19
Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
  • QuippeR
    #19
    ha túllépi, akkor az már profit. miről is beszélünk?

    inkább pont fordítva, szinte lehetetlen olyan filmet találni, ami amerikai+világ mozibelépők + dvd eladások + egyéb franchise termékek után ne lenne nyereséges.
  • csupaA
    #18
    az is igaz -.-
  • Frosty01
    #17
    mert a színészeknek kijár a beépített pezsgőfürdős wc, meg a luxuslakosztály meg anyámkínja... kapják be... minden csak a kiadók miatt van, akármit is mondasz, mert szegény XY a Z ZS kiadó elnöke nem tudja megvenni a 3. malibui luxusapartmanját a 2 hetes unokájának, és most kell a lé....
  • csupaA
    #16
    Csak olvasni kell a filmekről a híreket. Nagyon sokról hallod, hogy alig lépte túl a kölcségvetését a bevétel. Ennyi
  • bardocz
    #15
    kiváncsi vagyok itthon hány embernek van eredeti photoshop a gépén(cs3 extend pár hónapja 1000$ volt adobe oldalán)ha a fizetések 600%-al lennének többek akkor talán...
  • Vlala #14
    Elég lenne a termék minőségén növelni és az adótartamán csökkenteni...
  • Kicsikiraly
    #13
    ja, ne hamisítsunk, vegyük csak meg az eredetit 30-40-50 ezerért........
    növeljenek az életszínvonalon és a jövedelmen, utána jöhet a hamisításellenesség.
  • Vlala #12
    Ez az a téma, amelynél az idősebb SG-sek azt fogják mondani, hogy én inkább hallgassak.
    Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hog ami tetszik, azt megveszem.
    De miért is vegyek meg egy, mostanában népszerű játékot, amely maximum patch-nek, de a legnagyobb jóindulattal is csak mission packnek nevezhető az előző négy részhez viszonyítva?
    A zenével más a helyzet, ott sajna a kalózok nem a zenekar büdzséjét rontják, hanem a kiadóét. Véleményem szerint egy igazi művész magasról lesajnálja, honnan szól a zenéje, neki az a fontos, hány arc van a koncerten...
  • Barney Tech
    #11
    Valamint van olyan kínai cég is, ami teljesen hamisított dolgokat gyárt/készít.
  • Kori
    #10
    a legtöbb világcég kínában meg a távol-keletn gyártja a cuccait, itt meg eladja a nevével
  • QuippeR
    #9
    ezt honnan veszed?
  • csupaA
    #8
    Talán meg kellene nézned a statisztikákat. A filmek nagyon nagy(!) százaléka majdnem anyagi bukta. És nem azért mert szarok. Legtöbb film alig teljesíti túl a készítések a költségét.
  • csupaA
    #7
    loooooooooool én is XD
  • Frosty01
    #6
    szerintem meg a filmipar kapja be az intézkedéseivel meg akcióival együtt. én nemigen pártolom a kalózkodást, és az egyéb ilyen "dolgokat", de amit ezek művelnek az már túl sok. így is kib*szott sok pénzhez jutnak hozzá, miért akarnak még ennél is többet? az árak ugyanennyiek maradnának, nem tudom elképzelni, hogy miért sír a szájuk. különben is a kiadó vállalatok semmit nem csinálnak csak valamihez hozzáadják a nevüket. ezért meg örülhetnek hogy kapnak pénzt, mivel nem sokat tettek a kész termék előállítása érdekében!
    tököm tele van ezzel a rinyálással hogy így úgy kalózkodás, aztán most az a francia ügy is, ahol a netet akarják betiltani a p2p-s usereknél, hát ott már sírva röhögtem...
  • rotator
    #5
    Esetleg a kínai importot kéne leállítani. Meg a kínai seftelőket visszaküldeni a Sárga-folyó völgyébe rizst kapálni.
  • Kori
    #4
    hamisítás ellen nem tudtak nem tudnak és sohasem fognak tudni semmit sem csinálni
  • Rundstedt17
    #3
    jah:D
  • [Walaki]D`Lair
    #2
    Baszki, azt hittem egy hentelős játékoknak dedikált tápig...:D:D:D:D
  • Wittgen
    #1
    Sziasztok!

    Most találtam egy cikket az egyik napilapban, gondoltam megosztom veletek. Mivel elég sok kategóriát érint, gondoltam az általános részbe fog a legjobban beleilleni. Íme


    Testület szorítaná vissza a hamis termékeket.

    Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) létrehozását javasolja Kondorosi Ferenc, az ,,Új rend és Szabadság” programért felelős kormánybiztos. Magyarországon évente százmilliárd forintos kárt okoz a szerzői jogok megsértése.

    Egy éven belül 15-20 %-kal, 5 éven belül pedig akár a felére is csökkenhet a szellemi tulajdon elleni bűncselekmények száma, ha a kormány is rábólint a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület létrehozására – véli Kondorosi Ferenc. A javaslat heteken belül a tárcavezetők asztalán lesz.
    A HENT a kormány javaslattevő, véleményező és tanácsadói feladatokkal felruházott testülete lenne, amely az állami szervek, illetve a társadalmi és gazdasági szervezetek közötti együttműködést segítené a szellemi tulajdon védelmében. A testület egyebek mellett részt venne a hamisítás elleni nemzeti stratégia kidolgozásában, s tudatosságnövelő, felvilágosító kampányokat kezdeményezne.
    A testület elnöke – a javaslat szerint – az igazságügyi és rendészeti miniszter, elnökhelyettese a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke, tagjai pedig a szellemi tulajdonnal összefüggő feladat- és hatáskörrel rendelkező állami szervek, illetve a szellemi tulajdon védelmével érintett társadalmi és gazdasági érdek-képviseleti szervezetek lennének.
    A szellemi tulajdonnal összefüggő jogsértések világszerte leginkább az óraipart, a dohányipart, a gyógyszeripart, a kozmetikai ipart,a repülőgép- és alkatrész gyártást, a játékipart, a zeneipart, a filmipart, a videó gyártást, a szoftveripart, a fogyasztói elektronikát, a bőripart, a cipőipart, illetve a könyvkiadást érinti.
    Az Európai Bizottság adatai szerint 2005-ben az európai vámszervezetek 26 ezer esetben 75 millió darab hamis árucikket foglaltak le, melyből több mint 10 millió ruhanemű, több mint ötmillió élelmiszer, illetve illatcikk volt. A lefoglalt hamis áruk 60 %-a Kínából származott. Tavaly a lefoglalt áruk mennyisége 205 millió darabra nőtt, amelyre a hatóságok több mint 36 ezer ellenőrzés során bukkantak rá. A lefoglalt termékeken belül egyes árucikkek aránya lényegében nem változott, de a hamisítványoknak már a 86 %-a érkezett Kínából.
    A hamis termékek nemcsak az érintett cégeknek, s az államnak, hanem a fogyasztóknak is kárt okozhatnak. Hiába kell értük ugyanis általában kevesebbet fizetni, a kalóztermékek gyakran gyenge minőségűek. S ez például a gyógyszereknél és az élelmiszereknél komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.
    Tízből kilenc letöltés törvénytelen, ami milliárdos károkat okoz

    Magyarországon sem túl rózsás a helyzet: az ASVA közlése szerint a filmipar az elmúlt évben 6 milliárd forint bevételtől esett el a kalóztermékek miatt, ami a nettó forgalom ötödét teszi ki. A jogvédő szervezetek szerint Magyarországon 10-ből 9 letöltés illegális, illetve 10 DVD-ből 7 nem eredeti. A hazai jogvédő szervezetek becslése szerint a szerzői jog megsértése miatt az érintett iparágakat évente 100 milliárd forint kár éri Magyarországon.

    Hamis termékek aránya egyes termékcsoportokon belül Magyarországon (%):
    Parfüm 50%
    Üzleti szoftverek 42%
    Szórakoztató programok 40%
    Zenei lemezek 35%
    Dohánytermékek 20%


    Lehet hozzászólni.