Magasan tartanák az árakat a memóriagyártók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az pont 4GB-ot kezel, csak épp ebben benne van számolva a videokártya meóriája is (meg az összes ms hardver eszközé, de ezek a 4GB-hoz képest vehetõk elenyészõnek)...
Persze, csak közben a felhasználók fizetik meg a magas árakat, és az államok kaszálják a befizetett büntetést, nem pedig a felhasználókat kártalanítják belõle! Ugyanezen ba**tam fel az agyam akkor is amikor frankón megbüntették a ram gyártókat. Ezzel kb anyi történik, hogy amit te befizetsz magas árat, annak egy része a ram gyártóhoz kerül, más része a bíróságokhoz. De attól te (vagyis mi) még ugyanúgy jól beszopjuk.
Annó akkor emelkedtek a memo árak mikor a Taijvanba földrengések voltak és hiány volt belöle és a gépsorok sérültek. Talán 2000 be.
Ahogy gerygery is irta nem nagyon csökkentek az árak csak 2007 ben kezdtek esni.
Szerintem ez csak blöff. Ha minnél többet gyártanak 1 termékböl annak az elõllitási költsége is kevesebb.
Ahogy gerygery is irta nem nagyon csökkentek az árak csak 2007 ben kezdtek esni.
Szerintem ez csak blöff. Ha minnél többet gyártanak 1 termékböl annak az elõllitási költsége is kevesebb.
Vettem + 2 gigat a gepembe 8ezert hasznaltan, most 3 giga van benne.
Egy ideig csak eleg lesz.
A 32bites Kindozeok amugy sem tudnak tobbet kezelni ~3.5 giganal szoval boven eleg lesz nekem.
Egy ideig csak eleg lesz.
A 32bites Kindozeok amugy sem tudnak tobbet kezelni ~3.5 giganal szoval boven eleg lesz nekem.
Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod? http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/
"Nem tetszik a memóriagyártóknak, hogy a kínálat és a kereslet növekedésével egy idõben az árak is tovább esnek, így csökkentik a termelést, hogy megállítsák a további árcsökkenést. Jövõre több lépéssel készülnek. "
1., paran majd nem tartanak veluk, es azok majd lekaszaljak a piacot ergo feszelyes jatek
2., majd jol megkurjak megint oket, mint par evvel ezelotti troszt perben, aztan amit megsporoltak itt, kifizetik ott.
1., paran majd nem tartanak veluk, es azok majd lekaszaljak a piacot ergo feszelyes jatek
2., majd jol megkurjak megint oket, mint par evvel ezelotti troszt perben, aztan amit megsporoltak itt, kifizetik ott.
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
Az olajkartel még is legális (vagy csak nem lehet tenni ellene)
Én is vettem 1 GB, most 2 van, annyira nem kellett, de ilyen olcsón :-)
Azért a Crysis-nek tetszeni fog :-)
Azért a Crysis-nek tetszeni fog :-)
A kartelesedés, egyértelmûen bûncselekmény.
Ezen nem lehet szépíteni, ha a konkurens gyártók egymással szövetkezve mesterségeesn befagyasztják az árakat, azzal hátrányt, kárt okoznak a felhasználókkal, ez tömegzsarolás, mert a felhasználó rá van kényszerítve hogy az õ általuk megszabott árakon vásároljon.
Az ilyet nem bûnteti a törvény nemzetközileg hogy ennyire nyílvánosan csinálják?
Ezen nem lehet szépíteni, ha a konkurens gyártók egymással szövetkezve mesterségeesn befagyasztják az árakat, azzal hátrányt, kárt okoznak a felhasználókkal, ez tömegzsarolás, mert a felhasználó rá van kényszerítve hogy az õ általuk megszabott árakon vásároljon.
Az ilyet nem bûnteti a törvény nemzetközileg hogy ennyire nyílvánosan csinálják?
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Ugyebár egyszer már jól seggberúgdosták a memóriagyártókat az árak rögzítése miatt...
Remélem, most is kapnak a pofájukra, ha hasonlóval próbálkoznak.
Remélem, most is kapnak a pofájukra, ha hasonlóval próbálkoznak.
Én ma reggel lepõdtem meg az árakon: Transcend 2*1G/800 duálkit ára már belefér egy négyjagyû számba, míg a hét elején bõven ötjegyû volt... persze kiskerárakat mondok.
A világ egyik legnagyobb biznice a memória gyártás.
Közgazdaságtani elemzések kimutatták, hogy jóval nagyobb a profitjuk a gyártóknak, ha olcsóbban adják, mert aránytalanul több fogyott azon az áron, fõképp ha a konkurenciát is kenterbe verte az ár. Semmit nem érnének el azon, ha növelnék az árakat... max az eladott darabszámot tudnák csökkenteni és eljönne az SDRAM-okra jellemzõ ármeghatározás... semmire se jó, de drága.
És ez így igaz is lenne, ha nem jönne most karácsony. Jön pedig, emberek megõrülnek és rohannak boltba megvenni "még olcsón"... Beetetik a népet, mert megtehetik...
Közgazdaságtani elemzések kimutatták, hogy jóval nagyobb a profitjuk a gyártóknak, ha olcsóbban adják, mert aránytalanul több fogyott azon az áron, fõképp ha a konkurenciát is kenterbe verte az ár. Semmit nem érnének el azon, ha növelnék az árakat... max az eladott darabszámot tudnák csökkenteni és eljönne az SDRAM-okra jellemzõ ármeghatározás... semmire se jó, de drága.
És ez így igaz is lenne, ha nem jönne most karácsony. Jön pedig, emberek megõrülnek és rohannak boltba megvenni "még olcsón"... Beetetik a népet, mert megtehetik...
elsõ mondat a cikkben : kereskedelmi középsuli, elsõ osztály, számvitel óra... 😄
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
2004-2007 közötti idõszakban egy forinttal nem csökkentek a memóriaárak, idén kezdtek el újra mozgolódni. Legalábbis én 3 éve vettem 12-ért 512-es ramot, tavaly karácsonykor ugyanennyibe került, úgyhogy jobb ha kussolnak...
Aki nem képes a trendnek megfelelõen csökkenteni az árakat és megoldani hogy nyereséges maradjon, ne gyártson PC alkatrészt. Ez egy ilyen piac, benne van a pakliban, tudhatná elõre bárki. Milyen vicces lenne, ha 64 mega ram annyiba kerülne mint 10 évvel ezelõtt, plusz az infláció...
Aki nem képes a trendnek megfelelõen csökkenteni az árakat és megoldani hogy nyereséges maradjon, ne gyártson PC alkatrészt. Ez egy ilyen piac, benne van a pakliban, tudhatná elõre bárki. Milyen vicces lenne, ha 64 mega ram annyiba kerülne mint 10 évvel ezelõtt, plusz az infláció...
A Kingston nem is gyárt memória modulokat, mert az Jamaica fõvárosa
sajnálom ha csak ez fogott meg abból amit próbáltam mondani. nem baj, valakinek ezzel is kell foglalkozni, pláne egy informatikai fórumon.. Te még sohasem írtál el semmit ugye..
Nem a lényeg, hanem a fontos!
a Kingston-nak sese volt "e" a végén...... sry, csak 10 emberbõl legalább 6 képtelen leírni rendesen... pedig állítólag sokan ezzel is foglalkoznak^^
Most akár már emelhetik is akár felõlem 😊 4 gigánál több egyenlõre nem fog kelleni 😄
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
persze, mert már szinte nem is gyártják. Viszont 1GB KIngmax 1066MHZ DDR2 ~10k HUF. Geil-bõl 20, Kingstone-ból a Hyper X kb 15k HUF. Azért annyira nem drága. A 800MHZ-es DDR2 1GBos modul pedig 5-6 ezer forint. Még ha csak 3,5GB-t kezel a 32bites WIN, akkor is érdemes 4gigát belvenni mert kb 3-4ezer forint ráadás, és teljesen kivan használva. 3Gigát meg nehéz belerakni, mert dualba kell.. és a 3,5GB vagy 2GB azért nem ugyanaz, és pár ezer forinton sztem egy teljes konfigurációnál felesleges spórolni, pláne RAM-nál.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
gratulálok! Ha nem 64 bites az oprendszered, akkor durván 2 gigát elpocsékoltál a semmire. Ugyanis a 32 bites windows max 3,5 gb memóriát képes kiosztani (ebben benne van a fizikai memória, a vga memória valamint minden eszköz aminek van ram-ja és a lapozófájl, ha van.) Legjobb esetben is 1 giga ramod feleslegesen csücsül a gépedben.
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
Egy frászt fog emelkedni! A világon már sokszázmillió gigányi memóriamodul van forgalomban,
ami ugyancsak csökkenti a keresletet. Ha lejjebb veszik a kemencét, a piac keresletmegvonással fog válaszolni.
Ez a marketing-és bulvárcikk csak arra jó, hogy még azok is bevásároljanak memóriából,
akik még gépet sem láttak soha életükben...
jah, én is bevásároltam 4 giga Samsung DDR2-667 - est, mert darabja csak 4200Ft az AQUA-ban...
ami ugyancsak csökkenti a keresletet. Ha lejjebb veszik a kemencét, a piac keresletmegvonással fog válaszolni.
Ez a marketing-és bulvárcikk csak arra jó, hogy még azok is bevásároljanak memóriából,
akik még gépet sem láttak soha életükben...
jah, én is bevásároltam 4 giga Samsung DDR2-667 - est, mert darabja csak 4200Ft az AQUA-ban...
Kartel az. Mindenesetre a Samsungnál indult botrány hulláma már látszódik, de jó sok idõre volt szükség, mire megindultak lefelé a memóriaárak.
karter.<#violent>#violent>
667 nem vennék, DDR1 is esélyesebb 😊
800 -as ára érdekesebb lehet.
667 nem vennék, DDR1 is esélyesebb 😊
800 -as ára érdekesebb lehet.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
aztán az egyik gyártó meggondola magát, gyorsan újra befûti a kemencét, a többiek meg majd lesnek hogy elhappolják elõlük a vevõket <#eljen>#eljen>
aztat írja, hogy lehet, picit növekednek az árak.szal én most veszek 2 raklappal, jövõre meg eladom aranyárban<#idiota>#idiota>
?
na, akkor beraktározok vagy 1000párt, aztán várom a drágulást<#eplus2>#eplus2>