36194
  • theone91
    Engem nem a töltés zavar. Hanem hogy miként oldják meg a toll aktív-zónáját. Ha nem teheted képernyőre a kezed, miközben rajzolsz, az sok grafikust fog idegesíteni.

Azt meg tudják oldani, hogy mikor már a képernyőhöz ér a ceruza, lekapcsoljon az érintésbevitel, de az még nem elég. Ahhoz kell az aktív zóna.
  • Dzsini
    Az órád úgyis szól óránként, hogy pattanj fel és mozogj egy kicsit, addig rá lehet tenni tölteni a ceruzát :)
  • GregSB
    Ami egyben azt is jelenti hogy ha 30 mpig hagyod rajta mar 1 órát tudod hasznalni.

Igy számolva a teljes töltés 6 perc alatt megvan.
  • GregSB
    Igen bocsi rosszul emlékeztem. Nem 15 sec a full charge, de 15 sec alatt fél óra használati időt tudsz beletölteni.link
  • Jim Morrison
    30 perc?
    "hours of use"
    1:15 től

biztos ami biztos megnéztem a hivatalos oldalon:
    "And a full charge gets you 12 hour’s worth of scribbling, sketching, annotating, and editing.*"
    Ezek szerint te sem olvastad el :)
  • GregSB
    Olvastad a Pencil töltési feltételeit?

15 másodperc (!) alatt töltődik fel maxra, és egy töltéssel 30 percet bír.

Fél óránként 15 másodperc szerintem még elviselhető kategória :)
  • theone91
    Én grafikus vagyok, Wacomot használok, mikor digitálisan rajzolok, utómunkázok, én csípem (bár sajnálom, hogy nincs versenytársa a cégnek). A tabletekhez gyártott tollai közül csak a Samsungnak gyártott tollakat próbáltam ki, azokkal nem volt különösebb baj, nem profi, de így is maximálisan túlteljesíti az átlag felhasználó igényeit, Samsung tableten meg végképp nem tudsz komolyan dolgozni (nem a Samsungot fikázom, hanem, hogy Androidra nincsenek olyan kaliberű rajz-appok, mint iPadre).

Viszont a Surface tollbevitele felől érkező szakmabeli feedbackek eléggé vegyesek és szélsőségesek voltak, ami szerintem annak is köszönhető, hogy sokan a profi Wacom cuccokhoz viszonyították, sokan pedig csak egy casual-sketchbook-firka-eszközként fogták fel. Technikai problémák is akadhattak bőven, hiszen a Surface Pro 3 tolljához a MS felvásárolt egy kis izraeli céget, az N-Triget, akik feltehetően jobb alternatívát prezentáltak. Nem tudom, hogy ez utóbbi, valóban jobb lett-e végül, vagy sem.

Az Apple Pencil nagy hátránya, hogy tölteni kell. A Wacom ceruzák nagy előnye, hogy nincs szükség a tollban közvetlen energiaforrásra, mert RC-visszacsatolással kapnak energiát a razjfelületről. Ergo nem kell tölteni őket, lehetnek aprócskák (ne legyenek, ha profi cuccról van szó) és pihekönnyűek a tollak.
  • Dzsini
    Én grafikával (webcomic, freelance artist, ilyesmik) foglalkozóktól azt olvastam, hogy a Surface 2-vel sok gond volt (rosszul felépített ház, idétlen elhelyezésű gombok, nem jó érzékenység, stb.), de a 3. generációról elég jókat mondanak, rengeteget foglalkoztak azzal, hogy őket szolgálják ki, mint elsődleges piac. Az igazi gond ott van vele, hogy alig lehet kapni - a 2 talán az Egyesült Államokon kívül nem is volt elérhető.
  • theone91
    Nehéz itt is védeni az Apple-t és úgy nagyon nem is szeretném. (jelzem hogy a képregény 2012-ben készült)

Viszont:
    Teljesen más a szövegkörnyezet: 2007 előtt az összes érintőképernyős "okostelefon" stylussal jött, melynek alapvető szerepe volt a rendszerfelhasználásban és kikerülhetetlen eleme volt a felhasználói élménynek. Gondoljunk csak bele milyen szörnyű, ujjal aligha használható billentyűzetek voltak jelen 2007 előtt. Ami akkor normálisnak számított, egycsapásra kínszenvedéssé vált.

Ezzel szemben azért tegyük hozzá azt is, hogy a keynote-on elhangzott hogy kiknek készül: Egy szűk csoportnak, akiket grafikusoknak hívunk vagy azoknak, akik precíziós munkát akarnak végezni egy iPaden (gyors prezentációt összedobni utazás közben stb). iPad-re rengeteg remek rajz-app készült, amelyeket rendszerint kapacitív-stylusokkal használtak. Most csak az történt, hogy az Apple ezt megkerülte és felajánlott egy 1st party precíziós szerszámot azoknak akiknek erre tényleg szüksége van. Nem véletlen, hogy a Pencil nem hurkapálca, amit az iPad házába dughatsz. (azért fontos, hogy 1st party, mert ilyet már n+1 éve csinált az Adobe, sőt a Wacom is iPadhez).

Én látom benne a rációt, mivel jelenleg a Wacomnak nincs versenytársa ebben a termékkategóriában (Surface szerintem nem komoly ellenfél). Nem azt mondom, hogy az iPad Pro-n valóban professzionális grafikai munkákat fogsz végezni, mindaddig amíg nem lesznek elérhetőek a valóban professzionális szoftveres eszközök, a'la full Photoshop, de relatíve jó ellenfele lehet a Wacom Cintiq Companion 2-nek, ami alaphangon 1300 dollárról indul és isten tudja hol áll meg.
  • Dzsini
    Hogyne lett volna, pontosan ott, ahova ezt is célozták, ugyanezen az áron, ugyanezekkel a kiegészítésekkel - kisebb grafikai munkákra.
    (Microsoft Surface 3 Pro, Wacom Cintiq)

A ceruzára pedig azért van szükség, mert rajzolni azzal lehet jól, a kezelőfelület továbbra is tapicskolós, mint 2007 óta.
  • szucsy89
    nem akarok flamet de...

viszont a 12 inches ipadre kiváncsi leszek, nem volt még ekkora tablet a piacon, lehet beszerzek majd idővel egyet
  • skinnyman
    Sztem nincs baja a kinezetenek, boven szebb/stilusosabb, mint a legtobb telefon manapsag. Inkabb a specifikacioi ami kicsit csalodas, kar hogy most kell megjelennie, meg Snapdragon 820 nelkul... Ettol fuggetlenul jo esely van ra h veszek egyet es max lecserelem ha lesz olyanbol is jo. Az ujjlenyomat olvaso meg sztem eleg ertelmetlen dolog, gondolom a most indulo android pay miatt akarjak nyomatni. De hat tolem lehet ott, max nem hasznalom majd.
  • theone91
    Lefogadom, hogy túlságosan ki fog lógni a kamera és cserébe még mindig nem lesz olyan a képminőség, amivel mondjuk az éjszakai városban is el tudsz fotózgatni (Ismeretlen források szerint nem lesz az LG G4 szintjén a kamera, pedig pont itt nem kéne spórolni, lévén minden Nexus esetén a középszerű kamerát hozzák fel negatívumnak. Csak egyszer tudna ezen átlépni a Nexus).
  • Jim Morrison
    attól félek, még a milliméteres tokból is kilógna az a kamera... (ergó csak vastagabb tok lesz rá)
  • gabi89
    Van az a szög ahonnan tényleg egész jó:

Élőben azért sokszor más, de tény, hogy így a képek alapján elbújhat a N4,N5 mögött. :D
  • lac coo
    Ez kinez valahogy ?!
    Szerintem szornyu, de komolyan. Eleganciat ugy tunik kerulik a googlenal.....
  • bakkerman
    Hua p8 lite-ról mi a véleményetek? Hosszútávra melyik a jobb vétel,egy P7,vagy ez?
  • adam46
    Én a keprol beszéltem, hogy azt nem az LG grafikusai csináltak, attól még így fog kinézni, azt nem vitatom.
  • theone91
    Na, így már kinéz valahogy, ez megnyugtató.

Úgy tűnik a Nokia csak kamu volt (bár tényleg van venne erős Lumia íz).
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.09.07. 21:39:59
  • theone91
    Egyrészt nagyon közel van már a megjelenés, ha minden igaz szeptember 29-én lesz egy közös launch eventje ennek és a Huawei Nexusnak, így a leakek hitelessége folyamatosan nő (lévén az értékesítésekbe egyre inkább közbevont retrailerek munkatársai előszeretettel szivárogtatnak blogoknak), másfelől az Android Police ritkán hoz le olyan leakeket, amelyek hitelességét kérdőre vonnák, és rengeteg szivárogtatásuk bizonyul igaznak.
  • adam46
    Szerinted ez egy LG grafikus kezei közül került ki? :D Biztosan Pistike tákolta össze az eddigiekből.
  • theone91
    Szerintem nem lenne ronda, ha precízek lettek volna. Lehet hogy azok lesznek és nincs gáz, de ez a leak röhejes ebben a formában. Kiszúrja az ember szemét, hogy semmi sincs a helyén.
  • Jim Morrison
    Ha tenyleg akkor kar erte, ha minden igaz huaweiilett volna a nagy lg meg a kicsi nexus?
    Mert kicsi erdekelt volna, de meh az egesz... Meg tokkal is meh. Bar ha fasza a hw meg jo akkor akkor meg lehet...
  • theone91
    Hát ha valóban ilyen gusztustalanul összegányolt lesz a dizájn, akkor remélem mindenhol körberöhögik majd az új Nexust, mert megérdemelné.
  • skinnyman
    99.9%, hogy valodi a lenti kep, igy fog kinezni a cucc, az AP megerositette.
    (Ez a nokias kep nemtom honnan jott.)

A feltetelezett megjelenesig van meg egy honap, szoval addig amit latunk, meg valtozhat kicsit.
  • theone91
    Oké, most már egyre biztosabb, hogy fake. Ezt a dizájnt valaki egy korábbi fake Nokia készülőkkel is ellőtte már.
  • Jim Morrison
    Gondolom siettek :/
  • theone91
    Mármint ez most komoly? Tényleg?
  • theone91
    Remélem, hogy kamu, ugyanis a hátlapon semmi sincs geometriailag esztétikus kölcsönhatásban. Olyan gusztustalanul nincs semmi sem egy vonalban, hogy az valami katasztrófa.
    Ezen jobban látszik:

• skinnyman
    Best Leaked Image Of LG "Nexus 5" (2015) Yet Appears To Show Near-Final Hardware In White, With Fingerprint Scanner
  • Jim Morrison
    2015/09/06/android-m-feature-spotlight-emergency-calls-automatically-display-the-nearest-contact-center-and-your-current-location/
  • GregSB
    Nem tartom valószínűleg. Max ha már Ive-nak nem lesz köze a céghez. Ő kerek perec kijelentette hogy azért négyzet alakú a Watch, mert legtöbbet listákat nézeget rajta az ember fia, és hülyeség / hülyén nézne ki a kerek lenne a kijelzo. Amíg o a cegnel van tuti nem lesz kerek Watch, vagy ha igen akkor változtatni fognak valamit gyökeresen az interfészen.
  • adam46
    Természetesen innováció!
  • PeeTeR
    vilagvege
  • theone91
    Oké, de mi lesz akkor, ha esetleg az Apple is átáll a kerek kijelzőkre?
  • theone91
    Szerintem nem hibáztathatsz másokat amiatt, mert inkább az Android Wearrel és az Android Wear felhozatalával látnak párhuzamot, mert ott jóval több az átfedés. Lássuk a tavalyi Gear Live-ot, amely még jóval a Watch bejelentése előtt jelent meg és az első Wear készüléke volt a Samsungnak. Ez engem sokkal inkább emlékeztet a Watchra, és a Samsung simán maradhatott volna ezen az ösvényen, hogy még inkább a Watch-vonalán csüngjön és hogy jobban megtejelje az "inspirálódást". Senki nem lépődött volna meg ezen, lévén Samsung, de ehelyett pontosan a másik irányba ment.

Az óra-számlapra kihelyezhető pillantásos információk pedig már ott voltak az Android Wear eredetél fogva. Igen, képernyőérintés nélküli bevitelt valóban a Watch népszerűsítette, és a Wear ezt szimplán csuklómozdulatokkal oldotta meg, így igen: Ott én is egyértelműen látom az "inspirálódást".

Viszont biztos vagyok abban, hogy aki nem ismeri a Tizent de az Android Weart valamennyire igen, és kipróbálja az új Geareket, az el fog azon gondolkodni, hogy most melyik OS is fut az órán pontosan.
  • Jim Morrison
  • adam46
    Én már azon se fogok meglepődni, ha kiderül, hogy az Apple hozta az életet a földre.
  • Jim Morrison
    gondolom a sok androidos óra ami apple watch előtt jött az nem is számít :/
  • adam46
    Szerintem meg mind a kettő egy nagy hulladék. Hiába ragozzuk.