56
  • JTBM
    Azt már az itt fórumozók nem érik meg...
  • Freeman42
    Én meg autobot akarok lenni xDDD
  • dronkZero
    Jó, de ezek mesterséges nanogépek voltak, amik kvázi vírusként funkcionáltak. Szétbaszták az embert belülről. Lassan. Hagyományos módszerekkel gyógyíthatatlanul.

És az ellenszer meg csak kikapcsolta őket, nem takarította el. Bármikor újraaktiválhatók voltak.

Jóféle cucc...
  • Su0my
    lécci olyat is amivel tudunk repülni! vagy olyat amivel tudunk varázsolni! herripotter akarok lenni!
  • juzosch
    Ööö, a vírusok eleve nano-méretűek, nem kell hozzá nanotechnológia:D
  • dronkZero
    Hm, Deus Ex?
    Ott volt egy egész "hasznos" alkalmazása a nanotechnológiának:
    Jól megfertőzték egész USA-t a Szürke Halál nevű nanovírussal, gyártottak hozzá ellenszert is, és aki meg tudta fizetni, az vehetett jó pénzért. Persze az átlagemberek hullottak, mint a légy.
  • juzosch
    Eleinte biztos, de lesz az még olcsó egyszer. Ahogy a számítógép is.
  • sanner011
    De pesszimista ma mindenki... Bár igazad van... Sajnos.
  • HUmanEmber41st
    áttörések érhetők majd el a gyógyászatban, a környezetszennyezés csökkentésében és a nemzetvédelemben.

Elsősorban tehát nano-kém berendezéseket készítenek a terrorveszély elhárítása érdekében...
  • JTBM
    Szvsz. egyenlőre nem kell aggódni miattuk, mert még nincsenek. Ha majd egyszer lesznek, akkor ki fog derülni, hogy az előállításukhoz eszméletlenül drága berendezések kellenek, saját magukat nem tudják majd klónozni és csak a felső tízezer orvosi ellátására + erősen limitáltan titkosszolgálati és katonai alkalmazásokra lehet őket felhasználni.
  • sanner011
    Az emberiségnek eddig is mindene megvolt, amivel elpusztíthatta volna magát, mégsem tette meg. Mivel, a sok összeesküvés fan azzal nem számol, hogy az a réteg ami a bolygó pusztulását is okozhatja, nem csak "rosszfiúkból" áll, hanem azért köztük is vannak logikusan gondolkodó emberek. Ezért nem volt világszintű atomháború. Eddig mindig volt ember, aki azt mondta, ne tovább.
    A nanobotok pedig csak eszközök. Amíg az ember nem programozza őket pusztításra, és a technológia kiforrottá válik, sok jó származhat majd belőlük. Ha pedig alkalmasak lesznek fegyvernek, nem erre a technológiára kell ráfogni, hiszen ha x embert/embereket el akarnak törölni, ezer más eszközzel megtehetik.
    Szóval szerintem csak jól járhat az emberiség, és a fejlődés különben is elkerülhetetlen. Akinek nem tetszik, keressen egy ennél is primitívebb bolygót, de lehetséges hogy még ezen a földön, a nem is olyan távoli jövőben ez a technológia menti meg egy hozzátartozója életét.
    Szóval én optimista vagyok, és mindenképp szimpatizálok a nano-cuccokkal. :)
  • juzosch
    igazad van, a helyes megfogalmazás:
    "Nanotechnológiával sokkal kissebb és erősebb anyagok hozhatóak létre."
    De könyörgöm, ne a nyelvtanon lovagoljunk már ilyen kicsinyes módon.
  • BCS pixel
    a potenciális polititkus célpontok, valyon belesznek szarva ettől? :D
  • bandypappa
    Én a national geograpichon láttam egy jo kis filmet, amiben több tudós is azt mondta, hogy a naotechnológia az egész emberiséget is elpusztithatja. Bár elönyei vannak böven, vörösvérsejtek helyett olyan nanobotok szállithatják az oxigént, melyek 100-szor jobban képesek azt szállitani, igy több különbözö nanobot segitségével a marathoni távot a 100 méteres sikfutás sprintjével el lehet futni, ugy hogy negyedoránként kell csak levegöt venni. Ez azért nem semmi! Azt mondták a tudosok, hogy ezek a nanobotok programozhatoak lesznek arra, hogy saját magukat másolják. Ez addig jó, amig tudják hol van a leállitógomb. 2 nézet van erre vonatkozóan. Az optimista. hogy 25 év mulva kipusztul az emberiség, a pesszimista meg hogy 25 év mulva minden élet a földön.
    Ha az emberben túl sok nanobot másolná magát, akkor a vörösvérselytet-helyettesitö nanobot esetén az ember vére besürüsödne, aztán szétdurrana.

Ezeket nem lehet fémdetektorral kiszürni, vagy valami mással, még. A nanobotok tökéletes gyogyitó funkciot láthatnak el, de ezzel szemben gyilkosokat is lehet belölük faragni, aztán meg szétszórják valahol, és kész a katasztrófa. Bár ne igy legyen. Az Andromeda c. sorozatban (legjobb sorozat a világon) is vannak naobotok a felsöbbrendü nietscheiekben, és ezek megvédik öket minden betegségtöl, meg erösebbek és jobbak, mint az emberek (kluzsok).

Jaj wanek mán megen a rosszat látod, és nem mondtál semmi ujat.
  • sokadikgab
    jajaj, jonnek a replikatorok
  • wanek
    "A nanoanyagok sokkal kisebbek és erősebbek a ma használatos anyagoknál" - ez hamis megállapítás, nem feltétlenül kell így lennie.