Eloltották az 50 éves tüzet

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
én már 100éves tûz elóltásáról is halottam

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Yossarian
aham... a visszamaradt hõ kiszárad. vágom...

Nieleen

Olyan is van, hogy tõzegtûz.

Kara kánként folytatom tanításom.

Hasonlo eset magyarorszagon is volt az 1700-as evek vege fele. Sopron mellett a hegyekben akkoriban egy helyi pasztor nem igazan tudta eloltani a tabortuzet amit rakott... Az is egett allitolag egy darabig. Kesobb aztan bánya kerult a teruletre, illetve Brennbergbánya nevu telepules.
Bedobtam volna egy-két alu söröshordóban néhány köbméter TNT-t, és amíg megolvad a hordó addíg meg igyekeztem volna jó messzire futni 😄 Még jobb az az eset, ha még van rá idõ, hogy visszatemessük a lyukat. A robbantás beomlasztotta volna a kõzetet, sarat, így teljesen elfolytotta volna tüzet... a visszamaradt hõ pedig már a cikkben is leírt módon kiszárad és ismét meg lehet fúrni, majd kinyerni a nyersanyagot...
Ja bocsi, ha már leírt valaki ilyet, de az éjjel csak 3 órát aludtam és a cikket és csak éppenhogy át tudtam futni 😛 (Most szunya)

Ejnye Paul Van Dyk bácsi menjen inkább vissza, nyomassa az electronic-ot <#worship><#taps>

Lezlie: akarmelyiket nezzuk, a koncentracio a lenyeg!
Vagyis egesz pontosan a megfelelo elegy, illetve oxigen es "szerves" anyag megfelelo keverekenek aranya.

"Tuz-gyulladas" esetere tekintve
Pl: motorok - nyomas es megfelelo elegy
tarolok - megfelelo elegy (gabona es egyeb porszemcses tarolok, illetve szalma, etc)

Vagyis a ho ott sem ok, hanem okozat (meg a kemiaban is).
Az teny, hogy ho segitsegevel lehet szinten tuzet gyujtani, vagyis de tisztan hovel tuzet gyujtani, ha nincs meg a megfelelo "koncentracio", ugyanmar.

Masreszt en a tarnakat messzel toltenem fel, ugyanis konnyen elbonthato, masfelol pedig a mesz igencsak sok "szendioxidot tarol".

Afelol meg ketseg ne essen, hogy az emberiseg okozza a legtobb kart, ugyanis nem csak a gepjarmuvek es eromuvek bocsajtanak ki szendioxidot, hanem az ember reven jelentosen no a szendioxid kibocsajtas. Meghozza azert, mert a kornyezetet elsavasitjuk, igy az esok savasak, es ezek a savas esok oldjak a meszkohegyeket, vagyis szinten szendioxid szabadul fel.

Szval nem csak a kozvetlen kibocsajtast kell tekinteni, hanem a kozvetettet is, vagyis azt az egeszet, amit az emberiseg okoz!

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

Nem kell folyamatosan lángolnia az egésznek. Az a vastag földréteg olyan jó hõszigetelõ, hogy évekig, évtizedekig izzik folyamatosan. Még viszonylag kevés oxigén is elég lehet ahhoz, hogy annyi égés végbemenjen ami folyamatosan fenntartja ezt a magas hõmérsékletet.
És akkor mi lesz?
Legrosszabb esetben is ugyanannyi energiát termel a keletkezõ hidrogén és oxigén az elégésekor, mint amennyit elvont a vízbontás, de jó eséllyel csak elforr, és a gõz kiszökik legalább részben.
És hogyan jutott folyamatosan oxigénhez? Nehéz elhinnem, hogy néhány repedésen keresztül. Tutdjuk, hogy a kazánban is könnyen kialszik a láng ha nem megfelelõek a feltételek, a föld alatt a levegõtõl elzárva kurvára nem lehettek ideálisak a feltételek, nehezen tudom elképzelni, hogy olyan légcsatornák lettek volna a földben amik évtizedekig tudták táplálni az égést és senki nem talált rájuk. Valójában ott süvítenie kellett a beáramló levegõnek, meg valahol az égésterméknek is távozni, na de mindegy.
De lehet, hogy ez maga volt a pokol, szegény kis buta kínaiak meg megpróbálták eloltani😊

Elég gonosz dolog lenne: izzó szénre vizet öntve az lebomlik: keletkezik oxigén meg némi hidrogén is...
(Régen azt hiszem így készítették a világító gázt, de lehet tévedek)
PíszLávJuniti
Nem elég lezárni, betömni a tárnákat? Akkor nem kapna oxigént.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Csak el kellene olvasni a cikket: "Ennél azonban jóval régebbre is visszamehetünk az idõben, számos fosszília tanúskodik ilyen esetekrõl még a történelem elõtti idõkbõl." Szóval nem az emberiség találmánya ez.

ha 50 evig egett akkor hol van a fustje tan elparolgott vagy mi?
<#wilting><#wilting>
Rohadt Föld itt szennyezi a környezetet
Írtsuk ki! <#gun><#violent>

<#banplz>

http://csiri.blog.hu

Pedig szerintem a cikkben szereplõ változat közel áll az igazsághoz.
Mondjuk a "hõ" elég homályos megfogalmazás, feltételezem a cikkben magas hõmérsékletet értik alatta, bár kétségtelenül leggyakrabban a magas hõmérséklet szolgáltatja az égési reakció beindításához szükséges aktiválási energiát ez valóban pontatlan. Ha azonban a fizikában és kémiában használt hõ (Q) fogalmat értik alatta akkor viszont nagyon is megfelel a valóságnak.
De tüzet gyújtottak.
S ha a hegy barlangjában rakták meg azt a tüzet, akár be is gyújthatták...
De lehetett akár egy villám is. A lényeg, hogy mi emberek gyújtottuk az ilyen tüzek nagyrészét, s hogy Kínában heti egy új szénerõmû épül. S egy ilyen erõmû 12 év alatt szerinted hány tonna szenet éget el ? Szerintem nagyságrenddekkel földbe alázza ezt a föld alatti tüzet, de ha valaki tud pontos adatokat az megoszthatná velem.
Az ausztrál benszülöttek nem bányásztak.

Running
A füstöt a klotyómanó ette meg.

Hibas:
"A tûz kialakulásához mint tudjuk hõre, éghetõ anyagra és oxigénre van szükség."
Egesz pontosan a tuz kialakulasahoz sok esetben elegseges feltetel az egheto anyag es az oxigen, mellekeskent pedig jol jon mondjuk a megfelelo egheto anyag megfelelo koncentracioja (lasd: gabonatarolok, vagy szenak, szenrakas eseteben is van ilyen, ezert van meghatarozva, hogy mekkora szenrakast milyen klimatizalasu helysegben ill. kornyezetben lehet tarolni).
Azt, hogy a koncentraciot hogyan erjuk el, illetve hogy milyen anyag eseten mibol fakad (porszemcse eseten mas, szen eseten pedig nyomas, etc), mar mas kerdes.
Lenyeg: hogy a "hõ" az ennek az egesznek a mellektermeke es kovetkezmenye, es nem pedig okozoja!

Az pedig szinten mas kerdes, hogy gyakorlatilag az ember rajott arra, hogy a kovetkezmeny segitsegevel hogyan lehet tuzet kelteni (okozni).

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

má bocs, de a füst hova távozott?
Már a történelem elõtti idõkben is ott volt az ember, hogy bányaalagutakat fúrjon...

Úgy emlékszem egy magyar filmben is volt hasonló szituáció. Fekete Gyémántok volt talán a címe. Ott is egy ilyen szénbányát oltottak, vagy hasonlót.
silanor
Mondjuk azt a 6000 eve ego hegyet nem hiszem, hogy ember gyujtotta volna be. Burn mountain, burn!

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

Magnum PI
Ha figyelmesen olvastál volna tudnád hogy nem lenne tûz ha nem fúrtuk volna szarrá a földet, + a legtöbb ilyen tüzet ember indítota el.

Ugyan már... Meg kell várni, mig a globális felmelegedéstõl megemelkednek az óceán vizszintje, betör a területre a víz és lesz egy fasza termálmedencénk.
hmm. Egy kis Silent Hill beütésem van.

Ati

Tetsuo
ehehe

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Na, most akkor ki pusztítja a Fõdet?
Mi, vagy maga a Fõd? Szerintem ezek a trutymók több CO2-õt okádnak, mint az összes autó.

Kara kánként folytatom tanításom.

Nethyrrea
szerinted mennyi víz kéne hozzá?

egy egymillió négyzetméteres területhez.

lol

csak nézd meg összehasonlításnak hogyha egy full vödör vizet öntesz egy tábortûz parazsára még akkoris másnapis füstölögni fog.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

És ez miben is különbözne attól ami a cikkben említett folyékony nitrogénnel történik?
Molnibalage
Asszem azért, mert robbana akkor a dolog. Nagynyomású gõz keletkezne oltáskor és lent nem nagyon tud a gõz hová tágulni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ugyanez jutott eszembe 😊

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Azt nem értem, miért nem árasztják el vízzel?

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

valamit
😊

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

valamit
ha már eloltani olyan macera, nem lehetne felhasználni erõmûnek? tûz, víz, gõz, turbina és kész elektromos áram, nem? ha már eloltani 50 meg 120 évbe kerül

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

0Speed0
Minek felhozni a szenet és elégetni, ha ugye már odalent is éghet...
Le kell tolni pár viztartályt a felszínen meg kellenek gõzturbinák és voila kész az erõmû. <#idiota>
<#banplz>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

Én is nyomoztam egy kicsit, amikor elolvastam az Indexes cikket...
http://www.azso.hu/?tag=centralia

Burning Mountain egyébként szerintem New Castle, Colorado-ban van, de lehet, hogy tévedek...
Kandurex
hm, és mennyi szén éghetett el 6 ezer év alatt? <#wilting>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Amúgy ez létezõ dolog.

Randal
LOL. Mert az index az csak igazat ír ugye?😄

az nem 1 dJ?<#idiota>
Frosty01
elõször ezt olvastam: Elrontották az 50 éves szüzet
mondom: watafak? O_o

practitioner of the forbidden arts of death

nem fake egyáltalán, én Centraliaról láttam dokumentum filmet, youtubeon van is szó róla.
meg wikin is:itt

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

NEXUS6
Silent hill rulez!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

jhetedikj
Hát kicsit sántít ez a cikk,de indexen is írtak róla szóval nem hiszem hogy valami átverés lenne. Már várom mi lesz Április elsején.😄

anno 1987

The Garrett
ennek a felszín felett van valamilyen nyoma? vagy nem annyira látványos jelenség? szívesen megnézném pl ausztraliaban azt a hegyet 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Paul Van Dijk??? O_o

__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"

Errõl az Eszelõs szivatás címû vígjáték ugrott be. Abban volt hogy a föld alatt nem tudom hány éve égett a szén... 😄
Oldal 1 / 2Következő →