13
  • chuky123
    #13
    háááát 4 giga xp nek se sok föleg ha office illetve még a leveleid is vannak rajta.
    Hamar betelne és csak szivás lenne az egész ez igy tényleg halott ötlet.
    "De ha akarom akkor vihetem az asztalhoz a reggeli melle hireket olvasni"
    Söt még a WC re is viheted
    A viccet félre téve az árára én is kiváncsi vagyok mennyire lesz olcsó ezaz "olcsolaptop".
  • sathinel
    #12
    4giga kevés?

    nem vista megy rajta valsz.
  • HUmanEmber41st
    #11
    Kellene valami olyasmi, mint a MAC-nek van, ami a monitor talpába szerelhető, de azért bővíthető is (winyó, RAM) és passzív hűtőbordái vannak a táp meg csendes ventivel van szerelve.
  • Epikurosz
    #10
    Nesze semmi, fogd meg jól.
    Zúgó-búgó asztali pc-knek már nincs jövőjük.
    Olyan zajosak, hogy éjjel nem lehet torrentezni. :-)
  • kvp
    #9
    "PDA-t lehet már kapni 50.000-ért...
    Ez az ASUS laptop hiába olcsó nem jó semmire."

    En pl. foleg asztali terminalnak fogom hasznalni, tehat radugok egy 20"-es lcd-t, billentyuzetet es egeret. Tokeletes haloszobai gep, ahol fontos hogy ne legyen zaj (meg a merevlemez se kerregjen). Filmet nezni pedig az ottoni halozaton keresztul a fo geprol lehet, abban van boven tarkapacitas. De ha akarom akkor vihetem az asztalhoz a reggeli melle hireket olvasni, mivel van benne wifi. De jo asztali videotelefon kliensnek is, amire jelenleg egy teljes pc kell egy halom periferiaval es kabellel. Egy atlag hasznalt laptop ezeket nem nyujtja. (tudom, mert van 3, es ezekbol csak egy ennyire mobilis, de az egy nagyon regi 10 inches gep, 7 inches 480p-s szines lcd-vel, 80 gombos billentyuzetettel es ssd-vel, that pont ilyen csak meg 486-os cpu-val)

    Az asus gondolata az volt, hogy ha kiveszik az aksit, a kijelzot, a billentyuzetet akkor kapnak egy nagyon olcso terminalt. Egy ilyen gep 15-20 ezer forint koruli aron teljes ceges asztali kornyezet ad es egy terminalszerveren keresztul meg azt a par windows-os programot is lehet futtatni, amit nem akar kidobni a ceg. En most ceges kornyezetben hasznalok ket eros munkaallomast fejlesztesre, de van egy windows-os barebone gep is, csak internetre meg levelezesre. Ez utobbinak a legnagyobb a hangja, koszonhetoen a foxconn elbaltazott hutesi rendszerenek. Ha ezt a gepet le lehetne cserelni egy dvd-tok meretu csondes dobozra, az megerne nekem kb. 20 ezert forintot, de a kisebb karbantartas miatt a cegemnek is, sot meg a win2k es az office licenszet is megsporolnak. Vallalati kornyezetben idealis gep, pont arra jo amit egy atlag alkalmazottnak szabad a munkahelyen. (hogy a diakoknak miert jo, arrol csak annyit, hogy pont kibir ket elodast toltesek kozott, amit a legtobb vadiuj gep sem tud)
  • zola2000
    #8
    Szerintem aki szeretne egy olcsó, megbízható (ezért nem vesz használtat) asztali gépet internethez, hazahozott irodai munkához, multimédia célokra annak jó lehet a gép. Tulajdonképpen erős gép szinte csak 3d játékhoz kell.
  • stevenson1988
    #7
    azért nem biztos, hogy mérföldkövekkel jobb laptopot lehet annyiért kapni, mert azért van benne webkamera, wifi, meg sd kártyaolvasó. Plussz egy 1 éves laptopnak biztos nincs toppon az akkuja, meg száz hogy 1 kiló felett van a súlya... az eee pc pl diákoknak jó, bevágni két füzet közé azt go.

    De tény, hogy ezt az asztali változat elgondolást én is halott ötletnek tartom, ahogy a cikk is írja, az asztali gépek kezdenek elhúzni a csúcskategória felé, míg irodai munkára laptopot vesznek mostanában (márcsak mobilitása miatt is) amiknek nem kell akkora teljesítmény
  • Csi9aa
    #6
    4 GB miért is kevés?
    Értelemszerűen nem MS Vista fog futni rajta.
  • Dömsödi
    #5
    Hát, mit mondjak?
    PDA-t lehet már kapni 50.000-ért...
    Ez az ASUS laptop hiába olcsó nem jó semmire. Az áráért, egy mérföldekkel jobb használt 1 éves laptopot kapni.
    Ha ilyen lesz az asztali gép, akkor bukta.
    4 Gigabyte-os flashram merevlemez. Ez vicc? Egy mai oprendszernek kevés.
  • barret
    #4
    Sok elavult alkatresz van raktaron,nem akarjak bezuzatni :D
    A szart is megveszi valaki.(Lasd tragya)
  • Akuma
    #3
    "amely szintén olcsó lesz"

    Na ne már, hogy megint mellé beszélnek! Árat mondjanak és majd a vásárló eldönti, hogy "olcsó" e vagy sem!
  • LADA Kalina
    #2
    ennek tulajdonképpen mi értelme?
  • Ronny
    #1
    kár, hogy ilyen béna a képernyő:(