36194
-
#23024 Ne csodálkozz. Becsmérelni próbáltad az Operációs Rendszert, és a Céget! Minimum máglyán kéne elégned, azzal a hitetlen szerencsétlennel együtt, akinek felmerült egyáltalán olyan gondolat az agyában hogy az Operációs Rendszer korlátolt lehet és rá mert kérdezni hogy ez lehetséges -e! -
#23023 Biztos vagyok benne, hogy érted és tudod, hogy miről beszélek.
De értékelem, hogy nincs jobb dolgod, mint kötözködni, és az almafának magyarázni, hogy fából van a törzse. -
#23022 Nem fellabu a rendszer, az Android tokeletesen hasznalhato mobil OS egyetlen Google program nelkul is. Lasd: CyanogenMod-ban sincs egy darab Google app amig fel nem rakod melle a Gapps-t. Megis tudod hasznalni mindenre amire akarod. Probald ki ha nem hiszed. Ha pedig te szemelyesen annyira jonak talalod ezeket a cuccokat hogy nelkuluk nem is neveznek kesz OS-nek az Android-ot, akkor pedig a reklamacionak nincs ertelme hogy muszaj oket hasznalni, mert egyaltalan nem lenne muszaj, te szereted oket, es hasznalod oket, ennyi. Szo sincs semmilyen muszajrol, semmilyen kotottsegrol, nagyjabol pont a valasztas szabadsagarol szol az egesz platform, az egesz open source dolog.
Ez nem egeszen olyan mint amikor mashol megveszed a telefon vagy tablat aztan addig effektive be se tudod kapcsolni amig ra nem dugod ajtyunszra es a kedves ceg mogotte nem kegyeskedik a fellegekbol lenyulni es megengedni neked hogy hasznalhasd a keszuleket amiert egy kisebb vagyont fizettel. Es hogy ez utan csak azt az OS-t es csak azokat a szoftvereket hasznalhatod amit ugyanez a kedves ceg odafent nagykegyesen egyesevel jovahagyott, de meg azokbol is csak azt a verziojut amilyiket ok akarjak, visszamenni egy elozo OS verziora is pl konkretan kvazi lehetetlen, akkor is ha az uj egy lassu tetu szar. Na az tenyleg kotottseg, itt szo sincs ilyesmirol. -
#23021 -
#23020 Egy átlagos utcai felhasználó biztosan örül neki, hogy nyitható a bootloader, és rakhat fel custom romokat :)
Továbbá ajánlom a #23016 első mondatának végét, pont ezért írtam, mert tudom, hogy nem kötelező. -
#23019 Nincs semmilyen Google-hoz kotottseg, be se kell jelentkezned a fiokba ha nem akarsz. Tovabba igazabol onnantol hogy nyithato a bootloader, ra is rakhatsz olyan ROM-ot is aminek semmi koze a Google-hoz, de meg olyat is aminek az Android-hoz sincs koze. Semmilyen valtoztatast nem vagy koteles kovetni, azt csinalsz rajta amit csak akarsz.
Mivel jo szolgaltatasokat adnak, hulye lennel nem hasznalni oket, de ettol meg nem kotelezo, nincs semmilyen kotottseg, azt csinalsz amit akarsz. -
#23018 és ha mondjuk hotmailes vagy yahoos emailcímed van? -
#23017 ja, hát igen, bár most őszintén mennyi időbe kerül a telefon első inditasakor bepotyogni az e-mail címed... nekem ahogy írtad, ez már természetes, nem veszem megkötésnek... -
#23016 Kezdetnek pl. a Google-hoz kötöttség, amit esetleg ki tud váltani az Amazonhoz kötöttség, de ilyesmi nélkül féllábú a rendszer.
Ha valamit ők változtatnak a rendszeren, akkor nincs lehetőséged másfelé menni, maximum lemaradni.
Minden ilyesmi, amit a legtöbben "természetesnek" vesznek, pedig jobban belegondolva kompromisszumok, amiket ugyanúgy el kell fogadni, mint bármelyik más rendszernél (Windows Phone-nál a Live ID, stb.). -
#23015 kompromisszumai * -
#23014 És mik az android korlátai? -
#23013 Valoszinuleg pont az ilyen embereknek talaltak ki az ipad-et.
Kifizet masfelszer annyit egy joval szarabb tabletert, aztan ugy mond velemenyt egy masikrol hogy valaha fogta volna a kezebe vagy barmi fogalma lenne rola, es meg van elegedve, mert 60 fps-el tud szkrollozni a statikus 16 darab ikont (es semmi mast) tartalmazo app listaban. -
#23012 Az Apple ID és az iTunes pedig természetes része minden számítógépnek :)
De ha neki jobb élményt hoz az iPad a kompromisszumokkal együtt (tévedés ne essék, ugyanúgy van egy vödör kompromisszum az Androidos készülékeknél), akkor használja egészséggel. Nem kell leszólni egyik oldalról se, de neki se kellene leszólnia senkit azért, mert más kompromisszumokkal másoknak pedig megfelel az Android rendszer. -
#23011 Új N7-es mobilarena tesztnél komment:
"Nékem volt Nexus 7-em, nagy reményekkel
vágtam neki, azt egy hónap múlva eladtam mint a
szart, és vettem villámgyorsan egy iPad Mini-t.
Nexus 7 élményre egy fosadék volt, és ha egy
picit csiszoltak is rajta, akkor is egy fos az fos
marad.
Ár/érték arány érdekes dolog. Ugyanis ma már
van egy olyan paraméter, ami fontosabb lett
ennél: a felhasználói élmény. Ebben az Epül a
jobb.
Miért?
-> Mert Google célja: minél több google
szolgáltatást használó eszközt létrehozni.
-> Mert az Apple célja: a legjobb eszközöket
létrehozni.
Innentől kezdve a Google nálam lejátszott.
[ Szerkesztve ]"
Az ilyen emberek mit éreznek? :DDD -
#23010 A mai napon az amazon apps-on több fizetős alkalmazás is ingyenes:
swiftkey, Shazam, cut the rope, calengoo, reklammentes angry birds, world of goo, paper camera, es a sprinkle egy verzioja, draw pad es Jamie Oliver recept app.
Link -
#23009 hah jo ezt hallani
#23008 = abszolut -
#23008 Kár Hugo-ért, de az jó hír, hogy a Xiaomi terjeszkedni akar a világpiacon. Ütős telefonokat készítenek még ütősebb ár-érték aránnyal. -
#23007 Semmi baj az LG-vel, csak a szoftver szokott szar lenni. Az meg ugye Nexusnál nem az :) -
#23006 OFF: új térképen (webes változatnál) közlekedési infókat, hogy kell belőni? -
#23005 hajaj ezek a háromszögek -
#23004 Hugo Barra, VP Of Android Product Management At Google, Is Leaving For Chinese Manufacturer Xiaomi
Kommenteket erdemes elolvasni, nemi hattersztori roviden: egy masik Google alkalmazottal Amanda Rosenberg-el jart (link), akivel nemreg szakitottak, es aki most ujonnan a nemreg elvalt tarsalapitoval (Sergey Brin) jar. Ouch...
benomeno: nalam gyorsabb 4.3-al, mint 4.2-vel volt. Tedd vissza a legujabb 4.3-at factory image visszaallitassal, az a legbiztosabb. -
#23003 Valószínűleg nem kell visszatenni, egy factory reset a legtöbb panaszosnál megoldotta a dolgokat. -
#23002 haha -
#23001 Google Nexus 7 (2013) - ránc: felvarrva -
#23000 Hali, másnak is belassult a 4.3-al a régi nexus 7?
Mert az enyém baromira. Főleg a második frissítés után.
Valami gyorstalpalót tudtok adni hogyan tehetném vissza a 4.2-t? (nexus toolkit honlapja valamiért elérhetetlen). -
#22999 Meg ez egy nem túl régi modell (alacsony fogyasztás még 2 sim mellett is), kicsi képernyővel és 1500-as aksival, amekkorát néha nem raknak középkategóriás okoskészülékekbe sem. Ezért vettem. -
#22998 napi semmi mellett. de ez csak egy egység a 4 vagy 3 rublikából. Ezekben még jó volt az energia gazdálkodás. -
#22997 Napi 3-5 óra rádióhallgatás mellett? -
#22996 Na ez az hogy a hasonló kategóriás régi kis Samsungom 2 hétig jelezte és csipogott hogy dugjam töltőre. -
#22995 butatelefon, GX200 -
#22994 És az melyik LG? -
#22993 Igen, a butatelefonom már másodszor LG, és mindig nagyon jól szerepelnek nálam. A mostanit pl. napi több óra rádióhallgatással ~2 hetente kell feltölteni. :) -
#22992 Ez így van.
Én is sokszor írtam, hogy hiába csinál bármit az LG, meg a hüvely... nem nagy az esélye h veszek.
valamint ha csinálnak egy csúcsgépet a sok alsókategóriás mellé, az biztosan baromira túl lesz árazva. Ez is tuti magas áron jelenik meg, de a lényeg, hogy szép, és bivaly erős. Az más kérdés h LG. De nem merek itt már egy gyártót se fikázni..:) -
#22991 Hiába szép, sokaknál az LG az LG marad örökké :( -
#22990 Külsőleg semmi extra??? neked elvette az amoled az eszed..:D
Ekkora kijelző, és megse valami nagy tepsi. Rohadt kicsi a perem, azért gyönyörű... Pont a külső a lényeg. Persze a belső az meg bika...
skinnyman - na igen. Ha nem is ilyen, de majdnem ilyen vassal fog úgyis jönni:D -
#22989 Egy uj Nexus telefont el tudnek viselni egy ilyesmi vassal :) -
#22988 Külsőleg semmi extra egy nagyobb kijelzőjű Nexus vagy egy S4 gomb és alsó panel nélkül- de nem tudom, lehet talán itt az ideje hogy kipróbáljam az LG-t is(csak köztudottan mindentéren egy fos gyártó, legalábbis ide haza nem éltek sokáig.). Csak sajna nem AMOLED -
#22987 Ez a telefon nagyon ott van... gyönyörű.
-
#22986 loooool -
#22985 Icon pakkot 45 ezerért, valaki? :D