36194
  • N o N a m e
    értem, ez eszembe sem jutott.. az első 10 app már 100 mb-on felül van szóval itt a "hiba". :)
  • Jim Morrison
    jaa, észre sem vettem :D lehet gyorsítótárazott adatok, az én telómon 500MB. menj végig az appokon esetlek és nézd meg melyik emésztett fel nagy területet.
  • N o N a m e
    Total space: 2 gb, ebből 750 mb foglalt, hogyhogy csak 179 mb szabad?
  • skinnyman
    S2-re lehet h nincsenek rendes driverek, olvastam h az utobbi idoben a Samsung nem eppen volt ROM barat es nem nagyon adta ki rendesen a drivereket, ami nelkul elegge veszett fejsze az egesz dolog. N7-en semmi ok nincs ra sztem h ne menjen jol, ugyanolyan jonak kene lennie mint a gyari ROM-nak, csak tele plusz ficsorokkel.
    A CM amugy legnagyobb es valoszinuleg a legstabilabb, a Paranoid, AOKP pedig szinten nagyok es jok, de meg van egy rakat kisebb-nagyobb eleg jo cucc. De ha egyet ki kell emelni, mint a legstabilabbat, az a CM, barmelyik nem-Nexus gyari szoftveret megszegyeniti.
  • Jim Morrison
    sok alkalmazás van a telódon.
  • N o N a m e
    Ezt valaki magyarázza el nekem plz, miért van ilyen kevés szabadhelyem?
  • SzirmosSzisza
    Akinek van SGS2-je + Kies a gépén + T-Mobilos lesse már meg mutat-e frissítést, nekem nincs kedvem felrakni azt a szemetet :D
  • kifli
    már, hogy a paranoid jobb mint az aokp? Nálam nem ez volt a tapasztalat :)
    Egy ideig jó volt a hybrid felület, mikor rátaláltam a romra be is tettem ide, hogy mennyire állat, aztán kis használat után annyira már nem tetszett.
  • SzirmosSzisza
    Haha, erre sokan azt hitték SG bug, Mi kellene SG topikban volt kb 1 oldalon róla szó, aztán kiderült, hogy Android :D
  • Vadnokedli
    Fordítva. Szerintem.
  • kifli
    az se rossz, azt is nyúztam egy ideig. (aztán aki csinálta a telefonomra, annak elhalálozott a készüléke), most csinálják megint, viszont az annyira nem kiforrott rom szerintem. AOKP sokkal jobb.

Van Pa + Aokp + Cm rom pacman néven, az is megérhet egy próbát :D

Most xylonev cm aokp romot tettem fel, mert sima aokp-ból nincs 4.2.2 a telefonomra. Kipróbálni nem volt még időm, pihen az sd kártyán :)
  • Prody
    Főleg amikor izzadás közepette az 50fokos tűző napon szeretnék vmit megnézni, mert szükségem van rá... Szivesebben élnék nélküli mig nincs keret valami újra
  • Vadnokedli
    Paranoidandroid?
  • Prody
    Ja, olyan is szokott lenni, hogy Chrome-on belül valahova tappolok, mert szeretnék irni valamit, erre nem jelenik meg a billentyűzet baz... Percekkel később beadja, hogy "Samsung keyboard stopped working."
    Ezzel telt be a pohár :D
  • kifli
    cm << aokp egyéni meglátásom szerint. Bár az én telefonomra mindkettő csak port, mert nem készítik rá "natívan", így lehet hogy aki az aokp-t portolta az ügyesebb volt. Bár többen csinálnak cm romot, így szerintem az az enyémre kiforotabb mint az aokp, de még ígyis jobb...

Érdemes egy próbát tenni vele, nem csak stabilitásban és sebességben jobb, hanem fícsörökben is jobban tetszik. S2-re pedig van natív aokp nem portolt móka
  • SzirmosSzisza
    Nekem 2 ismerősömnek is CM fut az S2-jén + CM a Nexus 7-en, de az valami vicc volt, mikor néztem, gyári gyorsabb. (mondjuk anno Galaxy 3-on valami CM alapú ROM volt, az egész szépen muzsikált, bár lehet csak azért, mert azon valami ősrégi gyári volt)
  • skinnyman
    Az fura, mert nem vicc volt. Valoszinuleg a legstabilabb custom ROM, illetve a legstabilabb ROM-ok egyike, valoszinuleg stabilabb, mint a legtobb gyarto fele "gyari ROM", legfeljebb talan egy Nexus gyari ROM-ja lehet megstabilabb, de abban se lennek biztos. S1-et effektive csak CM-el hasznaltam es evek alatt sem volt soha komolyabb hibaja, meg ugy sem hogy altalaban nightly-kal hasznaltam.
    Persze a CM hiaba stabil ha az adott telora nincsenek kiadva jo driverek, S2 nem tudom hogy all ilyen kerdesekben, S1-el nem volt gond mert belul joreszt ugyanaz volt, mint a Nexus S.
  • SzirmosSzisza
    stabil CM, ezen jót nevettem :DD
  • Prody
    Rootolt teló, függetlenítenem kellett
  • skinnyman
    Nem volt S2-m, de 90%-ig biztos vagyok benne hog
    -egyreszt nagyjabol a felsorolt osszes hiba a konkret Samsung szoftver hibaira vezetheto vissza (es semmi koze magahoz az androidhoz)
    -masreszt egy friss/stabil CyanogenMod vagy akar friss/stabil gyari ROM teljes reset utani feltevese utan nagyjabol minden felsorolt problema azonnal megoldodna
    -a tunetek alapjan az aksi is siman lehet hogy fizikailag szar

bakkerman: a GS2 sem rossz kis cucc, de a helyedben hasonlo arkategoriaban raneznek a Galaxy Nexus-ra is (amivel szoftveres gondjaid mint pl a fenti kolleganak biztosan nem lesznek), ha pedig kicsit tobbet ra tudsz szanni/hosszabb tavra vennel, egy Nexus 4-et vagy esetleg GS3 is meggondolando lehet.
  • Jim Morrison
    Facebook Home élesben

Igaz még csak pár perce nyomodom, de nem látom sok értelmét, hogy egyetlen poszt elfoglaljon egy egész oldalt, máshogy meg kicsit azért furán nézne ki. Kezdő pöttyből a kamerát nem tudja elindítani, de minden más működik, és elég gyorsan, kis animációk és szépek.

• Prody
    Specifikáció ide vagy oda... Engem nem hat meg. Ugyanúgy előjönnek a problémáim és egy iOS-en nem hiszem, hogy ennyire katasztrófális lenne a probléma. Lumián gondolkodtam még, de nem hiszem, hogy egy új rendszerre vágyok, amit sose próbáltam ki... Szerintem ne csak a specifikációt nézd. Én is bele estem abba a csapdába :D
  • kifli
    Azért nem csak android, bőven benne van a keze a samsungnak is. Elég szépen belenyúlnak a kernelbe stb stb.... Azt pedig tudni, hogy samsung szoftveresen (és minőségben) általában egy rakás lókaka szintjét sem üti meg. HTC, Sony, nexus én ezek közül válogatnék telefont, ha mindenképpen android a cél. Ha nem csak android jöhet szóba ide venném még a nokiát is :)
  • GregSB
    Ugyan azért amiért a vindózos gépemet néha Ubuntuval használom: szeretek kipróbálni más dolgokat. A változatosságra vágyok, és az Android erre egy jó alternatíva :)

Ettől függetlenül nem cserélném le az elsődleges készülékemet rá. iOS-en minden be van állítva pöpecül, minden infóm, alkalmazásom, eddigi vásárlásaim szinkronizálva vannak. Túl nagy macera lenne átköltözni más rendszerre, és ez is tökéletesen kiszolgálja minden igényemet.
  • [HUN]FaTaL
    Csúcstól azért már messze van, erős középkategória.
  • bakkerman
    ezért gondolkoztam el énis ezen az S2-n,ismertem a telefont eddigis,ha szigorúan a specifikációt nézzük,mai napig tényleg csúcs telefon,és 65 ezerért már tényleg kapni olyat,ami szép állapotban van,és vagy telenoros,vagy független.
  • SzirmosSzisza
    Nekem ezek közül egyedül a Wifi probléma jött elő, de egyszerűen nem kapcsolom ki soha és akkor nincs baj :D

Amúgy 75k-ért lehet tényleg jobban járnál egy új telefonnal, ismerős múlt hónapban vett 60k-ért s2-t, annyiért imho bőven megéri.
  • [HUN]FaTaL
    A P gyengébb, mint az S2. Az S viszont valóban jobb. :)
  • bakkerman
    értem,köszönöm neked is Prody a véleményt,Xperia P-t nézegetem,fasza kis teló az is. Akkor nézelődök tovább,nem kapkodok el semmit,mivel tényleg minimum másfél éves távlatban gondolkodom,olyan telefont keresek ami 3 hónap után,de még 13 hónap után is azt hozza,amit elvárnék tőle :)
  • Prody
    Ha androidot akarsz, akkor a legújabbak közül válogass sztem.
  • Prody
    Ne vegyél. Másfél év után ezeket csinálja:
    -Randomra magától újraindul hívás után
    -Wifi nem kapcsol be, csak félóra után mondjuk. És újraindul, ha lezárod a telefont miközben próbálja bekapcsolni a wifit.
    -Ha újraindul, legtöbbször a mondjuk 90%os töltötségről lemegy 20%ra, és ez van, meghal a telefonod amiatt, mert újraindult magától.
    -Volt olyan, hogy ilyen újraindulás után kellett neki egy full restore, mert feloldás után nem reagált semmire és lefagyott, akármit csináltál.
    -Az akksi nem sokat bírja alapjába véve.
    -Többször akad, lefagy, frusztráló furcsaságokat csinál, ami odáig vezet, hogy az ablakon k*rnám ki a telefont.

Ez az android másfél év használat után, nem a Samsung. Nyilván, amikor megvettem akkor semmi baja nem volt és azt mondogattam, hogy ez a legjobb és soha nem kell nekem iphone. De, a következő telefont egy iphone lesz és soha többet nem vágyok ilyen megbizhatatlan androidra.
    4.0 ICS
  • LocalPatriot
    Én a helyedben már nem vennék S2-őt. Jó telefon, de már nagyon régi.
    Pláne, ha több évre vennél telefont. Inkább egy Sony Xperia P, vagy S.
  • bakkerman
    65-70 ezerért megérné megvenni használtan egy tényleg jobb állapotút? Nem nagyon van más teló ami úgy kéne a jelenlegi felhozataból...Ace2-t nem adják rossz áron,52k telenornál kártyásan,jelenlegi kis Tipomhoz képest azis nagy előrelépés lenne,de ha már találnék 15 ezerrel drágábban egy jobb használt GS2-t,akkor inkább azt választanám
  • SzirmosSzisza
    Gyari romon neha lefagy a Chrome es 2.5 ev hasznalat utan ~6 ora folyamatos hasznalat utan lemerul. Amugy en nagyon szeretem. Meg nem tepsi kategoria + kijelzo nem karcolodik + legtobb jatek fut rajta (Batman TDKR akadt eddig egyedul)
  • bakkerman
    használ itt valaki Samsung GS2-t? Tapasztalatokat,véleményeket szívesen fogadnék,mik az előnyei a telónak,mik a hátrányai,hosszútávra esetleg megérné-e még mindig megvenni?
  • precision
    valld be, vágysz az androidra :DDDD
    miért nem jó 2. telefonnak egy használt i4 vagy i4s? :) :P
  • skinnyman
    Szivargasok: Google Play 4.0, Babel: egyesitett IM szolgaltatas
  • Bal0924
    De hogy-hogy a HTC-n megy, ugyan az a verzió száma?!
  • tomo05
    Tudja valaki, hogy hol kell beállítani Samsung Galaxy Mini 2-n azt, hogy a mem karira telepítsen? Köszi a választ!
  • GregSB
    Tökéletesen elvagyok iOS-el. De lehet szükségem lesz egy második telefonra hamarosan és akkor az valszeg valami olcsóbb androidos lesz.

Skinnyman: kösz, akkor ez valszeg kizárva.