Nem érdemes kivárni a Vista utódját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha Opera böngészőt használsz azért, ha nem, akkor meg azért: http://www.opera-bongeszo.com
Ha jól tudom (és javítsatok ki, ha tévednék) van valamennyi szoftverkövetési idõ, ez pedig az utolsó eladott példánytól kezd el ketyegni. Asszem tán 3 vagy 5 év, úgyhogy addig még tuti lesz hozzá javítás, mert a mai napig árulják. Amennyire tudom jövõre is lehet majd még XP-t venni.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Még egy óriási hibája ennek a sz*r Vistának:
- Nem lehet lelõni benne egy beragadt programot. Most éppen a Winword döglött meg, kikapcsolni nem lehet, indíthatom újra a gépet, ma már harmadszor...
Hülyeség ez a cikk úgy ahogy van...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Amúgy a no swap azért eléggé necces. próbálj meg 4GB-ot adni a 2Gb ram mellé, hátha lesz változás....
Amúgy nekem az Xp-ben épp az volt a feltünõ a legeslegelején, hogy olyan hardverekt is felismert magától mihez 2000, vagy ME alatt driver kellett.
Például a Philips Tocam Xs szarság webcamerámat is mindenféle driver nélkül alapból kezelte. Sõt, még segédprogi sek ellett hozzá 😊 Vagy pl a pci-os hangkártyám...
Emelett állandóan kerregteti a vinyót, nem jöttem még rá, hogy mi a frászt csinál. A felület még elfogadható sebességgel is megy, de van hogy sok dolog akkor is lassú, mikor a proci ilyen 20%-os kihasználtsággal megy. Kérdem Én, ha a proci nem pörög, akkor miért lassú az egész? Valami nagyon nem jó még benne, meg kell várni legalább az elsõ SP-t, de inkább a másodikat.
Szerintem az XP is a 2. javítócsomaggal lett egészen használható. Addigra a driverek is kiforrtak. Most meg kezdhetünk mindent elõlröl.
Persze dobhatom ki a fél gépem, vagy az egészet...
Emellett a magam részérõl igyekszem promótálni az Ubuntu-t cégen belül is. Ami mondjuk kapásból hátrányban van, mivel SQL server, explorer meg egyéb baromságok.
Majd talán a szoftverkészítõk fogják eldönteni, milyen oprendszer alá írjanak programot?
Nem inkább a piac és a felhasználók? A szoftveresek biztos nem azt fogják tenni,
amit az M$ diktál, hanem amit a felhasználók és a piac.
Érdekük az, hogy eladhassák termékeiket, mért éppen a ,,divatos'' rendszert hagynák ki?
ja, amúgy az egyszerûbb, mai programok még win95 alatt is mennek, és a régi win3.1-esek is futnak XP-n...
Ami még mindig zavar:
- Néha lehalnak alatta programok, pl. az MS Outlook elég gyakran. Meg az IE is.
- A memóriakezelése 2GB-ig mûködik, ha egy programnak ennél több kell, akkor az egyszerûen kifagy. (Pl. Supreme Commander)
- Bármilyen software feltelepítése kérdõjeles. Vagy mûködik, vagy nem. Általában elsõre nem. És akkor napokig kínlódok, mire mûködésre bírom. (Ha sikerül...)
Amit már megoldottam:
- Össze tudom kapcsolni XP-vel. Ehhez viszont le kellett törölni minden Symantec (Norton) Software-t a gépemrõl. (Pedig megvettem...) Zonealarm + Avast védelemmel megy csak.
- A 2GB-os memória határt megoldottam, kézzel lehet állítani a command promptból, megfelelõ utasításokkal. Tiszta retro érzés. Mintha Unix-on dolgoznék, persze a doksi nélkül...
- Céges WI-FI háló nem Vista kompatibilis. Marad a zsinór, ami viszont nem minden irodában van. (Ebben még az a szép, hogy jövõre a cégem átáll Vistára, legalábbis papíron...)
Azert ez nem meglepo, mivel az NT ag fejlesztesenel nem tartottak anno folyamatosan szem elott a kesobbi (esetleges) 64bites cimtartomany tamogatast es kesobb kellett atnyalazni minden cimhivatkozast ami evekig huzodott - mert ugye egyszerubb lett volna rendet tartani mint rendet rakni. Ez a tamogatas mind a mai napig nem 100%-os. A Vista pedig ugyanugy az NT kodbazisara epul igy vitte magaval az ezzel kapcsolatos ganyolast es minden problemat ami ezzel jar. Talan meg egy 3-4 ev mire a 64bit-es szupportja eleri azt az allapotot, hogy normalisan karbantarthato lesz. Persze itt joindulattal feltetelezem, hogy a szandek is meg van mogotte.
Adalék ahhoz, hogy nem fejlesztik az xp-t. A legutolsó nagyon vicces lépés az volt, hogy az friss SP3 az XP-n sokkal nagyobb teljesítményt doboztt, mint az SP1 a vistán, ami pedig eleve lassabb. Be is fenyegette az MS a teszterújságot amelyik ezt írta 😊.
Emlékszik valaki a 64bites xp-re? Pedig abból is volt vagy kettõ: x64 Pro és 64-bit edition. Igaz, ezek nem ma voltak, hanem jó 3-4 évvel ezelõtt. Érdekes (?) hogy a vista pontosan ugyanazokkal a problémákkal küszködik.
Ne értsétek félre, én sem szeretem jobban a M$-t, otthon jobb szeretem a linuxot, de tudom, hogy egy nagyobb cég behallna egy ilyen válltástól.
És ezt kihasználja a a mikrofos. Ha jól átolvassátok a cikket kiderül, h a mikrofos gyakrolatilag megfenyegette a várakozó cégeket. Azért ehhez már pofa kell.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
1. A Linuxos alapitvanyi penzek eppen, hogy betakarjak a fejlesztesi, karbantartasi, oktatasi koltsegeket.
2. Alapitvanyi penzekbol ha profit-orientalt ceg fele fizetsz nagyobb osszeget promocios cellal az adohatosag reflektorfenye abban a pillanatban a kezeidre vilagit. Egy alapitvanyt mindig fokozottabban figyelnek az adohivatalok mint egy profitorientalt ceget.
3. Soha sem volt erdeke a GNU/Linux kozossegnek a marketinggel vagy egyeb hasonlo uton valo nepszerusites. Erre vannak a disztributor cegek.
Mellesleg ha atolvasgatod az elmult 5 ev cikkjeit az SG-n, HWSW-n, netan nemzetkozi oldalakon, akkor rogton szembetunik, hogy a Gartner szamtalan alkalommal valtoztatta meg a MS vagy Vista javara egy-ket negativ velemenyet, amibol egyertelmuen az jon le, hogy olykor szandekosan provokaljak az MS-t igy az fizet nekik, hogy hallgassanak, vagy valtoztassak meg a velemenyuket. Erre utalt eredetileg a hozzaszolasom is.
A Gartner velemenyen sok mulik, mert az egyik legfontosabb tudasbazisa reszvenyeseknek. Ezt a Gartner is tudja es boldogan el is ezen lehetosegevel.
Bezony-bezony, ott a pont! <#eljen>#eljen>
Muszakilag k-vara le van maradva a vindoz. Az egyetlen dolog ami a mai napig eletben tartja, hogy olyan lett mint a koolaj. Anno eleresztettek a marketing gepezetet, az emberek raharaptak, mindenki hirtelen raepitkezett, most meg nem tudnak tole szabadulni. Ez a vindoz titka nem pedig a technologiai hatter.
Probald ki egy lekepezotelepen ahol masodpercenkent kap min. 100.000 lovest kulonbozo node-oktol. <#ravasz1>#ravasz1>
Dehogynem, ha az a cel, hogy az olvaso tudjon rola.
Mi az a Hypervisor?
Anyway, én XP-t használok Vista Inspirat 2-vel, és nagyon cool így. Kell a ráknak a Vista, ami 6-7 gigát elfoglal a merevlemezbõl, megtölti a memóriát, lassítja a gépemet és idegesít a minden mozdulatra felugró engedélykérõ ablakával.
A jelenlegi rendszeren az adatokat egy kulon index adatbazis tarolja, amit nem lehet elerni a file-okkal egyutt, csak egy kulon index api-n at egy kulon szolgaltatas segitsegevel. Az indexelest egy hatterfolyamat vegzi. Ha a file-ok resze a kiseroadat, akkor mar a telepiteskor felkerul minden egy helyre. Ezzel el lehet kerulni a telepites utani lemezdaralast, amit jelenleg csak az indexeles kikapcsolasaval lehet megszuntetni. Egyebkent a winfs nem ntfs alapu lett volna, hanem sgi xfs alapu, mint a linuxban. A windows annak idejen sikeresen atvette a bsd unix tcp/ip stack-jet, de az xfs atvetele nem sikerult idore.
A ket megoldas kozti kulonbseg kb. olyan, mint amikor az ember egy mappat vesz ki egy szekrenybol. A jelenlegi megoldasnal az osszes kisero adat kulon-kulon dossziekba van osszegyujtve amik mas-mas helyekre vannak elszorva a szoban belul, es csak egy asszisztens tud hozzajuk ferni, akit darabonkent meg kell kerni erre a munkara. Az uj winfs eseten ezek egy cetlin lesznek a mappa boritojara ragasztva, es aki leveszi a polcrol rogton latja oket. Remelem nem kell elmagyaraznom melyik megoldas a gyorsabb.
Az uj halozati rendszert nem is reszleteznem, mivel a vista jelenlegi halozati alrendszere egyszeruen hianyos. A vegleges valtozat vagy elkeszul idovel vagy csak egy kesobbi rendszerben lesz benne. Jelenleg a winxp jobb tamogatassal rendelkezik a kulonbozo halozati konfiguraciokhoz. Aki otthon hasznalja egy darab gepkent annak ez nem szamit, de egy cegnel mar az is fontos tud lenni, hogy a gep lassa a kulonbozo ceges halozatokat.
A shell hianya pedig nem lenne gond, de mivel sem gui-s program, sem shell-es felulet nincs a funkciok eleresere, ezert neha egy sima beallitashoz is neki kell allni programozni. Ez nem eppen felhasznalobarat.
(Én hozzátenném az új shell-t is amit kifelejtettek.)
Azon kívül filekezelés, kompatibilitás, skálázhatóság, jobb kezelhetõség, driver támogatáss, hogy csak néhány dolgot említsek.
Te kis oktondi.
Minden jog fenntartva!
Mégis mi a szent szart kellene tudnia? Írd már le légyszíves, nagyokos.
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Akkor mit lehet tenni?
Nem-Ms rendszerre áttérni.
Mint pl. a lentebb említett linux. 😊
Én mostanában kezdek átállni Ubuntu-ra. Impresszív.
Minden jog fenntartva!
Én is csak "kényszerítõ erõ" hatására kezdtem foglalkozni a Lin.-al, de az arcom leesett, h miket tud manapság. És ami a leglégenyegesebb: mindezt full ingyen, és tényleg hasznos támogatással.
Mindenkinek ajánlom, egy próbát megér megnézni 1 Ubuntu 7.10_hu live CD-s verziót 😄 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A Gartnert Linuxos alapítványi pénzekbõl fizetik, hogy baromságokat mondjon!
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Persze vannak pozitív oldalai egy új oprendszernek, de szerintem inkább csak a lelkes és új dolgokra vakon izguló trendi felhasználókból él a MS. Akiknek tetszik, hogy a legújabb verziójú oprendszer van a gépén, a telefonján, meg a mikrohullámú sütõjén is, még ha nem is lesz jobb tõle (sõt néha rosszabb).
Én várok amíg kikopnak az XP-n futó szoftverek és/vagy sokkal jobbak lesznek az újabb rendszereken futó verziók, aztán akkor áttérek az épp „divatos” oprendszerre.
Ehhez még kapkodni sem kell. Attól nem megy lassabban, vagy rosszabbul a munka, ha megszokott környezetben dolgozik az ember. Van aki évente szeret váltani és egy csomó mindent újra megszokni, vannak akik öt évig is jól tudnak dolgozni ugyanazon a gépen 😊
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Windowsnál elsõ kiadás == pre-alpha
SP1 == beta1
SP2 == beta2
SP3 == stable (End-of-Life környékén néha kijön néha nem)
(ez de nagyképû volt😄 sry)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
kvp: miért lenne gyorsabb egy komplett adatbázist kezelni, mint a mostani indexelést?
/*WTF?!*/
Peldaul a winfs, ami szuksegtelenne tenne az indexelo szolgaltatast. Sokkal gyorsabb lenne a rendszer es meg jobb is. Egyebkent a legtobb sgi irix-es feature-t mar atvettek (meg az alrendszerek regi es uj nevei is megegyeznek), de az xfs-t valahogy konnyebb volt a linux-ba integralni mint a windows-ba. Ha a vista minden feature-t megkapott volna, akkor pont ugy nezne ki mint egy 80-as korai 90-es evekbeli sgi irix munkaallomas. (3d-s gyorsitasu grafikus felulet, vektoros ikonok, adatbaziskezelovel kombinalt valosideju filerendszer, dedikalt video es audio utvonalak a kernelben, szemelyre szabhato fotok a grafikus login ablakon, stb.)
E helyett a vista kapott egy hypervisor tamogatast, amit szerencsere nem lehet bekapcsolni, mert meg nincs hozza valo hardver. Ez a drm rendszer van az xbox360-ban is, ahol enyhen szolva nehez kalozkodni. Szerencsenkre jelenleg csak az intel-es apple gepek tamogatjak ezt a platformot. (es csak az apple-os itunes meg a macos eredetiseg ellenorzese hasznalja) Valamiert a digitalis masolasvedelem fontosabb volt a microsoft szamara, mint a gyors, hatekony es a rendszert nem terhelo filerendszer befejezese.
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu