2
 • GyuriX2572
  #2
  Szerintem meg sokkal több olyan szerencsétlen ember van, aki nagyobb hasznát látná egy "intelligens protézisnek", mint egy agytágító chipnek. Utóbbinak kifejlesztése nagyságrendekkel bonyolultabb és több pénzt követelne, mint egy protézis, így eleve paradox, amit mondasz...
 • RealPhoenixx
  #1
  Sztem pont ez az a cumo, amit senki sem szivessen hasznalna.

  Helyette sokkal inkabb azt a teruletet kellene fejleszteni, ahol a proteziseket es egyeb cumokat izomkapcsolatokkal latjak el.

  Kivetelt kepeznek a hallo es lato teruletek, de ezeknek is kissebb hanyada tartozik ide - marmint a kivetelekhez, hiszen ha az idegvegzodesi kommunikaciot fejlesztenek, akkor az agyhoz kozvetlenul nem lenne szuksegszeru nyulni.

  Az mas teszta, ha valakinek agyverzes miatt agyi teruletek "esnek ki".
  De ugy vellem ez a terulet meg legalabb 50 evig elegge lassan fog fejlodni, vagyis az un. memoria chipek illetve implantatumok, amikoris valamit feltoltesz egy hardware eszkozre es megtanulod azt ertelmezni, igy ugymond akar konyvet olvasni, vagy mas adatbanki jellegu dologra hasznalni.

  Amugy pedig ez az a terulet, amikoris inkabb az agy felepiteset, strukturajat es annak mukodeset kellene jobban kutatni, hiszen velhetoleg joval tobbre kepes az agy, mint amit ma tud arrol az orvostudomany (lasd a szavantok kepessegeit).

  Vagyis sztem sokkal inkabb lehetne cel az agyi kapacitas kihasznalasanak novelese es annak logikai kapcsolatainak kialakulasanak, mintsem ilyenbe verni a lovet.