20
  • dez
    #20
    Nem kell nekem vizsgálódnom, elég egy kicsit utánanézni. Nyilván lehet pótolni, de nem nagyon teszik, vagy ha igen, csak a minimumot (kivéve a becsületes biogazdálkodókat). Legtöbben sima nitrogénes műtrágyát használnak, ami nem pótol semmit.
    A GMO-s dolgokban (legalábbis manapság) nem az a lényeg, hogy megvan bennük minden, éppen ellenkezőleg: megél a kizsigerelt földeken is, és már nem is nagyon akar túl sok tápanyagot magába szívni.
    Van igény a minőségre, még ha korlátozott is: lásd bio piacok.
    A tömeges igénytelenség oka leginkább a tájékozattlanság. Éppen ezért írtam én is, amit. Erre te belekötöttél. Gratula.
  • Komolytalan
    #19
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen területet vizsgáltál meg, hogy ezt így általánosan kijelentsd. Szerintem ez a "sz.r a föld, azért sz.r a gyümölcs is" dolog leginkább a GMO lobby érdekeit szolgálja, mert majd ők létrehoznak olyan paradicsomnak látszó műanyagot, amiben lesz minden aminek lennie kell, ráadásul kőolajjal átitatott táptalajban nő fel frankón, hogy dupla legyen a haszon. A mezőgazdaság már csak olyan, hogy a földből kiveszi a tápanyagot, és belerakja a növényekbe. Ezt utólag vissza lehet pótolni. Tudom hogy meglepő lesz, de nem csak nitrogén tartalmú műtrágyák vannak, hanem van sok más is, sőt van szerves trágya is többféle. Más kérdés, hogy a nitrogén a legolcsóbb, meg ettől nő a növény nagyra, vagyis ha olyan szerződést kötnek a termelővel, hogy a paradicsom kilójáért fizetnek, és nem vesznek belőle mintát, hogy az egyes hasznos összetevők milyen arányban is vannak, akkor a termelő nyilván k.rva nagy piros lufikat fog termelni, vízzel töltve, és ezt adja el paradicsom gyanánt. 80Ft/kg felvásárlási árért nehogy már lóf.sznál is többet akarj. Magának meg termel normálisat egy kis parcellán, ugyanaz a termelő. Viszont ha a felvásárló (végső soron az üzlet ahol veszed) megköveteli a minőséget, akkor minőségi cuccot termel neki is, drágábban. Ez nem egy 21. századi találmány, mert mióta eszemet tudom (80-as évek eleje) pl borszőlőt cukorfok alapján áraztak be az átvevők. Ugyanezt meg lehetne csinálni minden mezőgazdasági terméknél, ha igény volna rá. Más kérdés, hogy lehet lenne 4x ilyen drága ugyanaz a gyümölcs. Hát igen, nem kell plazmatv-t venni, meg ódi kotrót státuszszimbólumnak - 80-as években sem vettünk, viszont volt normális gyümölcsünk, relative drágán.
  • dez
    #18
    Azért van, csak kevesebb. Műtrágyázás -> gyors növekedés, kevesebb tápanyag felszívása. Meg amúgy is kizsigereltek a területek, sok helyen műtrágya nélkül csak a gaz élne meg.
  • dez
    #17
    Tényleg nem ilyen egyszerű.
    1. Ahogy Nexus6 is írta, szerves kötésben kell lennie a kalciumnak.
    2. A kalcium önmagában (mint ásványi anyag) kevés, sőt nagy mennyiségben káros lehet. Megfelelő arányban társítani kell hozzá ugyancsak megfelelő kötésben lévő magnéziumot. És többféle nyomelemre is szükség van.
    3. A mesterséges D vitamin nem túl hatékony.

    A fenti pontok a (gyakori) kalciumhiány miatti csontleépülést hivatottak kiküszöbölni. De önmagukban teljesen megszüntetni nem tudják (de szépen lassítják). Amire még szükség van:

    4. Rendszeres testedzés -> terhelés az izmokon, csontokon!
    5. Stresszhatások csökkentése, vagy kompenzálása.

    Ez a kettő hozzájárul a hormonháztartás lassabb megváltozásához (ösztrogén és növekedési hormon termelés), hosszabb fiatalossághoz.

    6. Rendelkezésre állnak természetes, ösztrogénhoz hasonló vegyületeket tartalmazó, rég óta alkalmazott gyógynövények is. (Jobb, mint a mesterséges hormonpótlás. És jóval olcsóbb is.)
  • kanesoban
    #16
    "régebben a gyümiben, zöldségben is volt, de ma már nincs"

    Miért ?
  • toto66
    #15
    "ami régebben a gyümiben, zöldségben is volt, de ma már nincs"
    Van most is bennük, csak hát szegény vegyszergyárak tönkremennének...
  • NEXUS6
    #14
    Bár ugye elvileg ez az SPK is az.
  • NEXUS6
    #13
    Na ja, de valszeg nem mészkövet kéne zabáltatni az emberekkel, hanem szervesen kötött kalciumot, ami régebben a gyümiben, zöldségben is volt, de ma már nincs.
  • Komolytalan
    #12
    A legnagyobb vicc nem is az, hogy 1000x árat fizetünk érte, hanem hogy ha kitalálnak valamit, amit már csecsemőkorban is megéri beültetni (mittomén, elhízást lehet vele elkerülni), akkor onnan kezdve mindenki önként is dalolva vállaja, hogy (azonosító) chipet ültessenek bele. Mert gondolom, az mindenkinek világos, hogy ez a "gyógyászati segédeszköz" sokminden mást is tudhat még...
  • Pluskast
    #11
    Ja és a spk kálcium beszedése meg vesekövet okoz. Anyámnak is kezdődő csontritkulása van. Orvos nyakra főre írta fel neki a kalciumos gyógyszereket. Aztán lett tölle egy jó kis veseköve.....
  • NEXUS6
    #10
    Körülbelül.

    Csak hülyék lennének elmondani, ha minden egyes paciensen ezer dollárokat lehet keresni.
    Ideális betegség: hosszantartó és nem halálos, viszont a "hagyományos" módszerekkel rengetegbe kerül a kezelése: hormon kezelés, speckó tápanyagok, aztán mivel ezek úgy sem segítenek, jön a drasztikusabb, műtétek, csípő protkó miegymás. Egy aranybánya ez a betegség!!!
    Ha újrakezdeném, biztos a betegségiparban helyezkednék el!;)))
  • bld
    #9
    hát persze ez ilyen egyszerű;)
  • xrm
    #8
    A Kálcium D vitaminnal megspákelve természetes úton is megelőzi a csontritkulást......
  • dez
    #7
    Csak nem mindegy, mennyire.
  • Kornan
    #6
    video1video2video3

    Én még nem néztem meg,csak hogy legyen miről vitázni. :D
  • Kornan
    #5
    Az idegenek már régóta használnak ilyeneket nem?Amiket olyan emberekbe ültetnek bele akiken kísérleteket végeznek?
  • kricsi
    #4
    Egyébként, nem lesz ez nagy tétel szerintem. A gyártási költség gyerekmunkával olyan 200HUF lesz, amit nekünk 200 000HUF-ért adnak majd el.

    De 50év múlva, majd bemész a patikába, és kiválasztod:

    "Ezt a chipet kérném!" : )
  • Cat #3
    A csontritkulás minden 50-60 éves, változó korban lévő nőt érint.
  • NEXUS6
    #2
    Ez kell a nepnek, persze nem mindenkinek, csak aki meg tudja fizetni: dolar milliokbol kifejlesztett csip adagolja a dollar milliokbol kifijlesztett gyogyszert. Kozben a felsorolt betegsegek mindegyike ha nem is gyogyithato, de helyes taplalkozassal megelozheto.:(((
  • roliika
    #1
    Kiborgok rulez! De mi értendő az alatt hogy a chip adagolja meg juttatja el a gyógyszert? Honnan? Hova?