21
  • maestro85
    Lol, ha már azt vitatjuk, hogy helyesen írja be, akkor már azon is vitázhatunk, hogy az igazat vallota-e a tanu. De ez nem az a hely. :)
  • exac
    "Szóval rakjanak minden terembe egy laptopot és egy nyomtatót, egy darab írógép helyett."

Csak azzal ne jöjjön valaki, hogy szegény ügyvédeknek nem futja rá :)

"ráadásul nincs karakterenkénti nyomtatás."

Már nem azért, de szoftver kérdése minden! Amúgy minek is karakterenkénti nyomtatás? Az elektronikus írógépek soronként nyomtatnak.

"Ha már beírtad az egészet kinyomtathatod, de az alatt sok szünet van. Ki biztosít arról, hogy szünetben nem változtatták meg a file-t?"

Ennyi erővel ki biztosít arról, hogy a gépíró nem másképp gépelte le az elhangzottakat? A helyszínen kinyomtatott és a megfelelő kezekbe leadott jegyzőkönyv semmivel sem számít hiteltelenebbnek mint egy géppel írott...

Igen, addig lesz írógép, amíg lesz Gizike generációja. És miattuk lesz.
  • Walaki
    Azért azt se feledjük el, hogy az adminisztráción dolgozó 60 éves Gizike nem fogja Worldel belenyomtatni az adatokat egy kész űrlapba, de pillanatok alatt kitölti írógéppel. Van egy generáció aki nagyon jól használja az írógépet, de nehezebben boldogul egy szamítogéppel.
  • atlagember
    Az ügyvédi irodákat megértem. Azok nagyon hülyék tudnak lenni. Azt hiszik, hogy ők a legokosabbak, de valójában baromi sötétek.
  • kvp
    Tartaleknak jo, de annak viszont szigoruan a tisztan mechanikus valtozat. Ahol szukseges, ott megbizhato adatrogzitesre lehetoseg van lezeres nyomtatokkak is, jobb tipusokon minden beirt sort ki lehet nyomtatni azonnal. A regebbi tus nyomtatok kepesek voltak betunkent nyomtatni. (akar szamitogep nelkul is, csak egy centronics csatolos ascii billentyuzetet kotve rajuk)

Az oka, amiert egyes cegek jelenleg is hasznaljak, az az hogy minden irogepnek jol azonosithato ujjlenyomata van, tehat barmikor megallapithato hogy az adott dokumentum melyik gepen keszult. Ez nyomtatoknal a digitalis vizjel lenne, mar ha minden esetben mukodne es nem lehetne hamisitani. Az irogep barmilyen mas celra mar elavultnak tekintheto, es kb. a gramofon kategoriajaba tarozik.
  • mad mind
    Szóval rakjanak minden terembe egy laptopot és egy nyomtatót, egy darab írógép helyett. Bármilyen kicsik lennének, sokkal nagyobb helyet foglalnak, ráadásul nincs karakterenkénti nyomtatás. Ha már beírtad az egészet kinyomtathatod, de az alatt sok szünet van. Ki biztosít arról, hogy szünetben nem változtatták meg a file-t?
  • echo
    lol, és mennyivel rosszabb, ha a bíróságon egyből kinymotatják a szöveget. A kinyomtatott verzió sacc ugyan az lesz mint a gépelt, módosíthatóság szempontjából. SZóval ez nem nyert.
  • smv
    De erre akár a margarétafejes nyomtatók is megfelelőek lennének, és akkor még helyesírásellenörző is van.
  • jasszka
    nekem egy '98as casiom van, ami lcdn kijelzi a sor szövegét
  • HUmanEmber41st
    Annak tényleg van jövője, ami egy kis LCD panelen először soronként kiírja, majd enter után nyomtat. Nem titntasugárral, hanem a hagyományos "kész" betűkkel, jelekkel.
  • Gweb1984
    Sőt. Vannak olyan nyomtatványok, aminek a kitöltését írógéppel kell elvégezni, mert csak úgy fogadják el. Ezt számítógép és nyomtató segítségével lehetetlen megoldani, vagy csak igen sok szenvedés árán. Szóval van létjogosultsága az írógépnek. 13 éve én is Optima írógépen tanultam meg gépelni.
  • maestro85
    Bíróságokon az elhangzott tárgyalás rögzítése. Szerinted biztonságosan lehetne ma még számítógéppel rögzíteni, úgy hogy látható nyommal lehessen csak modosítani egy digitális szöveget? Szóval van létjogosultsága. Kicsit szűklátókörő aki ennyire nem ért hozzá, de egy "ekora" cikket ír rá. ááá
  • IStexI
    1etlen dolog miatt olvastam végig a cikket: miért? Csak erről nem szó benne...
  • wanek
    Én hagyományos írógépről írtam. Annak nem kell áram.
  • bakagaijin
    meg olcsóbb is számlagyártáshoz... Tinta és vas szempontjából is. Ezek a zajos dögök elpusztíthatatlanok a tintasugarosokhoz képest. Ezért is térnek át inkább lézeresre a tűsről, ha a "kor szelleme" megköveteli tőlük a modernebb számlaképet.
  • Cat #6
    például számlanyomtatásnál is azért használnak sok helyen még tűs, és nem tintasugaras nyomtatót, mert az "üt", azaz egyszerre több példányt átnyomtat. Vagy pl. egy előre kinyomtatott okiratnál (dijátadás, ahol a nevet kell csak beirni) a színes dombornyomásos cirádás oklevél maga nyomdából származik, de arra rá már nem kézzel, hanem írógéppel irják rá a dolgot. Ezt számítógéppel + nyomtatóval nem lehet megcsinálni.
  • bluedeath84
    (elektronikus) írógépekkel Hát nemtudom, de ezzel lehet hogy áram nélkül nem mennél semmire. Középsuliban még én is ilyenen tanultam gépelni. Sokkal bartságosabb mint a számítógépes programok.
  • aDannyBoy
    viszont nincs benne helyesírásellenőrző és betűtípust is nehéz váltani :)
  • ssdb
    hmm idő kérdése és akkor is vége...
  • wanek
    Pl. lehet gépelni olyan helyen is, ahol semmilyen áramforrás nincs :)
    Oprendszer és szövegszerkesztő sw. nélkül is működik :)
    Bárki tudja használni, aki ismeri a betűket :)
    Olcsóbb, és azonnal "nyomtatott" formában készül el a szöveg.
    Ennél több haszna persze nincs, de akiknek a fentiek fontosak, azok bizonyára vesznek/vettek írógépet.
  • Szefmester
    vajon mit lehet egy ilyen géppel megcsinálni, és egy számítógéppel nem?