54
-
#54 Egy pillanatra megilyedtem, hogy lenyúlták az ötletem :)) -
L3zl13 #53 Akkor még jó, hogy mint a cikk is írja nem teleszkópról van szó.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy már évek óta épül a cucc. Ilyen jóslásból nem fogsz meggazdagodni, még ha tényleg teljesen magadtól jutott is eszedbe. :D -
Epikurosz #52 A neutrínó-elven működő teleszkópot. Nyugodtan keress rá, valamelyik csillagászati témájú topikban írtam erről, kb. egy éve.
Egyébként, mindig is mondtam, hogy figíelik at SG-t, és az itteni ötleteket ellopják. -
L3zl13 #51 És mi volt ebből az, amit te megjósoltál? -
Epikurosz #50 Megvalósul egy korábbi jóslatom -
#49 azért ne felejds el, hogy ez pont nem az volt
(2ndreg?) -
Epikurosz #48 Azért azt ne felejts el, hogy ezek általában csak válaszok a ti gesztusaitokra. -
ge3lan #47 "kör alakú mozgást végeznek" talán körmozgást
"fotonok fizikai nyomatékát" talán impulzusát, mivel ebből lesz a nyomás
-
kecskeszeme #46 Poén, hogy minden legalább kétszer le van írva a cikkben, ettől kicsit oktató-fílingje van a dolognak. - Ha kétszer elolvasod ugyanazt, másképp megfogalmazva, akkor csak megjegyzed már! :)) -
RealPhoenixx #45 Deus Ex: (ennyi szovegelest)
1 folap keszitesert fizetek neked 5e-t (ortopedia), ha erdekel, de akkor ne legyen hibas!
Ha ilyen hevvel tudod kesziteni, mint ahogy itt magyarazgatsz, akkor kb 1 nap alatt 10-et meg tudsz csinalni!
28 darab kell meg. -
Deus Ex #44 Másrészről pedig nem hergelem magamat ennyire bele ebbe az egészbe, ha nem tolod az RSA-val kapcsolatos hülyeségedet másfél napig a qc alatt. Csak leváltottam az ütközetben megfáradt mrzool harcostársamat. -
Deus Ex #43 Nektek lehet ökörködni, nekem nem?
A fórumos írkálást is tekinthetjük értékteremtésnek, esetenként nagyobbnak, mint egy egész napi lapátolásos akciót. -
RealPhoenixx #42 Deus Ex: legyszives fejezd be az okorkodest, vagy erdemlegesen szolj a dolgokhoz, vagy pedig csak olvass, de ne irj (ha mar az erdemleges resz nem megy erolkodve sem)!
Nyiss valahol mashol az alpari es logikatlan futtatasaidnak helyet!
NB: nagyon latszik az erdemleges melod, csodalom hogy nem vagy kirugva, vagy lehet pont azert okoskodsz itt mert kirugtak? Ez esetben ajanlom a google-t munkakeresesre, meg egyeb oldalakat -
Deus Ex #41 Jaja, a retorika nagymestere, ifjú tehetsége, koronázatlan királya, akárcsak a RealPhoenixx nevű programozómatematikus-géniusz tettestárs a kínai kvantumgépes topicban. -
#40 hiába tud érvelni a srác -
#39 hehe
ilyet nekem is csinált már :D
Feladó: wanek
Elküldve: 2007. 09. 13. 21:45
Tárgy: Nincs tárgy
kuss a neved, te nagyon hülye köcsög
-
Deus Ex #38 LOL, most néztem be a fórumos privált üzengetőbe, s mit látok:
Feladó: wanek
Elküldve: 2007. 11. 29. 17:22
Tárgy: Nincs tárgy
Hülye fostalicska köcsög.
<< vissza válasz címjegyzékbe letilt olvasatlan töröl!
Eddig az üzenet.
Én meg még ki is töröltem az eposzi jelzők felét, igaz jobbára azért, mert hosszúra nyúlt a lezárás, és elveszett a lendülete.
Szóval lehet engem bannolni, de akkor Waneket is pls. Köszönőőőm! -
Deus Ex #37 Egyébként pedig bátran kitílthatnak, bőséges mennyiségű IP cím áll a rendelkezésemre.. -
Deus Ex #36 ".. én megint efy hétig sztrájkolni fogok.."
Engedd meg, hogy leüssem a labdát, és nagy nevektől idézzek:
"Pff, hát ettől biztos kilesznek páran..!"
-
Deus Ex #35 Asszem börtönlázadásokkal és egyéb tömegpszichózison alapuló álarcosbálokkal kapcsolatban emlegették fel azt, ha valaki valami eszetlenségbe ringatja magát, akkor először is oda kell csapni neki, hogy fájjon, hogy kijöjjön a hülye tudatállapotából, csapja meg a veszély szele, józanodjon ki, érezze, hogy ebben bizony ő, mint egyén érintett, hogy ránk figyeljen. Na ez volt az az orros.
Vitázhatunk azon, hogy a sötétség ellen mivel lehet harcolni, véleményem szerint erősen estébe hajló félhomány esetén sajna csak ugyanez marad. -
L3zl13 #34 Mondja ezt az az ember aki elsők között szokott érvelés helyett személyeskedéssel és sértegetéssel reagálni mások hozzászólásaira... -
Epikurosz #33 Kedves DeusEx, fáradt vagy, menj pihend ki magad, kocog, igyál egy kávét valamelyik jó helyen, barátok közt, látogasd meg a Képcsarnok aktuális kiállítását stb.
Ezért a mondatért:
"Nagyon jó, akkor menjél szépen, mosd meg a kis fogaidat a büdös pofádban, és takaroggyá innét abba a dzsidvás mocskos cigányqrvaanyádba az összes hozzád hasonló köcsöggel együtt."
ha nem kapsz ideiglenes kitiltást, én megint efy hétig sztrájkolni fogok kedves MODERÁTOROOOOOK!
Nem szabad hagyni lezülleszteni az SG fórumát. Az intelligens ember fegyvere épp az, hogy mindig megőrzi az angol hidegvérét.
(Jó, tudom, én sem vagyok ilyen, de törekszem.) -
Deus Ex #32 Igen, erre gondolok. Dolgozott, közben tévedett, az eredményeire rányomta a bélyegét a korszellem, nyűglődött, gondolkozott, kétségek között gyötrődött, szenvedett az egésszel, de tehetsége, kitartása, rendezett, kritikus elméje, és jószerencséje révén életművében megjelent az emberiség egyik legnagyobb szellemi alkotása, amely később az egész civilizáció életét átformálta, és a többség számára sokkal könnyebbé tette az életet, megnyitotta az utat a beláthatatlan távlatok felé.
Mindez egy gondolkodó, esendő ember érdeme, s nem azé a suhancé, aki megpróbálta tökön lóni csúzlival, miközben az almafa alatt kóválygott a kertben. -
Inquisitor #31 Hopp a Principium elötti NEM szócska kimaardt :D -
Inquisitor #30 Szerintem is túlzásokba esett, de én eddig legalább abban a hitben voltam, hogy te Wanek úr csak simán kőmaterialista vaskalapos Newtoni fizika imádó vagy, viszont most már látom, hogy képes vagy bármilyen kutatást szénné fikázni, mint ha az annyira lenne jelentős, mint az "anti-Nobel díj" valamely' várományosa pl. a csirkék orgazmusáról írt tudományos munkával az élen.
Ahogy valaki mondotta volt Newton néhány év alatt megírta a a fizikával kapcsolatos kiválló műveit, még is kevéssé ismert, hogy élete nagyobb részében a Principium c. művét csinálta. És az hát hogy is mondjam, nem feltétlenül egy materialista nézetű könyv, ráadásul Newton éppen a vallásos nézetei okán fürkészte a természet törvényeit, és azokban igazolva találta nézeteit. -
Deus Ex #29 Ezzel nem a kételkedés fontosságát akarom kicsinyíteni: létfontosságú. De még ennél is fontosabb a tények tisztelete. Persze továbbgondolhatjuk azt, mit tartunk ténynek, és arra juthatunk, nagyon is szubjektív és emberi felfogásunktól függő a fogalom. Viszont, a valósághoz mégiscsak van valami köze az elgondolásainknak, mégha ezek csupán a kókudszdiószedésen és kúrkászáson edződött majom agyunk csökött felfogóképessége által töredékessé csonkolt homályos, gyatra lenyomatai is az embertől függetlenül létező valóságnak. Lehet más megközelítés, lehet másféle útja a megismerésnek, erről meg vagyok győződve, mint ahogy arról is, hogy ti nem ezt képviselitek, hanem az értékteremtéstől mentes anarchiát.
Epikurosz írt a toleranciáról, mint ma oly divatos hívószóról. Azt gondolom, azért annyira felkapott ma ez, mert remek alibit nyújt, mentesíti használóját a környezete folyamatainak alapos megfigyelésétől, elemzésétől és minősítésétől. Azt gondolom, helyes dolog tolerásnak lenni konzisztens, értékteremtő jelenségekkel szemben, mégha nem is értem a működésüket, vagy nem értek egyet céljaikkal, belső elrendezésükkel, még akkor is, ha működésükből kissebb károm származik. De a folyamatos és önmagáért való károkozással, a natúr eszetlenséggel szembeni tétlenség nem tolerancia, hanem közönyösség. Toleráns vagyok, ha a szomszéd a házam előtti gyepre boríttat három köbméter sódert, mert éppen építkezik, és nincs más lehetőség az elhelyezésére, még akkor is, ha nem kérte az engedélyemet, és ezzel tutto kampo basso finito a drágalátos füvemnek, mert tudom, hogy hétvégére eltalicskázza onnét, és nem szól, ha neadjúristen a falábammal kitolatom kicsit az egyik buxusbokrát. De ha a szemetet borogatja a házam elé, ami azután búzlik, amíg bír, akkor előbbutóbb pofán vágom a szívlapáttal. -
#28 -
Deus Ex #27 Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a #24-esért nem jár majd ennyebennye, mégha nekem jobban igazam van, mint neked, tény, hogy etikátlan, kultúrálatlan, személyeskedő módon fejeztem ki magam, de legalább választékos voltam:-D. Arra viszont te ne kössél nagy összegű fogadásokat, hogy IRL roppant megszeppent jelenség lennék.
Kétféle ember van (ebből a szempontból. Ne köss bele.): az egyik képes megismerni a körülötte zajló élet játékszabályait, és veszi magának a fáradtságot ezek mentén játszani, a másik fajta pedig nem. Nos, ezutóbbiak vagytok ti. Ha pedig senki se ver orrba benneteket, amikor hülyék vagytok, akkor semmi sem fog késztetni a változásra. Bár végülis nekem az sem fáj, ha nem változol, csak akkor tartózkodj a fórumozástól, és ne hülyíts meg másokat is, ne kínáld fel az ész nélkül kételkedés és tagadás könnyű útját.
Biztosan vannak visszásságok a tudományban, az újságírásban, mindenki sütögeti a kis pecsenyéjét, hajt a zsére meg a dicsőségre, de ez ilyen. Emberek vagyunk. Nem ez a lényeg, nem ezt kell kiemelni. Az a fontos, hogy valaki hozzátett valamit az egyetemes tudáshoz, persze közben nevet szerzett magának, meg kocsit, meg nyaralót, meg fenetudja mit, meg lehetett volna hatékonyabban, meg előbb amazt,de a lényeg az eredményen van. Ha pedig momentán nem látszik a gyakorlati alkalmazás, bizonyos keretek között az sem túl nagy tragédia, talán ez a kis morzsa kell majd másfél év múlva egy áttöréshez. Ennyi. -
wanek #26 Könnyű úgy sértegetni valakit, hogy tudod, hogy semmilyen retorzió nem jár érte a modok részéről. Szemtől szembe biztos egy hangot sem mernél kiejteni a szádon. -
Dany007 #25 Huhuhú :D Hát ez nem volt semmi ! Látom nagyon felbaszott az ember :D
A másik hasonlóan jó poén a "Akkor a fény mégis anyag???" volt, de ez még azt is überellte, igaz teljessen más szempontok alapján :D -
Deus Ex #24 Erről beszéltem a qc-s topicban. Szegényke elolvasta a címet, megértette felét, vagy legalábbis annyit, hogy itt talán akkor valamit tagadni is lehetne, megnézte a képet - azt a sok folyó szöveget elolvasni úgysem tudja, nemhogy megérteni, harmadánál elpilled szegényke - azután jön, és anyázásba fordítja a hozzászólásokat.
Kedves Wanek, el kell keserítselek, ez bizony egy értelmes és hiányt pótló kutatás, mert lesz a dolognak gyakorlati alkalmazása. Talán a magadfajták kedvéért érdemes volna a mondanivalót néhány egyszerűbb ábrában összefoglalni, mint a kiscsoportos ovis könyvekben. Leírom neked röviden: ezt olyan masinákba fogják a bácsik beletenni, ahol a hagyományos motor-manók, amiket még kissebb mágnes-manók hajtanak kicsi mókuskerekekben, nem tudnak mókuskerekeznikőőrbekőőrbe, mert nagyhatalmú gonosz mágnesmanók gonoszkodnak: összekötik a jószándékú kis mókuskerekes mágnes manócskák cipőfűzőit, és így azok nem tudják megmókuskerekezni a motor manót. Ezért a bácsik gooondolkoztak-gooondolkoztak, és végül egyiküknek az az ötlete támadt, hogy megkérik a fény-manókat, hogy őők mókuskerekezzenek. Napersze a jó fénymanókat kérték meg, nem a gonoszakat, és hogy a gonoszak ne tudjanak oldamenni, a jó fénymanóknak zárható fészket ééépítettek.
Na kicsim, eddig a mese. Tetszett? Igen? Nagyon jó, akkor menjél szépen, mosd meg a kis fogaidat a büdös pofádban, és takaroggyá innét abba a dzsidvás mocskos cigányqrvaanyádba az összes hozzád hasonló köcsöggel együtt.
Igen csibéim, ez súlyos személyeskedés volt, és szeretném, ha mindenki magára venné, akinek szólt. -
#23 járjál iskolába.. középsuli 3. vagy 4. osztály, fizika óra.
amúgy wikipedia, http://hu.wikipedia.org/wiki/Hull%C3%A1m-r%C3%A9szecske_kett%C5%91ss%C3%A9g -
#22 Itt azert megjegyeznem azt is, hogy ettol meg hasznos lehet a fenti talalmany. Ha vegul nem valik be tanulni bizonyara tanultunk belole. -
#21 > Az új motor nem nevezhető hatékonynak és hiányzik belőle a hátramenet is, viszont a lézeres technikának köszönhetően rendkívül pontos és alkalmazható erős mágneses mezőkkel rendelkező környezetekben is
Tobbek kozott erre talaltak fel a fogaskerekes hidroszivattyukat es hidromotorokat. Ott pedig van hatramenet is nagysagrendekkel jobb hatekonysag mellett. -
fade2black #20 ee tévedés az a partial vacuum miatt forog. -
tunyo902 #19 Szivesen olvasnák erröl! -
tunyo902 #18 "Akkor a fény mégis anyag???"
Hú ez mijen izgi! -
snakekiller #17 "Akkor a fény mégis anyag???"
Igen, jelenlegi tudásunk szerint a fény részecske is és hullám is egyidőben. (pontosabban: mindkettő tulajdonságait mutatja kölcsönhatásban) -
pet0330 #16 * szerintem nem szarintem :)
-
pet0330 #15 A hatásfokon még lenne mit javítani de szarintem amúgy nem hülyeség ki tudja hogy a jövőbenn hol kellesz ilyeneket használni.
"A lézercsipeszek a fotonok fizikai nyomatékát használják a nyomás kifejtésére"
Akkor a fény mégis anyag???