86
  • Sir Ny
    "Jobban mondva maradandót alkotni, játékok téren ez még nem sikerült nekik tanulhatnának a Nintendo, Sega, Atari párostól. :))"
    a Nintendo, Sega, Atari páros az három darab, a páros meg kettőt jelent. :))
  • NEXUS6
    Asszem a Wii-ben is egyet értünk, meg abban is, hogy mi lenne az ideális arány egy 2 szerpolős piacon;)

Persze ez a gépek életútjának vége felé jelentősen változhat, ha úgy nézzük amikor az X360 az élete végefelé jár, akkor a PS3-nak még mindíg lesz 2-3-5 éve! És ekkor még jelentős hasznot hozhat a Sony-nak és a generációra vetítve is jó kis számokat érhet el, főleg, hogy jelenleg még a generáció eladásainak kb 10%-ánál ha vagyunk!
  • Malbeth
    Szerintem az x360-nak nem lesz egészségtelen erőfölénye.Szerintem a piaci megoszlás az x360,és a ps3 között kb. 60-40,vagy 55-45 százalék arányban fognak megoszlani végül...Ami jóval jobb,mit az előző generációs konzoloknál tapasztalt.Én a wíí-t nemigazán tartom következő generációs konzolnak,hisz a teljesítménye elég gyenguszka.És tulképp maga a Nintendo is 'második' konzolnak szánta az x360,v. a ps3 mellé...
  • NEXUS6
    Nahát itt is ez van!;)

Azt mondod, hogy az X360 foglya, aki történetesen a konzolháború maga, nyerni fog!? Hát végül is, úgy legyen!;)

Mondjuk szerintem is az X360 foglya a konzolháború, hiszen olyan dolgok terjedtek el nagy mértékben, köszönhetően annak, hogy az M$ számolatlanul dűtötte a pénzt a saját érdekeltségeibe, amik nem biztos, hogy a minőség felé terelik a folyamatokat.

És abban is egyetértek, hogy a statisztikai adatok, azt mutatják, hogy a konzolháború ebből csak győztesen kerülhet ki, hiszen valszeg kiegyenlítettebbek lesznek végül a piaci részesedések. Az első etapot az X nyerte, a második a Wii-é, de a harmadikra igazából már csak a PS3-nak maradt ereje, szal egy jó hajrával behozza öket.
  • dez
    Akkor miért örülnél annyira az Xbox360 egészségtelen erőfölényének, mi?
  • Malbeth
    Szia dez!
    Én már több mint egy éve azt mondtam,hogy az x360 foglya nyerni a konzolháborút,pusztán érzelemmentes piaci adatokra,és marketing stratégiára hagyatkozva.És az azóta megjelenő adatok is mind ebbe az irányba mutatnak,ez a Japán x360 eladásokra is érvényes,ott is egyre népszerűbb.
    Ez a folyamat egyébként nagyon jó a játékostársadalomnak...,szerintem rettenetesen egészségtelen volt a sony ps2 erőfölénye,ami az előző generációt jellemezte.
  • dez
    Egyébként valószínű sokan az olcsóbb, 40GB és 65 nanos gépre vártak, ami tegnap jelent ott meg. ;)
  • dez
    Szerinted sokáig fog az tartani, hogy ezen a héten 3700-ról 17600-ra ugrott?
  • Malbeth
    Ajjajj...! Dez! Nexus!Idenézzetek milyen cikket találtam a globalgame,hu oldalán... És mindez a JAPÁN (!!) piacon..

"Mint az várható volt, a Wii eladása megugrott a Super Mario Galaxy miatt, de nem várt esemény is bekövetkezett: X360 megelőzte a PS3-at heti bontásban! Egyébként minden Sony termék eladása csökkent, míg az össze másik terméké nőtt…
    1. NDS - 78,597 (+2,324) - 5,882,215 - 19,887,894
    2. PSP - 59,714 (-78) - 2,185,974 - 6,718,103
    3. Wii - 37,617 (+10,115) - 2,825,884 - 3,745,527
    4. 360 - 17,673 (+13,955) - 182,899 - 447,601
    5. PS3 - 17,434 (-1,351) - 788,644 - 1,246,202
    6. PS2 - 10,209 (-1,489) - 649,730 - 20,804,589
    7. GBA - 319 (+214) - 48,980 - 15,347,059
    8. NGC - 155 (+97) - 10,234 - 4,179,702"

Szarban a haza!?
  • narumon
    Természetesen. Sőt a PSP-men is PCs játékokkal játszok. Már amennyire egy foci vagy autós program pcs lehet. Ezeket ugyanis csak konzolon tudom elképzelni.
  • dez
    Neked a konzol csak egy PC-pótlék, még azon is tipikus PC-s jétékokkal játszol, LOL.
  • dez
    Ebben nem lennék olyan biztos. Meg volt egy időszak, amikor már lejárt az alap gariidő, és csak később hosszabbították meg, de tudtommal nem visszamenőleg. Továbbá a chippelt gépeket sem nagyon cserélik gariban. :)
  • adam first
    Ok, megértettelek. Veled legalább lehet normálisan beszélni, nincs szemellenződ, csak tapasztalat. Respect.
  • narumon
    "Űgy tűnik, hogy neked valamiért ezt nehéz felfogni, de elmagyarázom: azért, mert mindketten a saját gép exklzívjait preferáljuk! És én már hónapok óta játszom és főleg exkluzívokkal."

Én nem preferálok semmilyen konzol exkluzivot, max a PC exkluziv gamékat. A konzol nekem arra kell, hogy fifázzunk haverokkal, hogy néha menjek néhány kört a forzával, hogy ugráljak egy kicsit a Tomb Raiderrel. Néha beteszek más gamét is, de 360-on egyelőre az egyetlen játék amit végigtoltam a Halo3 volt.
  • narumon
    "Ha valóban követnéd évről évre a konzoljátékokat, akkor nem írnál ilyen baromságokat:"

Természetesen követem, és nemcsak a konzoljátékokat.

", Onimusha, Silent Hill, Metal Gear Solid valamelyik részével ezek mind olyan "

Játszottam, Onimusha nálam 5 perc, Silent Hill az néhány óra, MGS-hez valóban kellett pár nap mire meguntam.

"játékok, amelyekhez hónapok kellenek, hogy végigtold, megértsd, elfogad és only on konzol."

A végigtoláshoz elhiszem hogy sok idő kell, de én nem tolok végig játékot csak azért, hogy elmondhassam hogy végigtoltam. Sajnos nagyon kevés az a játék amit megéri végigjátszani és valóban, egyre kevesebb ezt jól mondtad.

"Butaságokat már ne beszélj, oké fan vagy, elfogadjuk."

Te ugyanolyan fan vagy csak a másik oldalon.

"De a tudatlanságoddal, másokat nem kéne sokkolni. Egy igazi gémer tudja, hogy mindkét oldalon vannak és lesznek hónapokig tolható programok."

Igen de azt is irtam, hogy számomra. Tehát nekem egy akció / egy autós stb játék nem tolható hónapokig (illetve mondjuk a Forza az nagyon bejön de kb hetente kéthetente egyszer ha előveszem.)
    Nálam az igazi játékélmények ezek: Starcraft, Wow, Football Manager, Anno, Settlers, stb stb.

"A Sony egy maga képtelen lenne bármiféle minőséget gyártani /itt most kizárólag a játékaikra gondolok/. A gépeiknek respect."

Hát én a gépeknek sem adnék nagy respectet ugy overall Sony szinten. Túlárazott majd minden termékük, és ebbe a hibába most a konzolnál is beleestek.
  • narumon
    "És szerinted mit csinálnak a szervizek az alaplaphibás gépekkel? Nekiállnak forrasztgatni?"

Természetesen kicserélik de a szervizcsatorna nem tartozik bele az eladott sem a leszállitott gépek sorába.
  • adam first
    Ha valóban követnéd évről évre a konzoljátékokat, akkor nem írnál ilyen baromságokat: „Viszont a hetekre / hónapokra lekoto jatekok csak PCn vannak.” Játszottál-e valaha Shenmue, Onimusha, Silent Hill, Metal Gear Solid valamelyik részével ezek mind olyan játékok, amelyekhez hónapok kellenek, hogy végigtold, megértsd, elfogad és only on konzol. Az egy dolog, hogy pc világ kapott egy ócska portót és örül, mint majom a farkának. Butaságokat már ne beszélj, oké fan vagy, elfogadjuk. De a tudatlanságoddal, másokat nem kéne sokkolni. Egy igazi gémer tudja, hogy mindkét oldalon vannak és lesznek hónapokig tolható programok.
    Nexuss: Kemény legény vagy hallod-e. ;)) Egyébként ez a Ferraris példa kicsit durva, volt, mert a Ferrari mióta létezik minőséget, gyárt. A Sony egy maga képtelen lenne bármiféle minőséget gyártani /itt most kizárólag a játékaikra gondolok/. A gépeiknek respect. Jobban mondva maradandót alkotni, játékok téren ez még nem sikerült nekik tanulhatnának a Nintendo, Sega, Atari párostól. :))
  • ALIENwoods
    inkább egy kornak feltuningol PS2.3 jöhetne :D HD-vel meg minden nyalánksággal :P
  • McMac
    Az amerikai ;)
  • Zsotyee
    És melyik a jobb a német autó vagy a japán???
  • dez
    Izé, RRoD. :)
  • dez
    Ne zsongíts, rég hivatalos, hogy kb. 30% a BSOD.

"Kulhonban meg ritkan chippelnek gariban cserelik."
    És szerinted mit csinálnak a szervizek az alaplaphibás gépekkel? Nekiállnak forrasztgatni? Szerinted miért került 1 milliárd dollárjába csak ez a MS-nak?
  • dez
    No comment.
  • NEXUS6
    Tudod miért van neked X-ed, nekem meg PS-em?

Űgy tűnik, hogy neked valamiért ezt nehéz felfogni, de elmagyarázom: azért, mert mindketten a saját gép exklzívjait preferáljuk! És én már hónapok óta játszom és főleg exkluzívokkal.

Naaa... értem? Naaa ... leesett???
    ;)

Képzeld nekem még a Lair is teccett! Vagy pl, nem vagyok egy ugribugri fan, de a R&C-vel ugyan olyan szívesen nyomom, mint a Crash-sel annak idején, de nem azért mert nincs más;)
  • dez
    Nyilván nem nagyfelbontású tévére van kitalálva. (De egyébként néhány játék futtatható 720p-s módban is.)
  • dez
    Ne csak az elmúlt pár hetet nézd, pupák! Fordítsd már a tekinteted kissé balrább! És most kérdezd meg a matektanárnénit az "átlag" szó jelentéséről!
  • NEXUS6
    Gondolom úgy megcsinálták, hogy mostmár amíg világ a világ nem romlanak el, de legalább 10 évig még jó lesz!;)))
  • NEXUS6
    Had írjam le 55-ször is: az utóbbi hetekben a PS3 EU-ban jelentősen jobban fogy mint az X, Japánban pedig mindíg is jobban fogyott, bár most az utóbbi héten meglepően magas mennyiségben adták el az x-et, úgylátszik ott sokan rajonganak az Acecombat-ért.;)

Amcsiban a héten jelent meg az új PS3, szerintem sokan vártak a vásárlással, eközben náluk még mindíg tart a Halo3 jelentette felfutás. Innen a viszonylagos pozitív diffi az X javára. És arról nem is beszélve, hogy a még mindíg piacon levő PS2 is bizonyos szempontból konkurenciát jelent.

És tessék csak az indulástól számított azonos időszakra vetíteni, mert pont azokkal a gondokkal kell adott időszakon belül megkűzdeni, amivel a másik konzoloknak is, így reálisabb, tudod termelés felfuttatása meg ilyenek.
  • NEXUS6
    Jaaa leesett, azt akarod, hogy én írjak rólad könyvet!
    Hát ez megtisztelő!;)))

De felejtsd el!
  • cloud.strife
    Elfogadjuk, hogy ez a Te véleményed. :) De kit érdekel? :)
  • cloud.strife
    jajj nem fejeztem be a mondatot:

" sorolhatnám, mert rengeteg cím van ilyen kaliberben...., szal ezeket nem ismered? :))))
  • cloud.strife
    Semmi, csak azon kaptam fel a fejem, hogy azt írod a PS2-nek tényleg leáldozott, hogy bekapcsoltad, hamar ki is kapcsoltad........ stb.........

Ez a Te véleményed, tehát nem téged cseszegetlek, de bazze, milyen játékaid vannak rá? Budgetek? Vagy a GT4-ről, MGS-ről, FF szériáról, ICO-ról, Colossus-ról, sorolhatnám, mert rengeteg cím van ilyen kaliberben....
  • narumon
    Na ahhoz kepest hogy Becsben vagyok egy szallodaban megint jol beirkaltam igy egymas utan. Nem baj majd holnap is ranezek :)
  • narumon
    "És egy Sega Saturn vagy egy PSX még mindig jobb választás lehet, mint egy PS3, X360, mert ezek a gépek azokból az időkből származnak, amikor még tudtak játékokat készíteni, nem úgy, mint ma. Mert nem a technikai parasztvakítás a lényeg, hanem az hogy mi van mögötte"

En a 80as evek kozepetol aktivan koveten a jatekokat es a gepeket, szoval pontosan tudom, hogy mi szamit. Viszont el kene tudni fogadni, hogy ami nekem igazan szamit azt pcn talalom meg. Xboxom azert van mert azon lehet ot-tiz perces 1-2 oras fun gamekat tolni anelkul hogy videokartyan kene butykoresznem stb. Viszont a hetekre / honapokra lekoto jatekok csak PCn vannak.
  • narumon
    "Mellesleg az eddig eladott Xbox360-asok számából le kell vonni 1/3-ot, azok ugyanis már rég a szeméttelepen vannak! "

Hahha na ezen mekkorat rohogtem :) Miert vannak a szemettelepen? Itt magyarorszagon ket haveromnak ment tonkre amelyik flashelt volt mindketto megcsinaltatta. Kulhonban meg ritkan chippelnek gariban cserelik.
  • narumon
    "Azt nemtom, mert mar itt vannak!"

Hooool? Tudom hogy nektek most jatek hianyaba minden szar tetszik de a multicimeken kivul asszem 1 vagy talan annyi jo jatekot sem tudok mondani ra. :o
  • narumon
    "Hihhetetlen vagy barátom... LOL :)"

Ooo miert is? LOL :)
  • narumon
    "Ha neked csak a grafika számít, csak PC-zz... Sok PS2 játéknak meg jóféle feelingje van. Amúgy találhatsz olyat, aminek a grafikája is egész jó mai szemmel is. "

Nem CSAK a grafika szamit. Viszont szamit az is. Itt vannak a dvdk meg nagyfelbontasu filmek, nehogymar VHSt nezzek mert a feeling ott is jo...
    Egyebkent nemigen van olyan ps2 only jatek ami megfogott volna, es ez a helyzet a ps3-al is (persze itt jelenleg). Egyebkent pont GOWI-II-t tettem be, es ki kell, hogy abranditsalak. Dugd mar ra az LCD tevedre. Nagyon rosszul nez ki sajnos.. :(
  • narumon
    "Most mit beszélsz félre megint? Klikkelj már ide egyet"

Vazz legaläbb amit linkelsz azt nezd meg rendesen. De segitek;
    weekly total sales (Total)
    03rd November x360 - 185.762, PS3 - 110,045
    27th October x360 - 184,028. PS3 - 136,578
    20th October x360 - 190,675, PS3 - 148,155
    13th October x360 - 212,428, PS3 - 147,776
    06th October x360 - 223,646, PS3 - 74,142
    29th September x360 - 233,561 PS3 - 77,625
    22nd September x360 - 165,145 PS3 - 69,009
    Es igy tovabb szepen visszafele minden heten. Talan ha egyket het van ami mashogy alakult de mar itt is kulonbsegek vannak. Es irom itt ezt most arra (Nexus pl neked), hogy nem azt kell nezni, hogy melyik gep hol allt amikor megjelent, hanem hogy most hol all. A jelenlegi cel a Sonynak az lenne, hogy lekorozze a boxot, de a kulonbseg nem csokken hanem no! Akkor meg hogy fogja?
  • adam first
    NEXUS6 : Neked hallod értelmezési problémáid vannak. Esküszöm írni, lehetne, egy-pár emberről könyvet: „Tanulj a szüleid hibájából” címmel… :)))
    narumon: PC grafikabuziknak lehet, hogy nem jó. Engem meg nem érdekel a PS2, de mint alternatíva a legjobb választás lehet nagy családoknak. És egy Sega Saturn vagy egy PSX még mindig jobb választás lehet, mint egy PS3, X360, mert ezek a gépek azokból az időkből származnak, amikor még tudtak játékokat készíteni, nem úgy, mint ma. Mert nem a technikai parasztvakítás a lényeg, hanem az hogy mi van mögötte.