30
  • samuzsolt
    #30
    több dolgot is rendeltem már neten, és én figyeltem arra, hogy a futárnak kelljen fizetni... látom értőolvasás nem az erősséged!
  • homeless
    #29
    Na igen, de ez csak távolról kihasználható hibák esetén használható, ami elég ritka, ha az ember nem futtat server szolgáltatásokat. Azt meg honnan szeded, hogy az ms nem foltoz csak publikált hibákat? Meg azt, hogy a biztonsági cégeknél vannak ilyen exploitok?
  • gkalcso
    #28
    > Vagy szerintetek ez úgy megy, hogy tudom valakinek az ip címét és már küldöm is rá a vírust?

    Ha talál egy olyan hibát, amit még nem foltoztak be és az távolról kihasználható, akkor igen. Lásd blaster és társai. M$ addíg nem foltoz, amíg nem forog közkézen a hiba kihasználó kód. Ilyenből meg van egy-két darab a biztonsággal foglalkozó cégeknél.

    A csóka meg egy netszolgáltatónál volt és alkalma lehetett a normál forgalomba belepiszkálnia.
  • archelf
    #27
    Hmm, megkárosított potenciálisan 250.000 embert, és van aki kevesli a 60 évet. Ha minden megkárosított ember után csak egy óra(!) büntetést kapna, az is majdnem 30 év...
    Aki kevesli a fejenként ~2 óra büntit, mennyit adna neki, ah csak egydül az ő jelszavait szerezte volna meg, leveleit olvasgatná, böngészné (törölgetné) a dokumentumait, az ő gépéről DOS-olná az xyz oldalt, stb.?

    AE
  • teddybear
    #26
    Érdekes, az itt megszólalók egy része az áldozatokat hibáztatja azért, amit egy bűnöző tett velük. Pont így gondolkoznak a gazemberek is. Az ilyen észjárás szerint a múltheti iskolai vérengzésben a lövöldöző barom hótiszta bárányka, mert minek ment be a suliba az a sok öngyilkos!

    Ami a büntetést illeti, hát annyit kapott, amennyit a bíró kiszabott. A Korán szerint a tolvaj kezét le kell vágni. Más társadalom, más erkölcs, más a jog, más a büntetés.
  • sonicXX
    #25
    Azért itt az alapszitu az, hogy a srác könnyen élhetett vissza a cég alkalmazottainál a pozíciójából adódóan. Megtolt 150.000 gépet mondjuk egy windows patch-nek álcázott szoftverrel és ennyi. A másik 100.000 megfertőződhetett úgy is, hogy az alkalmazottak az ismerőseiknek kicsempészték ezt a patch-t, mondván hogy a cég fenegyereke bent is ezt alkalmazza és ez tuti cucc. A 60 év szerintem is sok.

    A felgyújtott lány ügyében egyetértek. Ha a rokonoknak van esze, akkor a srác 18-ik szülinapja alkalmából perújrát kérnek és akkor már sokkal súlyosabban is büntethető lehet asszem. Merthogy csak azért kapott 15 évet, mert fiatalkorú és ennyi rá a maximum.

    Zuschlag simán megérdemelne 120 évet. Az ilyeneknek nem kéne megadni a lehetőséget a társadalomba való visszatérésre. Van egy bennfentes ismerősöm, ő mondta, hogy egyértelműen sáros, amúgy pedig emberileg is egy szardarab. Olyan pattanás-féle, amit az ember kinyom a seggén.
  • sathinel
    #24
    egyrészről szemét dolog megfertőzni mások gépét, de irreálisan magas büntetéssel nem kéne dobálózni. Inkább rabolnak bankot, és lőnek halomra mindenkit ezután mint internetes bűnözés? fele, negyede büntit kapsz. Ennyire nem ér semmit az emberélet? A win-t meg ha ennyire könnyen megszopatta, akkor mások is képpesek erre. A lakásomra is szereltetek zárat, nem elég az hogy úgyis megbüntetik a tolvajokat. Nagyrészét el sem tudják kapni. Az meg hogy ismert hiányosságai vannak egy rendszernek, és nem javítják ki azokat a cégeket akik ilyen progikat adnak el, ugyanígy büntetném.

    Aztán olvasok olyan marhákról akik azt mondják hogy tűzfal, vírusírtó nem kell a gépre csak okosan kell netezni. Aztán ő is fertőz tovább. Na ezeket is mások veszélyeztetése miatt büntetni kéne.
  • homeless
    #23
    Amúgy szerintem azért van ez a szigorú büntetés, mert egyeseknek nem tetszik, hogy nem tudják az internetet is felügyelni, ezért azt a megoldást találták, hogy az interneten elkövetett bűncselekményekért, a reális büntetésnek a sokszorosát szabják ki. A spammerek is több tízévet kapnak(kapjanak is, engem is felbasznak a spam-ek), akik meg telebasszák mindenféle nyomorék szórólappal a postaládámat azok meg semmit.
  • homeless
    #22
    Jó ennyi erővel nem kéne külömbséget tenni a bűnycselekmények közt és aki átmegy a piroson azt is le kéne ültetni 60 évre. Én meg azt mondom, hogy aki mindenféle szarra rákattint az meg is érdemli amit kap. Mert attól, hogy rádugod a géped az internetre még nem fogsz csak úgy botokat kapni. Vagy szerintetek ez úgy megy, hogy tudom valakinek az ip címét és már küldöm is rá a vírust?:))Az egy dolog, hogy 150.000 gépet megfertőzött a munkahelyének segítségével, de mi van a maradék 100.000-el? Ők bizony rákattiontottak valamire.

    (az a cigány aki megerőszakolta utána pedig felgyújtotta a csajt 15 évet kapott, jó magaviselet esetén 10 év után kint lesz. 25 évesen már ismét szabadlábon lesz az a szarházi. Ez meg egy szimpla csalásért élete végéig sitten fog rohadni)
  • Wittgen
    #21
    Aki kártékony programokat kreál, hogy tönkretegye mások gépeit/rendszereit és/vagy neten lopja mások személyes adatait és visszaél vele, az meg is érdemli amit kap
  • Mike at home
    #20
    na megjott a nagyotmondo Háry Jánosok első képviselője, miért nem 10 millió korbácsütést?
  • Mike at home
    #19
    persze, okoska, te sem vásároltál még neten, látom
  • Mike at home
    #18
    kap 5000 évet
  • valaé valaé ná
    #17
    "de akkor se ütögetem be mindenhova a személyes adataimat! és igen, még mindig kisebb az esélye hogy lelőjjön a bankrabló egy bankban, minthogy holnap üres számláról szóló értesítést kapjak miután faszán kitöltöttem egy netes űrlapot!"

    Itt egyrészt keyloggerezett a kis köcsög a munkatársai gépén, akiket meg kellett volna védenie; másrészt lehet, hogy sokkal kisebb az esély arra, hogy bankrablás áldozata legyél (nem kell feltétlenül meghalni, elég elszenvedni), de pont annyival kellemetlenebb is.
  • BCS pixel
    #16
    Jó, de mennyit kereshetett vele? Egyáltalán sikerült ezzel egy petákot is szereznie? A Paypalt nem ismerem, de ott már a sima belépési jelszó megszerzése is elég , hogy valaki használni tudja a számlát?
  • irkab1rka
    #15
    Kicsit erős, hogy kájenu rivszhez hasnolitod nem?
    Ez csak egy egyszerű tolvaj, aki rámászott a cégnél amúgy is meglévő adatbázisra, aztán prüntyögött kicsit, hátha lejön még pár adat.
    Szeretinem csak egy balfasz, aki ellopta a céges adatbázist, és megbukott. Remélem akasztják :)
  • dester
    #14
    De nem is pár évet kapnak, mint lentebb írták....
    Egy "mezei" gyilkosság arrafelé minimum életfogytiglan (legalábbis annyit kapnak, hogy előbb hal meg a börtönben, mint kiszabadul). Persze, ha valakinek jó ügyvédje van az esetleg kaphat kevesebbet is, de ott nem pár évben, hanem inkább évtizedben mérnek...
    Nem a magyar viszonyokból kell kiindulni.
  • cSuwwi
    #13
    azért ott se végeznek ki mindenkit egy "mezei" gyilkosságért. akit halálra ítélnek gyilkosságért, annak tennie is kell érte (visszaeső, különösen kegyetlen, vmelyik fejes rokona, de lassan már az is elég, ha az illető fekete vagy déli bevándorló)

    ha a gyereknek volt egy kis esze, csinált valahol a karib térségben egy bankszámlát, és oda utaltatta, 80 évesen ha kiszabadul, legalább legyen egy kis öröme az életben (ha kiszabadul)
  • saitek
    #12
    "Gyilkosok meg megússzák pár évvel."

    Itt Magyarországon lehet. De Amerikában, ha olyan államban követi el ahol van halálbüntetés, örülhet, ha csak életfogytiglant kap. Arrafelé egy kissé bőkezűbben mérik a büntetést a gyilkosokra...
  • HUmanEmber41st
    #11
    De ő nem fog kapni, szépen él majd tovább. A botnetes gyíknak meg szétk*rják a seggét a sitten.
    Az ilyenek, meg akik pénzért adják a warezt, simán megérdemlik a súlyos büntit.
    Nem kötelező vírust, backdoort, meg trójait stb.-t írni. Az ilyen bűnhődjön!!!
  • homeless
    #10
    Szánalom, hogy ezért 60 évet kaphat. Gyilkosok meg megússzák pár évvel. Én nem védeni akarom, de ezért rengeteg a 60 év. Most ennyi erővel a zuschlag is kaphatna 60 évet, mert többszázmillával lenyúlta az egész országot.
  • Epikurosz
    #9
    Halált rá!
  • samuzsolt
    #8
    de akkor se ütögetem be mindenhova a személyes adataimat! és igen, még mindig kisebb az esélye hogy lelőjjön a bankrabló egy bankban, minthogy holnap üres számláról szóló értesítést kapjak miután faszán kitöltöttem egy netes űrlapot!
  • Alec
    #7
    de okos vagy keksznet haveroddal együtt
  • valaé valaé ná
    #6
    Aki meg inkább bankba jár, mert nem ért a géphez, az megérdemli, hogy lelőjék a bankrablók ?
    Egyéként is, nincs feltörhetelen gép, ezt csak a lámák és a nagyon kiscsákók nem tudják.
  • peterx
    #5
    én 600 évet adtam volna neki + mindennap 1000 korbácsütést épp, hogy ne haljon bele az egynapi adagba
  • EroSennin
    #4
    Mar ideje lenne hogy megszulessen az elso halalos itelet is ilyen ugyekben :D
    A vegrehajtasrol keszult videot meg feltehetnek a youtube-ra :)
  • samuzsolt
    #3
    pontosan...! aki nem ért a géphez, az ne irogasson bankszámlaszámot és jelszót rá! az amúgy is veszélyes ha neten vásárláskor nem az áru érkezésekor fizet az ember... sok gyík...
  • Rocko
    #2
    közvetve megtette :D
  • KekszNET
    #1
    Csak igy tovabb, aki nem tudja a gepet hasznalni, az ne is koltse el a penzet a bankszamlajan :D
    Adja olyannak aki tudja..