22
  • Nethyrrea
    #22
    kínában ipari méreteket ölt az online játékokkal összefüggő farmolás. nemegy olyan eset is volt hogy hekkeltek játék accountokat és leszedtek róla mindent hogy aztán a vastag pénztárcájú vevőnek ropogós dolcsiért eladják. és manapság a játékostársadalom egyre nagyobb része játszik valami mmo-val. és ahol mmo van ott vannak kínai farmerek is.statisztikai alapon is nyertek volna az ügyön. csakhát könnyelműek voltak :D
  • phoenix1
    #21
    Érdekes olvasmány. Még nem nagyon találkoztam olyan hdd-vel ami nem lett volna formázva vagy lettek volna rajta partíciók. :xd
    Kedves virs lee: jobb klikk a mappára, tulajdonságok -> biztonság-> hozzáadás -> speciális -> keresés most; válasszad ki a rendszergazdákat, rendelj hozzá jogosultságot, és már be tudsz lépni a svi-be.
  • Darth Sith
    #20
    kisebb 2-300GB-os sorozatokból nagyon jók a seagate-k, de 500as és fölöttiekből már csak WD-t érdemes szerintem venni. Nekem 2db WD 500GB-os van, és eddig semmi probléma nem volt velük.
  • pero
    #19
    Virs lee!

    Szerintem vidd vissza akkor ki cserélik szó nélkül,legalább is azt kell hogy csinálják...!
    Hm én azt mondom hogy ne vegyetek 500g vinyót!
    Seagate-nek ez nagy szívás!
  • virs lee
    #18
    Én is vettem egy hónapja kb. 500-as vinyót (seagate vagy samsung, faszomtuggya), nem volt formázva, én partícionáltam + formáztam, de a NOD32 mindig magyaráz hogy megakadályozta vmi vírus futását, ami a System Volume Information könyvtárban található! Namost ez egy olyan könyvtár amit megnyitni se lehet, formázás után jön létre, tehát honnan a faszomból kerül oda vírus??

    // Ez ugyanaz az eset mint amiről a cikk szól, vagy az vmi más?
  • Csi9aa
    #17
    Ez komolyan kérdés volt?
    Linuxnál addj hozzá HAL szabályt, ami kibányássza az autorun.inf open sorát, és wine-al elindítja a vírust ;)
  • Praetor
    #16
    Szakállas hír...
  • beatz
    #15
    ez kifejezetten online jatekok jelszavainak megszerzesere iranyulo trojai progi, aki ezekkel nem jatszik nem kell h aggodjon....
    The following games are affected:
    WSGame, 91.com, QQ, Woool, rxjh.17game.com, TianLongBaBu, AskTao, Perfect World (Wanmei Shijie), World of Warcraft.

    a wow-on kivul egyikse ismert tulzottan itthon szerintem.
    egyebkent igen nagy biznisz van az ilyesmiben, legalabbis azoknal a jatekoknal, ahol fos a support. egy-egy jo karakter accountja a rajta levo (virtualis) arany/penz mennyisegetol es a karakter felszerelesetol fuggoen igen magas aron ertekesitheto. en pont a multheten adtam el az egyik sajat karakteremet egy londoni faszinak ~55ezerert =)
    aki ezt nagyiparban uzi, bekaszal 10-100-1000-x ilyen accountot az eleldegel belole egy joideig
  • kicsibicska
    #14
    Akkor nem történik semmi.

    (Nehéz volt?..)
  • balee66
    #13
    "rákerült egy autorun.inf file ami elindítja a trojait ha nincs letiltva ez a feature a windowsban."

    És ha valaki nem Wint használ?
  • ProClub
    #12
    Nem hiszem, hogy a partíción lenne a vírus, az új vinyók mindig particionálatlanul jönnek, sokkal inkább az elektronikában bújhat meg.
  • Bijesz
    #11
    Én inkább azt tudnám elképzelni, hogy oem win van a vinyon, viszont akkor pc-hez adják nem önamgában.

    Na de utánanéztem, szóval a magyarázat, hogy ezek külső merevlemezek és usb-n csatlakoznak.
    A vinyok formázva vannak gyárilag, és rákerült egy autorun.inf file ami elindítja a trojait ha nincs letiltva ez a feature a windowsban.

    Az összeesküvés elméletben az a hiba, hogy ez nem a kínai kormány műve imho hanem valaki ezzel nyerészkedik, hogy ellopja a game accountokat. Abban azéert szép pénz van kínában, gondoljunk csak a játék farmerkedésre.
  • Csaba42
    #10
    Nekem ohne nincsdegy, hogy előttem már megformázta valaki a merevlemezt, én akkor is meg szoktam - biztos, ami biztos, a Windows telepítőlemezével, ez ellen még egy autorun-os bizbaz sem tehet semmit.
  • Csaba42
    #9
    Most ha vesz az ember egy új vinyót, nem azzal kezdi, hogy megformázza? Vagy mi a tök van már megint???
  • kvp
    #8
    "Ja, ezt én sem értem. Még partíció sincs egy új vinyón, nemhogy adat..."

    Az oem merevelemezeken nem szokott lenni, de egy dobozos verzio tobbnyire elore van formazva, tobbnyire valamilyen nepszeru filerendszerrel, pl. fat32-vel. Formattalatlan dobozos floppy-t vagy flashdrive-ot sem nagyon latni manapsag.
  • kvp
    #7
    Na ez van, amikor a tesztgepen wow-ozik valaki a gyarban, aztan az image meg rakerul az osszes gepre. Persze ez egyszerubb mint minden meghajtot kezzel formazni, de akkor sem eppen nyero megoldas. Ha kulso meghajtohazba kerul, akkor a legtobb vasarlo eszre sem veszi amikor az autorun-nal lefut a program.
  • Molnibalage
    #6
    Ja, ezt én sem értem. Még partíció sincs egy új vinyón, nemhogy adat...
  • mikloss
    #5
    Kína világuralomra tör a megszerzett játék accountokkal!!
  • Darth Sith
    #4
    Mielőtt bármit is rakok egy új vinyóra, minimum kétszer leformatálom. Ha az sem tünteni el, akkor micsoda? Gyárilag tele kell írni a vinyót 1-esekkel és utána újból formázni vagy mi?..
  • NEXUS6
    #3
    "A szóban forgó trójai AutoRun-AH névre hallgat és elsődleges feladata az online játékoknál használt belépőnevek és jelszavak felkutatása és továbbítása egy kínai szerverre."

    A kínai elvtársakat nem valószínű, hogy a wow-os jelszavam érdekelné!;)))
    Sokkal inkább vállalati jelszavakról van itt szó, nem? Vagy csak én vagyok paranoiás?
  • orkenyid
    #2
    De miért van egy uj winyón akármilyen adat is
  • BiG G
    #1
    lol ennek már a format C: sem segít