19
Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
 • QuippeR
  #19
  ha túllépi, akkor az már profit. miről is beszélünk?

  inkább pont fordítva, szinte lehetetlen olyan filmet találni, ami amerikai+világ mozibelépők + dvd eladások + egyéb franchise termékek után ne lenne nyereséges.
 • csupaA
  #18
  az is igaz -.-
 • Frosty01
  #17
  mert a színészeknek kijár a beépített pezsgőfürdős wc, meg a luxuslakosztály meg anyámkínja... kapják be... minden csak a kiadók miatt van, akármit is mondasz, mert szegény XY a Z ZS kiadó elnöke nem tudja megvenni a 3. malibui luxusapartmanját a 2 hetes unokájának, és most kell a lé....
 • csupaA
  #16
  Csak olvasni kell a filmekről a híreket. Nagyon sokról hallod, hogy alig lépte túl a kölcségvetését a bevétel. Ennyi
 • bardocz
  #15
  kiváncsi vagyok itthon hány embernek van eredeti photoshop a gépén(cs3 extend pár hónapja 1000$ volt adobe oldalán)ha a fizetések 600%-al lennének többek akkor talán...
 • Vlala #14
  Elég lenne a termék minőségén növelni és az adótartamán csökkenteni...
 • Kicsikiraly
  #13
  ja, ne hamisítsunk, vegyük csak meg az eredetit 30-40-50 ezerért........
  növeljenek az életszínvonalon és a jövedelmen, utána jöhet a hamisításellenesség.
 • Vlala #12
  Ez az a téma, amelynél az idősebb SG-sek azt fogják mondani, hogy én inkább hallgassak.
  Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hog ami tetszik, azt megveszem.
  De miért is vegyek meg egy, mostanában népszerű játékot, amely maximum patch-nek, de a legnagyobb jóindulattal is csak mission packnek nevezhető az előző négy részhez viszonyítva?
  A zenével más a helyzet, ott sajna a kalózok nem a zenekar büdzséjét rontják, hanem a kiadóét. Véleményem szerint egy igazi művész magasról lesajnálja, honnan szól a zenéje, neki az a fontos, hány arc van a koncerten...
 • Barney Tech
  #11
  Valamint van olyan kínai cég is, ami teljesen hamisított dolgokat gyárt/készít.
 • Kori
  #10
  a legtöbb világcég kínában meg a távol-keletn gyártja a cuccait, itt meg eladja a nevével
 • QuippeR
  #9
  ezt honnan veszed?
 • csupaA
  #8
  Talán meg kellene nézned a statisztikákat. A filmek nagyon nagy(!) százaléka majdnem anyagi bukta. És nem azért mert szarok. Legtöbb film alig teljesíti túl a készítések a költségét.
 • csupaA
  #7
  loooooooooool én is XD
 • Frosty01
  #6
  szerintem meg a filmipar kapja be az intézkedéseivel meg akcióival együtt. én nemigen pártolom a kalózkodást, és az egyéb ilyen "dolgokat", de amit ezek művelnek az már túl sok. így is kib*szott sok pénzhez jutnak hozzá, miért akarnak még ennél is többet? az árak ugyanennyiek maradnának, nem tudom elképzelni, hogy miért sír a szájuk. különben is a kiadó vállalatok semmit nem csinálnak csak valamihez hozzáadják a nevüket. ezért meg örülhetnek hogy kapnak pénzt, mivel nem sokat tettek a kész termék előállítása érdekében!
  tököm tele van ezzel a rinyálással hogy így úgy kalózkodás, aztán most az a francia ügy is, ahol a netet akarják betiltani a p2p-s usereknél, hát ott már sírva röhögtem...
 • rotator
  #5
  Esetleg a kínai importot kéne leállítani. Meg a kínai seftelőket visszaküldeni a Sárga-folyó völgyébe rizst kapálni.
 • Kori
  #4
  hamisítás ellen nem tudtak nem tudnak és sohasem fognak tudni semmit sem csinálni
 • Rundstedt17
  #3
  jah:D
 • [Walaki]D`Lair
  #2
  Baszki, azt hittem egy hentelős játékoknak dedikált tápig...:D:D:D:D
 • Wittgen
  #1
  Sziasztok!

  Most találtam egy cikket az egyik napilapban, gondoltam megosztom veletek. Mivel elég sok kategóriát érint, gondoltam az általános részbe fog a legjobban beleilleni. Íme


  Testület szorítaná vissza a hamis termékeket.

  Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) létrehozását javasolja Kondorosi Ferenc, az ,,Új rend és Szabadság” programért felelős kormánybiztos. Magyarországon évente százmilliárd forintos kárt okoz a szerzői jogok megsértése.

  Egy éven belül 15-20 %-kal, 5 éven belül pedig akár a felére is csökkenhet a szellemi tulajdon elleni bűncselekmények száma, ha a kormány is rábólint a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület létrehozására – véli Kondorosi Ferenc. A javaslat heteken belül a tárcavezetők asztalán lesz.
  A HENT a kormány javaslattevő, véleményező és tanácsadói feladatokkal felruházott testülete lenne, amely az állami szervek, illetve a társadalmi és gazdasági szervezetek közötti együttműködést segítené a szellemi tulajdon védelmében. A testület egyebek mellett részt venne a hamisítás elleni nemzeti stratégia kidolgozásában, s tudatosságnövelő, felvilágosító kampányokat kezdeményezne.
  A testület elnöke – a javaslat szerint – az igazságügyi és rendészeti miniszter, elnökhelyettese a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke, tagjai pedig a szellemi tulajdonnal összefüggő feladat- és hatáskörrel rendelkező állami szervek, illetve a szellemi tulajdon védelmével érintett társadalmi és gazdasági érdek-képviseleti szervezetek lennének.
  A szellemi tulajdonnal összefüggő jogsértések világszerte leginkább az óraipart, a dohányipart, a gyógyszeripart, a kozmetikai ipart,a repülőgép- és alkatrész gyártást, a játékipart, a zeneipart, a filmipart, a videó gyártást, a szoftveripart, a fogyasztói elektronikát, a bőripart, a cipőipart, illetve a könyvkiadást érinti.
  Az Európai Bizottság adatai szerint 2005-ben az európai vámszervezetek 26 ezer esetben 75 millió darab hamis árucikket foglaltak le, melyből több mint 10 millió ruhanemű, több mint ötmillió élelmiszer, illetve illatcikk volt. A lefoglalt hamis áruk 60 %-a Kínából származott. Tavaly a lefoglalt áruk mennyisége 205 millió darabra nőtt, amelyre a hatóságok több mint 36 ezer ellenőrzés során bukkantak rá. A lefoglalt termékeken belül egyes árucikkek aránya lényegében nem változott, de a hamisítványoknak már a 86 %-a érkezett Kínából.
  A hamis termékek nemcsak az érintett cégeknek, s az államnak, hanem a fogyasztóknak is kárt okozhatnak. Hiába kell értük ugyanis általában kevesebbet fizetni, a kalóztermékek gyakran gyenge minőségűek. S ez például a gyógyszereknél és az élelmiszereknél komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.
  Tízből kilenc letöltés törvénytelen, ami milliárdos károkat okoz

  Magyarországon sem túl rózsás a helyzet: az ASVA közlése szerint a filmipar az elmúlt évben 6 milliárd forint bevételtől esett el a kalóztermékek miatt, ami a nettó forgalom ötödét teszi ki. A jogvédő szervezetek szerint Magyarországon 10-ből 9 letöltés illegális, illetve 10 DVD-ből 7 nem eredeti. A hazai jogvédő szervezetek becslése szerint a szerzői jog megsértése miatt az érintett iparágakat évente 100 milliárd forint kár éri Magyarországon.

  Hamis termékek aránya egyes termékcsoportokon belül Magyarországon (%):
  Parfüm 50%
  Üzleti szoftverek 42%
  Szórakoztató programok 40%
  Zenei lemezek 35%
  Dohánytermékek 20%


  Lehet hozzászólni.