9
SPDIF segítség kéne
-
#9 ASUSP5KC-s alaplappal hogy lehet megoldani, hogy szóljon spdif-ből meg a digitális kimenetből is a hang egyszerre VISTÁN. Mert ahogy én láttam a vistával egy alapértelmezettet választhatok ki, a kettőt egyszerre nem. :/ -
Aspyrin #8 Lerágott csont, de talán a komplett driver uninstall/reinstall segít. -
zoolee #7 Nekem asus p5k m van vsitával.
Ha én betolom az s/pdif csatlakozóba a tudót, akkor a hangkari driver autómatikosan felismeri, és aktiválja.. -
Dany007 #6 na, megkérdeztem a PH!-n is.
Ott azt mondták, hogy vszínű nem digitális bemenet amire kötöm.
De erőssen kételkedek benne, mivel digitális erősítőről van szó. Mármint a házimozinak az erősítője digitális. Másrészt ha HDMI csatlakozása is van ,akkor mért pont egy analógot tennének be... :S szal továbbra is passz a kérdés :S
Volt aki azt mondta, hogy Vistában van alapból letiltva az SPDIF...
nemértem én ezt... :S -
#5 ez engem is érdekelne. laptopon van spdif kimenet, és ha összekötöm házimozival, nem szól semmi:D -
#4 Hát ha pont az sg-hu-ra számítottál...
Nézz inkább szét a prohardver.hu fórumában. ;) -
Dany007 #3 Igen ezt már néztem én is ! De megoldás nem született =/ Jóformán az első 5-10hsz-ben elmagyarázzák mi az az spdif, aztán az utsó 3 ban meg egy hasonló probléma mint az enyém és egy olyan válasz rá, hogy vegyen egy pci-os hangkártyát...
Namost én ennél kicsit szakmaibb megoldásra gondoltam volna főleg az sg.hu-n :) -
#2 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1058272100? -
Dany007 #1 7végén vettem egy Samsung házimozit. Nem a leggagyibbat, kb 60 ezres kategória.
Persze az volt a tervem, hogy összekötöm az alaplapn lévő digitális spdif kimenettel. De nem nyert.
A házimozi aux bemenetére kötöttem, és semmi hang nem jön ki.
A gép érzékeli, hogy be van dugva a kábel, hangerőt is tudok emleni, de halk sistergésen kívül semmi nem jön. Amikor tesztet futtatnék pittyen egyet amolyan recsegés inkább ami a kijön a hangfalból, tehát jelet kap.
Amúgy a házimozi tökéletessen működik analog módban, vagy más jelforrásból.
Természetessen a legújabb drivereket is leszedtem a hangkártyához ,de semmi különbség. Már szinte minden beállítást végigzongoráztam vagy 4x, de semmi.
Alaplap : MSI P965 platinum.
Házimozi: Samsung HT Thx22
Dolby Prologic2 DTS
Lövésem sincs mért nem jön hang =/ Sajnos analógon keresztül meg nincs igazi 5.1. Optikai bemenet meg nincs a házimozin =/
Hát, ha valaki tud valamit előre is köszönöm !