Megnyílt itthon az elsõ Real D-moziterem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
maga a file erõs közepes. szép 3d, szép modellezés. szinte tökéletesen átjöttek az érzelmek a karakterek arcairól.
nekem az volt a gondom, hogy a shaderek túl fényesek voltak(igen, így lehetett mindent szépen látni, de nem volt valóságos. a valóságban több a sötét és a fekete. íy szebb, de kevésbé valóságos.
A történet hulla. az elsõ 20 percbõl bárki levághatja a maradék 2 óra storyját.
De nem unalmas, nem elalvós. Élvezhetõ, de nem maradandó élmény.
Ellenben a 3D... tekintve, hogy szinte minden lehetségeset elolvastam már az imaxrõl meg a realD-rõl, nem sejtettem, hogy EKKORÁT fog ütni... Felejthetetlen élmény. Olyan, mint ha az elejét a beowulfnak szegezett lándzsa tényleg 2 cm-re állna meg a fejedtõl... hihetetlen. Maga a film effektusai is erre lettek kihegyezve.
Meg ami jó még a polarizált lencsében, hogy nem fáj tõle az ember feje. (ami azért nem teljesen igaz, mert a filmben olyan mozgások vannak, hogy ihaj. 200 km/h-s sebességell mozog a kamera, mikõzben átfut a ló lábai alatt végta közben, majd a nyílvesszõ útvonalát követi, de a következõ másodpercben megint máshol van. és mindezt teljesen élethûen, mintha tényleg ott lenne minden.... ha velem ennyi minden megtörténne 2 óra alatt, hát a végére bizony az én szemem is jójózna... így a fejfájást nem a technika, hanem a gyors mozgások számlájára írom, hisz 3d-ben látnk mi amúgy is, de nem süvítünk az éterben 300-al:S ahhoz nincs hozzászokva a városi ember se:D)
Talán valami lightosabb 3d-s mûnél a jövõben lem lesz ilyen fejfájós dolog(egy Shrek pl nem kapkodja nagyon a kamerát:D)
A film most nagy dobás a 3d miatt, de hamar süllyesztõbe kerül majd ha több ilyen is jön, mert nem nagy szám. De addig is... aki kihagyja ezt a 3D-s élmányt bánni fogja.... Komolyan.. 1750ft-ért életem leghatalmasabb moziélmányét kaptam. (még ha a film nem is volt no1)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
1. születésem óta a bal szememre 2 dioptriával gyengébben látok,
ráadásul orvosi meghatározás szerint "tompa látás"-om van a bal szememre,
ami annyit tesz, hogy se olvasni, se fókuszálni nem tudok jól, viszont azért látok vele. ENNEK ellenére a film 97%-át tökéletesen élveztem, minden nagyon átjött, ( meg a vászonról le <#vigyor2>#vigyor2>) mindent full 3D-ben láttam, és a film eleján majd besz@rtam a látványon.
2. A film nézéséhez szemüveg kell, de nem a hagyományos "piroskékjojózikaszemed"
hanem egy hasonló stílusú szemüveg, mint ami Gordon Freeman-nek van. <#buck>#buck>, Ennek a szemüvegnek a lencséi normál fénynél nézve teljesen átlátszóak, és színtelenek, bizonyos szögbõl nézve, pedig sötétlilák.
3. A film vetítéséhez 1 Db digitális projektort használnak, a képfrissítési frekvenciákról meg csak annyit, hogy nemtom <#vigyor2>#vigyor2>
4. A filmet jelenleg tudomásom szerint Magyarországon egyetlen moziban, Budapesten a Palace Westend 3-as termében vetítik, 1800 Ft jegyáron.
Röviden, tömören ennyi, remélem velem könnyebb volt szótérteni <#violent>#violent><#banplz>#banplz>
Still Alive
Hattyú? Hol?
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
már hogyne tudnának. real d-ben sportot is közvetítenek, koncertet is adnak - ld. jövõre a U2-koncert. azok nem animációk.
"a technológia az IMAX butítása amúgy tudtommal. Szimplán annyi, hogy az IMAX egy olyan követelmény(szabvány), amiben többek között egy HATALMAS vászon is benne van."
az egyik analóg, a másik digitális. az egyik kétvetítõs, a másik egyvetítõs. az egyiknek alacsonyabb a frekvenciája, a másiknak magasabb. szóval nem butítás, max javítás.
az imax nagy vásznas és olykor vannak rá 3d filmek is, de ott nem a 3d a lényeg.
Az IMAX halott?
A West Endben most beavatott mozi messze nem egyenlõ az Aréna Plázában készülõ IMAX-mozival, ami elvileg október végén nyitott volna, de januárra csúsztak. Ott hatalmas analóg vetítõket használnak, és gigászi vászonra vetítenek. A West Endben a vászon normál méretû, a vetítõ digitális, és a filmeket egy szerveren tárolják. A Real D-re keresztelt 3D-s vetítõrendszerhez új termet nem kellett építeni, az átállás így 50-70 ezer dollárba került (nagyjából tízmillió forintba). Ami a két moziban közös, hogy 3D-s szemüveg mindkettõhöz kell.
Ebben minden benne van.
Real D - IMAX
Kis kép - Nagy kép
Digitális - Anagól (filmszalagról - "vinyóról")
technológiailag ugyanaz (polarizált szétválasztós)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
a technológia az IMAX butítása amúgy tudtommal. Szimplán annyi, hogy az IMAX egy olyan követelmény(szabvány), amiben többek között egy HATALMAS vászon is benne van. a westendi moziba meg az bele se férne.
Akit érdekel az IMAX tech, az kukkolja meg ezt itt ni.
Aki nem tud angolul, az meg itt olvasgathat.
A 3D-s megjelenites gyengebb mint az IMAX-nel. Mondjuk megneznek egy nem animacios filmet is rajta.
Itt csak a vaszon sikjatol a nezoter fele volt meg a 3D, erzesre a vaszon mogotti sikban mar nem volt semmi. Talan 2.5D nek pontosabb lenne az elnevezes :)
Erdekes, hogy nekem az elso fel ora volt faraszto inkabb utana mar nem.
A story addig tetszett amig nem jott a Jolies resz. Azert egy ilyen szuper hostol tobbet varna az ember :)
Azert nem rossz ez a technika es gondolom sokkal olcsobb mint az IMAX.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Én személy szerint kipróbálom aztán ha tetszik akkor ha jön nagyobb látványos film akkor ott nézem.
1700ért inkább vegyetek mézes barackot, a hatás maradandobb és többet is röhögtök.
aszittem minden film kétdimenziós. max 3d-s a hatása
A szemnek semmivel sem lesz fárasztóbb mint a régiek. Ugyanaz a "megterhelés" éri, csak a két szemnél eltérõ ütemben.
Félszemûeknél a térlátás nem megoldott, mint ahogyan a mono hallókészülékkel sem a térhatású hang...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Egyébként ha úgy alakul vizsgaidõszakban, akkor én sztem megnézem ezt a 3d-s mozit. Utoljára vmi tengeri természet filmet láttam 3d-ben.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
ráadásul a beowulfot kábé értelmetlen 2d-be megnézni, szóval én inkább mondanám, hogy mindig teltházas lesz a terem. (ami persze tuti, hogy nem igaz, de hátha.)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
\"Nothing happens unless first a dream…”
Egyébként meg fantasy lesz ez kérem szépen, mert a story-line kb. csak a szereplõk nevében egyezik az eredeti skandináv legendával...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
iceage v. shrek??
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
amúgy a beowulf meg kábé annyira fantasy, mint a toldi.
A filmrõl: annyi jó fantasy sztori van, nem tudom miért pont ezt kellett filmre vinni. Kíváncsi vagyok hogy a színészek mekkora tiszteletdíjat kaptak mert a hanguk alapján (gondolom a mozgásuk animálva van, mert elég béna a bemutató alapján) mást nem nagyon adhattak a filmhez.
Egyébként meg nem fogok csak a technológia miatt filmet nézni (az imax-nél már elég volt), amíg nem jön jó film, addig éljen kõkorszak :P
Jészusom...<#conf>#conf><#conf>#conf>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egy jó film 2D-ben, stereo hangzással is üt. Mindez 3D-ben és sokcsatornás hanggal még nagyobbat.
PSN ID.: Beegabor
Nem baj, legalább lesz sok-sok 3D mozi is. Vagy nem. ;)
eleg brutal. eszre sem vettem...
mert az elozetesekben teljesen igazi emberkeket lattam. Jolie is, meg Hopkins is. bar mintha lattam volna valami animalt temat is.
valaki megvilagositani ez ugyben?