Külső GPS adapter mobilokra

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skyli991
Mobile Google Mapshoz leírás, hogy hogyan kell berakni a térképeket hogy offline menjenek: http://forum.se-portal.hu/viewtopic.php?f=43&t=7416

skyli991
Holnap veszek egy gps-es headsetet(SonyEricsson HGE-100).
Van hozzá programom is(mgmaps) és csak 7500-ba kerül a gps. Ennyiért más mobilhoz nem hiszem hogy lehet venni gps-t, ráadásul egy szuper füles és nem elemmel vagy aksival megy, hanem a teló tölti 😊

repvez
A térképpel nincs baj mert a naviguide a mapsouce-hoz az elég részletes, söt még a turistautakat is meg lehet jeleniteni igy nem csak a szilárd burkolatu utakon lehetne navigálni.A problémám csupán az hogy
Nem érzékeli a GPS vevöt mivel csak Garmin rendszerüt szeretne keresni,de nem olyanom van.
Nem tudom hogy az MS AutoRoute europe vagy a route66 és hasonlo térképszoftverek támogatják-e ezeket a külsö adaptereket?
"net nélkül részletes magyar vagy europai térkép használata számitogép és külsö gps-el"
Na most az ilyen térképadatbázisok nem érhetõek el csak csak pl egy igoban, aminek saját rendszere van.. Lehet hogy létezik vmi program ami megeszi az ilyen típusú adatbázist. Érdemes lenne ennek a szálnak is utánajárnod.

-tRs-Landor

repvez
GPS TrackMaker 13.2 -hez nem találtam használható térképet és nem mindig kapcsolódótt hozzá az adapter.
Google Maps With GPS Tracker 10 jó lenne ha nem kellene hozzá netkapcsolat a térkép megjelenitéséhez.
Valami olyan megoldás nincs ami a mapsource-hoz jo a naviguide térképpel?
A lényeg net nélkül részletes magyar vagy europai térkép használata számitogép és külsö gps-el.
download.com-on beírtam hogy "gps", windows oprendszerre szûkitve..
voala ;>
gl hf

-tRs-Landor

repvez
Tudna valaki abban segiteni,hogy a külsö GPS vevö antennát az milyen progival tudnám számitógépen is használni?Mert BT-on össze tudtam kapcsolni a 2 eszközt,de a poziciomat nem jeleniti meg vagy legalábbis nem tudom hogy melyik progival és hogyan kellene.Probáltam a mapsource-val és a google earth-be is lehetne GPS adatot bevinni,de mindenhol garmin GPStöl várja a jelet és nem egy álltalános külsö vevötöl.
Hogy lehet megoldani hogy mégis tudjam használni számitogéppel is?
Saddalim
az angollal úgy vettem észre hogy ékezet nélkül írja ki az utcákat, úgy jó

I.C.ram
Hát akkor mi értelme? 😄
Saddalim
gusztustalanul

I.C.ram
De akkor a magyar utcnaveket hogy írja ki?
Saddalim
jah, detto, nekem kockák vannak ékezetes betûk helyett, uh újraraktam angolul

akko passz

-tRs-Landor

I.C.ram
hát úgy raktam fel, hogy le szedtem a mobilomon 3gs nettel a programot, azon a címen, amit írtak a honlpajukon is.

Aztán elsõ futtatásnál bejött egy angul nyelvû setup, és ott kiválaszottam a nyelvet, a beszéd hangját stb természetesen magyar nyelvûre, és akkor szépen letöltötte a mobilomon a nyelvi fájlokat a netrõl.
lehet, rég használtam
próbáltad teljesen magyarul feletepíteni?

-tRs-Landor

méret, súly, akkumulátor élettertama aktív mûködés közben

-tRs-Landor

I.C.ram
nav4all egybjaom van, hogy nem tudja normálisan kezelni az ékezetes betûket. Minden ékezetes betût egyszerûen kihagy.
Saddalim
aha, már csak 1et nem értek. mi a különbség pl a 12e-s és a 38e-s között? a 12es pl még loggolni is tud...

I.C.ram
Már csak azt kéne kiderítenem, hogy hogy lehet elõre letölteni pl egy BP térképet. MErt elég gázos, hogy mindig a netrõl szedi le, ezzel is fogyasztva a havi x megányi korlátot. Ráadásul az eddig leszedetteket se menti el asszem.
I.C.ram
Na kirpóbáltam valamit! Felraktam a Google Mobile Maps 2.0-át. Mostt jött ki nemrég. Ez tud cellainfo alapján is helymeghatározni (de szép szó) 😄.

és faszán, pontosan be is rakott rögtön a tartozkodási helyemre a térképen 😊 Bár gondolom menetközben nem túl pontos, és nem is túl gyakran frissít, de annak, aki eltvéved, annak tökéletes. Google mapet használja értelemszerûen. Képe is nagyon szép.

Itt a link:

http://www.google.com/gmm/index.html
lap alja..
és adtam linket a gyorsboltra is, hogy akármilyen bt-s gps vevõvel mûködik

-tRs-Landor

I.C.ram
Amúgy mennyiért lehet eladni manapság egy még kb 1.5 év garis szép állapotú k810i-t, ha tmobilos?
Saddalim
amit adtál linket a vavõre ott a kompatibilis gépeknél SE-re csak a P-sek vannak. kérdés hogy jók-e (ezek vagy egy akármilyen más GPS vevõ) egy k810-en futó nav4all-hoz?

passz, azért szivesen

-tRs-Landor

I.C.ram
Errõl a párosításról nincs valami cikk valahol, vagy videó? Tehát Javas térkép + BT GPS.

Köszi mindenestre, megpróbálok utánanézni.
K810-re rakhatsz java térképet, hozzá meg egy olyan 10-15ért rá tudsz csatlakoztatni egy bluetoothos gps vevõt. Egy értelmes programot ismerek a nav4allt. Persze nem egy igo, de ingyenes.

-tRs-Landor

I.C.ram
PDA-t nem szeretnék semmiképpen. Túl nagyok, túl érzékeny az LCDjük, és drágák. Télen még oké, eltudom rakni a kaábtomba, de nyáron, sehova nem tudom rakni.
StephenKing
Én most vettem 68ezerért egy mio a701-est ez gsm gps és pda egyben a netrõl leszedtem az igo-t hozzá, tökéletesen müködik és a kocsiban is jól lehet látni és használni. Csak ajánlani tudom!

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

joebacsi
alapértelmezetten háttérbe kerül a progi, majd a hívás végén megint az lesz az aktív, de asszem át lehet állítani, hogy a hívásfogadás ablak ne kerüljön elé...nemtudom, én csak térkép helyett használom gps nélkül, szóval egyszerre huzamosabb ideig nem, és nem volt rá szükségem, hogy jobban utánnanézzek

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
hát ha megfelel, hogy az értelmesebb telefonok az elsõ három hónapban elveszítik az értékük felét, akkor egész nyugodtan 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

I.C.ram
Viszont nekem van egy olyan sznobériám, hogy használtan max autót, és abbólis minél örgebbet 😊

Telefonból meg ilyen luxus telefonokból újakat részesítem elõnyben, nem tudom miért, de nem szeretem, ah egy elektronikai kütyû használt.
Caby
és mivan, ha nagyban navigálsz az ismeretlen kellõs közepén és valaki felhív? Valakinek van ezirányú tapasztalata? Ha telefonhívásod van, akkor hogyan viselkednek ezek a programok?

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

joebacsi
jó állapotú használt p990i-t már találhatsz 40-50 körül (15-20 ronggyal olcsóbban p910i-t is, ha szerencséd van, bár ezek már ritkák, viszont a te céljaidnak ez is legalább annyira megfelel)
nekem is ez utóbbi van, tomtom-al (bt gps-t még én is lusta voltam venni hozzá, meg õszintén itthonra tomtom "csak" pest és környékére használható, de igo elveri minden téren...sajna ez utóbbi meg nincs symbianra 😞 )

érintõképernyõ pedig egy térképszoftvernél nagy elõny...

I.C.ram
Na akkor uccú neki, aztán leírhatnád a tapasztalatodat! 😄 Az N73 is kb 2 colos kijelzõs, ugye?
MikX
Énis ezen filóztam, de egyik ismerõsöm mondta h nemgáz egyátalán...
És azért pont nem oan embertõl kérdezem, tehát lehet hinni neki...
MIndenesetre én sztem mindenképp veszek egy vevõt, azt meglátom...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Hmm, érdekes, pont ezen gondolkodom énis, bár a teló már megvan hozzá, N73-am van, nekem sztem az tökéletesen megfelelne a célra, ergo nagyjából márcsak a vevõt kellene megvennem, a Tomtom megvan, max térképet kell szereznem hozzá...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

I.C.ram
Tizen párezerért már elég jókat lehet kapni, mármint Bluetoothos GPS vevõket. Ez a kisebb gond. A nagyobb a megfelelõ Smybianos telefon hozzá.

E51 nekem nagyon tetszik, és van benne Symbian is, ára sem szökik az egekbe, tökletes lenne nekem. Csak félek, hogy használhatatlan még ez a dolog mobilon.
Persze tudom. Nem azért irtam. Egyébként azért olvasgatom a topikot mert nekem is jól jönne egy ilyen kütyü csak még nem találtam 😛



I.C.ram
A lényeg, hogy nekem egy kis készülkben kell, hogy legyen a GPS és a mobil, nem akarok még egy zsebet fölöslegesen használni, meg vigyázni rá.
"cipelni"
Nem Oroszország 😄



I.C.ram
De én nem akarom magammal cipelni + egy kütyüt 😞
zolo
Ma láttam a Metro újságban, hogy 3,5 colos kijelzõs PNA br. 30000Ft.

Telefon + Bt kombó nem éri meg.

http://flickr.com/photos/zolika90/

I.C.ram
Na hát igen. Ezért nem érdemes szerintem laptoppal GPSezni. Szerintem megoldhatatlan. Max ha ül valaki meletted, és kezeli a gépet, mitfahrerkedik.
30Dani
Htx. Következõ kérdés: mit csináljak, hogy az elsõ satuzásnál ne törjem rommá a gépet? :S

thank you for helping us help you help us all

I.C.ram
Persze. Tudtommal az iGo-nak is van PCs változata, ami az egyik legjobb ilyen program, szerintem.
30Dani
Nekem ugyanez a kérdésem, csak notebookkal. PC-re is vannak olyan szintû térképek, mint dedikált GPS készülékre?

thank you for helping us help you help us all

HiPPoNaX
egy sirf star iii-as chipsetu kulso gps vevo emlekeim szerint pontosabb, mint a nokia n95 beepitett gps vevoje, ugyhogy nem biztos, hogy megerne

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

I.C.ram
Naja, de amíg nincs normális térkép rá, addig használhatatlan szerintem. Bár, ahogy látom goog mapet lehet alá rakni.
daeemoon
Egy ilyen vevõ nekem is jól jönne. 16 ezer körül már lehet venni külsõ gps vevõt, és egy k750i tudású mobilon, már java programmal is lehet használni. Csak meg kell csinálni a jó térképet hozzá. Trekbuddy nak hívják a programot 😊

I.C.ram
Most nézem. 40k a kezdõrészlet legjobb esetben. + 12 hónapon át 5ezer. Azaz 100k az egész. Ennyibõl már vennék inkább PDAt.
Oldal 1 / 2Következő →