16
-
J3Surno #16
damned torrent...
ó csak lenne már vmi gyorsítás
(2010 és még mindig lassúka...) -
DaniH #15 Ebben szerintem semmi különös nincs, ez olyan mintha a LAN-on lenne egy tracker, ami a belső hálón lévő fájlokat tartja nyílván. Legutóbb Moszkvában láttam ilyet, többezer gépes kerületi hálón. Tép mint atom, az biztos, egy kábelnethez szokott szemnek :) -
bunny #14 Ez nagy LOL :D -
asdefge #13 A belső hálón nyomuló DHT vagy KAD. Valami ilyesmi itt a kulcsszó. Mivel torrent, ezért DHT. Szerintem... -
egyember1 #12 hat, nekem elso ranezesre az jutott eszembe, hogy a képen lévő kis csako viszi a kicsi kocsival a cuccost ide oda, es lemasolja akinek kell.... :P -
#11 Emlekezzetek, volt Vesa Local Bus is!!!
-
Mice #10 hát ezaz.. a legtöbb infós egyetem kolijai között üzemel is sufni tracker
feltalálták a spanyolviaszt... -
deathvir #9 A kinti ,azaz a neten lévő fájlok letöltésében akkor sem fog gyorsítani az a rendszer ,ha jól értelmeztem. -
turul16 #8 Web Proxy Cache miért nem elég jó..
-
MisterZ #7 Nomeg hogy ered el a trackert. Persze maganhalozaton is letrehozhatsz trackert, a halozatod tobbi gepe meg lehet kliens es indulhat is a P2P sajat halozaton belul. -
Csaba42 #6 Rosszul értelmezted a leírtat! Ő úgy értette, hogy a bittorrent-kapcsolatban mind a seedernek, mind a letöltőnek kapcsolódnia kell a nethez ahhoz, hogy működjön a dolog. A seeder net nélkül senkinek sem tud feltölteni, a letöltő pedig senkitől letölteni. -
kvp #5 Ez egy elosztott web cache rendszer. Ilyesmi volt a Tannenbaum fele globe project is, csak jo 15 evvel ezelott. Az egyetem rendszere hazon belul gyors, de az internet fele lassu a vonaluk. Ha van egy kozponti tracker, amire minden lokalis gep osszes letoltott file-ja felkerul, akkor nem kell kulon cache szerver, hanem a gepek egymastol huzhatjak le a file-okat, sok akar egy gep egyszerre tobb helyrol is. Gazdagabb helyeken erre van egy szabvanyos cache proxy. Ugyanez torrentel annyival jobb, hogy a torrenten letoltott file-okat is kepes cache-elni, amire a sima http cache proxy-k nem jok. -
#4 Oh, jaj. Ez akkor jó, ha az internet felé kicsi a sávszél, de van helyi hálózat.
Semmi féle betárcsázás nincs itt, egyszerűen a lokális gépeken keres a nagy fájlok letöltése előtt, hátha nem kell lehúzni a kis sávon.. ennek a mikéntje már mindegy, hogy most "naplókat" tárol (semmi értelme) vagy egy-egy broadcasttal kiküld egy kérést a LAN-ba, hatását tekintve ugyan az. Nyilván nem szabad, hogy a broadcastok lefloodolják a LAN-t, de amúgy az elv nem rossz. Főleg, hogy ez jól jönne pl. kollégiumokban :)
Ha rendszerszolgáltatásként valósítaná meg a dolgot, akkor install-and-forget módszerrel csak fel kéne pakolni a gépekre, és a gépen lévő hálózati (pl. samba) megosztásokból válaszolgatna, a torrent kliensek meg egy API-n keresztül küldhetnének kéréseket.. -
Hobot #3 "az eddigi próbaüzemek azt mutatják, hogy a PMB alkalmazásával akár az internetszolgáltatók által biztosított sebesség ötszöröse is elérhető a letöltésekhez" - fura ez a mondat nekem. Kicsit úgy hat, mint amikor a vízcsapon a nagynyomású főnyomócső kapacitását akarnánk átvinni..
Nekem pont ez jott le a cikkbol, bar nemnagyon ertem a megoldast
MIntha valami globalis LAN halozatot akarnanak, vagy mi -
#2 No komment nézd már meg mi van idézetedben és gondold át mielőt hülyeséget írsz...thx -
Jonah #1 "az eddigi próbaüzemek azt mutatják, hogy a PMB alkalmazásával akár az internetszolgáltatók által biztosított sebesség ötszöröse is elérhető a letöltésekhez" - fura ez a mondat nekem. Kicsit úgy hat, mint amikor a vízcsapon a nagynyomású főnyomócső kapacitását akarnánk átvinni..
" A BitTorrent azonban megköveteli, hogy a fájlcseréléshez minden számítógép kapcsolódjon az internethez" - Na ez már a hozzáértés netovábbja... Hamost kikapcsolok egy torrentes gépet, megáll a Zinternet? és a zokszigén meg köröz a szén felett prohüvelyem legapróbb zugában ??? ááááááá
Amúgy nincs nagyobb sávszél a világon, mint egy tehervonat nyakig megrakva 750G-s wincseszterekkel :-)
Maga a cikk nagyon nem egyértelmű. Ha net, akkor miért nem Torrent ? mi értelme van ? De ahogy én leszűröm, ez egyfajta "Keressd meg modemkapcsolaton, hogy hol van a fájl" típusú dolog. Magyarul, betárcsáz egy géphez, megkérdi, van -e, ha nincs, megy tovább... kicsit hatékony a módszer. Kb mint ha egy tevét kötnénk a ferrari elé....
üdv.