11
-
#11 Nem értem mit szaroznak mérgedérága akukkal. Szivattyú + tározó az filléres megoldás és fejleszteni sem kell. USA tele van olyan helyekkel ahol már ez most megvalósítható... Egyetlen előnye, hogy ha ilyen nagy méretben TALÁN sikerül egy ilyet összehozni van rá esély, hogy lesz sokkal kisebb tesója is hasonló technoloógával. -
Cat #10 egen, ezt ugy hivják hogy szivattyus tározós erőmű. Kellene belőle legalább egy 600 megawattos az országba, de csak két helyen lehet ilyet építeni, földrajzi okok miatt. Egyik a dunakanyar (nyilvánvaló okokból kilőve), másik a zempléni hegyek, de ott is erősen tiltakoznak ellene. -
toto66 #9 " folyóból szélerőművekkel szépen szeles időben felpumpálják a vizet egy magasabban fekvő tározóba, majd szélcsendes időben visszaengedik a vizet a folyóba"
Sajnos az atomerőmünek, jelenleg nincs alternativája, talán majd valamikor a fúziós erőművek. Azért mert nagyságrendileg kevesebb energiát lehet termelni az összes többivel (a fosszilis tüzelőanyagok, és a vízerőművek környezetszennyezők, rombolók, ezért ezeket nem számítom ide, és mert újabbakat már nem ajánlatos építeni). -
toto66 #8 "ha nem játszanának ennyien mmorpgkel, akkor nem lenne szükség a szerverekre. A bővítés azért kell, mert sokan használják, ergo ha nem lenne ott a karakter, akkor zéró lenne a fogyasztás, mert nem lenne szerver."
Szerintem, ha nincs szerver nincs játék, az is csak egy árú, mesterségesen gerjesztett igénnyel. tehát a szerverbe fektetett pénzt valahogy vissza kell forgatni, sőt profitot kell termelni. (a látszólag ingyenes szolgáltatások is profitot termelnek, csak nem közvetlenül fizeted) -
waterman #7 hallottam olyanról, hogy egy folyóból szélerőművekkel szépen szeles időben felpumpálják a vizet egy magasabban fekvő tározóba, majd szélcsendes időben visszaengedik a vizet a folyóba. egy ilyen módszerrel nem lehetne sokkal több energiát tárolni? csak itt nem szélcsendben hanem, ha szükség úgy kívánja engedik a vizet? mert ez az akkumulátoros dolog szerintem egyáltalán nem jelent megoldást hosszútávon. -
Cat #6 ha nem játszanának ennyien mmorpgkel, akkor nem lenne szükség a szerverekre. A bővítés azért kell, mert sokan használják, ergo ha nem lenne ott a karakter, akkor zéró lenne a fogyasztás, mert nem lenne szerver. -
lapaleves #5 szerintem annyira nem gáz, hogy a bolygó "összes" információjának rendelkezésre állítása csupán annyiba kerül, amennyiért pár embert elvisznek repcsin jobbról balra. pl brazilokat.
remélem egyébként, hogy a klímahájp eredménye pár éven belül meglátszik az elektromos fogyasztás csökkenésén (csökkenő növekedésén). notebook, kompakt fénycső, lapostévé, ilyesmi. biztosan jobban jönne ki, mint újabb brutál ups-eket építeni mindenféle biohazárd anyagból. még akkor is, ha ezeknél a legnagyobb az esélye a normális utókezelésnek...
#2: a mai napig nem tudom, hogy hogy állunk pl szélerőmű esetén a teljes energiaigénnyel. múltkor néztem televizort, a rézércet legalább ötször 1000 c fölé hevítik, mire drót lesz belőle. gondolom az erőmű soktonnás acélpóznájának alakítgatásához is belapátoltak a munkásemberek pár lapát szenet a kemencébe. mégha csak egyszer hengerlik is... -
Zro #4 Egy bekapcsolt gép, amihez nem nyúlsz fele annyit sem eszik, mint ha éppen játszanál vele... A régi gépem mikor lemértem kb 80W-ot vett fel bekapcsolás után, s ha futtattam rajta egy játékot 200 fölött volt. De most, hogy áttértem notebookra drasztikusan csökkentek ezek az értékek. -
toto66 #3 "Egyetlen virtuális Second Life szereplő több áramot fogyaszt, mint egy átlagos brazil állampolgár."
Ezt a marhaságot már leírták egyszer...
A szerver fogyaszt áramot és az akkor is ha nincs rajta olyan adat ami a fentiekhez kell, sőt az oprendszer nélküli gép is áramot fogyaszt, ha bekapcsoljuk, tehát mindegy, hogy van rajta "Second Life" vagy nincs. Ez olyan mint egy 1 000 000 $/perc bekerülésű filmnél azt mondanánk hogy a táblista 2,5 millába került...
Amúgy a természetes, hogy az energiát tárolni célszerű, csak jelen esetben költséges, de még mindig jobb mint pazarolni... -
wanek #2 Pláne úgy, hogy "A tartályok több megawatt áramot tudnak tárolni". Az áram(erősség) mértékegysége az Amper.
"A legújabb becslések szerint a teljes internet, illetve a világ légiközlekedésének széndioxid-kibocsájtása megegyezik" - ez is jó nagy baromság. A kerozin elégetésekor valóban keletkezik széndioxid, de számítógép használatakor nem nagyon. Persze, ha ezt az áramot előállító erőműre vonatkoztatják, akkor esetleg. De az sem mindegy, hogy milyen erőmű, mert ugye vízi-, atom-, szélerőművek esetén sem keletkezik nagyon CO2. -
Caro #1 Látom még mindig nem sikerül különbséget tenni a teljesítmény, és a teljesítmény*idő között. Az, hogy hány megawattot "tárol" valami, az nem mond semmit. Ilyen energia mértékegység nincs. Ha megawattóra, akkor jó, de miért nem lehet azt leírni?