36194
  • kifli
    xda forum
  • Firerock
    a 800Mhz-s Defy-om sem optimális már...
  • Vadnokedli
    Hát az iPhone 3GS-ben elég gyenge processzor van a maga 600mhz-jével az ICS-hez szerintem. Meg se próbáld szerintem. Hülyeség. Szerintem- ismétlem.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok ismét! A múltkori GPS probléma megoldódott, teljesen faszán működik minden!

A legújabb feladat egy kicsit komolyabb lenne, de több forrásból hallottam, hogy meg lehet csinálni. Fel szeretném tenni az Ice Cream Sandwich oprendszert a barátnőm Iphone 3gs telójára. Megoldható ez valahogy? Tudtok olyan fórumokat, ahol különböző hardverekre (telefon) installálnak össze vissza oprendszereket?
  • skinnyman
    FM es microSD nem szokott Nexusokban lenni, jah, ez utobbi is hatrany lehet ha fontos a tarhely. Mondjuk tenyleg kerdes hogy konkretan milyen elvarasaid vannak, mert a 190 megahoz kepest barmelyik egy megvaltas lesz. FM mondjuk mar S4-ben sincs (S3-ban meg van).
    Sebessegben egyertelmuen a Nexus 4 a legjobb ezek kozul, es frissiteseket is garantaltan azonnal megkapja joideig (amire mondjuk nem mondtad hogy szempont lenne, de azert fontos szokott lenni). A masik ketto sem lassu azert messze, csak talan egy kicsit surubb vannak alig eszreveheto megakadasok.
    Ha az Ace kijelzojet jonak mondod, akkor tenyleg nincsenek nagy elvarasaid :) Pedig egy S1-et is eleg melle tenned, eg es fold :)
    Nagyjabol mar el lett mondva mindegyiknek az elonye, ha ezek utan sem tudsz donteni, tenyleg nyomkodd meg oket valahol, ott derul ki a lenyeg.
  • kifli
    hátőőőőőőő inkább HTC-NOKIA-SONY-MOTOROLA motorola támogatásban még nem az igazi, de készülékek legalább minőségiek
  • [HUN]FaTaL
    Ha rootolt a telefonod akkor friss installnál a tárhely gondon lehet segíteni, nekem is 420 mega a belső tárhelyem, lószarra sem elég. Most az SD-re van csatolva a /data, csak a cache és a dalvik cache van a belső tárhelyen.
  • KovyZoly
    Unokaöcsémnek egy Galaxy S1-e van, de ég és föld a két készülék között a különbség, pedig ma már az sem egy hiper telefon...
    Saját magam által felállított sorrendem egyébként Samsung-HTC-LG
  • KovyZoly
    Különösebb szempontjaim nem nagyon vannak, és már túlzott elvárásaim sem, sajnos a két legutóbbi telefonommal megjártam.
    Leginkább a sebesség és a tárhely mérete az, ami fontos, mert ezekből a Nokia E52 és a jelenleg Galaxy Ace is elvérzett. Az Ace-nek a 190MB-os belső memóriája konkrétan semmire nem jó.
    Leginkább telefonálásra, e-mailezésre, böngészésre, navigálni használnám, esetlegesen játékra is. Ami az Ace-ben tetszik, az a relatív jó kamera és a szép kijelző.
  • kifli
    pedig egy ace után nem vágynék megint samsungra :D
  • KovyZoly
    Egy fájó pont a Nexus ellen, hogy nincs benne FM-rádió.
    Személy szerint a Samsung lenne a favorit
  • skinnyman
    Igen, mas Nexus 4 nincs is (jelenleg) :)
    Nem tudom neked mik a szempontjaid, igy nehez megmondani. Papiron ossze tudod hasonlitani oket, de a leginkabb akkor derul ki h melyik jon be ha eloben kiprobalod oket.
    Ezek kozul az Optimus G papiron a legujabb es legerosebb. Supportban viszont a Samsung jobb a masik kettonel (2 ev gari, stb). Anyagminosegben pl meg valszeg a HTC a legjobb. Aksiban a One X asszem gyengebb, mint a masik 2.

nodekli: ujabbakon szokott lenni counter asszem (S2-n volt talan eloszor kb). Mondjuk arra is vannak hackek hogy a szamlalot resetelje az ember, szoval viccess :) De Nexus-okban nincs counter direkt, gyartotol fuggetlenul hack-barat cuccok.
  • [HUN]FaTaL
    HTC online jegyzi, Sony is, nyitáskor (IMEI alapján).
  • Vadnokedli
    A Samsungnál van ilyen Counter- gondolom a HTC-ben is van csak rejtett. Lehet az ott számlálja szépen magának.
  • skinnyman
    A hivatalos megfogalmazasban pedig ugyanannak tunik kb, ugyanott van a "may" szo, csak ahogy olvasom maga a HTC tekinti ugy, mintha ott se lenne.
    Ahogy olvasom, itt is vissza lehet zarni, viszont igy is valahogy nyoma marad annak, hogy nyitva volt. Na Nexus-oknal ilyen nincs, szoval ott nem marad nyoma ha visszazarod, ha visszateszel egy gyari szoftvert es visszazarod a bootloader-t, soha senki nem mondja meg hogy nyitva volt, nem is kerdezik amugy :)
    Samsung-nal pl elvileg azt nem szeretik a szervizesek ha rootolt vagy nem-gyari szoftver van rajta (ami elvileg gari megvonassal jar tipikusan), de a bootloader Galaxy Nexus-nal pl olyannyire nem erdekli oket, hogy az ott helyben kicserelt, vadiuj alaplapon is alapbol nyitva volt (nyitott lakat bootolaskor), mondtam is nekik de csak vallat vontak :)
  • KovyZoly
    A Google Nexus 4-re gondolsz ugye? Azért nem raktam be a felsorolásba, mert kölsőre nemgyerebe, és hát azért ez nem az a kategória, amit zszívesen cserélget az ember

A másik három között nagyjábóli sorrendet tudtok mondani?
  • Vadnokedli
    Nekem meg 22 hónap van hátra. Galaxy Note-al 1 hónapot se vártam.
  • PeeTeR
    ah nalunk mas a helyzet. HTC okos volt nagyon es fineszes kis gecie :D
    vess erre egy pillanast ha van par perced, mert erdemes

J.O.
  • [HUN]FaTaL
    A Sony is may voidot ír, a gyakorlatban elveszik a garancia.
  • PeeTeR
    ja mondjuk igen logikus is mivel en is htcdev -en keresztul nyitottam plussz ha vissza is zarom egy aprocska problema fent all meghozza az hogy a bootloader nem "LOCKED" hanem "RELOCKED" :D de valahogy ez sem veri ki a biztositekot. most erre csak annyit tudok rakontrazni hogy HD2 amit hobbynak megtartottam a mai napig hibatlanul mukodik es annyi ROM volt mar rajta mint amennyi kilincset fogtam. tehat HA ebbol probalok kiindulni akkkkor remelem a legjobbat azaz hogy tuleli ez a HOX+ is :D
  • skinnyman
    Ha ennel is ugyanugy mukodik mint a Nexus cuccoknal:
    A bootloader egy sima fastboot paranccsal nyithato (ez a Nexus standard modszer), nem kell semmilyen htcdev vagy gyartospecifikus oldalon turkalni hozza.
    A parancs beutese utan ez az uzenet jelenik meg:
    link
    Itt egyebkent az is lathato, hogy nem irja, hogy ettol elveszik a garancia, annyit ir, hogy "may void warranty" = elveszhet. Ez a gyakorlatban ugy foghato fel, hogy ha az ilyen ROM-olasbol adodoan csinalsz kart a teloban (pl rossz driverek miatt) (ilyenrol amugy meg nem nagyon hallottam), akkor elvileg nem ervenyes ra a gari, egyebkent viszont tovabbra is az marad. Biztos ami biztos, ha szervizeltetesre kerul a sor, erdemes elotte a gyari szoftvert visszarakni. A bootloadert is vissza lehet zarni egyebkent szinten sima fastboot paranccsal.
    Es a kiirt szoveg talan egyben azt is megvalaszolja, hogy miert van alapbol zarva: nem biztos hogy csak hozzaerto emberek vesznek Nexus-t, szoval ilyen modon is figyelmeztetik az embert a romolas lehetseges kovetkezmenyeire (nem hivatalosan tesztelt, stb).
  • [HUN]FaTaL
    Itt bekerül egy adatbázisba, gyári módszeren kívül meg csak testpointtal tudod nyitni, de ahhoz meg át kell szúrni az imei matricát szóval annyi, nem lehet megkerülni sehogy.

Én sem értem, a garanciának a hardverre kéne járnia, nem a szoftverre.
  • PeeTeR
    nekem meg olyan 8 honap lehet hatra de en is kinyitottam es annyi. de ugye az okos es ugyes embereknek koszonhetoen vissza tudom zarni a bootloader -t es mehet gariba HA szukseges. de akkor is ez a buzulas a garanciaval szerintem valahogy nem fair.
  • skinnyman
    Nem gyarilag nyitott, hanem gyarilag nyithato, alapbol csukva van, Nexus-oknal legalabbis igy szokott lenni. Nem mintha sokat valtoztatna a lenyegen. :)

fatal: tuti h nem nyitott minden Samsungnak alapbol a bootloadere, sot, sztem alapbol kb az osszesnek zart, es a legtobb hivatalosan nem is nyithato, sztem inkabb csak konnyen torhetok, gyorsan meg szoktak tudni csinalni, lasd
  • [HUN]FaTaL
    Samsungon nyitott.

LG-t nem tudom, Sonykon zárt, de nyitható, HTC-ken mostanában szintén, Motorolák zártak nem nyithatók. A kínaiakat nem tudom :D

Én most nyitottam ki a bootloadert, pedig volt még fél év a gariból és abszolút nem bántam meg annyival gyorsabb lett a teló CM10-zel és a 3.4-es kernellel. Kb mintha új telefonom lenne :D
  • theone91
    Én úgy tudtam zárt, de akkor szinte biztos hogy másik márkával keverem. :)
  • PeeTeR
    ja de ez az amit nááááám írtek x.x
    kiadjak stock -al mint nexus exp hogy mindenki happy legyen ES! lezarjak, a bootloader -t hogy kesobb kinyisd es elveszitsd a garanciat - mieeeert
  • [HUN]FaTaL
    Nem értem a képzavart.

Oneból van a sima Senses, a Dev és a Nexus.

Az elsőnek és a harmadiknak zárt a bootloadere (Nexus esetében vicc), ezesetben gondolom nyitható a garancia elvesztésével. A Developer Edition az limitált kiadású lesz, gyárilag nyitott bootloaderrel.
  • PeeTeR
    felvialgositast szeretnek kerni mert elvesztettem a fonalat.
    tehat adott HTC One es akkor ebbol most elerheto lesz 1. "Sim Unlocked" 2. "Developer Edition" 3. "Nexus experience". elsot nem igazan feszegetnem. masodik viszont erdekesebb mert ez marad a Sense -nel es nyitott bootloader. a harmadik viszont stock es zarolt bootloader ami nyithato "standard method" alajan. (aminel ha jol sejtem a htcdev.com -on keresztul mint a tobbi keszulek is) itt hozza is tennem kapasbol hoooogy ahogy nyitod az oldalt es szeretned a bootloader -t nyitni kapasbol arcodba nyomja, hogy a garancia elvesz ha nyitod. teljesen mindegy, hogy elsz a lehetoseggel amit ez kinal vagy sem, ha nyitod - ennyi. es itt jonne a trukkos kerdesem amit nem birok agyamba gyomoszolni hogy a harmadik verzio eseteben mi a halalert van zarva a bootloader AMI nyithato manualisan a mar fentebb emlitett eljarassal es hogy ez is garancia vesztessel jar vagy sem? illetve ha nem akkor rohadjanak meg es en miert veszitem el ha nyitom x.X
    szoval csak felvilagositast kernek, ahogy azt emlitettem mert kepzavar all fent
  • [HUN]FaTaL
    Miért a simának zárt?

Tudtommal az összes Samsungé nyitott.
  • theone91
    Igen, pont ez az egyik legjobb hozadéka a Galaxy S4 Google Edition-nek: Gyárilag nyitott bootloader.
  • skinnyman
    Hogy nemi on is legyen:
    Sundar Pichai D11 liveblog (mar lement)
    HTC One vanilla infok
  • [HUN]FaTaL
    Ráadásul az android opensource, azt csinálsz vele amit akarsz. Kinyitod a bootloadert (igen a nexusokon ki lehet, samsungon meg gyárilag nyitva van az összesen, ha jól tudom) és felrakod a 200 millió customizált romból az egyiket.
  • [HUN]FaTaL
    És te megfinanszírozod az árkülönbözetet:

Értsd, fizetnél +20-30 ezer forintot azért, hogy ne a gyári Android legyen a telefonodon, hanem a testreszabott?
  • GregSB
    Pont ezért volt kecsegtető hogy a HP megvette anno a WebOS-t. Aztán azt is hogy elbaszták :D

Ahogy előttem is írják ez nem ilyen egyszerű. Pl onnantól kezdve hogy forkolják az androidot a Play Store nem fog menni rajta. Egy olyan cégnek mint az Amazon ez nem probléma, mert van saját digitális áruházuk, ami ráadásul elég híres és menő, nekik nincs szükségük a Play-re.

De akár a Samsung (aki jelenleg az Android platform koronázatlan királya), mi a fenét tudna kezdeni a Play nélkül? Látjuk a Bada is mennyire sikeres volt...
  • precision
    felvesznek normális programozókat pl? :)
    anno az apple direkt kiadta az osxet moddereknek/hackereknek hogy csináljanak amit akarnak vele és egy csomó mai egyedi osx feature onnan származik, egy csomó fejlesztőt onnan vettek fel
  • skinnyman
    Nem hiszem, hogy nagyon el lennenek kenyelmesedve. A Samsung-nak lenne ra egyedul talan nemi oka, de ok sincsenek sztem kulonosen elkenyelmesedve, pont azert vannak ennyire az elen, mert folyamatosan hajtanak ahogy csak birnak, technologiai oldalon is talan ok a leginkabb uttorok. Egyik masik gyarto sincs tulsagosan jo uzleti helyzetben, tulsagosan nagy profitokkal, lasd: HTC is hogy vergodik, a One (ami amugy vitathatatlanul az egyik legjobb okostelefon jelenleg) kb az utolso nagy probalkozasuk ha nem jon be.
    Ettol fuggetlenul amit a szoftveres testreszabassal csinal a legtobb gyarto, az tenyleg eleg gyenge sztem is. Es hat igen, idealisan az lenne a legjobb ha minel tobb telohoz elerheto lenne a vanilla Android is, a One Google verzioja pont ez iranyba lepett, ami mindenkepp tamogatando sztem.
  • theone91
    Ugye tudjuk, hogy az R&D nem két fillér?
  • [HUN]FaTaL
    A Playen lévő tonnányi apphoz képest milyen plusz szolgáltatást tudna nyújtani a gyártó a letörölhetetlen szarjaival?
  • [HUN]FaTaL
    Ha eddig nem tudtak optimalizálni, a jövőben mitől tudnának? Varázsütésre összeszedik a fejlesztőket? A Custom ROMok készítői jobban optimalizálnak a gyártóknál.