56
  • remark #16
    "amint eltűnik a közös ellenség, az ország nagy valószínűséggel a (...) káoszába süllyed"
    Az USA-rol beszelsz?
  • snakekiller
    Mielőtt félreértenél: Nem azt mondom, hogy nem kell semmit sem tenni annak érdekében, hogy a hibákat korrigáljuk. Irakból szerintem is sürgősen ki kéne vonulni, (nehéz döntés, mert amint eltűnik a közös ellenség, az ország nagy valószínűséggel a vallásháború káoszába süllyed; valószínű egy újabb humanitárius katasztrófa), a palesztinokkal szembeni igazságtalanságoknak azonnal gátat kéne szabni Izraelben; Irán megtámadása pedig meg teljességgel megalapozatlan lenne (még akkor is, ha Ahmedinezsád atomprogramja számomra sem áll gyanú felett, finoman szólva).
  • snakekiller
    PC-nek PC, csak nem igaz. Nem kellett volna rendőrösdit játszani. Ezt a végzetes hibát sajnos már elkövették és akiket mindez fanatizált úgy látszik, túl vannak azon a ponton, hogy disztingválni tudjanak. Ezt a problémát nem tudjuk ujjcsettintésre megoldani, akármilyen nagy áldozatot vállalunk be egyszerre akkor sem. Mondom, egy vad szörnyeteget szabadítottunk a világra, megölni nem tudjuk (hidraként, ha egy fejét levágjuk sokszor több nő a helyére) csak lassan, kínkeservesen megszelidíteni. De ehhez először valami minimális szinten kezelhetővé kell tenni. Szerintem.

A hsz-ed második felére inkább nem reagálok, túlságosan másképp gondolkodunk e téren.
  • Ronny
    talán nem kellene a Közel-Keleten rendőrösdit játszani és így több százezer életet mentünk meg. Na ez mennyire PC?

"Még annyit, hogy a legtöbb probléma tudtommal nem is az eredeti betelepülőkkel, hanem a leszármazottaikkal van"

ez csak annyit bizonyít paki az paki marad azután is, hogy brit földön jön a világra. Ők és mi, ezt egy szaros útlevél nem fogja megváltoztatni!
  • snakekiller
    Sajnos most már teljesen lényegtelen, hogy mi keltette életre a radikális iszlám szörnyetegét; ez nem olyan "kultúrált" terrorizmus amit Európában megszoktunk.
    Ez az irányzat nem ismer könyörületet, nem korlátozzák íratlan erkölcsi szabályok; ezért veszélyes, ember- és civilizációellenes, ezért minden módszerrel meg kell állítani, ami hosszú távon persze csak úgy lehetséges, hogy az indulatok alapjául szolgáló igazságtalan helyzeteket (a mai Izrael szerintem is ilyen) megszűntetjük, ebben úgy néz ki egyetértünk.
  • snakekiller
    Ha egy háborúban mondjuk minden második, a frontvonalra utánpótlást szállító konvojt kilőnek; azzal még nem biztos, hogy legyőztek, de komolyan meggyengítettek. Ha csak egy támadást meg lehet ezzel előzni az is nagy eredmény.

"Koszos pakik"-ról beszélni bunkóság. És ez szvsz nem "PC-ség" kérdése.
    Még annyit, hogy a legtöbb probléma tudtommal nem is az eredeti betelepülőkkel, hanem a leszármazottaikkal van. És ennek magyarázata, pláne megoldása úgy tűnik egyáltalán nem tríviális; legalábbis szerintem jóval összetettebb annál, hogy "civilizálatlan népség, nem szabad őket beengedni". Félreértés ne essék, egyáltalán nem vagyok híve a jelenlegi pihe-puha bevándorló-politikának, de van annak a lónak háta is.
  • HUmanEmber41st
    Ezt az egész terrorista baromságot éppen a győztes szövetséges hatalmak generálták Izrael létesítésével, a spanyolok nem engedik a baszk autonómiát, az angolok nem engedték Észak-Írországot stb stb. Most egyék meg amit főztek.
  • Ronny
    azt kellene végre megérteni, hogy ez csak az első lépcső lenne a teljes korlátozás felé. Nem kell ahhoz internet, hogy megszervezzenek egy terrortámadást(az imámok szabadon gyűlölködnek a nyugati mecsetekben és körülöttük alakulnak ki spontán és nem annyira spontán a radikális csoportok).

A probléma az idetelepülőkkel van, ha a britek nem engedik be a koszos pakikat, a németek a szaudiakat és a spanyolok a marokkóiakat, akkor ma egy csomó ember még mindíg élne és nem lenne terrorista probléma a kontinensen.

• Gerygrey
    Köszi hogy megkíméltél hogy nekem kelljen kioktatnom az első 5 hozzászólót, pontosan így látom én is.

Más egy nyiltan gyilkosságra és emberiségellenes bűncselekményekre felbujtó szervezet, mint egy sima radikális nézeteket valló, de azt a maga módján kultúráltan művelő hírportál - mint pl idehaza a kurucinfo.
  • snakekiller
    Nem, a terroista oldalak alatt azokat a site-okat érti, amelyeket az Al-Queda és a többi hasonló szervezet tart fenn és amelyeken terrorcselekményeket, kivégzéseket megörökítő felvételek, tömeggyilkosságra felhívó és azokat szervező írások találhatóak. Azért tudjunk már disztingválni.
  • snakekiller
    Azért a civilek célzott (megértjük eme jelző szerepét, tobábbolvasunk) lemészárlásában, nyílvános lefejezésében élenjáró terroristák munkásságát ne relativizáljuk. Ezek a honlapok nem valamilyen "nyugat-kritikát" gyakorolnak, hanem konkrét terrorcselekmények szervezésében és propagálásában segédkeznek. Mi sem örültünk volna ha pl. anno a szerb milíciák nyugodtan üzemeltethettek volna olyan oldalakat amelyeken két délvidéki magyarok lefejezését bemutató videó között, etnikai tisztogatásra buzdító felhívások jelentek volna meg.

Mindezek ellenére én sem örülök kifejezetten a felvetésnek; veszélyes precedenst teremtene, minden szükségessége ellenére is.
  • HUmanEmber41st
    Nehogymár 1 nyomurult politikus mondja meg nekem, mit olvashatok a neten
  • AgentKis
    Én meg azokat záratnám be akik a terrorizmus címszóval bármit is el akarnak zárni előlem. Köztük ezt a genyát is.
  • syn7h37ic
    Na igen azt, aki elveszti a háborút tömeggyilkosnak, aki megnyeri hódítónak titulálják, pedig mindkettő gyilkol.
  • vax
    Mindig a győztes, erősebb mondja meg mi a jó. Ez volt az elmult történelemben mindig. :( Ezért fordul elő hogy akiket nem hallgatnak meg nem figyelnek rájuk a "durvább" eszközökhoz nyulnak, hogy rájuk figyeljenek. Hiszen "sztár" csak akkor lehetsz ha a "tv-ben" szerepelsz és sokan ismernek és beszélnek rólad.
  • Inquisitor
    És megint az örök dilemma, ki dönti el egy oldalról, hogy az terrorista oldal?
    Ha én Mr. Gordonról mondjuk valami csúnyát leírok az oldalamon, mert azt gondolom igazam van, de neki nem tetszik és ő (vagy valaki más) kitalálja terrorista oldalam van???

Nagyon erőlködnek az Internet beszabályzása érdekében, de nem fog menni. Ha igaza van az embereknek, ha nem, ha hülyeség, ha nem, azt írnak és mondanak amit akarnak. Még a "terroristák" is.
    (Tényleg, átlag definició alapján ki a terroristább? A csóri kurd, aki 80 milliónyi kurdnak szeretne egy hazát, vagy akik évezrede ott írtják őket ahol lehet?)