
  Hát, ha képes vagy végigolvasni a forumot, az elejétől, akkor lehet megkapod a választ :) Attól függetlenül tényleg nagyon eltért a lényegtől.
 • Epikurosz
  #113
  Ez egy őrült világ.
  A ketrec rázza a majmot. :-)
 • LuckyXX
  #112
  Lenne egy hatalmas kérdésem az mióta tartozik a ehhez a témához, hogy mi a hit, vallás, hogy jött letre minden volt e nagy bumm vagy minden volt és lesz is ???
  Itt arról volt szó, hogy szegén jégkorszaki állatokat mi pusztította ki meg, hogy milyen hatása volt erre a meteoritoknak akármilyen kicsik is voltak. Szerintem Istennek semi köze nincs ehhez vagy ha mégis akkor azt nem itt kell megvitattni.

  VAGY ÉN TÉVESZTETTEM EL FÓRUMOT ???
 • dronkZero
  #111
  Hm, mire is? Akár használható definíciószerűen is:

  Vallás: "hazugság az egész, a körítése is, és a lényege is, nem érdemes szót vesztegetni rá." "az egyik politikai csoport ezzel támadja a másikat és kész."

  Na? :)

  Ugyanez van a vallásokkal. Fognak egy erkölcsi alaptételt, szépen becsomagolják valami eladható körítéssel, aztán le akarják nyomni a torkodon. Ha alternatívát (más vallást, ateizmust) említesz, azt alap nélkül hazugnak nyilvánítják, csak a saját állításaik az igazak, a többi félrevezetés. És rengeteg ember bedől az agymosásuknak.

  Igen, ismerős ez máshonnan is. De szerintem az egész vallás téma a politika egyik sunyi vállfaja.
 • bvalek2
  #110
  Nem értem hogy ez a videó mire példa? Egyszerűen hazudság az egész, a körítése is, és a lényege is, nem érdemes szót vesztegetni rá. Amerikában az egyik politikai csoport ezzel támadja a másikat és kész. Egy hazug támadás a vallás ellen a vallást erősíti, és nem gyengíti.
 • Kagemusha
  #109
  "Megint egy példa arra, hogy tudatlan emberekkel bármit meg lehet tenni."

  ...es ugyanigy jar el az osszes vallas meg fanatikus igehirdeto, hitterjeszto...

  Jo, a pelda valoban nem volt tokeletes, a lenyege azonban -amit te is leszurtel- tokeletesen megall a laban.
 • bvalek2
  #108
  A videó többi részeiben nyomatják az összeesküvéselméleteket a WTC tornyok összeomlásáról. Erre megy ki a játék, valakik valamit be akarnak etetni szegény amcsikkal megint. Hát, felőlem csinálják. Nekünk nem kell ezt bevenni.
 • bvalek2
  #107
  Nézem tovább a videót, megy a tömény hülyítés. Jézus nem két korszak határán született, már a 60-as évek óta a vízöntő korszakában vagyunk. Volt is akkor pánik rendesen, amerikai szekták várták a világvégét. Az erre alapozott érvelés természetesen nem állja meg a helyét, de nézem tovább, idegesítő, hogy mennyien beveszik ezt a hülyeséget.

  Ez egy amerikai belpolitikai propagandavideó. Nekünk nem érdemes foglalkozni vele. Ez a "Birodalom" belügye, az igazságot nem itt kell keresni. Viccesek azok az írott példák, amik csak úgy elhúznak az ember szeme előtt. Na most én tudom, hogy azok a mitológiai nevek, és helyek mit jelentenek. Többször megállítottam a videót, hogy végignézhessem, és nem tudom, most sírjak, vagy nevessek? Random összedobálták a szavakat, gondolták, az átlag amcsi úgysem hallott róluk, meg hülye utánanézni, majd örül hogy megtudta a frankót, és a másik pártra fog szavazni, halleluja...
 • bvalek2
  #106
  Megnéztem a videót, hazudnak. Aki egy picit is járatos csillagászatban, könnyen észreveszi:

  - Az állócsillagok attól állók, hogy egymáshoz képest nem mozognak. Persze igen lassan mégis mozognak, de ez csak évezredek alatt vehető észre. Tehát az évnek nincs olyan napja, amikor a Szíriusz egy vonalba esne az Orion övcsillagaival, mert a kölcsönös helyzetük soha sem változik.

  - A csillagképek a Nap pályája mentén egyel odébb tolódnak kb 2200 évente, 26000 év alatt körbeérnek. Ez a Föld forgástengelyének a precessziója miatt van. Ezért a vallási hittételek "természetes" magyarázata nem állja meg a helyét, mert a videóban leírt helyzet csak néhány száz évig valósult meg, 10000 éven át mindíg más volt, ez nem motiválhatott semmit.

  - Soha senki nem mondta, hogy Jézus dec. 25-én született, se a Bibla, sem az egyház. Ez csak egy szokás, már akkor is tudták, amikor először volt karácsony. Továbbá már nem december 25 a leghosszabb éjszaka, hanem dec. 21. Előtte pedig szintén más napon volt, pl. 4000 éve december 29-én, lásd előző bekezdésemet.

  - A Dél Keresztjének megintcsak nincs semmi köze az egész történethez. Először is Európából nem látszik, nem is látszott soha, csak a déli féltekéről figyelhető meg. Az ottani csillagképek mind az újkorban kaptak nevet, az először arra járó európai hajósoktól.

  A többi istenség történetéről ezeket sohasem hallottam, Hóruszról olvastam már, ezt a hülyeséget szerintem a videósok találták ki. Tekintettel arra, hogy mennyire arcátlanul kihasználják az emberek csillagászati tudatlanságát, semmit sem hiszek el ebből a videóból, és jobb ha te sem teszed.

  Megint egy példa arra, hogy tudatlan emberekkel bármit meg lehet tenni. Ne higy el semmit elsőre, nézz utána. Ha kicsit guglizol, hamar rájössz, hogy ez a videó tömény néphülyítés.
 • bvalek2
  #105
  Kérdeztünk fanatikus haverunktól konrétumokat is, azokon nagyvonalúan átsiklott. Szerintem fel sem fogta őket...
 • Epikurosz
  #104
  Jé, ott a pont
 • Torzonborz
  #103
  ja ha Arabnak születtél volna akkor Allahhal és a Koránnal példálóznál ha meg kicsi indiánnak akkor a Nagy Manituoval (na most ezt lehet nem így írják :D ) meg az örök vadászmezőkkel. pont.
 • Epikurosz
  #102
  ""7 1. Õk, és a velük lévõ többi angyal feleségeket vettek magukhoz, mindegyik azt, akit kiválasztott magának, akikkel egybekeltek, és velük megfertõzték magukat.
  ...
  Azok teherbe estek, és hatalmas óriásokat szültek, kiknek magassága háromezer könyöknyi volt."

  Ez is csak azt bizonyítja, amit már sokszor elismételtem:

  A zsidó próféták szégyentelenül lekoppintották más népek alkotásait. Ebben az esetben a görögök titánokról szóló legendáit.
  Énokh írása ráadásul apokrif, de a kanonizált könyvek is hemzsegnek a koppontásoktól (Copy&Paste). A szerzői jogok durva megsértése. 2 év börtön.
 • Epikurosz
  #101
  Kedves hitgyülis!

  Azért nem kellene ennyire kisajátítanod egy tudományos kérdésekkel foglalkozó topikot.
  Mi lenne, ha én is bemennék a "vidám" vasárnapotokra és elkezdeném mondani az ellenérveimet mialatt a vezető lelkészetek, Német Sanyi bá hirdeti az igét. Biztos vagyok benne, hogy mint egy eszeveszett kezdene kiabálni, hogy akadályozom a hitéletetek gyakorlását, és kirugatna a biztonsági őrökkel (volt már ilyen eset ott nálatok, azon a "vidám" vasárnapon).

  Te is zavarsz itt a baromságaiddal, úgyhogy kérem a modikat jól billentsenek téged fenéken.
 • Dany007
  #100
  Na ja..ennyit a válaszról :) Sz.tem ez többet mond mindennél.
 • donsergiooo
  #99
  Kagemusha olvass vissza már valki kérdezett ezzel kapcsolatban! ISten szellem által felkent emberek írták a bibliát! 4-5 hszt olvass vissza plZ
 • donsergiooo
  #98
  Istennek tetszett az hogy az embereket az igehírdetés bolondsága által tartsa meg! (vagyis az életüket) Ne nekem mond Dany! IStennel rendezd el! Én elfogadtam és alávetettem magam neki! ÉS élvezem mindennap az Ő jelenlétét! :)
  Nem nekem kell megváltoznom hanem neked! ..feltéve ha akarsz! MErt ISten senkinek az életébe nem megy erőszakkal! Ahogy mondta: elétek adtam a halált és az életet Válasszatok! Jézus az élet megint ezt mondom! ..és ezt is fogom! HA élet kell hozzá fordulj! ..és akkor majd látni fogsz (szellemileg is). Mert e világ fejedelme megvakítatta az embereknek szemeit (szellemi szemeit), h ne lássanak! Az e világ fejedelmei pedig a Sátán és a bukott anygalai! De az itélet már kilett mondva és már le lett győzve! noha ez most nem látszik, de nyilvánvalóvá fog vállni a te szemeid elött is! De én azt mondom ne várd meg ezt a napot! - sőőt azt, hogy nem tudod mit hoz a holnap, mivel nem vagy ura a holnapnak! Ma még dönthetsz Isten mellett!

  Én befejeztem tényleg! Minden szükséges információt közőltem neked, ha Keresztyén vagyis Krisztusi ember kaarsz lenni kérd Jézust! Ő segít neked! Hívd be az életed be! MErt meg van írva, h Jézus nem az igazajért jött, hanem a bűnös emberekért, mert mindnyájan bűnösök vagyunk/voltunk, mert nincs egy igaz ember sem ISten elött, mert mindenki elhajolt az ő saját útjukra!
  De ISten programja az, hogy ha elfogadod Jézust személyes megváltódnak, akkor elfogadod az Atyát is aki Őt küldte! És akkor békességed lesz Istennel és nem leszel ISten ellensége! Mert amíg sötétségben járunk, nem világosságban járunk! Jézus a világosság ahogy János apostol ír erről! Mert mindenki aki hordozza a vétkeit sötétségben vanm, mert nem megy a világosságra nehogy felfezetessenek az Ő cselekedetei! Ezért kell az embereknek testben megítéltetnie, mert testben követte el az ember a bűnöket! ÉS ezért kell újjászületni, h ne test szerint, hanem szellem szerint járj! Mert ez Istennek tetsző és elfogadható!

  Shalom! Shalom! Shalom! mindenkivel!
 • Dany007
  #97
  Ott a kérdés Gergő ! :)
  Na ? Megvennéd ? Mert ha igen, még ma délután átviszem a prosit és a saját szemeddel láthatod a specifikációt, és a teszteredményeket !
 • Dany007
  #96
  Megmondtam :) A Biblia nem bizonyíték. A keletkezését se a korát nem tudod 100%-ossan bizonyítani!
  Gergő, te semmi mással nem tudsz előhozakodni mint a Biblia. Ég világon semmi mással.

  Most más idétlen példa jön, de talán megérted a lényegét:

  Ha azt mondom neked, hogy kijött egy új, Xn2 nevü VGA, amit a Blee2x gyárt! És ezzel a videókártyával a Crysis 90-120Fps között mozog max grafikán, 1600x1200-ban ! És mindössze 25 ezer Ft.- ! És én tudok neked hozni ilyet ! Tudok adni róla neked adni, egy prospektust, amiben le van írva a specifikáció teszteredmények stb !
  Naaa megvennéd tőlem/vagy bárkitől ???
 • Kagemusha
  #95
  Isten igeje???
  Az eszedbe sem jut, hogy EMBEREK irtak a Bibliadat???
  ...es mivel emberek, NEM tevedhetetlenek???
  Az emberi tortenelem legnagyobb ostobasaga a vallas! Milliok haltak erte es miatta ertelmetlenul... milliok, akik lehet, tobb hasznot hoztak volna elve, mint holtan, de nem... az ostobaknak le kellett gyilkolniuk oket! Ugyhogy ne papolj itt nekem Isten igejerol, mikor mondvacsinalt okokbol emberek haltak meg!
  Isten igeje... na persze! Esetleg a Malleus Maleficarium-rol hallottal, te elvakult fanatikus?
 • donsergiooo
  #94
  Nem tudom mit akrsz ezzel közölni, ez csak az ember bukott állapotát bizonyítja! ..és azt, hogy az ember egy láthatatlan hatalom uralma alatt áll! ISten országa eljött, de csak az emberi szívekbe! még... :)