8
  • hiftu
    #8
    Meg a szoftver árának 100%-át. (Feltételezve a jogkövető magatartást és legális szoftverek használatát.)
  • MuldR
    #7
    Csak ha szar MS programokon akarsz dolgozni, akkor kell Triatlium meg gigantorium a html szerkeszteshez. Ha mindezt megoldod nyilt forraskoduakkal maris megsporolod a hardware aranak a felet :)
  • Dodo55
    #6
    A Vista 1 bukás, bár állítólag az SP1 elég gyors lett, ami talán annyit jelent, hogy kivették belőle annak a végül be nem vezetett DRM rendszernek a maradványait, ami miatt a legtöbb gépen a VGA driverek(és még sok egyéb más dolog) kénytelenek egy software-esen emulált rendszeren át dolgozni, ezzel 30-40% teljesítménycsökkenést okozva.

    És lol, de mióta Bill Gatesnek egyre kevesebb köze van a Microsofthoz, azóta egyre szarabbak a Microsoft programok. Egyre lassabbak, meg egyre jobban hülyének néznek a telepítőprogramjaik. Ott van pl a Windows Live Messenger. Nemrég frissítettem a 8.5-ösre. Úgy 20-30MB a program, de a telepítés 10 percig tartott. Ez még OK, egy ideje természetes, hogy a MS telepítőprogramok 10x annyi idő alatt telepítenek fel valamit, mint kéne. De ez már hülyének is nézett. Fönt mutatja a Messenger telepítésének állapotát, közbe alatta a bejelentkezési segéd letöltésének folyamatát. Megy szépen a folyamatjelző, de közbe végig semmi hálózati forgalmam nem volt. De azért ő azt hazudta nekem, hogy most éppen letölt. Meg azt imádom, amikor a Windows telepítő 5 percen át keresi a már telepített összetevőket a fél perce formázott winchesteren.
  • duke
    #5
    persze nem biztos,de en joindulatuan megelolegezem,hogy azon mar elindul.
  • duke
    #4
    "A cég mindenesetre úgy véli, hogy az asztali számítógépek manapság feleslegesen erősek."

    Asusnal nem szamolnak a vista elterjedesevel.Majd rajonnek hogy egy sima txt file szerkeszteshez,vagy egy html oldal megjelenitesehez,igen is szukseges lesz a 8 mag es minimum 16 giga ram, vista alatt.Persze kezdetben kicsit docogos lesz,de majd idovel erosebb gepeket vesznek,azok felhasznalok akik kenyelmesen akarnak szoveget szerkeszteni.Egy 128 magos gepen 1 tera rammal meg akar a word is futni fog.
  • Csi9aa
    #3
    A Sun vajon mennyit fizetett az ASUS-nak azért a pohár/PDA alátétért? ;p
  • Cat #2
    Szerintem meg még inkább különválnak a játék és egyéb gépek.
  • ffxi
    #1
    Majd a játékipar fogja eldönteni milyen erősségű gép kell az otthonokba. Mert ugye Vérpistike max grafon akar majd multizni a BF 5000-rel :)