54
  • dez
    #54
    Te nem tudod befejezni. Részemről itt a vége.
  • floatr
    #53
    Látom sosem tod befejezni.
    De akkor mégegyszer: egy tripla-dupla SLI egy árkategóriában van egy karib-tengeri utazással. Vagy egy használt autóval. Vagy pár havi lakbérrel. Vagy egy raklapnyi konzoljátékkal. Amíg a jómunkásember egész évben spórol, h egyszer az évben el tudjon menni nyaralni max. Horvátországba, addig mondjuk egy kicsit nyugatabbra egy nagyságrenddel feljebb gondolkodva spórolnak.
    (Ja neeem, odakint nem spórolnak semmire, kifizetik csikkzsebből. Ja és nem érdekes h egy tökéletes konfigráció is kijönne már egy csúcskártya árából is. De vegyen csúcskártyát egy tökéletes konfigurációban, és még mindig jobban járt, mint egy tripla SLI-vel)
    Ezzel nyilván senkise foglalkozik, csupán én erőltetem. Nem érzed kicsit viccesnek ezt így azért? Pár százalékkal pozitívabb játékélmény egy erőltetett játék esetében, mindezt pusztán akár tízszeres áron, piha. Ez is egy kicsit olyan '50es '60as évek tempója.

    De elmondom mégeszer azt is h a 4magos proci nem célhardver, de nem is ezt szereti benne a gyártó, aki nem csupán marketing célból erőlteti.

    PS3: hmm, akkor nem csupán fanokról volt szó? Az X360 és a Wii ára mindegy volt? Nohááát...
  • dez
    #52
    Ja, és ugyebár játékra nem hogy ugyananakkora, hanem nagyobb "esztelenség" 4-magos csúcsprocit venni, mert 2 magot is kevés játék használ ki. Mégis tömegével veszik. (Pedig akkor már értelmesebb egy 2. videokari.) Ezen miért nem akadsz ki?
  • dez
    #51
    Ha a fizud megy egyenesen egy csúcskártyára, nyilván sokkal jobban meggondolod, mintha a negyedéből megvan, nemde? Mint egy kinti nem-csórónak. Nos akkor így viszonyíts. Ha mi meg tudunk venni egy középkategóriát tömegesen, akkor ők miért ne tudnának hasonló fizurészből egy csúcsot? Vagy minimális "megerőltetéssel" kettőt.

    Na ja, szörfölés. Egyik fizujából vesz egy csúcskártyát, másikból meg már megy is szörfölni. Nincs több hónapos spórolás, mint itt.

    Látom, nagyon nehéz felfogni. :P

    Egy szóval sem mondtam, hogy nem bővült a PS3 piaca az olcsóbb géppel. Én azt mondom, hogy eddig is sokan vették. Mit gondolsz, kinek adták el azt az eddigi 6 millió darabot, a marslakóknak? :)

    Csak arról van szó, hogy nyilván kint sincs mindenkinek olyan jó fizetése, nem beszélve a fiatalabbakról, akik szülei adott esetben akkor sem áldoznának túl sokat a gyerkőc gépére, ha amúgy megtehetnék, stb. Ezért, és a mi szempontunkból problémás trend, hogy az újabb és újabb játékoknak lassan már egy csúcskártya is kevés, és igazán jól csak SLI-s/CF-es konfigon mennek. Valóban itt jön be pl. a PS3, mint 1x megveendő platform.
  • floatr
    #50
    Ezért modtam h a csúcskártyák/tripla SLI az, amit inkább a hype övez. Józan ésszel a normális ember nagyjából leszarja, ha két csillanással kevesebbet lát játék közben, és egy-két iszonyatosan erőforrásigényes alkalmazás miatt nem költi el az autó árát, hacsak annyi a haszna h leköt egy-két órára. De nagyjából odakint akkora arányban vesznek SLI-t, mint kis hazánkban csúcsgépeket. Ha ez keresleti tényező, akkor hajrá.

    (A ház lehet h drágább, de semmi más nem; ezt gondold át még azért: szörfölés a riviérán kontra két csillanással több a játékban kockafejjel... szörf vs. kockafej... szörf vs. kockafej)

    Ezt a PS3-as vitát meg sztem ne erőltesd, mert elég izzadtságszagú a dolog. Te magad mondod h most kezdik el inkább venni, hogy olcsóbb lett. Akkor most bővült a piaca az alacsonyabb árával, vagy bővült? Egyébként meg legyen az ember nagyvonalú. Vegyen egy drága PS3-ast, és kap egy csúcskategóriás játékgépet, ami garantáltan a maximumot nyújtja, ha grafikai effektekre csorog a nyál. Az összes rá tervezett játék tökéletesen fut rajta, csak bepakolod a lemezt, és kész, mert a fejlesztők csak erre a platformra optimalizálnak mindent. És mindezt még mindig csak töredékáron kapod a tripla leszúrt SLI mellett, ami "csak" grafikus alrendszer, és kell hozzá még egy (hype) duplaprocis alaplapba szerelt 2 db 4magos peltier-hűtéses extreme cuccos :)
  • dez
    #49
    Igen, de én éppen azokról a játékosokról beszéltem, akik veszik a 4-magos csúcsprocikat (mármint a 4-magosok közül is a csúcsprocikat, mert csak azok elég gyorsak egyszálas alkalmazásnál, LOL [most a tuningolókról nem beszélve, akik relatíve kevesen vannak]), aztán kihasználnak belőle egyet. Ezzel nincs semmi problémád? Pedig akkor már jóval ésszerűbb lenne a számukra, ha ebből a pénzből inkább egy SLI-s/CF-es konfigot vennének, és csak egy dual-core procit.

    Ha még semmi értelme sem lenne az SLI-nek/CF-nek... De van, mert egyre több játék annyira igényli (illetve jópár esetben inkább annyira pazarló), hogy bár elfut pl. egy 8800GTX-en, de azért igazán jól SLI-n mennek.

    Kint az autók, házak, stb. drágabbak ám, mint itthon.

    A PS3 drágaságára nyilván azok panaszkodnak (most már kevésbé, hogy kijött a 400 dolcsis/eurós), akik nem tudnak venni. Szal elég sokan azért tudnak. De persze kint sem mindenkinek megy olyan jól.
  • floatr
    #48
    A 4 magos procik fő közönsége még mindig a vállalati szféra, bármennyire is az otthoni felhasználókat vették elő a gyártók. Azok a rendszerek, amik most "divatosak", már kellően pazarolják az erőforrásokat ahhoz, hogy a gépvásárlásokat ehhez igazítsák. Ha ez a divat, akkor igen. Bár nem hangyafasznyi játékidővel bíró játékokra lehet kizárólag használni.

    Amikor utóljára gépet vettem itthoni felhasználóként, dual core-osat vettem. Akkor még nem volt egyszerű beszerezni a 4 magosat, de van egyfajta hasznossági mutató, tudod amikor látod a teljesítményadatok és az ár közti összefüggéseket. Itthoni melóra már kellett a kétmagos, de volt egy olyan lépcsőfok az ár/teljesítmény arányban, ami épeszű embernek egyáltalán nem éri meg. Hiába próbálsz általánosítani pár elvetemült ember értékrendje alapján, akinek van "felesleges" pénze, az inkább utazik pl. hacsak nem egy idióta kocka, mert inkább megy a Bahamákra, mint vesz 3 áramkört. Vagy vesz egy-két normális autót, vagy házat, vagy vitorlást, vagy 2 méteres plazmatévét, vagy bárakármit.

    Ja, keresztkérdés: ha a külföldi játékosoknak annyira mindegy h hány százezret dobnak ki az ablakon, akkor miért volt hír az, hogy a PS3 túl drága? A mikorszoft ármánykodása? Vagy a nintendóé? Az összes fórum, a teljes média az árcsökkentést várta.
  • dez
    #47
    Azért van egy kis különbség aközött, hogy 5 fizetésből 1 kártyát veszel, vagy 1 fizetésből 5-öt, nem gondolod? Kicsit mások az arányok... Másként: a fizu adott részéből mi egy középkategóriás kártyát vehetünk, ők meg két csúcskártyát.

    A 4 magos procik többségét nem éppen munkára veszik, hanem divatból. Ugyanaz.
  • vax
    #46
    Félre a tréfával. Ekkora pénzt kiadni gépre szerintem (persze ez az én véleményem és ahány ember annyiféle vélemény) akkor van értelme ha kitermeli csak szórakozásra pedig ha a lottó ötöst nyeri meg az ember. Főleg azok után, hogy egy év mulva a negyed áron sem lehet eladni. Ennyi pénzt a bankba egy évre elhelyezve is nem kevés pénzt kapna az ember nem ám ha ügyesen befekteteti. Szerintem a Carbon-nak a konfigja nagyon munkagép "szagú". Ami persze nem jelenti hogy nem lehet egy jót gamezni rajta.
  • floatr
    #45
    Nem a szoctömbről szól, mint azt láthatod itt pár elborult proletár alapján. Viszont eléggé sajnálatra méltó _ez_ a kiindulási alap.

    A csúcs processzorokról meg annyit, hogy azok nem csak arra jók, hogy effekteket nézegessen az ember a szabadidejében. Valamiért ezt a kategóriát nem a hype övezi, mert talán inkább valós igényeket szolgál, mivel a cpu idő sosem elég. Jahogy játékra felesleges... ez van.
  • vax
    #44
    Na ez meg az én kofigom. :)
    Az igazit nem irom le mert rájönnétek hol dolgozhatom. :)
  • vax
    #43
    2020: Int-Amd Core SixtyFour , Int-Amd, 512 GB DDR64, 1X Int-Amd Radeon Ultra 128 Gb, 4000 TB mini ultra SD, 4x 15 000 GB Cristal Raid, Onkiyo 128 channel, Chieftec 1 W, Samsung 4x50" LCD
  • c a r b o n
    #42
  • fixpont
    #41
    Ne szivasd mar, most napokig nem fog aludni, hogy masnak jobb gepe van, mint neki, kepzeld el szerencsetlen apjat, holnaptol nem fog neki beket hagyni, hogy azonnal vegyen jobbat mint a tied. :-))))
  • c a r b o n
    #40
    Mivel nem egyszerre vettem az összes alkatrészt, ezért nemtudom, de szerintem több mint 1000000 FT.
    Amúgy nem kevés neked 2GB RAM? Mondjuk neked DDR3, nem mintha olyan sokat számítana jelenleg.
  • DrFantastikus
    #39
    // amugy az egesz geped mennyibe kerult ????

    # de kar hogy az enyem olyan bagoo olcso volt ....
  • c a r b o n
    #38
    magyar árat nézzél
    itt van: http://www.argep.hu/product_441365.html
  • DrFantastikus
    #37
    >> az alaplapod egy occso vacak : $224.99

    itt van : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130080

  • DrFantastikus
    #36
    legyel vele boldog, nekem 'megteszi' az enyem is.pont.
  • c a r b o n
    #35
    Különben meg gondonkozzál, hogy is lehetnék irigy a szar gépedre amikor nekem már régóta kivan töltve hogy milyen konfigom van. Nem a te hülye hozzászólásod után töltöttem ki.
  • fixpont
    #34
    Ahahahahah.
  • c a r b o n
    #33
    Nem vagyok irigy, jó szar géped van az enyémhez képest, te lehetnél irigy az én gépemre. Amúgy te ismered a szmájlikat bazdmeg, azt akartam kifejezni hogy egyetértek veled hogy a 8800 ultra elég minden játékhoz, mert nekem is olyan van, monjuk nem egy hanen négy. Azt hiszed hogy a te szar gépednél nincs jobb, bunkó paraszt?
  • DrFantastikus
    #32
    >>> az alairasodat almodtad ? ? ?

    >>> NAGY itt az irigyseg ! ! !
  • dez
    #31
    Egyébként nézd meg a csúcs Intel 4-magosokat. 1000 dolcsi körül vannak. Mégis hány embernek van? Ha valaki inkább vesz sokkal olcsóbban egy csúcs kétmagost (játékok többségének az is bőven elég, sőt), a maradékból bőven kijön egy második 8800Ultra...
  • dez
    #30
    Talán nem a magyar/volt szoc. tömb viszonyokból kellene kiindulni.
  • floatr
    #29
    Lehet h azoknak az embereknek is csak a pofája nagy...?
    Egyébként meg felőlem beszáradhat a seggeluka az ilyeneknek, és bármennyire is mozognak a külföldi fórumokon, gyanítom h eléggé szűk rétegről van szó. Mindenesetre elég vicces ennek az irányzatnak az erőltetése (számomra)
  • Skyline
    #28
    Már alig várom a grafikabuzi apupénzelt tibiket akiknek a konfigleírásában 3 8800 ultra van sli-be rakva :)))))))))
  • dez
    #27
    Nézz szét külföldi fórumokon, elég sok embernek van SLI-s konfigja. Még itthon is találni.
    Nem mintha én költenék erre, akár ha lenne rá. Annyira nem néz ki jól még egy Crysis sem.
  • floatr
    #26
    Sztem bárki a világon otthoni célra javarészt játékra venne ilyent. Aki ez megtehetné vszeg inkább vesz konzolt töredékáron. Ez kb a piac
  • lcee
    #25
    amugy meg van egy crysis teszt
    http://www.techspot.com/article/73-crysis-performance/page5.html
    elég gyenge hozzá az összes mostani kártya :)
  • lcee
    #24
    120-150ezer forintért vegyek egy db videokártyát
    aztán vegyek mégegyet és akkor van 2 db 8800 ultrám 300ból
    egy sony playstation 3 meg egy xbox360 meg 100 körül megvan
    és azokon megy a játék nem kell visszavenni a felbontást meg stb....

    szóval erről ennyit.....:)
  • dez
    #23
    Szerinted Magyarország az a piac? :P
  • floatr
    #22
    Aki ennyi pénzt hajlandó adni otthoni felhasználásra egy nyavajás videokártyáért, annak valami qnagy baj van az értékrendjével. Pláne ha még ebből egy tripla SLI-t állítana össze. Finoman szólva nem piacképes
  • dez
    #21
    Az álmodozás ingyen van... ;)
  • Sanyix
    #20
    Dehogy elég, bárki simán megakasztja akinek több esze van mint neked :)
  • vax
    #19
    Hát nem tudom ti hogy vagytok vele. Gyors gyors az Nvidia 8800 GT ultra önmagában is, de valamiért nekem az ATI (helyesebben már AMD) kártyák szimpatikusabbak. Igaz a driverek "beérésére" általában egy új kártyánál várni kell. Néztem gépeket amikben a két konkurens különböző tipusú és gyártótól származó kártyái voltak ugyanolyan konfigokban. Sebességben persze az NVIDIA kicsit jobb volt de a legmeggyőzőbb a választékból amiket nézegettünk: Radeon HD 2900 XT 1 GB GDDR4 kártya volt. Bár ez sem olcsó kártya de olcsóbb mint a konkurens kártyája.
  • Lack
    #18
    Nem írtad, hogy milyen az alaplapod... Ennyi pénzt kiadni konfigra, nem vagy semmi.
  • archkoven
    #17
    Márha igaz amit ír. Az ilyen májerkodó, kis hülyegyerekek -mint ez is- mindig lódítanak.
  • c a r b o n
    #16
  • lee56
    #15
    lol, kezdem azt hinni, hogy csak azért regeltél ide, hogy májerkodhass a konfogoddal...