24
  • Moncsi89
    Csak annyit szeretnék, hogy ma azért kerestem rá ilyen Iskolai mészárlásokra, mert tegnap egy ,,Osztály,, című filmet néztem, ami igaztörténet alapján készült, arról szólt h a Iskola ,,naggyai,, , vagyis annak tartották magukat, mert Apuci gazdag volt , állandóan Vertek, és mindenféle perverzségekre Kényszeritettek, egy Okos, Szegény családból származó visszahúzódó,de jó tanuló Diákot, aki a sok terror után Bepszihult és lelőtt 6embert a filmben. Lehet hogy ez csak egy film, de elgondolkodtatott azon h amikor mi itt Szlovákiában és Magyaroszrágon a Hírekben csak annyit hallunk h egy pszihopata agyonlőtt 5-10 diákot, de hogy mivan a hátterében, gyakran nemtudjuk .... Köszi :)
  • uniu
    Nem a kiképzésről van szó. Valószínű az egész ideológiát magának érezte, meg persze Columbine suliban is igy cselekedek a srácok.
    Persze hogy elmebeteg volt ez a fickó.
  • AzUs
    Jaa, igen, a finn srác is biztosan porosz meg japán katonai kiképzésben részesült a tettei végrehajtása előtt...
    Semmi köze nincs a haza védelmének, és mások szimpla elmebetegségből való leölésének.. (SZERINTEM)
  • sz4bolcs
    Itt nem arról van szó, hogy trendy, vagy nem trendy. Ez a fiú embert ölt.
    Aki ilyenre vetemedik, annál a nem-trendiség cikizéséből adódó érzésen túl is valami komoly gondja lehet, olyan gondja amit semmiképp nem neveznék a társadalom által elfogadhatónak. --> gumiszoba, pszichiáter, kezelés, odafigyelés, motiválás, de semmiképp nem hagynám felügyelet nélkül az utcán kóborolni, mert az ilyen gyilkos szándékú egyedek nem oda valók.
  • sz4bolcs
    Nem akarom az iskolatársait védeni, de aki képes ilyen tettre, az talán rá is szolgál a kiközösítésre. Csak mondjuk nem csúfolással kellett volna, hanem muszájdzsekivel, gumiszobába.
  • kecskeszeme
    Marha nagy f#arokság, amit írtál.
    Kb. a hozzád hasonlóktól kattanhatott be a gyerek...
    Ettől még természetesen maximálisan elítélem, amit csinált, de te attól még farok vagy.
  • k9duli
    Eggyes emberek, mint énis, olyanok hogy mindent düht lenyelnek, és csak halmozódik halmozódik, és jön egy szikra, lehet nem komoly dolog de mégis tele lesz a pohár.
    Ezt már nem így müködik nálam, de régen nagyon így volt.Aztán lehetett magyarázkodni...
  • Wittgen
    Ezek az agyament gyilkosok is nagy marhák, meg azok is akik szeint a kiközösítés okés dolog. Egyáltalán nem az. Tapasztalatom szerint (mivel felénk is volt 1-2 gyerek az évfolyamon, akit a többség cinkelt), akit kiközösítenek társaik, azokból egy magukbaforduló ember lesz (és nem a játékok és filmek tehetnek róla!!!!), akinek elég egy szikra és kitör belőlük minden elfojtott düh. Ez legtöbbször testi erőszakhoz vezet.
    Csak az a baj, hogy ezekben az esetekben nemcsak azok látják kárát a dühöngésnek, akik kiközösítenek.

Pl engem is folyton szívattak általánosban, mikor 11-12 éves voltam és mikor elborult az agyam, nem néztem, hogy ki kicsoda, még a tanárt is lezúztam aki meg akart állítani. Szerintem azért nem lett belőlem tömeggyilkos felnőtt koromra, mert a középsuliban, majd a fősulin egy nagyon korrekt közösségbe belecsöppentem, ahol megtanultam én is másokhoz illeszkedni, meg minden. Nincs kiközösíés->nincs idegeskedés, elfojtott düh->nincs mit kiadni magadból pl erőszak útján.

...viszont, ha 12 évesen lőfegyverhez jutottam volna...
  • arty
    csak mig mondjuk védeni a hazárt dicsö tett, s igy az öngyilkosságuk is indokolhato, itt szimplán az a gyávaság vezet az öngyilkossághoz, h utolag felelősségre vonják :)
  • uniu
    sztem halvány gőzöd sincs, hogy miről beszélsz. Inquisitornak adok igazat, a trendnek nem megfelelő embereket közösítik ki ami nem épp jó 5let. A börtönökben is hasonló a helyzet. Ha pl bekerülnél, és mint új fiú mindenkinek a köcsöge leszel, akkor nem közösítenének ki, "remekül" ellennél. De sztem ez nem éppen természetes dolog, mégha számodra ez mégis az...
  • uniu
    Tévedsz. A porosz katonai hagyományokhoz hozzátartozott, hogy a bátor katona ha vesztésre áll, öngyi lesz. (Mint pl a Japánoknál)
  • Riddick
    Hát nem semmi zakkantak az tény..ugyan már játékok,attól aki kinyir egy fél iskolát az agyament.
  • Inquisitor
    "a diákok nagy része még őszinte, nem képmutató köcsög,"
    Nagyjából 7-11 éves korig, bár már ott is érhetik "jó" hatások őket, amúgy nyilvánvalóan nem így van.

"ergó aki rászolgál azt kiközösítik, ez természetes"
    Nem az. Ráadásul itt megint az van, hogy ki dönti el? Ki normális? Ki lóg ki?
    Ha egy suliban kiközösítenek, mert nem trendi sportcipőd van vagy nincs iPodod az neked normális és természetes? Ha valakit vallási, származási vagy kultúrális okokból kiközösítenek, mert a t szülők vagy rokonok ráhatása miatt a gyerek is így "gondolja" (Mi mind önálló egyéniségek vagyunk!), akkor az természetes?
  • A1274815
    Fogadjunk, hogy ezt is az FPS játékokra fogják, majd pedig ez csak egy hibbant náci volt.
  • No1Süni
    Nyilván azért ölik meg magukat is, mert gyávák és ostobák is. Egy biztos a sorrenden kellene változtatniuk. Először magukat!!!! Utánna nyilván nem lenne probléma velük! K*cs*g*k!!!!!
  • Deus Ex
    A finn hatóságok azonnal meg is emelték a fegyvertartási engedély alsó korhatárát. 15 évről 18-ra....

Én azt értem, hogy esetenként jön a maci hammázni az emberekből, és kell a puska, de akkor is.
  • Szeszmester
    Ez így van. Mi is azokat közösítettük ki, akiknek alapjáraton volt egy kis bajuk. Az most más kérdés, hogy mi is csináltunk nekik néhányat :)
  • angol
    bocs az előbbit természetesen DjDano-nak címeztem
  • Zoleeca
    Ezt a fenti képet ki készítette vajon? És miért úgy ahogy?
  • angol
    a diákok nagy része még őszinte, nem képmutató köcsög, ergó aki rászolgál azt kiközösítik, ez természetes, aztán a sok kiközösítettből megalakul pl. a magyargárda :)
  • eto demerzel
    az is erdekes hogy min1ik vegul magaval is vegez. valyon miert?
  • DjDano
    Isten ments, hogy ezt a patkányt védjem, de az iskolájában állandóan csúfolták, kiközösítették! Remélem most magukba néznek egy kicsit azok akik baszogatták, mert közvetve ők is felelősek a tragédiáért!
  • rhonkhan
    véres tette után rájött hogy tévedett, és hogy ő az emberiség igazi kudarca (jelenleg, mert szerintem mindig lesznek ilyen nyomik..., csak vannak akik fegyverhez jutnak, és vannak akik nem)
  • Zoleeca
    "Én, természetes kiválasztóként meg fogok semmisíteni mindenkit, akiről úgy látom, hogy alkalmatlan, az emberi faj szégyene és a természetes kiválasztódás kudarca"

Hát akkor magát is jól kiválasztotta...csak a sorrenden kellett volna változtatnia