Változik a Vista aktiválása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem anno 1 sima áramszünet "galyra" tette a vistát bár az gyári home basic OEM
verzsön volt. Rebootkor 1 sima "missing operation system" -es hibaüzivel le is állt.Hiába probáltam javitani a telepitölemezéröl semmi nem segitett. Szóval megbizhatóságba van mit fejlõdni a vistának. Azóta a gépen xp fut és no probléma.
Amikor 95-rõl írtam, annak tényleg nagyobb sikere volt, legalábbis hosszú sorokban álltak az emberek, hogy vegyenek egy Win95-öt. Azért tényleg elõrelépés volt 3.11-hez képest. Vistánál mintha ilyen nem lett volna. Mármint sorbanállás. Lehet csak a marketing mûködött jobban anno. <#vigyor2>#vigyor2>
ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ
ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ
Nekem annakidején a 95 csonttá fagyott telepítéskor. Csak a 3.11-rõl upgrade-elõs változat ment fel. A hangkártya szívás volt, a belsõ modem(nem soft) meg hol ment, hol nem ment. Ha egyszer bekattant, akkor meg csak az újratelepítés oldotta meg a problémát.
Szal megint a warezon keresztül becsempészik az otthonokba az OS-üket, ahogy becsempészik az X360-at is, még jó hogy közben a BSA meg gyak az õ cégük.;)))
Ez nagyon hasonlít arra, ahogy bizonyos drogokat is terjeszt Amerika. Egyrészt ráveszi az államokat, hogy szankcionálja a fogyasztást, amivel felverik a termék árát, aminek a termesztését õk nagyban megszervezik. Pl. az Amcsik által felszabadított Afganisztán olyan rekord mennyiségû mákot állít elõ, hogy karácsonykor talán még mi is a kábszer termelés mellékterméket fogysztjuk bejgli formájában, a srácok a sarkon meg tisztán.
És végül is 1 db windóz másolat elõállítása az M$-nek valszeg nem kerül annyiba, mintha letöltöm, majd a saját írómmal a megvásárolt matricás DVD-re kiírom. A kalózkodással is õ kevsebbet veszt mint én.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
-A 98 biztonsága nulla volt, egy mezei escappel el lehetett intézni bármelyik
jelszókérõ ablakot.
-nem tudta alapból pl az adsl-t külön program kellet hozzá (amit pl a netrõl lehetett letölteni...)
Na most a vista viszont nem ad gyakorlatilag semmilyen olyan funkciót ami gondot jelente xp alatt. De ez még nem is lenne gond, csak az hogyha legalább olyan gyorsan futna az új gépeken mint a régieken az xp. De épphogy nem eez a helyzet. Legalábbis nekem ez általános tapasztalatom, biztos vannak kivételek, de azért aki azt mondja hogy az õ gépén gyors a vista, az tegyen fel rá egy xp-t aztán mérje le annak is az idejét...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
És igen, amiket te tapasztaltál változásokat, azok nagyrészét én is!
És tényleg hasznos dolgok ezek. Tényleg jó, hogy pl átnevezésnél a kiterjesztés nem jelölõdik ki. Meg a külöün szabályozható hangerõ meg a többi.
Viszont erre a válaszomat te fogalmaztad meg a legjobban talán :)
"A többi dolog már nem olyan hangsúlyos"
És ez a lényeg!
A felsorolt dolgok, tényleg jók, ötletessek, hasznossak, de jóformán lényegtelenek. Ilyen apróságok miatt kiadni egy új oprendszert...Ezt mind el lehetett volna intézni egy frissítéssel. Azért olvastam már pozitív, de több negatív véleményt. És a különbség Xp-vista között ugyan megvan, de nem olyan méretben, hogy érdemes lenne miatt hardvert fejleszteni, és megvsáráolni az új oprendszert.
@slickboy:
"Ez a Superfetch, a gyakran használt programok részleteit elõre betölti, hogy gyorsabban induljanak, ezért van 3/4-ig tele a memória, hiába nem csinálsz épp semmit."
Igen, pont ez az ami nekem semmire nem jó. Átlag office usernek tökéletes, mert az 1-2GB ramos gépére simán elõtölti a vördöt, meg az ekszellt, de még a winampot is!
Én viszont mondjuk a legtöbbet, a Crysist, a Call of 4- et, meg mondjuk a Supreme Commandert használom!Csak 3 program, de a memóriaigényük kb. 5-700MB átlagban, mondjuk a Crysisnek 930körül mozog. Hát kiváncsi lennék, hogy a többi Win összetevõ mellett, hogyan tölti elõre ezeket a Vista? Mert, hogy nincs annyi memóriám, hogy mindet elõtöltse az 100%.
És akkor mivan? Kezdõdik minden elõrõl...memória kiürít Crysis beír, azt csá...Ugyan ott vagyok ahol Xp alatt.
Amúgy hasznos mert a Winamp nem 3sec alatt töltõdik be mint Xp-n hanem kb 1 alatt.
Azzal a readyboosttal, vagy minek nevezik, kb annyit értek el, hogy ugyan annyi idõ alatt töltõdik be a Vista is mint az Xp...
Szal én nem azért írom ezeket mert Vistát szidni az divatos manapság, hanem mert már vagy 3-4hónapja azt használom minden frissítésével együtt, és nem éreztem érdemi változást Xphez képest.
Amúgy a Beryllt csak azért írtam, mert volt itt pár ember, aki a látványosságra "élvez" (szó se róla nekem is tetszik ha látványos egy oprendszer, de akkorsem ez az elsõdleges szempont) éshát a Beryll azért übereli a vistát rendessen:)
Kékhalált akkor kaptam amikor a legújabb nvidia meghajtót tettem fel a notimra, régebbi verzióra visszaállva eltûnt a probléma. Néha váratlanul elsötétedik a monitor, majd helyreáll, ilyenkor azt írja ki, hogy az illesztõ nem válaszolt majd helyreállt. Vannak idegesítõ hibái, pl a beállított mappanézetek önállóan megváltoznak. Ezek a dolgok cikisek.
Hardverigény tényleg nõtt. Kritikaként merült fel, hogy minél több memória van, annál többet betölt belõle a rendszer. Ez a Superfetch, a gyakran használt programok részleteit elõre betölti, hogy gyorsabban induljanak, ezért van 3/4-ig tele a memória, hiába nem csinálsz épp semmit. Az indexelõ szolgáltatás, hogy azonnal kereshess, fogyaszt 100 MB-ot.
Tetszik az úgynevezett "breadcrumb" navigálás a mappák között a címsorban, praktikusabb.
Szóval vannak bajai a Vistának, nem lett akkora siker mint annak idején a 95.
Amúgyis a vista nem ilyen gépekre lett tervezve. Kell hozzá a 4magos cpu,meg a 4gb ram. És szép lassan mindenki át fog váltani. Szerintem a M$ nagyon is jól csinálja, jó vastag bõr van a pofáján. Ti meg fizettek neki két marékkal. Az Xbox-al is mit levágtak, mindkét zsebüket tele tömték. Jól csinálták, fizessetek nekik hisz ez a legjobb cég a világon. Amúgy is jönnek majd az új játékok vegyetek új gépet hogy a legnagyobb pályán is 200fps felett legyen.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
ROFL
Olyan tökéletes a Vista törése, hogy a microfos nem tudja kiszûrni a kalózokat...
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
1,kinyitás után sokkal gyorsabban feláll mint az xp
2,a vistás ati driverek nagy Xarok amik vannak, ezzel szoptam a legtöbbet
3,fölöslegesen felzabál egy csomó plusz erõforrást a sok gadget dehát amerikai programozók ennyit tudnak :)
4,stabilitásban nincs gond, ha valakinél gondok vannak akkor xar a hw vagy a driver amit használ...
5,ujjlenyomat lenyalós pendrive-om nem megy, mer nincs driver detto..
Summa: vegyesek az érzelmeim némileg.. még egy: krekkel nem kell hencegni, örüljél hogy van...
Commodore Plus4 forever!
Forza.
Kb errõl van szó.
Nem akartam válaszolni, mert senkit sem akarok rábeszélni. Aki nem veszi észre a különbséget az használjon xp-t, vagy mást, ami tetszik neki. Nekem mindegy. Én jól(jobban) megvagyok a vistával. De ezt már részletesebben leírtam egy másik vistás hírnél is..
https://twitter.com/foodlfg
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
/*WTF?!*/
Egyébként a neten beszerezhetõ a WindowsXP Professional Blade Edition. Ez egy feltört XP változat, amivel nem kell szarozni. Fel van törve, nem kér szériaszámot, crackelni sem kell.. És van hozzá egy csomó program, mint
a Linux-okhoz.
A rendszer sebessége már felemás: szerintem több nagyétvágyú program egyszerre futtatása gördülékenyebbé vált, ugyanakkor a fájlmûveletek sebessége -teljesítménynövelõ javítások dacára- finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után (ahogy említetted, több ideig tart kiszámítani a hátralevõ idõt, mint végrehajtani magát a mûveletet:)).
/*WTF?!*/
K*rva nagy gépigénye van, emellett szar.
Idegesítõen szar. Egyszer letöltöttem kipróbálni,
és 30 nap alatt rájöttem, hogy én ebbõl nem kérek.
És ott van az az Aero, vagy mi.
Kicsit régebbi a videókártyám, már nem is mûkködik.
-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?
A régebbi gépemen XP volt és ott a Üdv felirat után kb 5 percet kellet várni mielõtt hozzányúlhattam volna:)
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Viszont az XP meg a Vista között...háát...
Nemazért, mert nekem sincsen vele orbitális problémám, ( jó mondjuk az hogy egy párszáz megás file másolását hátralévõ idõ kiszámításával kezdi, és ez magában több idõbe telik mint az egész másolás ) de semmi érdemi pluszt nem adott a relative nagy gépigény fejében!
Jó, okés, itt írta az egyik srác hogy vistán be tudta állítani az 1600x akráhányas felbontást.Okés, bár sz.tem ezt egy jó vga / monitor driverrel is meg lehetett volna oldani.
A csilli villi kinézetet Xp alatt is simán meg lehet oldani! Sõt sokkal komolyabbakat is! ( www.wincustomize.com/ )
Igen, tényleg fel kell telepíteni hozzá 1-2 programot!És be is kell állítani 1-2 dolgot. De sokkal komolyabb felületet lehet csinálni vele mint amit a vista ad. Ha már valakinek ennyit számít a csillivilli. Mellesleg a Linuxos Beryl aláz minden mást amit "csillivillinek" nevezünk ! (Na ezt nézd meg!)
Én olyan újításokat vártam volna egy új oprendszertõl mint pl egy új filerendszer, vagy valódi multitasking, vagy valami olyan ami jobban kihasználja a gép hardervereit és nem felhasznállja.
A vak is látja, hogy a vista készítõit nem szakmai szempontok, hanem a marketingesek irányították.
Vajon a vállaltok nagytöbbsége miért nem vállt vistára? Mert egyszerûen semmi elõnye nem származik belõle! És ráadásul még hardert is kéne fejleszteni hozzá!
Persze a mirosoft egy idõ után úgyis mindenkire rá fogja kényszeríteni a vistát, de reménykedjünk hogy az sp2 majd segíteni fog.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Azt nem tudom, hogy egy XP mennyivel lenne gyorsabb, mivel új gép és a Vistán kívül még nem látott mást, de nem hiszem, hogy nagyságrendekkel verné ezt a teljesítményt.
Gépem: COre2Duo E6420 proci
2 Giga 667Mhz-s RAM
512-es Videókari
250 Gigás Sata2-es winyó
XP kétszer ien gyors volt, már ha nem háromszor...
Itt nem ez a gond, hanem hogy az új gépeken is lassabb mint a régieken az xp. Energiafogyasztásról stb már ne is beszéljünk
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az illetõ (egy nõ) akinek készült elõtte egy átlagos gépet használt xp-vel.
1 hét használat után mikor ismét találkoztunk és kérdeztem a gép felõl a következõt jegyezte meg: "jó csak kicsit lassúcska"
zzzz... ez szerintem mindent elmond, ha egy laikus egy 4 éves gép és xp után egy bivalyerõs vadiúj gépen úgy érzi hogy a vista kicsit lassúcska az igen igen nagy probléma, fõleg a microsoftnak.
(ui: én magam is a falat rágtam közben, mert 2 perc volt mig bebootolt a vista, ugyanezen a gépen az xpsp2 kb 20 másodperc... leállás szintén legalább 2 perc, xpnél kb 20 másodperc...)
Windows 7