63
Érdemes befektetni egy ilyenbe? Mennyire használható?
  • I.C.ram
    De én nem akarom magammal cipelni + egy kütyüt :(
  • zolo
    Ma láttam a Metro újságban, hogy 3,5 colos kijelzős PNA br. 30000Ft.

Telefon + Bt kombó nem éri meg.
  • I.C.ram
    Na hát igen. Ezért nem érdemes szerintem laptoppal GPSezni. Szerintem megoldhatatlan. Max ha ül valaki meletted, és kezeli a gépet, mitfahrerkedik.
  • 30Dani
    Htx. Következő kérdés: mit csináljak, hogy az első satuzásnál ne törjem rommá a gépet? :S
  • I.C.ram
    Persze. Tudtommal az iGo-nak is van PCs változata, ami az egyik legjobb ilyen program, szerintem.
  • 30Dani
    Nekem ugyanez a kérdésem, csak notebookkal. PC-re is vannak olyan szintű térképek, mint dedikált GPS készülékre?
  • HiPPoNaX
    egy sirf star iii-as chipsetu kulso gps vevo emlekeim szerint pontosabb, mint a nokia n95 beepitett gps vevoje, ugyhogy nem biztos, hogy megerne
  • I.C.ram
    Naja, de amíg nincs normális térkép rá, addig használhatatlan szerintem. Bár, ahogy látom goog mapet lehet alá rakni.
  • daeemoon
    Egy ilyen vevő nekem is jól jönne. 16 ezer körül már lehet venni külső gps vevőt, és egy k750i tudású mobilon, már java programmal is lehet használni. Csak meg kell csinálni a jó térképet hozzá. Trekbuddy nak hívják a programot :)
  • I.C.ram
    Most nézem. 40k a kezdőrészlet legjobb esetben. + 12 hónapon át 5ezer. Azaz 100k az egész. Ennyiből már vennék inkább PDAt.
  • I.C.ram
    Most nézem előfizuval 40k + részletek. Ez rohadt drága. Ráadásul nekem nem kell semmi más csak a GPS+telefon. Nem kell nekem semmi PDA szintű tudás. Ráadásul ezek a csúcstelefonok baromi gyorsan vesztik az értéküket szerintem.
  • leipsig
    egyáltalán nem nagy ! (énis azt hittem)
    és ehez nemkell plusz hordozgatni a külsőt,( na meg persze töltögetni )
  • I.C.ram
    Az a telefon nekem túl nagytudású. Meg maga a telefon is túl nagy nekem. MEg nem is tetszik annyira :(
  • leipsig
    vagy vegyél előfizuval t-mobilnál N95 öt és akkor még külső gps re se kell költened
  • I.C.ram
    E51 2 colos asszem. K810-esem is ennyi. Nem túl nagy a kijelző, de szerintem tűrhető lenne rajta a térkép.

Ez a baj, hogy nem tudom sehol megnézni. Az E51 most jött ki nem rég, így semmi ilyen jellegű videót nem találtam róla. LEgjobb igazából élőben lenne, de az meg aztán végképp elképzelhetetlen számomra.
  • PíszLávJuniti
    3,5 colon navigál az enyém, szerintem a 2,7 esek is már túl kicsik ahhoz, hogy kocsiban rápillantva érdemben használd. ( persze attól hang ugyan úgy van, meg tudod tervezni stb, csak szerintem próbálj ki előtte egy hasonló méretűt )
  • I.C.ram
    Kösz!

Mondjuk elég lassúnak tünik, bár bízom abban, hogy az E51 gyorsabb már. Viszont azt még mindig nem tudom, hogy egy relatíve kisebb ijelzőn, mint ami a E51nek is van, hogy nézhet ki ez.
  • akyyy
    tess
  • I.C.ram
    60-at biztos nemadok egy csak GPS-re. Ráadásul az + cucc, amit hordozgatni kell magammal.

Telefonra is vannak már jó programok. Pl TomTomnak is van mobil GPS programja, ami kb ugyanaz mint az iGo. Kérdés az, hogy mennyire használható ez telefonon. Megnéznék egy videót, vagy tesztet erről.
  • DJ BP
    én mondjuk inkább adnék pénzt normális nagykijelzős GPS-re, térképprogram is jobb :) 60 körül sztem lehet kapni, de te tudod, valaki talán tud segíteni
  • I.C.ram
    Nem tudom még, hogy mennyi lesz előfizuval (tmobilos vagyok) az E51. De úgy saccolom, hogy kb ugyanannyi mint a k810i. Szóval olyan 40 körül. De megpróbálom elpasszolni valahogy a mostani telefonom, szerintem ezt is ellehet adni olyan 35-40 körül, és akkor gyakorlatilag nullára kijönnék.
  • DJ BP
    telefont mennyiért vennél?
  • I.C.ram
    Régóta szeretnék már GPS-t. Viszont a PDA számomra tök fölösleges, és a GPS-only gépek is majdnem PDA árban vannak.

Ehelyett arra gondoltam, hogy lecserélném a mostani telefonomat egy Nokia E51-re, és vennék hozzá Bluetooth-os GPS adaptert. Sajnos csak Symbianos telókra lehet ezt tudtommal, ezért kell lecserélném, a szinte vadonatúj SE K810i-met (hülye voltam, hogy nem rögtön Symbianos vettem, hiszen kb. egyárban is vannak)

Szóval a kérdésem, hogy kinek van ezzel amegoldással tapasztalata? Milyen használni, erős-e a jel, stb?