86
-
Akuma #46 Nah majd ha a telómba beleintegrálják a PS2-t, meg az XBOX 2-t :) 40GB microsd kártyára másolva a játékokat... -
#45 Hihhetetlen vagy barátom... LOL :) -
Skyline #44 Írhat aki amit akar a sony a ps3-at egyetlen dolog miatt bukja,a kalózpolitikájuk miatt.
Míg a 360-on 5-10 pénzből már akármilyen írt cumót tolhatunk (és a beigért hd játékok helyett a mai napig inkább duplarétegű lemezeken jelentetik meg a motyót,van ami több duplarétegü lemezes...) addig ugyanez a ps3-nál úgy néz ki hogy: sokx pénzért bizonytalan chip,ami egyszercsak elavul,+horror összegért blueray író+br lemez...
Egyértelmű mit vesz a szegény ember nem?:) -
#43 Azt nemtom, mert mar itt vannak!
Arra vagyok kivancsi, azt meddig hallani, hogy nincs ra jatek!
-
neoG #42 még hány hónapig hallani, hogy "de most jönnek majd a PS3 játékok"??? -
dez #41 LOL, talán az arányszámoknál nem az év eleji eladásokat kellene alapul venni. -
dez #40 Ha neked csak a grafika számít, csak PC-zz... Sok PS2 játéknak meg jóféle feelingje van. Amúgy találhatsz olyat, aminek a grafikája is egész jó mai szemmel is. -
dez #39 Ja, meg azt is lehet látni, hogy a legutóbbi időszakot kivéve a PS2 eladások kitették az Xbox360 és PS3 eladások összegét. Másként megfogalmazva, mindkettőt lekőrözte 2x-esen. -
dez #38 Most mit beszélsz félre megint? Klikkelj már ide egyet: weekly worldwide sales
Az utóbbi egy hónapban emelkedett meg az Xbox360, vélhetően a Halo 3-nak köszönhetően.
Viszont épp most jelent meg a 400 dolláros PS3, és néhány jobb jéték is ezekben a hetekben jelenik meg.
Megnézheted a Cumulative Salest is, teljesen párhuzamosak a vonalak. (Ugye tudod, mit jelent a párhuzamos?)
Mellesleg az eddig eladott Xbox360-asok számából le kell vonni 1/3-ot, azok ugyanis már rég a szeméttelepen vannak! -
#37 A márciusi valszeg nem stimmel, amúgy most nézem a vgchartz-ot és milliós eltérések vannak, kb a nagyságrend az ami talán jó!;) -
#36 Nem akarlak elszomorítani, de a PS2-re az utóbbi hónapban több mint 30, azaz harminc játék jelent meg! Szal ha halott akkor mint a Dead rising-ban jönnek a zombik hozzá, hogy stílusosak legyünk.;)))
Köztük olyanokkal is, mint Manhunt2, vagy az új Tony Hawk, meg Fifa, meg Guitar Hero, megilyenek, szal nem csak gagyik.
Ne Magyarországból indulj ki, ahol gyak csak a warez létezik hozzá, mert ide nem éri meg tömegével behozni az új játékokat.
Ps3-on a fejlesztők szempontjából, meg sokan profitálnak a nagy címek késéséből, Warhawk, R&C, Uncharted, Haze stb. ezzel kicsit több figyelmet kapnak és soxor nem is érdemtelenül! -
McMac #35 Csak en erzem ugy hogy valami nagyon nem stimmel az adataiddal? :)
"Worldwide Hardware Sales (End of March 2007)
PS3 - 5.5 million
Worldwide Hardware Sales (End of June 2007)
PS3 - 4.28 million
Worldwide Hardware Sales (End of September 2007)
PS3 - 5.59 million"
-
McMac #34 Mondjuk a konzolstudio-ban meg van xbox... (30 rongy 1 ev garival, tehat feltetelezhetoen uj)
http://www.konzolstudio.hu/index.php?action=1&product_akt_pt_id=101 -
feamatar #33 de jelen pillanat softwarefejlesztői számára(legalább is többségük sázmára) a PS2 halott, és a nagykiadókat nem érdekli hogy mennyi régi budget softwaret adnak el, ha az új fejlesztéseket nézik akkor azt látják PS3 szenved Wiivel és a dobozzal szemben. Mindnenki várja az überbrutál címeket PS3, de azok nem jönnek(mikor jön az MGS új része? ja, hogy újra halasztották...) -
#32 "Az a kulonbseg hogy a ps3 jatekokkal egyutt termeli ezt a veszteseget a box meg jatekokkal egyutt mar majdnem (vagy talan mar ott is van) nyereseges."
Egyrészt a majdnem nyereséget elviszi a xar hardver miatti szervízköltség, másrészt 2 évvel a megjelenés után szerintem a PS3 tényleg hasznot fog termelni. Pláne, ha segít megynerni a Sony-nak a HD video formátumháborút! -
#31 "En is igy vagyok :) Azt hogy hol szamoltak ki hogy ps3 jobban fogy nem ertem egyre nagyobb a ket konzol kozott a kulonbseg vilagszinten. Meg kell nezni az eladott jatekokat is. Asszem itt sgn irtak hogy 3,5M eladott box jatekra jut parszazezer Ps3 jatek..."
Akkorát csúsztattatok most itt ketten, mint a Ferjáncz-Tandari kettős 1986-ban a szolnoki rally kupán, a szajoli kanyarban!;)))
Akkor mégegyszer: a PS3/X360/PS2 megjelenés utáni időszakra levetített eladásai számszerűleg és világszinten kb azonosak. 1-1.5 éve az Xbox is itt tartott kb, mint ahogy a PS2 is kb így fogyott a megjelenési utáni időszakban.
A játékeladásokból igen is messze jobban jön ki a Sony mivel ott van neki a PS2!!!
A 3 gyártó teljesen más stratégiát folytat, a Nintendo megszüntette a GC gyártását, de a Wii nem igazán újgenerációs, viszont rentábilis maga a hardver is, jól fogy és játékot is vesznek hozzá. A M$ szintén befejezte az előző generációs gépének gyártását, ez egy tényleg NG gép, 1 éves előnnyel, jól fogyó játékokkal, de a hardver miatt extra költségekkel. A Sony 2 generációt tart piacon, az előző viszonylag sikeresen harcol a Wii ellen, az új meg az X360 ellen. Szoftverből származó bevételei messze meghaladják az M$-ét, de a PS3 drága hardvere még jó pár hónapig csak veszteséggel árusítható.
Mindezzel együtt elmondható, hogy a Sony üzletpolitikájában van a legtöbb tartalék, nekik van a legnagyobb mozgásterük. -
orkaman #30 Worldwide Hardware Sales (End of June 2007)
Xbox 360 - 11.6 million
Wii - 9.27 million
PS3 - 4.28 million
Worldwide Hardware Sales (End of September 2007)
Xbox 360 - 13.4 million
Wii - 13.17 million
PS3 - 5.59 million
buta clipboard :) -
orkaman #29 a konzol témákat többnyire passzolom, csak annyit fűznék hozzá, hogy dobálóztok a számokkal. Én ezt találtam, USA eladások (csak a ratio miatt érdekes)
* Xbox 360: hardware to software ratio: 6.59 (hardware total sold = 6.8 million; software total sold = 44.8 million)
* PlayStation 3: hardware to software ratio: 3.58 (hardware total sold = 1.9 million; software total sold = 6.8 million)
* Wii: hardware to software ratio: 3.44 (hardware total sold = 4.5 million; software total sold = 15.5 million)
Vagy ha összesített számok kellenek:
Worldwide Hardware Sales (End of 2006)
PS2 - 115.36 million
Xbox - 24.5 million (unofficially estimated)
GameCube - 21.52 million
Xbox 360 - 10.4 million
Wii - 3.19 million
PS3 - 1.84 million
Game Boy Advance - 78.86 million
Nintendo DS - 35.61 million
PSP - 24.7 million
Worldwide Hardware Sales (End of March 2007)
PS2 - 117.89 million
GameCube - 21.59 million
Xbox 360 - 11 million
Wii - 5.84 million
PS3 - 5.5 million
Game Boy Advance - 79.46 million
Nintendo DS - 40.29 million
PSP - 25.39 million
Worldwide Hardware Sales (End of March 2007)
PS2 - 117.89 million
GameCube - 21.59 million
Xbox 360 - 11 million
Wii - 5.84 million
PS3 - 5.5 million
Game Boy Advance - 79.46 million
Nintendo DS - 40.29 million
PSP - 25.39 million -
#28 "Amúgy a PS3 is kb 3 mrd $ veszteséget termelt, meg igazából minden konzol így kezdi a pályafutását, az x360 is kb itt tart. "
Az a kulonbseg hogy a ps3 jatekokkal egyutt termeli ezt a veszteseget a box meg jatekokkal egyutt mar majdnem (vagy talan mar ott is van) nyereseges. -
#27 "Mi a legjobb megoldás manapság PS2/PSP/NDS. A régebbi generáció pedig szigorúan gyűjtőknek mivel azt, csak ők tudják értékelni. PC fanoknak meg egy jó vastag kötél. "
Ezzel azert vitatkoznek. Hosszu evek utan eloszor dugtam ossze a ps2-t, vazz kb 5 perc utan szedtem is szet. Ennek mar nagyon regen lealdozott pont ahogy emlekeztem. Persze aki eleteben most lat eloszor jatekot mint pistike az biztos nagyon orul ennek a formedveny grafikanak, de igy box360 utan egy lcd teven egy hanyas volt. Pct nem bantani, legjobb jatekok mai napig csak azon erhetoek el. Szoval a kotelet annak aki mondja. -
#26 "Szegény Sony a szemünk láttára veszíti el hegemóniáját a konzolpiacon,ősszevissza görcsöl,halálhörgése hallatszik,de ez a két pali"
En is igy vagyok :) Azt hogy hol szamoltak ki hogy ps3 jobban fogy nem ertem egyre nagyobb a ket konzol kozott a kulonbseg vilagszinten. Meg kell nezni az eladott jatekokat is. Asszem itt sgn irtak hogy 3,5M eladott box jatekra jut parszazezer Ps3 jatek.... -
feamatar #25 tudja hova menjen a Sony: 130 Eurós ár Euban hooray !!! :( -
dez #24 A box csak egy befektetés volt a MS számára, ami az Xbox360 számára utat nyitott a zsungelben. Feláldozható paraszt (lásd sakk). -
#23 Ha gondolod megírhatod az életrajzi regényemet, ha már úgy is felajánlottad!;)
Amúgy a PS3 is kb 3 mrd $ veszteséget termelt, meg igazából minden konzol így kezdi a pályafutását, az x360 is kb itt tart.
Ha mégegyszer figyelmesen elolvasod az előző hozzászólásomat, akkor talán még te is megérted, hogy nem az volt benne, hogy sanyifabolyként felkaptam a fejem mert beszótá, hanem mert mindenkit lefikáztál.
És sajna, igen is az a standard magyar mentalitás, hogy mindent lefikázunk, nem pedig az hogy valamiért rajongunk.
Én fanboly vagyok! Nincs stikában xbox a sufniban, hogy miután lemegy a nap, a norbidiéta után teletömjem magam kajbásszal, meg mogyiscsokival, jót húzzak a demizsonból és bütykösre jáccam az újjaimat a Fórcamotorsporttal.
Szal ez a bor meg víz ez nem gyütt be. Sorry.
;))) -
#22 És mondja ezt nekem egy olyan ember, aki teljesen elfogult. :))
Azt a 3 milliárd $ veszteséget az MS-re értettem, nem éppen neked szólt, PS2 már nagyon is régóta nyereséges. Ez az üzenet leginkább azoknak szólt, akik fikázzák orrba, szájba az első boxot. De hogy, mi volt mögötte fingjuk nincs róla, az MS hibája hogy olyan hamar meghalt, de talán ennek az egésznek nem így kellett volna végződnie. Tipikus magyar mentalitást mi, rólad meg regényt lehetne írni. :) Bort iszik, vizet prédikál tökéletes példája.
-
#21 "Azért azzal tisztában lehetne egy pár IQ warrior, hogy ha valami veszteséges és több mint 3 milliárd mínuszt termel, akkor nem fogják még éveken keresztül gyártani."
Hát itt most nem tudom, hogy mire gondolsz, mert ez majdnem minden konzolra igaz. Csak van olyan "konzolcsalád", ami ugye soha nem is volt nyereséges és még is már vagy 7 éve nyomatják.
Szal most mindent jól lefikáztál minimális érvrendszerrel megtámogatva, asszem ezt nevezik általában magyarországon objektivitásnak.;))) -
feamatar #20 bennem minduntalan felmerül hogy veszek PS2őt... otthonra jól jönne valami konzol, azzal még szüleim is el tudnának boldogulni, de akár hányszor ránézek az áraikra, minduntalan az jut eszembe hogy abból már összedobok egy fasza barebonera, és ott nem kell szenvedni ezzel a közvetlen 99USD=99Euro átváltással, meg azt emulálok amit akarok meg stbstbstb(persze a PS2 emulálás az ami még necces egy olcsó barebonnál de PS2n meg nem megy a többi platform...) -
#19 Azért azzal tisztában lehetne egy pár IQ warrior, hogy ha valami veszteséges és több mint 3 milliárd mínuszt termel, akkor nem fogják még éveken keresztül gyártani. Az MS volt a hülye akkor, no reklám, kevés minőségi cucc, saját magukat kényszeríttették rá arra a lépésre, hogy 2005-ben elvágják a Box torkát. Most gyakorlatilag a legrosszabb választás a PlayStation 3. De ki tudja, lehet 2008 évvégén, pedig a legjobb döntés a PS3 lesz. Az egész a játékkínálattól függ, most a Microsoftnál a labda. Eddig a Sonynál volt az előtt a Nintendonál, még azelőtt pedig a SEGA-nál, ilyen egyszerű a dolog. Persze melegedő, foshalom, amcsi hulladék 360-at én se vennék, mint ahogy lehúzós PS3-at sem. Wii meg kizárva, mert azt a gagyi nevetséges gépet az N nem tudom kinek szánta, nem nekünk hardcoroknak az biztos. Mi a legjobb megoldás manapság PS2/PSP/NDS. A régebbi generáció pedig szigorúan gyűjtőknek mivel azt, csak ők tudják értékelni. PC fanoknak meg egy jó vastag kötél. -
sonic333 #18 hehe
Az xbox-ot meg nem is gyártják 2005 óta és ha jól tudom 2001-ben jelent meg. Alig ment 4 évet az a szar, utána úgy kivonták a forgalomból mintha soha nem is létezett volna, még weblapja semmi sincs, mindenhol csak az x360-at látni.
Faszom se venne tőlük ezután konzolt
Az előző generációs PS-eket pedig mindig évekig támogatják az új PS megjelenése után is.
-
#17 Áh, csak az zavarja, hogy mii valamilyek vagyunk, Ő meg semmilyen. Ez magyar tulajdonság. Ha valaki egy kicsit eltér a nagyátlagtól, az már sznob, elvakult, meg amúgyis köszög. Egyébként én is jókat szoktam röhögni az ilyeneken, sztem még életében nem látott még PS3-at.... LOL :) -
#16 Én is jól szórakozom.
Figyu én tudom, hogy elvakult vagyok, de azt is tudom miért!
Szerinted pl egy Ferrari márka rajongó is alaptalanul elvakult? -
dez #15 Ha csöndbe maradtál volna, és olvasgatnál kicsit... Mondjuk a #6-os hsz-t. -
dez #14 Nyilván lányos zavarodban vihogsz a tények hallatán. :P -
kricsi #13 Micsoda újítások a XXI.sz táján, biztos sokan fognak venni ilyet... -
Malbeth #12 Hali!
Dez-en és Nexus kollégán mindíg akkorákat röhögök,hogy csak na!
Szegény Sony a szemünk láttára veszíti el hegemóniáját a konzolpiacon,ősszevissza görcsöl,halálhörgése hallatszik,de ez a két pali (mint az a japán katona aki a mai napig harcol a dzsungelben,nemtudván,hogy a 2.VH. már véget ért...) rendületlenül nyomja a hülyeséget,totális elfogultságuk,és rajongásuk teljesen megvakítja őket...
Nagyon szórakoztatóak.
Sziasztok! -
#11 a ps1-nél is bevezették a one-t és így kihúzták 10 évig a ps2 is megéli a 10. születésnapját úgy hogy 2-szer még le is faragtak a méreteibő jócskán és az xbox mit csinált ? kénytelen volt minél előbb fejleszteni hogy ne felejtsék el
-
dez #10 ("2x" - ez törlendő) -
#9 Őööö.... ezt hogy érted? Akkor képzelem pl az X360-at mekkora bukásnak tartod!?
Japánban kb 5X-10X annyi PS3-at adnak el mint X360-at, és kb annyit mint PS2-ből.
EU-ban is átlagban kicsit több PS3-at adnak el mint X-et.
Amcsiban most csökkentették az árát, ott eddig kevesebb fogyott belőle mint X-ből ez tény. De világösszességben ugyan úgy/vagy jobban fogy jelenleg.
Ha pedig a kiadás időpontjához viszonyítjuk akkor szinte tökéletesen úgy fogy mint az X azonos időszakban (vagy a PS2 kiadás után 1 évvel), csak ugye az X-nek ekkor még nem volt 2 combos ellenfél a nyakán!!! -
dez #8 LOL, inkább a te agyadra ment a MS-féle FUD-kampány. :P
Világ szinten átlagosan ugyanannyit adnak el belőle, mint Xbox360-ból, sőt Japánban és már itt Európában többet is. Mindezt úgy, hogy drága, és kevés rá a játék... Amit lassan múlt időben lehet elmondani - majd nézd meg az eladásokat a közeli jövőben. -
dez #7 Nem, nem ez lesz. Olcsóbb lesz: $140 vs. $99.