2
-
bakagaijin #2 A benzinkúti és egyéb árusítóhelyi vásárlás lehetősége nem szűnik meg. Az elején én is félreolvastam, de benne van a cikkben, hogy mindössze annyi történik hogy nem kell semmit a szélvédőre ragasztani. Eddig is hülyeség volt, mert a rendszámot olvasták le és vetették össze a központi nyilvántartással, probléma esetén sem a matricát hanem a bizonylatot fogadták el. Bizonylat pedig továbbra is lesz. Tapasztalt homár-olvasóként sosem vennék sms-es matricát éppen azért, mert tutira nem őrizném meg az sms eredményét évekig... -
Faby #1 A gépjármű vezetője a vásárlás után bizonylatot, illetve nyugtázó üzenetet kap, amelyet az érvényesség utolsó napjától számított 1 évig kell majd megőrizni...
Azért az sms-ben küldött nyugtázó üzenet 1 évig való megörzése eléggé életszerűtlen elvárás. Lévén, hogy a mobiltelefonok, mint olyan sok más mai elektronikus eszköz, nem igazán a garantált működési biztonságról híresek. Bármikor előfordulhat probléma vele, vagy csak egyszerűen cseréli valaki a telót, akkor mi van? Van olyan ismerősöm, akinél 1 év alatt 2 telefon is megfordul. Ha (ahogyan a mai telefonok nagy többségénél) nem a sim kártyára, hanem a telo memóriába van elmentve az üzenet, akkor szívás, mert ha jól tudom, továbbküldeni nem lehet ezeket az üzeneteket, kérdés az, le lehet-e menteni pl számítógépre? Úgyhogy ez érdekes kérdés.
Másik, hogy pl miért kerül többe a tisztán elektronikus úton (internet) vásárolt jogosultság (ha már ezt a szót használta a cikk is a matrica helyett) a mostmég papíralapú, majd később a papír nélküli, de benzinkutaknál személyesen vásároltnál?
Én majd akkor fogok interneten vagy urambocsá sms-ben vásárloni, ha ugyanannyi lesz, mint a benzinkúton. Általában autópálya használat előtt tankolok a jólmegszokott kúton, mert ugye a pálya mellett horror ára van az üzemanyagnak, akkor meg már mind1, hogy "matricát" is veszek.