19
  • Su0my
    meg az, hogy mire kell költeni a bevételt:)
  • Wittgen
    Én már a 100Gh-es 20 magos chipek fejlesztésénél tartok, de hogy mikor lesz belőle valami azt csak a jó ég tudja. Majd valamikor a jövőben talán. Eddig még csak a projekt címe van meg
  • Sanyix
    Persze ígérgetni mindent lehet, kár hogy nincs mögötte semmi.
  • AgentKis
    Igen valóban nem az elektronok, hanem az elektromos hatás.

A fénysebesség 83%-ával számoltam én is. Azt nevezhetjük közel fénysebességnek. Különben másfél volt körüli feszülség esetén a fénysebesség fele és kétharmada között van ez az érték valahol. Emlékeim szerint. Gondolom néhány száz vagy ezer voltot nem fognak beleengedni ebbe, hogy a 83% ot túllépjék.
  • Su0my
    Naja amikor ezekből is jönnek a négymagosok... És amikor kékül az arcunk, hogy a Crysis 12 nem fut rajta csak ultra minimum detailben...

Egyébként érdekes lenne ilyen magas órajelű számoló egységeket videókártyákra pakolni xD
  • Agamemnon69
    indeed

:)
  • kow83
    Kommented ezt juttatta eszembe. Bocsi :)

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)
  • virs lee
    LOL. Ahhoz képest hogy -273 fok az abszolút 0, lazán átirtad a fizika törvényeit. :D
  • Sirus86
    És jön a Mátrix... Zöld vagy piros bogyót kéred?
  • BIZ0906
    Kicsit túlzás már ez :S
  • Frayer
    Az elektronok nem is tudnának fénysebességgel menni, a tv-ben is nagy elektro mágnesekkel gyorsítják őket, ami még a fénysebesség közelébe sem megy fel.
    De nem is az elektronoknak kell menni fénysebességgel, hanem a töltéseknek, elektron többlet, vagy lyuk keletkezik, az elektronok az elektromos térrel meg fénysebességgel lépnek kapcsolatba, és fénysebességgel továbbítják az áramot.
  • matt taylor
    és annak -400 fok kell
  • Bith
    Akkor majd újra beindulhat a "GHz háború", mint korábban a mostani "mag háború" előtt.
  • Caro
    Az elektronok nem, de nem is az számít, hanem hogy az elektromos hatás mennyi idő alatt jelenik meg, az viszont közel fénysebességű.
  • AgentKis
    50 GHz! Az szép. Mondjuk akkor ezek nem lesznek túl nagy procik, mert a fény egy órajel alatt 6mm-t tesz meg az pedig elektronok nem mennek fénysebességgel.

Ebből az adódik, hogy a proci mag átmérője félcenti körül kell legyen. kb. 25 mm^2. Na erről kell majd a keletkező többszáz wattnyi hőtermelést valahogy ügyesen elvonni.
  • waterman
    jaja, valamit csináltak az ibm-ék, de az a képek tanuúsága szerint akkora volt mint egy teniszpálya.
    különben mire ezt bevetik, már kezdhetnek is bele valami tök újba. mondjuk optikai prociba.. a legjobb, hogy minden nap van egy hír, hogy mekkora dolgot fedeztünk fel, de termék csak 5 év múlva lesz belőle legjobb esetben.
  • Dark Angel 666
    Én ugy tudtam hogy már elkészitették az 500 Ghzes prototipusát is
  • dim69
    Ha mangát, akkor olvasnak, ha animét, akkor néznek.
  • roliika
    Túl sok mangát néznek.