76
mindenféle. saját eggyüttes, tanárok stb
 • powdermajom
  #76
  Sziasztok, remélem nektek is tetszik, kellemes zene hallgatást mindenkinek :)
 • zalrobto
  #75

 • zalrobto
  #74

 • zalrobto
  #73
  Sziasztok újj szerzemények
  [IMG][img=http://www.kepmegosztas.com/img/9d7d429c4aedb4bd49418bd547466ba0/1613897_683225275073578_6685461727252741639_n.jpg][/IMG]
  [img=http://www.kepmegosztas.com/img/b032e75fb46ee4ba56bf2bb05e294e00/10151921_683225291740243_2873922355623209910_n.jpg]
  [img=http://www.kepmegosztas.com/img/bc2484835c92d54f51d42b51eef31035/10169308_683225305073575_2408502854356488072_n.jpg]
  köszönet GYÖRGY74-NEK

 • htr93
  #72
  milyen vicces történet foszlányai ezek. most átolvastam. furcsa módno két szó jutott róla eszembe. pontosabban, az a furcsa, melyik két szó.

  az első.
  idill

  és a második.
  groteszk
 • htr93
  #71
  Méeg mielőtt azzá válhattam volna
 • htr93
  #70
  Csütörtökön a zeneiskola évzáróján lesz az utolsó szereplésem, mielőtt végleg visszavonulok csellistaként.Rubinstein
 • htr93
  #69
  :D:D ez nagy lehet, egy "A DARAB"-ot többször élőben hallani:D

  Én Jún 9.én megyek diploma koncertre:P bőgő:S

 • debussy
  #68
  Remélem nagy zenei élményem lesz hétfőn.
  Vukán György koncertre megyek a MÜPAba. Játszani fogják a Kék rapszódiát is. Élőben még sosem hallottam, de hamarosan még 2 másik koncerten is műsoron lesz. Szóval több variációs "tapasztalatszerzés" következik :)
 • htr93
  #67
  hhm nekem a gitár miatt fájtak az ujjaim több napig. csellón inkább csak zsibbad a kezem. jhaj ha több napig nem gyakorolok nem tudok szlesen vibrátózni, és a kezeim sem olyan gyorsak mint kéne.. ez a lohaság, tehetetlenség nagyon zavaró, és eltart egy darabig mire újra kilazítom a kezem.. főleg, ha nehéz darabokat játszok akkor csak elfárad és zsibbad, erre skála a legjobb, nemde?

  na már csak 433 hsz
 • debussy
  #66
  Általában nekem sem, de mostanában elég sokat gyakorlok egy olyan zongorán, ami még nincs teljesen "bejáratva", tehát nehéz a billentése.
 • McGrady
  #65
  ezzel én is így vagyok, igaz nekem ritkán fáj a kezem :-)
 • debussy
  #64
  Egy szimbólum:

  Mindig úgy játssz, mintha mestered hallgatna.”
  (R. Schuman)

  Az elmúlt napokban annyit gyakoroltam, fáj mindkét kezem. A paradoxon az, hogy ez jó érzéssel tölt el, mert arra gondolok, hogy most küzdök, hogy egyre tökéletesebb legyen a darab.
 • debussy
  #63
  Sibelius a finnek nagy zeneszerzője volt. (19-20. század)
  Prokofjev ugyancsak ez az időszak.


  Prokofjev
  Ez az első részlete és van még öt.

  Tegnap hazaértem és 11kor leültem és meghallgattam újra.
 • htr93
  #62
  Nem ismerem őket. Schumann még ismerős :C

  Nekem a bőgőtanárom kiír majd egy Tanszaki-s "konceertfelvételt" ha lehet így mondani.

  Meg ma megyek punkrock koncerte
 • debussy
  #61
  Igazából csak én írok ide, de nem baj....

  Ma voltam egy koncerten a MÜPA-ban. Sibelius, Prokofjev, Schumann.
  Nagyon jó "zenével kapcsolatos élményt" adott.
 • debussy
  #60
  Voltam ma egy zenei boltban és megvettem Ravel életregényét és egy válogatásnyi cd-t!! :)
 • debussy
  #59
  Semmi közepe?
  Itt ülök a gép előtt, arra gondolok, hogy holnap fizika tz.... és azt kívánom, hogy bárcsak elmehetnék egy elhagyott helyre, mondjuk az Alföld közepére, lenne mindig magyar-nyár és egy parasztházban két falnyi könyvvel, meg egy zongorával kipihenni ezt a keserű világot. Aztán hazajönni, SOTE-re menni és megbocsátani.
  De, a jó az, hogy holnap elmegyek egy kiállításra és már ezt vártam egész héten.
 • htr93
  #58
  Mázlista XP

  énmarcali környékéről, itt a semmi közepén nem nagyon tudok mit csinálni, habár én idő híján is vagyok-.-
 • debussy
  #57
  Budapest közelében lakom és többnyire a régi Zeneakadémiára szoktam járni.
  Nagyon jó koncertek szoktak lenni.
  Ez az oldala:
  http://www.lisztmuseum.hu/index1.html
 • htr93
  #56
  honnan irsz? kecskeméten van márványterem,, jhaj ha a közelében élnék...ugyebár ott vannak komolyz. koncertek...

  hova mész koncertre?
 • debussy
  #55
  Nagyon jó kis "zenével kapcsolatos élményem" volt ma. Voltam egy koncerten és csupa olyan szám volt, amit ismertem, sőt még jó néhányat én is tanultam.

  Például megint előkerült Brahms 5. Magyar tánc, Debussy- Gyermekkuckó, Bartók Román népi táncok...
 • htr93
  #54
  Neem már megint hülye vagyok
 • htr93
  #53
  EZ úgy kapcsolódik, a te témádhoz, hogy Én(Talán csak én,(de nem biztos)) választom el a nettől és a könyvektől és él miattam a valódi világban:)

  ezt elrontottam.
  pontosan zeneszerető
 • htr93
  #52
  Hmm... egy csaj mesélte, hogy már késő, jogi sulin van, de most jött rá hogy ő szeret zenélni. nagyon. ezzel foglalkozna szívesen egész életbéen. Én még időben rájöttem erre. Talán ezért kereste a társaságomat(most megnéztem a smileyeket, de egy ideillő sincs.habár, hogy is lenne!) De nem baj, Örülök, mert elmondhatom magamról hogy egy ilyen személyiség, egy ( a mai violágban már elég erősen)ÉRTÉK keresett ENGEm.Azért is mert Egy Hozzám hasonló(pontosan zeneszeretet)"lelkű" lánnyal találkoztam. És annak is örülök, hogy Ő sincs egyedül, ha csak szerény személyemmel szolgálhatok is.
 • debussy
  #51
  Ehhez egy gondolat magamról:
  Ha már a Téged körülvevő emberek közt nem találsz senkit, aki megért, aki Ezeket a Dolgokat felfoghatná, akkor marad a zene, a könyvek (Szerb Antal), más művészetek és a mai modern világunkban az internetes fórumok.
 • htr93
  #50
  "a szereplés részegítö érzéset" há ez basszottul megtetszett.
  "Te vagy, aki a közönséget manipulálja és Te fogod kialakítani a gondolataikat, érzéseiket... persze csak, ha jól csinálod, amit csinálsz." Ez is. Bazzeg ez két nagyon kurva jó gondolat:D

  Szerintem nem hiba a magas mércéd, ez attól is függ hogy kik a közönséged. ha a suli rángat el(szinte már szószerint) pár hülyegyereket, na az gáz, azok jöjjenek akiket ÉRDEKEL.

  Én is imádom a csöndet:) eddig ez volt egyedül sikerélményem. Szóval csak erről tudom hogy milyen, de baszott jó, ahogy ezt te is mondtad , csak másképpen

  Hogyha az ilyen topicoknak ilyen lehetőségeik is vannak, akor jó ogy vannak és örülök. meg annak is hogy az én témámban tetted ezt meg:)
 • debussy
  #49
  Nem is élmény ez, inkább egy érzés, egy gondolat. Tehát:
  Több mint tíz éve zongorázom, így volt lehetöségem átélni a szereplés részegítö érzéset. Tényleg részegítö. Nem is lehet pontosan megfogalmazni.Át kell élni ezt a szituációt. Ülsz a zongoránál (vagy épp aminél) és tudod, hogy Te vagy, aki a közönséget manipulálja és Te fogod kialakítani a gondolataikat, érzéseiket... persze csak, ha jól csinálod, amit csinálsz. Van egy szokásom (lehet, hogy hiba, lehet hogy nem): nem bírom elviselni, ha a játékom közben valaki beszél, vagy zörög és az én mércém -az elöadás sikerességében -is ezzel függ össze: Ha jól játszol, akkor lehet akármilyen váratlan és hosszú a szünet a darabodban, akkor is néma csönd lesz és hirtelen nem is tudod, hogy van-e valaki melletted. Ennél szebb pillanat nincs a világon. Azt a csöndet érezni kell.
  Ez a kis elmefuttatás napok óta bennem volt és most "kiadtam" magamból. Viszonyuljatok ezekhez a gondolatokhoz, ahogy szeretnétek.
 • htr93
  #48
  és ha zenetanár leszek, és egy jó zenetanár

  (elnézést+ez,ott fönn, még nagyon sok szenvedésnyire van...)
 • htr93
  #47
  A faluban, ahol lakom:( ált. suliban csak zongorázni és furulyázni lehetett, de tanévnyitás után kb 2 hónappal Marcali zenesuli átvette az "irányítást", tartott egy bemutató koncertet.( cselló kvartett, zongora+mindenféle,klarinét,fuvola,csellló, kürt,sőt, még egy kisebb(8-9 tagú fúvós zenekar is jött) aztá mindenkitől megkérdezték min akar játszani(én meg oda-viszza voltam az örömtől, legszívesebben 6 hangszeren játszottam volna...)mondták hogy hangszerbérlés egy hónapra ötszáz ft.csak. az krvolcsó. Megkérdeztem, lehet -e gitározni(5 éve nyomom, csak nem tanártól..:( mondták hogy nem, de lehet de marcalban lehet.... 2 óra rinyálás muteréknak, és már ülök a buszon marcali fele megyek zenesuliba!áárgh de jó volt! megkérdeztem lehet -e gitározni, és azt mondták hogy nem, de lehet b.gitározni, de ahhoz kell előtte egy évet csellózni(ennek örültem, mert úgyvolt, hogyha nem gitározok, akkor csellózok..szóval akkor marad a cselló... ha már 500 000 egy új fasza cselló nem használtan, havi 500ért?simán. Aztán megtetszett mint állat, +tanár is összevissza dícsért, mert az alapok állítólag úgy bennem voltak hogy csak na. meg nagyon hamar megtanultam kottát olvasni...meghogy a vonós kezem ben van egy lazaságnak köszönhető mozdulat, amit öntudatlanul is megcsinálok, és nagyon fontos, másokban pedi scak sok-sok év után fejlődik ki(wáárgh királyság..) szóval feltette a kérdést, hogy "gondoltál már arra, hogy zenész legyél?
  :)

  És amikor én ezt az egészet kezdtem, volt két csellista csaj akik naggggyon komolyan nyomták..és én sokszo rhallottam őket.. mondták, hogy ők is zenei pályásak leszenk, de ők ebbenaz évben felvételiznek(ewgy nagyon erős, magyar.o egyik legkeményebb sulijába...). Azt is mondták, hogy ők 6 éve csellóznak, de én hamarabb be fogom hozni őket. jötaz egy év alatt két osztály-terv, és csiribú.

  Ez mind 3 éve volt. ebben az évben(tehát két és fél év után) már felvételiztem, de nem vettek fel.. talán majd jövőre. A 2 csaj nyomdokaiba lépek!:)

  Ebből az egészből azt akartam kihozni, hogy TUDOM hogy az én tudásom semmi az övékhez képest, még ha 2 éve nem is hallottam őket,és Addig, amíg nem leszek yoyo ma,(a csellisták tátrai-ja, bár asszem kínai) addig lesznek nálam jobbak, és ha zenetanár leszek, és egy ó zenetanár, mert tényleg naggyon durván nyomom,akkor is lesznek nálam sokkal durvábbak...

  Ja, és még az nagyon szép az egészben, hogy amiket két éve a 2 csaj nyomott, állítólag most én tanulom azokat!:)
 • debussy
  #46
  "A zeneszulimban én vagyok az egyetlen aktuális jó csellista, és volt már olyan koncert, csellótanszaki, ahol én voltam a középpont."
  Jó az önkritikád, tetszik :)
 • debussy
  #45
  Zongorázom.
  Nekem is volt egy vicces esetem: Egy elég nehéz Chopin darabom volt kb 2 éve és egy nagy intenzitású rész után következett egy felfutás, ami egy magas hangon állt meg. Hát nekem ezt a hangot nem sikerült eltalálnom, ami az egyik kedves tanszaktársamból egy kedves, kaján nevetés-félét váltott ki. Innen küldöm neki üdvözletem :)
 • htr93
  #44
  Ja.. a legjobb az fasza... A zeneszulimban én vagyok az egyetlen aktuális jó(zenei pályás ) csellista, és volt már olyan koncert, csellótanszaki, ahol én voltam a középpont.

  Mégegy jó. egy koncert egy naagy teremben..( elcsesztem, a közepén, úgy leégtem mint a szar. de az eleje könnyű voolt, sikerült szépen eljátszani, aztán egy negyed szünet, ahol is síri csönd, és akkor a naagy terem közepén megszólal az eggyik öreganyó, hogy " deszépen játszik.." és a színpadról hallottam. tök fasza volt.

  Milyen hangszeren játszol?
 • debussy
  #43
  Nagyon jó élmény: Tanulok egy darabot (per pill Kék rapszódia/Gershwin/) és utána nap mint nap előkerül egy filmben, reklámban, rádióban.. akárhol
  Legjobb élmény: Játszom egy darabot vizsgán, v valamilyen előadáson és tudom, hogy tőlem függ a közönség, és a szünetekben -zenei értelemben:)- beáll az a bizonyos csönd.
  Na ez kicsit nyálasra sikeredett, de sebaj :)
 • htr93
  #42
  Megin próbálok... majd.... ugyanazzal az emberrel:)+ egy másikkal is:))
 • htr93
  #41
  HEjjHejj Desokan írnak ide!
 • htr93
  #40
  ma egy fél órás próbám lesz egy zongoraművésszel, és holnap megint csak, és a csellótanárom is ellátogat majd oda!ooyea
 • htr93
  #39
  ezt is csak te érted csináltam
 • htr93
  #38
  írok valamit hogy előrekerüljön...írjatok!
 • Szuszidi
  #37
  Szép napot mindenkinek!
  Karácsonyi üdvözleteteket elküldhetitek a Megadance Rádióval! Irjátok meg nekem én beolvasóm a rádióba vagy küldj egy hang klipet ne legyen több 30 mp. Vasárnap 9-13 ig Illetve hétfőn 10-14 ig van az adás! Már lehet küldeni az email címemre, privibe!