462
-
#102 Az azt jelenti: Napi 3-500 sms regisztráció (ha nem csóró huszadrangú az oldal). Számoljunk 400 sms-el. Azaz napi kb 200000Ft. Az havi 6000000Ft. Ennek csak egy része kerül az üzemeltető zsebébe, mivel elmegy a szerver fenntartására, az sms-ből is csak részösszeg marad a zsebben, a közvetett szolgáltatás miatt. Szegénykémnek így kb csupán havi 1-2millája marad.
Viszont a torrent oldalak szerverei legtöbbször tagok adományaiból jönnek össze, illetve legális reklámokból. -
goger #101 kitört jah, fellázadnak a mátrix rabszolgái a gépek ellen :)
hülyeséget félretéve,
sokkal nagyobb gondot csináltak maguknak mivel msotmár oylan emberek is keresni fogják a torrentet akik eddig azt sem tudták mi az, ismerőseim közt is sok emberke van aki nem tudja viszont msot megismeri mennyire jó, mert minden megtalálható rajta, ezért használni fogja :D gratulálok ASVA és társai, nagyon jó megmozdulás volt :) eddig X % hazsnálta, ezentúl a 4-5 szöröse :) de ők megcsinálták ez a lényeg -
Hoz_Hun #100 Most magyarországon ennyire van erre lové, hogy ilyen raziákat tartsanak, és évekig sok-sok ember azzal foglakozzon, hogy a most lefoglat cuccokat vizslassa? Egyfolytába megy a sírás, hogy ilyen-olyan szar a gazdasági helyzet, meg nincs pénz a rendörségnek, aztán meg ilyenre költik az adófizetőpk pénzét. Ebből a rendőrök személy szerint nem látnak semmi pénzt, nekik ezzel csak a munka van. Ez az egész egy nagy képmutatás külföld felé, hogy mi milyen jógyerekek vagyunk, mi hogy felépünk a bünözés, warezolás ellen. -
kanduhr #99 3 napra -
kanduhr #98 200ft-ot napra mondjuk. -
kanduhr #97 És a szervert a te két szép szemedért béreli szerinted? Fizetsz kemény 200ft-ot napra és azt szedsz full sebességgel, ami neked tetszik. Mivan, a magyar emberek már 200ft-ot sem képesek adni semmiért? -
#96 Mindenki szerezzen egy jó ügyvédet és már most vágja zaciba a nagymami protkóját! Minden fillér számítani fog... -
#95 Szerintem is egészen tökre véletlen az egybeesés..
Vagy más.. -
#94 Ja. Rohambilit fel szuronyt szegezz irány a lövészárok:)) -
kismiki #93 Bazzeg a fél net tele van ilyen szerver foglalási hírekkel mi történt kitört a digitális háború? A BSA meg tök véletlenül most kezdte a kampányt nem? -
#92 Ez nem igaz. Nem legális. Egy 2000-es BH (bírósági Határozat) kimondja: " A szerzői és a szomszédos jogok megsértését valósíja meg, aki a saját számítógépének a lemezére (winchester) a más számítógépi programját és a hozzá tartozó dokumentációkat (szoftvereket) viszi át, amelyekért szerzői díjat nem fizet, és e tevékenységével összefüggésben a szoftverek szerzőinek vagyoni hátrányt okoz (1978. évi IV. törvény 329/A. §)."
Szvsz úgy is bűncselekményt valósítasz meg ha csak saját magad szmáráa töltöd le, ugyanis a progiért nem fizettél semmit ami meg egyenlő a lopással.
-
#91 Bazdmeg menni kel tünteni a warezolás melett! :) -
#90 "Szerintem sokkal elfogadottabb, a lélegzéssel való párhuzam közelebb állna a valósághoz"
Ez kellett nekem így reggel, ezen jót mosolyogtam:) -
predakon #89 Nagyon jó a cikk, köszi. -
szasz85 #88 1. Lefoglaltak 80 magyar szervert ? Naés. Világszerte van egymillió. Ezzel max a barátok közt jogait védték. Egyébként se használtam még sose magyar torrent vagy warez oldalt.
2. Nem a torrent az egyetlen p2p rendszer. Érdemes kínai oldalakon nézelődni ők ugyansi magasról leszarják a szerzői jogokat.
3. Nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak hogy havonta tízezreket költsenek filmekre/zenékre/szoftverekre. Akinek nincsen pénze ilyesmire azt kár is b*szogatni mivel nem okoz semmilyen veszteséget, hiszen ha nem töltené le a cuccot akkor meg se tudná megvenni.
4. A másik kategória aki azért tölt le hogy kipróbálja a dolgokat. Ahogy már
CybeRick is mondta: TRY BEFORE BUY. Rengeteg programot láttam már amit egy csomó pénzért árultak viszont egy rakás szarral értek fel, viszont ha jó egy program azt megveszem. Eredeti program, valódi előny. :D Hülye reklámszöveg de néha igaz.
5. Sok későbbi szakember az ilyen kalóz programok segítségével lett az ami. Máshogy lehetőségük se lett volna a milliós programok megtanulására.
6. Kiváncsi lennék arra hogy ebben a "dicsőséges" akcióban résztvevő kockadroidok BSA, ASVA, MAHASZ és a rendőrség hivatalos és privát gépeni vajon hány terányi illegális cucc van. Szerintem a srácoknak előbb otthon kéne hogy rendet rakjanak, mielőtt szervereket foglalgatnak. -
Komolytalan #87 "hazánkban a warez társadalmi elfogadottsága körülbelül az alkoholfogyasztással egyenlő"
Szerintem sokkal elfogadottabb, a lélegzéssel való párhuzam közelebb állna a valósághoz. Mi az hogy nem helyes. Dehogynem... Pár kib.szott multi érdekét sérti, de ők meg a mi érdekünket sértik, tehát warezra fel, mindenki! -
floatr #86 Remélem a legális site-ok tulajai perelnek majd...
Ez télleg olyan volt mintha géppityuval akarták volna "kiválogatni" a népellenséget. -
RealPhoenixx #85 Jah, eppen most tudtam meg, hogy par ceghez (akik nem warezolassal foglalkoznak) szinten kiszallt a BSA meg a rendorseg, holott semmi feljelentes nem volt, etc.
Speciel az egyik ilyen ceg: FORGÁCSOLÓÜZEM ! -
Lame #84 **************************************************. **********************************************************.
Gusztustalan ez a orszag ugy ahogy van!
Egy bizonyos szint felett mar mindent pofatlanul lehet csinalni. Csak a kis embereket szivatjak allandoan. Nem eleg, hogy az allam viszi a fizetesed 2/3-adat (amiert kb szinte semmi ellenszolgaltatas, raadasul meg kozben ott szivatnak ahol tudnak. Kozben meg teszik zsebre a nagy penzeket ki tudja milyen neven. Koolsegterites, tamogatas, premium ....
-
RealPhoenixx #83 Flimo:
Meglehet tilos, bizonyitsa be a hatosag hogy mit hasznalsz, ha nem tudja bizonyitani, akkor nem szolhat, te meg nem vagy koteles bevallani, mint ahogy Zushlag sem vall!!
Szval Flimo nem is vagom igazan mirol beszelsz.
Merthogy ha megfelelo prg-t hasznalsz, az nem hagy nyomot maga utan a tomb vagy image fajlban, a csicska cegek meg mindehova beleteszik a sajat jelzesuket meg a rajuk valo hivatkozasokat mindenfele fajlokba, de ertelemszeruen ha valakinek amugyis fontosak az adatai valamilyen tekintetben, etc, akkor nem hasznal ilyen vonatkozasu titkosito eljarast. -
flimo #82 Ha ilyet tennének a rendőrök örömtáncot járnának, ugyanis ha nem tévedek idehaza tilos ez a fajta titkosítás. De remélem valaki megcáfol. -
Feri65 #81 A cikk elején leirt torrent oldalakból van amelyik müködik.Independence,Mobbs.Nem megy viszont a Bitbarát a Deathlord a Rambobby és van ahol karbantartás folyik.Ez tény. -
truhark #80 Érdekes régen a tv-ből videokazettára felvet filmeket senki nem büntette az nem volt illegális ennyi erővel be lehet tiltani az összes felvevő készüléket.régen vettem egy boltban játékot elkezdtem játszani és mi történt a játék felénél egyszerűen kilépet lefagyót a játékot vissza vittem azt mondták nem tudnak mit tenni ez van és fizetem érte ergo kidobtam egy kisebb összeget a semmiért és akkor megfogadtam pénzt nem adok ki többet ilyen dolgokra. -
kvp #79 Szemely szerint en nem kedvelem azokat akik penzt kernek illegalis tartalomert. Ez tenyleg lopas es nem lehet az ingyenes informacio ideologiajaval magyarazni. Ha az o gepeiket viszik, az alapvetoen nem olyan nagy baj.
Az ingyenes kozossegi oldalakert viszont kar, ezek alapvetoen nonprofit rendszerek, amik tobbnyire nem tarolnak semmilyen illegalis adatot, csak egy kozosseg letrehozasat segitik. (pl. az ingyenes tracker-ok)
Viszont magyarazza mar meg valaki, hogy miert nem hasznalnak az ilyen rendszerek uzemeltetoi legalabb alapfoku biztonsagi megoldasokat, mint pl. a kulso hardveres kulccsal indithato es mukodes kozben ramban tartott kulcsot hasznalo diszk titkosito rendszer es a behatolaserzekelore alapulo automata kulcstorles? /behatolas: aram elvagasa, haz kinyitasa, elmozditas, stb./ Az egyetlen problema, hogy ha leall a gep, akkor fizikailag oda kell menni ujrainditani, viszont ha elviszik akkor minden adat hozzaferhetetlenne valik rajta. -
sathinel #78 Wow, D&D online, newervinter 2, Supreme commander, ... mind megérte nekem hogy megvegyem, akár havonta fizessek érte. A többit 1 nap alatt kivégzed és normálisan meg sem írt gamék nem érdekelnek. Tömegtermelésből így lehet kiválasztani mi az amiért érdemes kiadni pénzt. Ezekkel játszok mást max 1-2 napig kipróbál az ember és megy a sülyesztőbe. Itthon azok a zenészek sírnak letöltés miatt is akik amúgy nem tudják eladni termékeiket, max a kiadó nyomatja őket a rádióban naponta. -
#77 ezek mind azért vannak, mert év vége elött kell a profit a rendörségnek, különben leváltják a vezetőket, hogy nem jól teljesít.
vagy nem kap karácsonyi prémiumot.
A nagyokat nem tudják elkapni, maradnak a kicsik.
közlekedési bírságok, disckóraziák, meg szerverlefoglalások.
-
#76 A netforgalom pár nap alatt visszaáll, ettől több legális cuccot nem fognak eladni, az tuti. Mindenki keres másik oldalt, max annyit értek el, hogy a töketlenebbje küldözgeti majd az sms-t. Gratulálok, nagy eredmény! Megint azok járnak jól, akikélösködnek.... -
#75 Milliók nem vesznek szinte soha eredeti játékot, filmet, programokat. Mivel sokaknál megélhetési gondok vannak. Mivel sokan eleve nem vesznek eredetit cuccot, letöltésükkel nem ártanak a gazdaságnak. Sőt sok esetben még hasznos is mert a fél millás progit nem tudná soha megvenni a gyerek, hogy pl. valami komolyabb infós szakembernek tanuljon. Külföldi cuccokért egyébként sem kár, minek gazdagítsunk megvételével egy amerikai céget? Inkább akkor ártalmas a mi gazdaságunkra a dolog, ha magyar fejlesztésű cuccokat pl. játékot, programot töltenek le, mert ugyebár ezek egyébként is nagyon olcsóak szoktak lenni eredetiben a többihez képest, pedig sokszor még jobbak is mint sok külföldi game vagy progi. -
goger #74 komoly érvágás? az iagzán nagy embereknek ezután is megmarad a forrása, ezzel kis piti userekkel csesztek ki csak :))) mi ebből a konzekvencia? napokon belül feléled más oldal és ugyanúgy megy tovább, majd lekapcsolják azt is, és kezdődik előlről, megállíthatatlan dolog ez már!!! -
Zoleeca #73 Első eredeti filmes DVD-met azért vettem meg, mert kb 5-6 éve "megszereztem" avi-ban, megnéztem 6-szor és úgy döntöttem, hogy akkor fizetek érte. 3 rugó volt, egy percig sem gondolkoztam. A filmet ha jól tudom moziban be sem mutatták, így a warez nélkül mégcsak nem is tudtam volna róla. Egyébként a Donnie Darko-ról van szó.
Ez csak egy példa, de szerintem nem egyedülálló. Ez is mutatja, hogy a warez nélkül inkább kevesebb pénzük lenne a kiadóknak, nemhogy több.
Természetesen azóta minden filmet megveszek eredetiben ;)
Mi az a torrent? Elmagyarázhatnátok...láma wok -
#72 Közröhej és gyásznap. Röviden. smsweb és egyéb fizetős okosságok begyűjtését még valahol megértem. Megakadályozni úgysem lehet a p2p burjánzását. Inkább legális keretek közé kellene szorítani. Ez detto olyan mint a prostitúció kérdése Mo-on. Mostmár vállalkozói igazolványuk lesz, adóznak stb. Még akkor is ha ez bűncselekmény, és a New York-i egyezményt anno mi is aláírtuk. A legnagyobb vicc az egészben az, hogy a tisztelt szervek valóban nagyrész illegális szoftvereket használnak. Ja persze, a windows, Ms Office az zsír eredeti, de ezzel nagyjából véget is ért a lista. Nekem az ütő megállt, amikor egy rendőrségi laptopon a Total commander kalóz verziója (egy másolt, más névre regizett public beta) futott, és nem ez volt az egyetlen progi.
Saját véleményem: Igen én is töltöttem le illegális tartalmat. Azóta meg is vásároltam azon szoftverek nagyrészét. Mert dolgozni vele már csak így merek. Egy idevágó szlogen : Try before Buy... -
#71 saját példám alapján mondom, hogy ez nem igaz.
töltöttem is és vásároltam is -
kernerster #70 Köszönöm szépen -
#69 Ez tenyleg egy nem semmi cikk..... ersze ugyis talpraall majd a nagy tobbseg de akkor is ez egy komoly ervagas... -
goger #68 nem hősök az üzemeltetők, de ez oylan dolog, hogy aki akarja használja aki meg a becsület bajnoka az nem használja csak ennyi.
témához vág még: nekem pl eredeti xp-m van meg eredeti wow-om viszont vannak oylan dolgok amikért nem adnék pénzt, pl sok oylan kis progi van amit kipróbáltam és kurvára nem azt nyújtja amire nekem kéne, akkor msot dobáljam ki érte a sok-sok dollárt? kipróbálom ha kell megveszem, a zene és film is ilyen, ami nagyon jó film arra elmennek megnézni moziba is mert mégis úgy az igazi. msot attól hogy x ember letölti és nem veszi meg nem történik semmi kár, ezek úgysem vennék meg, akkor mit fáj bárkinek ha ők is hallgatják, nézik az adott filmet? jó elismerem egy szellemi terméket "lopnak" de ha nincs pénze megvenni akkor úgysem fogja, ha meg van akkor lehet letölti de megszerzi eredetiben is. ezt kellene felismerni. -
flimo #67 Ugyan már mi baja lenne? Letölteni magánhasználatra legális, kész. Ráadásul egy mezei user hogy ellenőrizze, hogy az legális vagy illegális forrás? Pl origo webáruházban se kéred el az írásos szerződést, hogy ezt ő itt legálisan árulja-e. -
strogg #66 Én is amondó vagyok, hogy nem vegyünk CD/DVD-t amíg ezek garázdálkodhatnak.
Én pléldául már régóta X forint felett nem veszek ilyesmit, ha jó a film, akkor a 900 forintos DVD-ből szoktam venni. Mivel igényes fickó vagyok, meglepően kevés pénzt költök így DVD-re, talán havi 1 film. Számomra világos, hogy ha rá is szánod magadat a vásárlásra, akkro is roppant keveset fogsz venni, mertegyszerrűn hulladék a legtöbb film. 1x megnézed, és többé már nem is vagy rá kíváncsi, pláne nem pénzért. A másik, hogy olyan filmértn em adok pénzt, amiről nem tudom milyen. (jó film, és megéri-e v. sem) Ergo: valahol már láttam. Vagy Tv, vagy net. :))) Ezt kéne felfogni a kedves jogvédőknek, hogy a net miatt a felhasználói szokások megváltoztak. Olyanra nem költ a user amiről nem tudja micsoda. (no zsákbacica :)
Copy Protected lemez pedig szóba sem jöhet, akármilyen a film! Egyszerűen kizárt., hogy megvegyem, még ingyen sem kell. (ugyanis eredeti lmezeről mindíg másolatot készítek, és azt zúgatom a meghajtókban, nem a gyárit) Ez érvényes a játékokra is. Úgyhogy kedves ASCVA bekaphatod. :) Ha vegzált a szutykod miatt, akkor tartsd meg magadnak. Majd rájössz, hogy nélkülem nem futja villára, meg kocsira.... -
flimo #65 Zenét tényleg nem veszek, mert minek, bekapcsolok egy rádiót, és ott van. Játékból is csak azt, amit nem unok meg egy hét után, igaz ezt eddig csak a civilization sorozat érte el nálam :) Filmem/sorozatom viszont van három polcnyi, és az októberi megjelenések bespájzolására is be volt tervezve egy huszas, de most inkább eliszom, vagy veszek rajta asva-részvényt :)) -
1hengeresVmotor #64 tuti a cod 4 értmentek a asvások ők nem töltik le a cod 4 et hanem elveszik és úgy tolják majd végig tudom én -
#63 Az csunya h az országban ez jelenti a legnagyobb "veszélyt/problémát". Olajozni, fantomcégezni, adót csalni, sikkasztani, ..., stb. simán lehet. Azok ellen kilép fel? Köztudott ez is...