28
-
raingun #28 Én ennek az ellenkezőjét tapasztalom, mert éppen kezd ovis, iskolás lenni azoknak a generációknak a gyerekei, akik a számítógépet már teljesen álltalánosan használják kommunikációra, munkára és szórakozásra. Így 30-40 évesnek már a gyerekei is ott vannak a gép elött rendszeresen. Ráadásul, egyre több háztartásban van 2 gép (szülők/gyerekek) -
GixEr #27 Akkor bontom a sort :)
Nagyszeruen megyunk egyutt a fiammal, CoD, UT, WoW stb.. 15év kontra 36ev :D -
SonicBoom #26 épp a cikk ikonján szereplő dühödt fejű játékos erősíti azt a sztereotípiát, miszerint a játékok csak ilyen erőszakos őrülteknek valók... talán kerülni kéne ezt a stílust SG? -
archelf #25 Marha érdekes hír... A faterom nem játszik kvékkel, a nagymuter nem hallgat rockzenét, a dédnagyapám meg nem szerette sohasem tévét... Gondolom jó sokat kaptak a kutatásért.
AE -
#24 Nálunk, a repszimeseknél (Dongó szd.) 29 év az átlagéletkor. 18-60 a max-min -
#23 "legalább"
vágod? 1 vagy több, az lehet akár 50 óra is -
AljasGetto #22 Én is ismerek hasonló párt, a feleségemmel mi is szoktunk játszani, és én már átcsúsztam a harmadik X-be is... :)
"a 4 és 17 év közötti fiatalok 81 százaléka tölt el legalább egy órát hetente a számítógép előtt" LOOOOOL!!!! :D
1 (azaz egy) órát??? Ne máááá!!!! :) -
#21 *Távolkeleti= tengerentúli bocsánat elírtam -
Skeez #20 Engem a magyarországi helyzet jobban érdekel. De legalább az európai.
-
#19 Nos erre a hírre csak annyit mondanék, hogy egy kalap szarral egyenértékű kb.
Ezek a távolkeleti felmérések annyit érnek mint vaknak karácsonyra a napszemüveg.
Aki játékon nőtt fel az 50-60 évesen is fog játszani.A mai 30-35 éves korosztályban(én 30 éves vagyok)akinek volt spectrum,c16,plus4,c64 vagy bármi azokban az időkben, és szeretett játszani, az ma is játszik.
Főnökömnek nem rég született babája és panaszolja, hogy mostmár csak napi 1-2 órát tud gtazni. Hír Shift-del pls -
Dany007 #18 @ rtfmZoli : köszi ! Király a vidó az oldalon ! xD
@ Csi9aa : Nézd ez nézőpont kérdése. Számomra például, a mindenki álltal elfogadott, és közkedvelt, Sport (!) az amit időpocsékolásnak tartok! Lehet hogy egészséges, bár az elmúlt időben azért kiderült, hogy pl a foci egyesek szivét elég erőssen leterheli, szal mind1 :) én időpocsékolásnak tartanám ha minden nap mondjuk 1 órát futnék, vagy kösaraznék vagy bármi.
Arról nem is beszélve, hogy egy játék sokkal több élményt nyújt mint futkorászni órákon át, vagy hasonló... -
Csi9aa #17 "Időpocsékolásnak vagy károsnak tartják azt"
Talán mert a legtöbb game tényleg az? -
virag13 #16 Azért a pasziánszot sok szülő játsza ( statisztikai megfigyelés általam)
Az ötvenéves mérnök még most is tetrisz függő
Játszanak csak más játékot -
#15 Falcon 4 -hozzá FreeFalcon4 mod(Red_Viper)viszonylag jó grafika, realisztikus műszerfal, a gombokat is tudod klikkelni a műszerfalon!! (könnyebb megjegyezni mint a bill. kombókat) sg_forumfan page(nagyon jó),
Falcon4 - Allied Force dinamikus hadjárat, minden másban a Redviper a jobb
Lock On sg_forum nem klikkelhető a műszerfal, jó grafika beszerzési hely -
Spica #14 hát ez a 2000 megkérdezett szerintem nem elég nagy statisztikai minta. a kérdést olyan sok dolog meghatározza, hogy egy relevánsabb mintát a kimutatni egy 300 milliós országban én minimum 30 000-re tenném (0,0001 %) a megkérdezettek számát. és persze az se mindegy ezt, hogy szórjuk szét az egyes tájak, az egyes társadalmi csoportok, vallások meg kitudjamégmiafene között. -
Dany007 #13 Off : Tudsz valami faxa mostani repcsis gamet ??? legutóbb az F-22ADF- el repültem =/ ha tudsz valami jót, akkor leírhatnád a nevét :) Thx -
#12 Hmmmm... Én repszimes vagyok és össszevissza egy ember ismerek aki fiatalabb nálam és repül rendszeresen velünk olnine. Én 25 leszek jövőre. Egy külfödi szimulátoros fórumon az átlagéletkor 36 év (!) felett van, de olyat is láttam aki 60 (!) felett van és tolja rendsesen... -
Dany007 #11 Értem értem, de mindig az adott kérdéstől függ, hogy milyen szempont alapján választják ki a megkérdezetteket. De ennél a kérdésnél az sem mind1, hogy mondjuk mit dolgozik az illető, vagy melyik társadalmi rétegben foglal helyet.
Ezt úgy értem, hogy ha az apuka mondjuk 35-40közötti, és egész életében betonozott és lövése sincs a gépekhez, akkor ő v.színű nem is játszik. De lehet egy marketing igazgató vagy akárki más, aki viszont így kapcsolódik ki.
@lokko: pontossan erről beszélek :) Ha véletlenszerűen veszem ki a golyókat, akkor az is lehet véletlen, ha mondjuk az első 100 golyóból 75 piros és 25 fehér. Tudom, h nem túl v.színű, de lehetséges. És akkor szépen elkönyvelik, hogy a vödörben 75% piros golyó van és csak 25% fehér!
Amúgy a cikkben feltett kérdés kicsit összetetteb. Itt csak 2 tényező befolyásolja az eredményt. A színek.
De az, hogy az idősebb ( 30+ ) korosztályból hányan ülnek le jáccani a gép elég sz.tem sokkal több szemponttól függ.
Ez ugye függhet (nem feltétlen) a végzettségtől, a munkahelytől, életkörülményektől, családi helyzet, meg még egy csomó minden van ami befolyásolhatja ezt. És nem hinném, hogy az a 2000 megkérdezettet ilyen sok szempont alapján választották volna ki.
" persze betartva az ország demográfiai jellemzőinek megfelelő mintacsoport összeállítását) "
Pont ezt mondom én is. Annyiféle réteg van akik különböznek, hogy nem lehet ezt ilyen egyszerűen felmérni. Nem tudnak annyifél embert, összegyűjteni, hogy minden rétegnek meglegyen a maga szerepe része a végösszegben!
Csak egy hülye példa, akik mondjuk 35-40évesek, asztalosként dolgoznak, több mint valószínű, hogy alig-alig játszik közülök pár ember. Mivel, asztalos szakmunkásban nem tanítják az informatikát, amikor ők tanultak még nem is nagyon volt ez elterjedve. A munkahelyen se használlják. Ennek a rétegnek nemsok esélye volt megismerkedni a sz.géppel eleve, maximum hobby szinten vett magának egyet, mert az olyan elterjedt manapság és játszik is rajta...esetleg.
De mondjuk a 35-40 közötti rendszergazdákat, vagy hasonló réteget veszünk, akkor nekik eleve a gép az érdeklődési körük. Régóta foglalkoznak vele, stb stb tehát nagyobb a v.színüsége, hogy ebből a régetből többen gémelnek.
Tudom hogy hülye példa, de talán a lényeg érthető! :) -
Remetix #10 Egyrészt azért is, másrészt amikor a választáshoz csinálnak közvélemény kutatást, akkor a válaszadóknál az is egy lehetőség, hogy nem tudja, vagy nem akar válaszolni. Ezek pedig egész nagy százalékot szoktak kitenni nálunk. Tehát mondjuk azt hozzák ki, hogy X pártra most 15% szavazna, Y pártra meg 18%, és a megkérdezettek 30%-a nem válaszolt, vagy nem tudja, akkor a 30% ahhoz a 3%-nyi különbséghez képest nagyon sok, és még bármelyik irányban könnyen eldöntheti egy kis részük is. -
lokko #9 ha van egy olyan vödröd amiben 1000000 golyó van, ebből 250000 golyó piros a többi fehér. Ha felrázod a vödröt és a golyók véletlenszerűen összekeverednek, és te elkezded a golyókat egyenként kiszedegetni, akkor minnél többet szedtél ki arányban annál jobban közelít 1/4-ed hez a piros golyók aránya a kivett golyók között ... ebből meg tudod jósolni hogy az vödörben lévő összes golyó 1/4-ede piros ... ez statisztika ... a módszer csak annyit feltételez, hogy véletlenszerűen vetted ki a golyókat a vödörből -
Cat #8 mert a felmérés maga is befolyásolja a választókat. -
szurop #7 Én viccesnek tartom, hogy pl ismerek egy olyan párt, huszonévesek, és együtt cs-znek a neten. De az én apám, legalább tolerálná a játékot. Annyira nem tudja elviselni hogy jáccok, mintha például keményen drogoznák. Sose merek jáccani, mikor itthon van, sőt nem is ülök a gép előtt, mert akkor már azthiszi jáccok:S. Mikor 14 évesen megkaptam első pc-m, ugye se internet se semmi, és hát micsinálok rajta, hát jáccok. És azon hőbölgött, hogy minek vette, ha nem tudom értelmesen használni. -
assdf #6 Erre tudnám azt reagálni hogy akkor például magyarországon miért van az hogy mindig a statisztikáks szerint vesztes párt nyer? Legalábbis az utóbbi 17 évben gyakorlatilag mindig az a párt nyert amelyiket az összes statisztika vesztesnek hozott ki...
-
Csatti #5 Tévedsz. Ugyan soha sem 100%-os pontosságú az eredmény, de meglehetős pontossággal meg lehet határozni, hogy hány embert kell megkérdezni ahhoz (persze betartva az ország demográfiai jellemzőinek megfelelő mintacsoport összeállítását), hogy egy adott pontosságú eredményt kapjunk. Az egyetemen meg is tanulhatod, hogy megy ez, feltéve ha tanulod matematikából a matematikai statisztikát / valószínűség számítást. -
Dany007 #4 Az a gond ezekkel a felmérésekkel, hogy megkérdeznek 1000 vagy 10 ezer talán 100 ezer embert, és az ebből kapott értékeket vetítik az egész országra/társadalomra.
Ez egy 300 milliós USA-ban elég röhej. Mert az okés hogy a megkérdezettek 27%-a jáccik, de lehet hogy az a másik 200 millió ember közül, akiket senki nem kérdezett, akár lehet 35-40% is... Arról valójában fogalmuk sincs.
Szal egy ilyet egész országra vetíteni értelmetlenség. -
wolruf #3 Viccesnek találom, hogy már a mi korosztályunk a felnőtt, szülő. Csak saját ismeretségben rengeteg sok olyan ,,szülő'' van, aki játszik.
Vicces kis következtetés :-D -
#2 ja de itt sem kérdeztek meg minden embert... és a 27% (ha jól emlékszem anni volt) nem is kevés :) -
#1 Azért vannak gémer családok is, ahol a papa/mama/gyerekek is nyomatják a wow-ot!