9
-
hunluigi #9 BBR -re emléxik még valaki? ehhhh mennyit lógtunk egy két "szerver"en pedig nem sok minden volt rajtuk... inkább csak c6 -
roliika #8 Ismét hülyeséget írtam. 95-96 körül. Na de remélem értitek a mondanivalóm. -
bakagaijin #7 Jaja, a Dante is csak 93-ban kezdodott, bar Hungarnet mar volt 91-ben, 95-96-re meg mar talan volt 56kbit-je az egesz akademiai halonak Ausztria fele, yeah :)
1990? Az ev amikor az ARPAnet hivatalosan lezar, 300'000 host van az Fold nevu bolygon, web meg nem is letezik :) (91-ben szuletett). Archie, gopher meg ilyesmik vannak. Bar, az URL es a HTML mar letezik, tehat a web alapjai megvannak, de text-only :), az elso hasznalhato grafikus "bongeszo" az 93-bol van. -
Tomasz Man #6 Akkor Afrikában értelmet nyert az internetKávézó fogalma...
Addig ott sem lesz nagyobb fejlődés, míg egy stabil áramszolgáltatást nem tudnak összehozni, mert hiába van bevezetve a szélessáv, ha nincs áram ami működtesse azt.
Van mit még fejlődni e téren az afrikai országoknak. -
fako #5 csak 10 evet tevedtel kb. Az evtized vege fele 'terjedt' Mo-n a 64k-s isdn.
Es egyebkent a weboldalak akkor sem 5-10 perc alatt jottek be mert keves volt rajtuk a kep (azok is kicsik) es nem volt reklam meg flash.
-
kozmate #4 Úgy értem az első nemzetközi kapcsolat ami Magyarországot kötötte be (SZTAKI és a Linzi Egyetem között).
Egy kis érdekesség: http://www.fsz.bme.hu/www/other_h.html -
kozmate #3 90-ben? Valamit elnéztél.
1990-ben jött létre ez első 9,6 kbps sebességú nemzetközi kapcsolat. -
roliika #2 Mi számít számszerűen szélessávnak? 1990-ben örültem, ha a suli könyvtárából 1-1 oldalt meg tudtam nézni 5-10 perc alatt. A lakosság akkori 10%-a sem rendelkezett Internet hozzáférésssel, és akkoriban a szélessáv és a csúcs sebesség az ISDN 64-128Kbit/s-os sebeségét jelentette, brutális árakon.
Ha így nézzük, az afrikaiak nincsenek olyan rossz helyzetben Internet terén. Nekünk is voltak bajaink a mi országunknak, meg vannak is, és ki segít? Senki. -
assdf #1 és én ezt már annyiszor elmondtam az olcsó laptopok kapcsán de mindig le lettem hurrogva...