21
  • opeca
    #21
    -Bioshock * nudli
    -Cod4 * nem rossz
    -Crysis * übernudli
    -NFS Pro Street * giganudli
    -Timeshift * elmegy
    -Half Life EP2 /no meg a PORTAL/ * nudli
    -Gears of War * jó
    -Unreal T. 3. * n/a
    -Hellgate London * nudli
    -Clive Barkers Jericho * nudli
    -Strangehold * n/a
    -C & C III. * n/a
    -World in Conflict * nudli
    -Lost Planet * nem rossz
    -FEAR PM * gyalázat
    -The Witcher * nudli

    Azért ha összegezzük itt a várva várt neveket, sajnos arra a következtetésre kell jutnunk, hogy csak az igazán fanatikus gamereknek vált az álom valóra, azoknak, akiknek már mindegy mi, csak jól töcskölje a GTS 8800-ast.
  • floatr
    #20
    Max annyi köze lehet hozzá a visztának h okos marketinges kollégák azzal akarják a játékokat eladni h meglengetik a viszta kompatibilitási logót az újabb játékoknál.

    Nekem inkább úgy tűnik h az ATI és az NVidia belehajszolták egymást egy vesenybe, aminek az lett az eredménye h az újabb kártyákkal már nagyon megszenvedtek (főleg az ATI), ami az árakra is kihat. De gyanítom h egy épkézláb gazdasági elemzés pontosabban kimutathatná az összefüggéseket, amiben a viszta nem is tényező...
  • Yv@n
    #19
    Sok vista only game? Mondanál egyet a halo2-n kívül? :)

    A teljesítmény-re lenne kereslet, lévén elég régóta piacon van az aktuális gártya generáció, és már meg-meg roggyan a térde az újabb cuccok alatt a leg bikább kártyának is.
  • Wittgen
    #18
    Éppen azért, mert vista onlynak és dx10nek van beállítva sok gém, új kártyát akarnak venni csórikámék, de ezzel felverik az árakat (ugyen nő a kereslet).
  • dez
    #17
    LOL, talán mert ők kötötték a DX10-et a Vistához?
  • Yv@n
    #16
    Ez a kutatás egy dolgora világított rá. Teljesen értelmetlen felmérsek elkészítéséből is szépen meg lehet élni.

    Hát pesze... a vista miatt drágul a vga...véletlen sem azért, mert nem elég jó a kihozatal a keresettebb vgaból, és ezért nagyobb a kereslet, mint a kínálat...
  • GABOR16
    #15
    Sokmindent próbáltam, de nem találtam működőképes drivert hozzá (néha 2D alatt is szétesett)..
    Szerintem egyenlőre még túl új ez a grafikus vezérlő, még windowsra is hivatalosan csak a gyártó által kiadott verziójú meghajtó van (az is júliusi), jelenleg egy tört 7.11-es catalyst megy Vista alatt, eddig nem akadt ki.. a gyártó drájverével rendszeresen kékhalállal behalt (XP alatt hiába módosítottam a drivert a leírás szerint, nem kellett neki.. azaz nem találta a kártyát).

    De lehet, hogy összeesküdtek, hogy csak a vista menjen..
  • szombi
    #14
    jaja, DX7 alatt is láttam ilyet, csak a .EFX fájl volt kicsit terjedelmesebb.
    Én könnyen beszélek, mert csak beleimplementálom a pályába az EFX-et, de valakinek meg is kell írnia...
  • roliika
    #13
    A DX10 ben az az újdonság, hogy az árnyékokat és fényeket élethűbben kezeli, és képes összetett részecske rendszerek modellezésére. Pl robbanásnál több a szanaszét repülő darabka, és valóságosabbak az árnyékok...már ha így írják meg a progit. Persze mindez dx10 nélkül is lehetséges több melóval.
  • Wittgen
    #12
    EZ a kutatás legalább rávilágított most arra, ami közhely és amúgy is mindenki tudja, miszerint: a profithajhászás irányít mindent. Csinálnak egy játékot (for vista), amit agyonhájpolnak. Mindenki azzal akar nyomulni. Megjelenik, de hopp dx10 és vista kell alá (így a reklám). Mindenki dobja fel a gépére a sok vista op-op, de a progi csak nem műxik, ahogyan kell, mer szar a vas alatta,. Nosza vegyünk új harvert alá. És ezen folyamatok alat mind-mind kemény pénzeket számol le a gyártók markába közvetetten a jónép.

    Vagyis: minden mindennel összefügg, minden gyártó és fejlesztő a másik puszipajtása a színfalak mögött (akárcsak a politikusok).
  • Bijesz
    #11
    Nem értem mi a problémád ezzel.
    Ez épp azt mutatja, hogy az sg nem egy propaganda lap hanem többféle cikket közöl amik különböző szemszögből közelítik meg az aktuális trendeket.
    Mindkét cikkben egy-egy harmadik fél felméréseinek az eredményét közlik, amit persze nem kell készpénznek venni. Senki nem mondta, hogy ezek megingathatatlan tények, csak, hogy a felmérésből erre jutottak.
  • haxy27
    #10
    nem tom ma már mindenki az MSt támadja mindenért? még ha nincs is köze a dologhoz
  • Tinman #9
    Van DX10-es VGA-m... ha jól belegondolok, már lassan 1 éve.
    Megnéztem DX10 alatt meg DX 9-ben jópár címet... annyira minimális a különbség, hogy maradtam az XP-nél. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy Lost Planet, azonos körülmények mellett nálam 6-8 FPS-el gyorsabb volt Vista alatt, mint XP alatt, persze ez semmit nem számít, ha a legalacsonyabb FPS érték mindkét esetben 45 felett volt :-)

    "Mire kell Directx 10? Új játékokhoz."
    Ha legalább sokkoló különbségek lennének... de nem, nem, hogy nem sokkolóak, de KERESNI kell :-/
  • bakagaijin
    #8
    Én meg azt hittem ez a szokásos karácsonyi áremelkedés.

    Gabor16, linux alatt prószáld ki a retinalburn driverét, nekem egy régesrégi (kb 3 éves !) ati van a laptopban, win-es driver már nem is létezik hozzá, legalábbis amire az AMD azt hirdeti hogy ismeri, az nem ismeri :)
  • dez
    #7
    Az új játékokban is még csak extra fícsör a DX10, és nem sok különbség van egyelőre. Viszont az új játékok DX9-ben is teljesítményigényesebbek.
  • GABOR16
    #6
    Hogy mire kell a Vista?
    Hogy a laptopon használjam, mert mást nem lehet rajta futtatni! Se XP se Linux nem megy rajta probléma nélkül..
    Az XP kékhalállal leáll (mivel nincs megfelelő grafikus driver alá: Mobility Radeon HD2400XT), A linux meg némileg félig működőképes szintén a grafikusdriver miatt (nincs 3D gyorsítás)...

    Így kénytelen vagyok Vistát használni, pedig nem akartam... ..
  • Su0my
    #5
    az, hogy megeszik őket reggelire...
  • T0nk
    #4
    Csak annyit tudok hozzáfűzni: És mire kell Vista? Directx 10-re. Másra nem. De tényleg. Mire kell Directx 10? Új játékokhoz. Mi kell az új játékokhoz még? Brutál videókártya. Mi az összefüggés tehát a Vista és a videókártyák között?
  • Tinman #3
    "grafikus kártyák napjainkban a piaci részesedést tekintve messze elmaradnak az integrált megoldások arányától. Ez a trend változott meg némileg az idei évben, amely elsősorban a Vista és a DirectX 10 megjelenésének köszönhető"

    Nagyon súlyos következtetés azt hinni, hogy a vásárlók a Vista miatt vennének új graf kártyát. Szó nincs róla.

    Az ok elég prózai... évek óta várt nevek érkeztek PC-re:
    -Bioshock
    -Cod4
    -Crysis
    -NFS Pro Street
    -Timeshift
    -Half Life EP2 /no meg a PORTAL/
    -Gears of War
    -Unreal T. 3.
    -Hellgate London
    -Clive Barkers Jericho
    -Strangehold
    -C & C III.
    -World in Conflict
    -Lost Planet
    -FEAR PM
    -The Witcher

    Ezen címek darabja is sokszor ösztönző, nem, hogy szinte egyszerre ennyi.
    És a Jon Peddie Research ezért pénzt kapott... ha xarják össze magukat.
  • Csi9aa
    #2
    "Napi fizetett hírdetésünket hallották"
  • Su0my
    #1
    ez annyira komoly

    egyik cikkben jaj de utálja mindenki a vistát és épp keresztre akarják feszíteni a microsoft összes alkalmazottját és jaj de kevés a piaci részesedése, most meg 2 hét alatt már megreformálta a grafikus kártyák piacát

    köszönöm SG, egyre többször nevettetek meg!


    pff..