54
-
dez #14 Még mindig 100000x nagyobb, mint amit te mondasz... -
snakekiller #13 Pont ezért valószínűleg akkor lehet majd hasznosítani ahol a hatásfok viszonylag közömbös, viszont kötelező a precíz kontrollálhatóság. Persze lehet, hogy pár év alatt kifúj a kutatás, ha nincs érdemi eredmény. -
L3zl13 #12 Miért? Igaza van. Ilyen hatásfok mellett BÁRMI jobb, mint ez. Még a százezerszeres javulás is azt jelenti, hogy 0.0001%-os hatásfokkal működik a cucc.
Én esetleg javasolnám a következőt: Egy hörcsög egy mókuskerékben. Lézerrel seggbe lőjük a hörcsögöt. Az elkezd futni, és voila! :D
-
Epikurosz #11 Igen, de...
Az ókoriak gőzmasinája egy játékszer volt. Nem emlékszem ki találta fel, és mutogatta, mint érdekességet. aztán kb. 1600 év múlva lett belőle gőzgép, gőzmozdony, gőzhajó stb.
szerintem ez a lézermotor nem hülyeség. nem biztos, hogy mindenütt alkalmazhatók a mágnesmagos, tekercses villanymotorok, és a robbanómotorok sem. Én még azt is el tudom képzelni, hogy ez a lézermoti belekerül a nanórobikba. -
wanek #10 Ismét egy "nagyon komoly" kutatás... és hány ilyen van! -
snakekiller #9 *sóhaj* Jó ég, elolvastad a cikket egyáltalán? :Ð -
Gaszton #8 "Több kutatásból születtek olyan eszközök, amik meghajlanak a lézerfény hatására, forgó mozgás előállítására azonban még senki nem használta a lézert"
http://www.szbk.u-szeged.hu/ormosgroup/machines/machines.html
-
TomecK #7 és az nemjó ha felmelegitem lézerrel a vizet abból vizgőz lesz és az hajt meg 1 lapátot ami forog ? VOÁLLLÁÁÁÁ asszem én is hirtelen tudós lettem.... lehet h még a hatásfoka is nagyobb. -
Deus Ex #6 #1 Kb. erről beszéltem odaát. -
sanner011 #5 Ööööö, jó. x) -
UnnameD #4 Létezik már 150 éve 'fény motor' az egyik Crookes radiométer ugyanis meg tud forogni fény hatására. Zöld lézerrel fémet melegíteni.. hát nemcsoda hogy ilyen rettentően xar a hatásfok! -
Epikurosz #3 Hát veled mi történt? -
dez #2 Mert? -
djukel #1 Ennel nagyobb ökörséget én még eletemben nem hallottam.