7
-
sathinel #7 Én pont ezt mondtam. Az számomra ugyanolyan undorító hogy küldözgetnek levelet a szokásaim alapján, vagy ilyen reklámok ugranak fel. Ha keresni akarok valamit, akkor láthassam, de addig minek? A reklámok miatt van egyre kevesebb TV-néző, és ezek az oldalak amik szemetelnek ezért félnek hogy elmennek az emberek jogosan. Ha utánnanézel azokban az országokban ahol internetelérés nagyon magas a népesség körében, ott sokkal kevesebbet nézik a TV-t. Tehát ha nagyon rááll valaki a reklámokra, akkor megadja a lehetőséget egy másik feltörekvő cégnek, hogy odamenjenek az emberek. -
angyi #6 eddig is voltak reklámok, arról van szó hogy most a szokásokat is rögzítik..ez ellen tiltakoznak. legalább olvassátok el mielőtt lefikázzátok a világot -
sathinel #5 Akiknek bejön az iwiw, és társai azoknak tök mindegy hogy reklámot látnak vagy nem. Be sem tudja nagyrésze állítani az adblock, és egyébb progikat. Akik meg értenek a gépekhez, azok tudnak is keresni a neten. Tehát ha kell valami akkor lássak csak reklámot egyébként meg megyek más oldalra ahol meg lehet ugyanazt csinálni. milliónyi oldal közül választhatsz ha tudsz angolul. Egyébként nem azzal van a gond mikor egy oldalon van 2-3 reklám, amik normálisan nem a cikk közepén mozognak. A gond azzal van hogy teleszemetelik az oldalakat, póstaládádat reklámmal mert nekik ez nem gáz ők csak keresni akarnak. Még nem láttam olyat, hogy ha keresni akarsz egy terméket akkor a szokásaidhoz igazított keresőt láthatsz, hanem szemetelnek.
-
#4 Tökéletesen egyetértek. Amíg nem popup és nem hangos, addig bármennyi reklám maradhat. Azokat az embereket, akik mindenféle reklámblokkolót használnak aztán ők hangoztatják a legjobban hogy milyen tökös gyerekek, azokat én is ingyenmunkára kényszeríteném.
Különben eddig is volt már (bújtatott) reklám, pl be lehetett szúrni ilyen "milyen zenét szeretek" widgetet, ami iTunes-vásárlásra mutató linkeket is tett a dalok mellé. Gondolom ebből is csurrant-cseppent párezer dollárocska... -
GodBadka #3 "...A közösségi portál egyik szóvivője viszont megvédte az eljárást, mondván az oldal továbbra is ingyenes, vagyis a reklámok miatt a felhasználóknak nem kell plusz díjakat fizetniük...."
:D Még jó. -
#2 mondjuk akkor az egy kisebb rejtély, hogy hogyan lett dollármilliomos a facebook-os gyerek, ha eddig nem voltak reklámok, és ugyanígy ingyenes volt a reg.... (vagy a cikk van szarul megfogalmazva, és eddig is volt reklám, csak mostmár az a baj, hogy reklámügynökségek és célzottan hírdetnek? nem vagyok Facebook-on, tehát nem tom, hogy eddig milyen rendszer volt...) -
bunny #1 EZ tipikus. Legyen minden szuper, legyen fejlesztés, tudjon mindent - tehát dolgozzanak a fejlesztő ezerrel, legyen gyors - tehát legyen alatta bika vas, legyen ingyenes - és rögtön sírnak, ha reklám van.
Megkérdezném az ilyen petíciót aláírókat, hogy tessék már mondani, Ön szeretne a jövőben ingyen dolgozni? Hol tetszik élni, hogy ott ingyen adják a servert talán?
Nem azt mondom legyen tele minden reklámmal, de ha valami ingyenes a látogatónak, és folyamatosan költség van vele - és ne legyünk álszentek, egy ilyen oldallal bizony sok meló van, sok pénzt bele kell tolni a hdw-be - akkor azt valakinek fizetnie kell. Ezek a hírdetők.
Az más kérdés, hogy a facebook-os csávónak már most is sok pénze van, de ne várjuk már el tőle, hogy ingyen dolgozzon, ruházzon be, stb.