Egyre nő a szerverek környezeti terhelése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha a kákán is csomót keresünk akkor miért nem szél, vízi, vagy egyéb más környezetbarát erõmûvel termelik az áramot? Szerintem az EU még támogatja is!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Mért kéne tudni hogy mennyi a károsanyagkibocsáltásuk mikor nem a szerver szobának van co2 kibocsáltása. Ez az erõmûvektõl függ.
A fogyasztásról meg annyi hogy megnézik a havi villanyszámlát azt csá.
Amugy a Szlovákok nem szaroznak "csak" 3 atomreaktort terveznek 3 helyen.
Persze van félelem az atomerõmûvekkel szemben de még mindig ez a legtisztább Energiaforrás és leghatékonyabb.
Lásd Bõsnagymarosi vizlépcsõt mi lefulytuk a szlovákok termelik az áramot belõle.
Ezt módosítanám ilyanre: hogy mindent lehet csak lóvé kell hozzá!
Ma magyarországon 1 lakás, vagy családi ház méretû (30-300m2) épületben az egyetlen olyan alternatív energiaforrás amely megtérülhet a napkollektor. A többi olyan drága, hogy csak akkor lesznek életképesek, ha az energiaárak a jelenlegiek 3-4 szeresére emelkednek. Mondjuk bizakodó vagyok, mert ez utóbbi jó úton halad, csak sajna az energiaáremelés minden más terméket (hõszivattyú, napelem, szélkeré, akkumlátor stb.) is drágít, így már nem vagyok annyira bizakodó...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
A kinti levegõvel való hõcsere valóban sok helyen jó megoldás lehet a hûtésre, persze leginkább télen.
A páratartalom a falhûtésnél is bejátszik az állandóan nyirkos hideg fal gyönyörû szép liláskékes penészt növeszt magára. Hameg nem páraáteresztõ anyaggal burkolod, a lecsapódó víz a fal tövébõl elvezethetõ, de élettérnek az ilyen fal kb. olyan mint takarónak a nejlonzsák, persze szerverszobába nem rossz...
Azt hogy a sima falfûtés önmagában 3/4 fûtésszámlát eredményez esetleg a hõszivattyús fûtésnél tudom elképzelni, pont azért, mert annak hatásfoka a hõkülönbséggel arányos. Fosszilis vagy villamos (azaz hagyományos) fûtés esetén, a hõleadó felület mérete nem sokat számít a költségoldalon.
Itt a servereknél igazából a hûtésen van a hangsúly mert most hogy kint 1-2 fok van addig mondjuk a bixben 20-25 fok van mert az épületet fûtik, de a serversobát meg légkondival hûtik... télen egy kis légcserélõ is elég lenne ami modjával cserélné a levegõt igaz itt felmerül máris egy gond mégpedig a páratartalom....
Az a baj a mai emberekben hogy mindent lehet csak akarni kell!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
A falhûtés / fûtés allatt én ezt értem:
Hûtésnek bõven elég talajvizet keringtetni a csövekben! Szükség van 2 kútra eggyikbõl jön a víz másikba meg megy! bõven elég egy 80W-os keringtetõ szivattyú!
De vannak olyan rendszerek ami úgy müködik mint egy hûtõgép és zárt tartálya van! Tehát van egy tartály ami egy hûtõgép motor fût és azt keringteti a rendszerben.... Most állunk új hütõgép vásárlás alött és nézem az A kategoriás hûtõgépek 280KW energiát fogyasztanak / év, tehát nagyon durva és erõs számolás után megálípthatjuk hogy 1kw-ot fogyaszt egy ilyen motor naponta ami napit hasonlíthatunk a 1kw-ot oránkénti fogyasztású légkondicionáló berendezéshez végülis 24x-esét sporolhatjuk meg állandó müködés közben és tegyük hozzá hogy 1 egységel 1 szobát tudunk hûteni míg a falhûûtés az egész lakáson képes áthaladni! Bõven elég a 80wattos keringtetõ szivattyúval a 10 fokos vizet keringtetni!
A falfûtés meg könnyen átkapcsolható ha egy rendsezr ki van építve! használható geotermikus fûtés de javallot a gázmotor amit lentebb írtam!
Érdemes megfigyelni hogy 1 m3 gázból 41kw elektromos áram álítható elõ! Számoljunk utánna hogy egy átlag családnak 300kw áramfogyasztása van ami 10.000 ft körül van... 300/41kw = 7,3m3 gáz aminek ha árát 200ft-tal számljuk támogatás nélkül nagyon dútván számolva 2000ft és tized annyi károsanyagkibocsájtásrõl van szó!
De a kocsijukat nem képesek otthon hagyni...
BULVÁR BULVÁR BULVÁR BULVÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Nem, nem tudom kimutatásokkal, grafikonokkal, és hatvankét szaktekintély pecsétes okiratával igazolni, hogy így van, csak a személyes véleményemet írtam le.
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Nem ezzel kene kezdeni hanem az olajkartelek felszamolasaval es a titkos technikak elohozatalaval a rejtett raktarakbol. Az attores lenne ez csak a sz@r atpakolasa es folosleges hiszti......
de hogy érdemben reagáljak a nyáron elástam a leendõ lakás-földhûtõ rendszer elsõ csövét. az igazi probléma a WAF-faktor, nehéz bebizonyítani, hogy 60e huf pvc-csõ jobb megoldás a kommersz légkondinál... és ez nem antibacis, csak egyszerû narancssárga pvc.
attól eltekintve, hogy átlagos középvállalatként gyakorlatilag 3 mûszakban kell mûködtetni az infrastruktúrát, megkérdezném a scsi vinyókat mennyire szeretnének napi egyszer leállni, kihûlni majd újra elindulni.
a takarékos szerverek elõállítására meg hozhatnak nekem mindenféle megtérülési mutatót, amíg nincs benne a kohóban használt kínai szén CO2 terhelésének ára, addig hazugság az egész.
itt térnék ki arra, hogy az Intel bassza meg, hogy még a korábbi kétmagos procijai sem támogatnak normális energia-menedzsmentet. de emiatt már kidühöngtem magam egyszer.
Már nem azért, de én speciel nem is hallottam volna az egészrõl, ha nincs netem, nem töltöm le Al Gore filmjét, és még sorolhatnám. Mire a tévé elkezdett magyarázni a klímaváltozásról, üvegházhatást okozó gázokról én már csak ültem és néztem, hogy basszus, ezekrõl én már rég tudok, és õk még csak most kezdik magyarázni?
Egyébként azzal, hogy áramot fogyasztasz, máris elõsegíted a globális felmelegedést. De mit csináljak, ha nem tudok betelefonálni az áramszolgátatómhoz, hogy "hé, nekem mostantól csak megújuló energiaforrásokon alapuló áramot adjatok". És sztem ez így nem okés. Én még az atomerõmûvel is egyetértek, de a lignitet eltüzelõ koszos hõermûvekkel már abszolút nem. Az említett szemétégetésrõl meg hagyj ne beszéljek.
\"There is no respawn or load game in real life!\"
oké, a radiátor nem bolti 😊
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Nem érted? A PC-hez szükséges áram elõáállítása során...
Persze vannak alternatív energiaforrások, de még mindig többségben vannak a különbözõ erõmûvek, bõven
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Kovetkezo szalagcim lehetne:
Leragta sajat labat a hutobe ragadt fiu!!!
Pc= Co2
cooollll
Mert egy progo ventilator nem fog termelni, ebbol a megkozelitesbol zarjuk be az osszes szeleromuvet is mert Co2 t termel hahahahahahahaha
Tehát akkor megálapíthatjuk, hogy nem a serverek bocsájtanak ki ennyi károsanyagot! Jah hogy az elektromos áram elõálításával van a gond?
Nézzük meg Bécs energia elátását nagyrészben honann kapja? Jaaaaa csak nem a hátár közelében lévõ szélerõmûvekbõl? Ügye milyen érdekes? De tényleg!
Vagy... közelítsük meg a problémát! Server tulajdonos vagyok és az elmúlt héten volt egy csúnya vitám a hosting tulajdonossal mert egy backup servert akarok elhelyezni.... Ekkor kiderült hogy az áramfogyasztásának az 50% a nagyteljesítményû légkondicionáló berendezés teszi ki!
Tegye fel a kezét az aki hallot már a geotermikus hûtésrõl vagy a falhûtésrõl... Pistike magasabbra a kezed mert nem látom! Naügye! 100-ad annyi energiát vesz igénybe!
De mutatok mindenkinek egy nagyon jó kis találmányt remélem az sg nem veszi burkolt reklámnak mert témába vágó: gázmotor?
Ki a fene mondta hogy urándúsítással, atomerõmûvel, szemétégetéssel kell energiát elõálítani? Egy kertesházban a lakossági szemét 99%-a újrahasznosítható! Nem tudtok olyan szemetet mondani amit ne lehetne újrahasznosítani és az értékes energiát amit tartalmaz újra felhasználni! Ehelyett mit csinálunk?
link! nevetséges!
És hogy az elöttem szóló "hö" hozzászólását alátámaszam hibrid pc-ket hazsnálunk ugyanis elektromos árammal mûködnek 😊