36194
-
#21064 És hol vetted, meg hogyé? (néztem dx.com-on, ott van már 9 dollártól is :D) -
nIsTv4n #21063 Lehető legrosszabb döntés lenne a fejlesztőre bízni, hogy mi legyen egy játékban, mi nem - mondom ezt úgy, hogy én is fejlesztő vagyok, bár szerencsére nem android a fő profilom.
A fejlesztők egyszerűen máshogy gondolkodnak, mint ahogy az átlagember teszi ezt. Nem véletlenül válik el ennyire egymástól a UI és backend fejlesztés, [#butapélda]fejlesztőként sokszor természetes, hogy a user ötöt kattintson, mire elér egy funkciót, addig a UI-os tudja, hogy ennyit nem fog, és megoldja, hogy kevesebbet kelljen.
Azt sem gondolom, hogy a befektetők mondják azt, hogy a játékmenet miként alakuljon, árkád legyen vagy szimulátor, platformfüggetlen vagy se, őket ez nem érdekli. Csak az, hogy profit legyen (de ez végül érthető, nem? Te sem azért viszed a pénzed a bankba, hogy aztán felét kapd vissza). Az, hogy a profitot mi hozza, jellemzően piackutatási eredmények, tapasztalattal rendelkező emberek határozzák meg, de semmiképp sem programozók. Ezzel ők előre tudnak jelezni dolgokat, amik alapján a már ehhez értő projektgazdák, architect-ek meg tudják tervezni. (Mondom ezt úgy, hogy nem a játékiparban dolgozom, de nálunk így müködik).
Visszatérve a témához, a cég ahol dolgozom, elég sok nagyvállalat életében megtalálható, és a támogatott mobil platformok között kiemelt szerepe van az Apple termékeknek - s mivel az egyes alkalmazás boltok számolják a letöltéseket, pontosan tudni, hogy ők nagyobb arányban is használják a céges készüléket céges munkára, mint például az Android-osok.
A játék természetesen kicsit más tészta, de szerintem nem véletlen az a (kicsit már régi) kimutatás sem, hogy az iOS user-ek többet fizetnek az alkalmazásokért. És ott még a platform sem ennyire töredezett -> kisebb az ebből adódó költség. E kettő már önmagában indokolná, hogy ELSŐKÉNT egy iOS alkalmazást készítsek, ha ilyen cégem lenne. -
#21062 Ugy erted MHL atalakito ami microUSB-bol ad HDMI kimenetet? (amelyik telo tamogatja) Nalam van egy, probaltam parszor, jol mukodik. -
#21061 bíztam benne hogy nem 1 év 1 hónapot bír csak ki.. -
#21060 A Z IP57 szabványú, a ZL nem. -
#21059 Miért nem gyári garival vetted? :( Az két év (egy év teljes körű + egy év készülék, tartozékok nélkül) -
#21058 tized ára a telefonnak :D -
#21057 Egy Galaxy S3 mellett az aprópénz. :D -
#21056 USB-s HDMI átalakítóról van valakinek tapasztalata? Gyors Google keresés után arra jutottam, hogy 9k, ami picit sok :D -
#21055 Köszönöm az ajánlásokat. Az xperia Z és a ZL között mi a különbség? -
#21054 valószínű proci vagy valami meghülyült benne, felforrt az egész és annyi.. amikor éreztem hogy melegszik kivettem az aksit, akkor még villogott a piros kisled benne, azóta semmi életjel
szervizes srác azt mondta hogy elküldik szervizelni, de valószínű az "alaplap" és proci része k.o... szóval gazdasági totálkár.. ehh
1év 1 hónapot bírt ki.. -
#21053 Ilyen van? Nó wéééy -
#21052 omg akkor az szívás :/ -
#21051 közbe szerviz imei kód alapján megnézte, tavaly 5.10-én vettem.. 1év hardver gari volt rá és a második év csak szoftveres.. -.-" -
#21050 T-mobilnál tőlem nem kértek számlát (bevittem, de egyszer se kérte el a srác), gondolom IMEI alapján beazonosították. -
#21049 természetesen nem találom a számláját, pedig még van rá bő fél év gari :-/ -
#21048 ajaj, szerviz -
#21047 mini pro-m elkezdett ma felmelegedni, zsebemből kivettem megnézni hogy mifene van, tűzforró volt az egész készülék, még a kijelző is, aksit kivettem és szinte égetett... azóta lehűlt, de nem kapcsol be és tölteni se lehet.... :( -
#21046 Grat. :D Ahelyett, hogy használtad volna a TC átnevezőjét :D -
Dodo55 #21045 Én a múltkor 12 fájl átnevezéséhez PC-n is inkább írtam egy PHP (mert az áll kézre) scriptet :DDD -
#21044 Esélyes, hogy mobilon fogok pötyögni, meg szerintem gyári romon alapból nem is lehet konzolt előhozni.
Végül részben user error volt, rst-hez van jó pár html konvertáló, azzal sikerült :)
-
#21043 pl irsz egy scriptet bash-ban terminal emulatorban :)
de ha csak megnyitni akarod, sok filekezeloben (pl total commander) van olyan h open as, es ott ramesz h szoveges filekent nyissa meg. -
#21042 Felmásolod pc-re, átnevezed, visszamásolod. Fél perc az egész. De lehet, hogy van olyan fájlkezelő, amiben van multi-rename tool. -
#21041 De sok van :c -
#21040 Átnevezed a fájlt pl.? :D -
#21039 Hogy lehet random szövegfájlt buta kiterjesztéssel megnyitni? Kiírja, hogy nem ismeri fel és ennyi :/ -
Dodo55 #21038 "hanem nyakkendős eüzletemberekmberek mondják meg mibe fognak belefektetni milliókat"
Ugyanazok a nyakkendős emberek, akik az elmúlt években számos ismert játék nevét gyalázták meg a folytatás fejlesztésébe való, pénzéhségük által vezérelt belepofázásaikkal? Bár tény, hogy nem csinálják rosszul, csak az egész játékos társadalmat fellázítják közben maguk ellen...
Innentől meg egyébként is meg van számlálva a hátrélévő idejük az iparban, erőlködnek még kicsit és kurva nagy pofáraesés lesz a vége az összesnek úgy ahogy van cégestől, egyszer csak nem marad már olyan név, ami mögé bújva el tudnák majd adni a szélsőségesen profitorientált szemeteiket.
Ez a véleményem. Adnák csak oda szimplán a pénzt a fejlesztésre, és bíznának rá mindent a fejlesztőkre akik értenek is a játékkészítéshez. Lehet rövidtávon kevesebb pénz jönne úgy be, viszont nem tennék totálkárra az összes nevet amivel még el lehet adni játékokat (mert ugye a jövőre is gondolni kell).
Persze az a baj birkák vannak és lesznek, lehet ennek tekintetében csak szép álom ezeknek a gátlástalan embereknek a letűnése :( -
Dodo55 #21037 "nagy stúdiók", "dollármilliók", "üzletemberek"
Igen, ez az Apple világa, egy olyan világ ahol ezek az üres szavak valami pozitívat sugároznak.
"ha az Android legalább annyira jó üzlet lenne mint iOS"
Igen, ez meg az Android világa, egy olyan világ ahol a felhasználóknak jó üzlet bármi is, nem pedig azoknak akik gyorsan meg akarnak rajtuk gazdagodni túlárazott dolgokkal. Persze korrektül, olyan dolgokkal amik tényleg érnek valamit, megfizethető áron itt is lehet boldogulni. -
#21036 Mint egy falat kenyér. -
#21035 Én csak találgatok, nem tudom hogy mi van a háttérben. De az tuti hogy ez a "mítosz" max indie fejlesztőkre igaz, nagy stúdiók nem kezdenek bele semmibe amíg nem csücsül az asztalon egy részletes piaci elemzés platformokról, megvalósítási terv költségekkel és tervezett nyereséggel. És most nyáron 3 ilyen játék is van iOS-re (KOTOR, X-Com, Deus Ex)
Egyébként már tényleg egyre kevesebb az a különbség a két platform között. -
#21034 -
#21033 Samsung Galaxy NX mirrorless camera official -
#21032 Kihajthatós tablet. -
#21031 Ugy se lesz Note 3 meg, a tobbi meg senkit nem erdekel :) -
#21030 Biztos bemutatják a 15,6"-os Samsung Galaxy Ultra Mega Hyper-t :D -
#21029 20 perc múlva Samsung Galaxy bemutató élőben :
live video stream -
#21028 +1
Nekem se nyerte el a tetszésemet és akkor még finoman fogalmaztam.
Ha már (kb) 150 ezret adok egy telefonért akkor annak legyen olyan a kijelzője amikor ránézek,hogy érezzem ez felső kategóriás cucc.
Z helyett Htc One vagy SGS4 a fav...
Kicsit olcsóbban meg Nexus 4 vagy SGS3 esetleg Htc One X -
ZsirosKenyer #21027 Mondjuk ez most pont rossz példa volt részedről.
Mégis miért lenne bármelyik fejlesztő cégnek jó ha kizárólag csak egy platformon lenne elérhető?
Bármilyen platform-exkluzív content kizárólag azért exkluzív mert -pl jelen esetben - az apple kötött egy megállapodást a kiadóval (például elengedik az app store jutalékot/ vagy csak simán lefizetik a rákba őket) azért, hogy a saját termékeik felé tereljék a vásárlókat.
-
ZsirosKenyer #21026 Z-nek híg trágya a kijelzője, és ezt nem csak azért mondom, mert egy mocskos nagy amoled junkie vagyok..
check for yourself! -
#21025 Attól még, hogy egy nagy cég csinál valamit nem biztos, hogy jó. Lsd.: új xbox.