36194
  • asysoft
    Olyankor az onDestroy is meghívódik, és ugye a szálak (és úgy általában, minden) leállításáról a programozónak kell explicite gondoskodnia, különben időtlen időkig garázdálkodhatnak a háttérben. Ez szerintem kifejezetten ijesztő, hiszen ha a programozó véletlenül elnéz valamit, az elvileg nem futó activity-je szépen megeheti az eszköz akkuját (én is csak már-már kényszeresen logoló szokásom vettem észre, hogy baj van).

KillProcess-es dolog tapasztalataim szerint kiválóan működik, én anno egy proof-of-concept jellegű kódnál alkalmaztam, és a szintén háttérszálakból adódó problémát gond nélkül megoldotta. Viszont ezt csúnya megoldásnak tartom, és jobb szeretnék ajánlások szerint dolgozni, csak néha tényleg elgondolkozom, hogy mi is lehet a megfontolás a hasonló dolgok mögött...
  • [HUN]FaTaL
    Ezt érti. Azért hagyta abba, mert lefutott az onStop, az activity nem él. Ettől még a memóriában cachelve ott marad és ha bemész az alkalmazásokba és kiválasztod az appot, akkor a leállítás gomb is aktív.

Nem tudok, mert én sem értek mindent teljesen és van, amit baromságnak tartok (pl. az említett onCreate/onDestroyt). Vagy azt, hogy mi a francért nem ajánlott a processeket kilőni a System.Exit()-tel / PID alapú killel. Játékot minek tartsak a memóriában (a Home gombbal való kilépés persze más). Én használom a killProcesst és eddig nem láttam gondot, bár furcsa mód az appnál a leállítás gomb még ilyenkor is aktív, úgyhogy gondolom valamennyi marad belőle a memóriában. Lehet csak az onStop/onDestroy hívódik meg olyankor is.
  • asysoft
    Nem tudom, mit ért Dodo55 a "a taskváltóban ha kidobsz valamit" alatt pontosan, de mikor én a hibás Activity-met (értsd: egy rakoncátlan szál nem került leállításra) GS2-n egy határozott húzással eltávolítottam az alkalmazásválasztó listából, abbahagyta a LogCat szemetelését (kivéve egyszer a soktízből, akkor az erőltetett memória felszabadítás segített csak).

Egyébként ezzel kapcsolatosan nem tudsz egy jó blogbejegyzést vagy akármit, ahol leírja, miért így valósították meg a dolgokat ahogy? Valahogy számomra abszolút nem logikus ez az egész életciklus modell (pl elforgatás közben újrakreálás elég pazarlónak tűnik, illetve az is, hogy miért marad a memóriában a régebbi Activity onDestroy után, ha legközelebb úgyis meghívódik az onCreate).
  • [HUN]FaTaL
    Nem process kill, csak jelzed, hogy zárhatja elsőként. És lefut az onStop, de a process attól még marad a memóriában.
  • Vadnokedli
    Pontosan. De igazábol a truth; Gyári LSZ 4.1.2 Note-on elég simán fut No lagg. semmi
  • Dodo55

Őőő, szerintem magyarul kérte...

Faggyúszövet gumós zöldségfajta, multinacionális cégek minimálbértelepéről való 4.1.2-es érintőmágus hígszéklet-jegyzeten. Több ablakban minden roma népi feltűnési és ellenszenvgerjesztő kultúra simaság. Oldaljegyzet.
  • Dodo55
    Ja azt tudom, hogy ilyen rétegesen vannak ezek az eventek, csak azt fejtegettem, hogy a taskváltóban ha kidobsz valamit akkor az szerintem process kill, mert onStop (ami elvileg a home gomb megnyomásakor már lefut) után még vissza szokott jönni az alkalmazás úgy ahogy volt, viszont kidobás után már előről indul (elvileg újra onCreate-től, tehát nem a beljebb lévő onStart-tól ami az onStop párja).

Mondjuk valamelyik könyvben pont ez az első feladat a megszokott HelloWorld helyett, hogy próbálkozz sokféleképp és nézd debuggerrel mikor futnak le az egyes eventek, lehet nem kellett volna átugranom és most akkor nem csak tapogatózni tudnék itt a témával kapcsolatban :)
  • Vadnokedli
    それは、工場出荷時に適しています 4.1.2 Note TouchWiz 滑らかな
  • MaRee
    És mindez magyarul?
  • Vadnokedli
    Zsír karalábé Gyári 4.1.2-es tuccsWiz fosNoteon. Multi windóóóów minden rajság smoothság. Sidenote.
  • [HUN]FaTaL
    És ennek mi köze a fejlesztéshez? :) Nem lehet úgy fejleszteni egy alkalmazást, hogy a delikvens telepítse fel a Greenifyt. :) Hasznos cucc egyébként.
  • qetuol
    vagy Greenify app. automatikusan lehibernálja amit beállítasz.
  • [HUN]FaTaL
    Na persze, hogy lefelejtettem. Szóval az onSavedInstanceStateben lehet letárolni, hogy hova ugráljon az alkalmazás (fájlba kell kiírni, amit szeretnél), ha kilőtte a droid és legközelebb indítják. Ha nem foglalkozol vele, akkor minden indul elölről.
  • [HUN]FaTaL
    Az onPause bármikor lefut ha elhagyod az alkalmazást, akár home gombbal, akár zárképernyővel.

Ezenkívül van még onSavedInstanceState.

"Az onStart-onStop van elvileg amikor ténylegesen a háttérbe kerül az activity"
    Attól függ mit értesz háttérbe kerülésen. Lásd feljebb, először onPause lesz.
  • Dodo55
    Ja bocs, benéztem kicsit, process killnél elvileg nincs onDestroy (vagy csak szar a rajz, mert akkor meg minek van egyáltalán? ok hogy a VM instance lelövésével felszabadul amúgy is minden, de akkor minek van ilyen event ha nem kerül meghívásra?), viszont az onStop után attól függően volt -e kill tér vissza onStart-ra ha nem volt és onCreate-re ha volt.
  • Dodo55
    Én úgy tapasztaltam lelövi őket, legalábbis utána az érintett alkalmazások nem olyan állapotban indulnak újra, ahogy a "kilökdösés" előtt voltak.

Namost. Van ugye olyanunk, hogy onCreate-onDestroy, onStart-onStop, illetve onResume-onPause.

Lusta vagyok most erre írni egy teszt alkalmazást, de ismereteim szerint az onResume-onPause eseménypáros pl egy a képedbe vágódó popup esetén jön a képbe (amikor az activity elveszti az aktív státuszát bevitel szempontjából, de "tálcára" nem kerül le, látható marad az ablaka a háttérben).

Az onStart-onStop van elvileg amikor ténylegesen a háttérbe kerül az activity, ha jól emlékszem itt már érdemes szépen leállítani-újraindítani mindent hogy ne pörögjenek a háttérbe, de az erőforrások betöltése-felszabadítása csak az onCreate-onDestroy-nál szükséges, azok a tényleges process start/kill eventek. Namost ha jobban belegondolok programozás kérdése, hogy a kezdő activity-re visszaugrik -e az alkalmazás onStart-nál, és ha nem (nem sokat programoztam még, de úgy rémlik mindig az onCreate eventhandlert kreálják le a layout aktiválását is legenerálva az IDE-k egy üres új projektnél, tehát ha minden igaz a szabvány struktúra szerint NEM) akkor egyértelműen az a tapasztalatom, hogy bizony a kilökdösés az valójában processkill, mert mindig az intent-hez rendelt kezdő activity fogad utána alkalmazás újraindításnál, ahol pedig van loading screen ott a resource-ok újratöltése is egyértelmű (csak optimalizálnak annyira, hogy ez onStart-nál tök feleslegesen ne történjen meg, bár aztán az utóbbi fél évben a normális futáshoz 3 évnél fiatalabb PC-t igénylő Firefox után nem szabad alábecsülni a programozói lustaság minden eddiginél nagyobb és pofátlanabb megtestesüléseit sem...).
  • benőmenő
    Felesleges. A legtöbb program még akkor is a memóriában marad, amikor párbeszédablakkal kérdez rá, hogy biztosan ki lépsz.
  • RaklapMobil
    nalam lehet ingyen halozati kodot, reszletekert keresd facebookon:

Raklap Mobil

esetleg nagyobb teeteleket is megoldhatunk nagyon barati aron
  • [HUN]FaTaL
    A valódi SD a /ext_card, a belső média tárhely a /sdcard, ezért oda helyezi át az appokat.

#18684: Elvileg ha ott elhúzod mondjuk a felét, akkor azokat a processeket állítja le előbb, amikor kell a RAM, nem azokat, amiket még a listában bennehagytál, de igazából mindegy.

#18685: Ugyanazt éred el vele, mintha a Home-mal lépsz ki (az appok nagyrészénél).
  • SzirmosSzisza
    Nem sok. Ha kell az erőforrás úgyis megöli az Android. A legbiztosabb az az, ha a "vissza"-val lépsz ki a programokból.
  • N o N a m e
    Amúgy annak van valami értelme, hogy mindig ha végeztem egy appal, akkor hosszan nyomom a Home gombot és "kiürítem" a listát? :D
  • N o N a m e
    az /ext_card-ként szerepel a fájlrendszerben.. van 5 gb tárhelyem és nem tudok egy programot feltenni, mert kevés a tárhely és nem törlök le semmit, mert minden kell :D ez marhaság, biztos van rá megoldás, nem lehetek az egyetlen aki így járt..
  • [HUN]FaTaL
    Mert a belső tárhely van felcsatolva /sdcardnak és oda helyezi át. Megoldásról nem tudok (lehet, hogy van, nekem nincs belső médiatárhelyem), mobilarenan nézz körül a telefonod topicjában.
  • N o N a m e
    Hejhó. Alig egy hónapja én megokosodtam és kezdem kedvelni ezt az izét.. Van egy hatalmas kérdőjel a fejemben és szeretném ha valaki kiegyensítené mert én nem jövök rá erre:
    Szóval a belső tárhelyem 2,1 gb nagyságú, ezen kívül még van kb 800 mb tárhely a telefonban és egy 8 gb-os MicroSD memóriakártya amin 3 gb zene van. Nos, a belső tárhely és a telefonmemória is elég könnyen betelik. Nézegettem appokat amelyek az SD kártyára rakják át az appokat, de ahogy én levettem az SD kártya az nem a MicroSD kártya, hanem a belső tárhely. Hogy van ez? Miért nem tudom a MicroSD kártyára átrakni az appokat?
  • RYO21
    [4.0.3+] Advanced Xperia Z Launcher | 2.0.5b
  • RelakS
    miért nem osztod meg itt, hogy mi a neve, aztán akit érdekel, play-ről leszedi
  • Narxis
  • qetuol
    wp? olyan még manapság létezik?
  • VWfan
    Sziasztok! Telefonvásárlás előtt állok és szeretném a véleményeteket kérni. Alapvetően két WP telefon mellett Adnroidban gondolkodom. Ár érték arányban a következő telefonok jöhetnének szóba.
    LG Optimus L9
    Samsung Galaxy S Advance
    A 2. felé húzódok most, de esetleg ha valakinek, bármelyik van írhatna róla pár szót. Jelenleg P500-am van.
  • RYO21
    Ha valakit érdekel egy jó Xperia Z launcher, akkor az írjon nekem PM-et. Találtam egyet, ami még az én gyenge telómon is szépen elfut, és nagyon jól is néz ki.
  • Solten
    Remelem kaphato lesz nem bugyikekben is...
  • desigo
    Floridából akarják lenyomni a Samsungot

• skinnyman
    Gondolom nyilvan, ugy van ertelme mint cross-platform benchmark.
  • Máté94
    Bocsánat a tudatlanságomért, de Geekbench tesztek alatt a telefonok is ugyanazonokon a teszteken vesznek részt, mint ami PC/Apple gépek esetén?
  • skinnyman
    Pl> Screencast (root kell hozza, van valami demo valtozata is, ami nem tudom mennyit tud)

Mas: S4 benchmark.. Exynos 5 valtozatra is kivancsi leszek, az lehet h megdurvabb lesz:
  • Palesz2
    Üdv, van olyan program, amivel a kijelzőt fel tudom venni?
    (olyanra gondolok,mint gépen a fraps)
  • skinnyman
    Erdekes, de ranezesre azert igenyel kis megszokast legalabb, es effektive egy QWERTY-s t9-nek tunik csak a dolog.

Mas: Why Does This Android App Need So Many Permissions? hasznos iras
  • MikX
    Jaja :D
    Egyébiránt tetszik, hogy legalább fáradoztak, hogy növeljék az akksi időt, a stamina mód pl kva jó, kikapcsolt kijelzőnél letiltja a mobilnetet, de be lehet állítani kivételeket, hogy pl attól még viberen megkapom az üzeneteket, akkor még ami nagyon jó, az a hely alapú wifi, ami nem gps, hanem mobilcella alapján megjegyzi azokat a wifi helyeket amire már kapcsolódtam, és ha ottjárok bekapcsolja, ha elmegyek onnan, akkor meg kikapcsolja automata.
    Ok, hogy léteznek erre alkalmazások, amik esetlegesen jobbak is, de ez egyből fentvan, és működik.
    Az intelligens csatlakozás is jó ötlet, beállíthatom hogy mikor (csatlakoztatok valamit, időben mikor), mit (alkalmazás indítás, üzemmód, akármi) éshogy mikor vége (kihúzom az ezközt, időben mikor) akkor mitcsináljon.
  • SzirmosSzisza
    Érdekes, mondjuk kár, hogy semmit se érteni :D

• [HUN]FaTaL
    Ja nem is figyeltem. Nézd meg a hardvert, a kijelzőt, egyik sem alsó kat. Az mondjuk a Miro meg a Tipo. De ha jól tudom idén nem lesz teljesen alsó kategóriás Sony.