36194
  • LocalPatriot
    Lehet. Igazából nem tudom mennyit adtak el, csak ennyit olvastam.
    Állítólag a vezérigazgató magyarázkodott. Majd biztos lesz itt valaki, aki tud infót adni mennyire volt sikeres, de sztem nem volt az.
  • theone91
    Ez hülyeség. Attől függetlenül, hogy adtak a designra, optimalizáltak is rendesen. A rendszersebességre, teljesítményre ettől függetlenül sehol, semmilyen tesztben nem volt probléma.

Csak a sok gyökér issza a octo-core megaszipiszupi-CPU marketingbullshitet a többi gyártótól. Lefogadom a fos, recehalom 720p kijelző sem jó. Sőt a 1080p is csak szódával. 4k kijelzőt minden telefonba bele!
  • LocalPatriot
    Sztem RIP.
    Moto X úgy tudom nem hozott semmi sikert. Olyat olvastam nemrég, hogy a sok jenki föl van háborodva a gyenge hardvert illetően, mire annyi volt a reakció, hogy ők nem a HW-re, hanem a stílusra, egyediségre mentek. Lsd, fa mintázat
  • GregSB
    De alá tudom támasztani.
  • theone91
    "With Nokia, Microsoft wants to triple Windows Phone marketshare by 2018"

Az az öt éves terv, hogy felmenjenek kb. 6%-ra? :D
  • Dzsini
    Ha lenne rendes dualsim feature készülékük, én lehet, hogy azt vettem volna... bár még soha nem volt Nokiám :)

(Motorola, Siemens, Ericsson, Alcatel, LG, SonyEricsson, Samsung már volt)
  • theone91
    Most ne törődj vele, nem azért linkeltem. :D
  • GregSB
    Hivatalos MS sajtóanyagból:

Amint látható csak feature phoneoknál marad Nokia név. Az okostelefonokat (lumiákat) átkeresztelik, valszeg valami ilyesmire: Microsoft Surface Phone.

Feature phoneokat leginkább Afrikában meg Indiában látni, szóval de: RIP Nokia
  • skinnyman
    Ez a diagramm mondjuk nem tudom honnan veszi a szamokat, de ranezesre kb a haromszorosat irjak ios/apple-nek (android/samsung/stb. karara), mint azt a valos adatok mutatjak. a nokia-t/wp-t erinto resze lehet h kb realis, egyebkent fogalmam sincs ki es honnan huzte elo ezeket a szamokat, a globalis okostelefon piacnak koze nincs hozza az biztos.
  • theone91
    Ha a Moto X utáni kimutatások sem hoznak javulást, akkor igen. Kijelenthető nyugodt szívvel hogy RIP Motorola.

De a Google-nek és az Android platformnak nincs ilyen gondja:

• Chris Lowe
    Igen csúnya ami a nokiával történt, sony is csak azért menekült meg, mert jókor jó időben beszálltak a videokonzol bizniszbe. Ps1-ps2 ami vitte a szekeret, különben már nem lenne se bravia se xperia...Elég megnézni hol van most a szórakoztatóelektronkiai iparban a toshiba, panasonic, pioneer, jvc stb. Sajnálatos. Nincs bajom sem a samsunggal sem az lg-vel, nem vagyok márkafüggő, de tény, hogy kábé akkor kezdődött a bóvli meg gagyikorszak amikor ők jöttek.
    Sztem a motorola már meghalt, ez a moto x is csak egy utolsó rugás...
  • Dzsini
    Amikor pár éve bejelentették a WP mobilokat, akkor közölték, hogy nincs "B terv", mert tisztában vannak vele, hogy rohadtul lemaradtak az egész újgenerációs okostelefonos rohamról, és az akkori állapotok azt mutatják, hogy vagy külön úton sikerül érvényesülniük, vagy sehogy, ezt látják egyetlen lehetőségként arra, hogy helyrejöjjenek a közép- felsőkategóriás piacon. (feature phone tekintetben akkoriban még egész jól álltak, csak azóta az az ág gyakorlatilag kihalt, még az indiai piac is átállt már tapicskolósra)

Akkoriban ezt így nyilvánosan kijelentették, a részvényesek is az áldásukat adták rá, csak sokan nem emlékeznek erre.
  • skinnyman
    "Egyébként Nokianak nem volt más választása. Ha Androidra váltanak symbianról ott a Samsung bedarálta volna őket mint ahogy a HTC-t. Hiába tudtak volna jó hardvert csinálni, azt a HTC is tudott és láthatjuk mi lett velük... "

100% bullshit. Semmivel nem tudod alatamasztani amit mondasz. Ennel rosszabbul, minthogy ilyen rovid es latvanyos bukas utan kispenzert beadaralja oket egy (szinten sullyedo) nagyvallalat nem nagyon jarhattak volna nagyjabol semmivel, barmi mast is csinaltak volna.
  • LocalPatriot
    +1

Pont ugyan ezt mondom én is. Nyilván nem lett volna benne a top3-ba, vagy 5-be, de jóval sikeresebb lett volna.
  • Dzsini
    A Motorola is RIP mióta a Google megvette ugyanígy a telefonüzletágat?
  • theone91
    RIP Nokia.

Azért eléggé balfasz húzás volt nem kipróbálni, legalább egy készülékkel az Android platformot, amikor a Windows Phone alatt megannyi alul-teljesítő próbálkozás volt, és a saját rendszerekkel még nagyobb bukássorozatot halmoztak. Én még mindig úgy gondolom, hogy a Nokia Android platformon, szerény teljesítmény mellett is nagyobb profitot húzott volna, mint WP-on. És a kettő nem is zárta volna ki egymást.
  • LocalPatriot
    Lehet, de lehet hogy nem.
    Nem azt modnom, hogy esélye is lett volna megszorongatni a Samut, csak azt, hogy biztosan jobb helyzetben lenne. Ez 100%. Szvsz.
  • Dzsini
    A Nokia azért hírközlési technológiák terén (ahogy pl. az Alcatel vagy a Motorola is) nagyon ott van, a telefonbiznisz egy jelentős, de nem teljes szelete a portfóliónak, és övék a Navteq is.
  • GregSB
    Azért mert a HTC ugyanolyan cég mint a Nokia: csak telefonokból és ezzel kapcsolatos bizniszből élnek. Samsung a koreai kormány által is támogatott óriásvállalat ami mosógépektől autókon át processzorig mindent gyárt, a mobilbizniszébe irreális mértékű pénzeket lapátoltak bele, nincs még egy olyan cég aki ennyit költött volna marketingre pl. Ezzel az erőfölénnyel szemben a Nokia nem tudott volna semmit tenni, mint ahogy a HTC se.
  • LocalPatriot
    "Egyébként Nokianak nem volt más választása. Ha Androidra váltanak symbianról ott a Samsung bedarálta volna őket mint ahogy a HTC-t. Hiába tudtak volna jó hardvert csinálni, azt a HTC is tudott és láthatjuk mi lett velük... "

Szerintem azért nem így lett volna. Azért mert a HTC a végét járja, miért lenne egyenesen arányos, hogy a Nokia is erre a sorsa jutott volna? Azért a Nokia az Nokia. Hatalmas tábora volt, és ha időben átáll, ki tudja ma hol lenne...
  • GregSB
    Egyébként most kecsegtető pozíció lesz a Microsoft új CEO-jának lenni :) Egy olyan cégnél, ahol még mindig rohadt sok pénz van a 90-és évek sikereiből, de az új hullámokat nem nagyon tudták meglovagolni. Viszont ezzel a lépéssel saját kézben lesz a hardver-szoftver, ráadásul bármennyire le van maradva a WP8, még mindig sokkal jobb a helyzete mint a Tízennek vagy Ubuntunak. Összességében nagy lehetőségek vannak még a cégben. Pénz az van + van hardver és szoftver is amire lehet építeni.

Google lehetne még egy nagy cég aki szorosan össze tudná hangolni oprendszerét hardverrel (Motorola), de ők Bem tettek aggresszív lépéseket ilyen irányba. Nekik az az érdekük hogy az Android minél jobban elterjedjen, Motorola max referencia készülékek készítésére jó nekik.
  • Dzsini
    Pár hónapja a Nokia készpénzállománya kitette a részvények összértékét, tehát ha akkor valaki megveszi az összes részvényt (100%-os tulajdonba kerül), akkor kb. nullán lett volna :) (ez persze így nem teljesen igaz, de ennyire alulértékelt a cég a tőzsdén)

És azóta nem száguldott elérhetetlen magasságokba a részvényár.
  • GregSB
    Érdekesség: Nokiaért $7.1 millárdit fizetett MS, Skypeért $8.5 milliárdot anno. Ennyire nem ért már "semmit" a cég.

Egyébként Nokianak nem volt más választása. Ha Androidra váltanak symbianról ott a Samsung bedarálta volna őket mint ahogy a HTC-t. Hiába tudtak volna jó hardvert csinálni, azt a HTC is tudott és láthatjuk mi lett velük...
  • GregSB
    Múltkor itt beszéltünk róla, azértnide: Nokian nem nagyon lesz már Android...

Microsoft megveszi Nokiat (készülék és szolgáltatások részlegeit)
  • skinnyman
    Fel se kell oldani: lockscreen widgets
  • kifli
    és ez hogy kapcsolódik hozzá?

"biztonsági kockázatot egyelőre nem jelent"
  • desigo
    off
    volt itt szó korábban android biztonsági hibákról...
    A legfrissebb Apple-rendszerek is összeomlanak a szövegrenderelő keretrendszer hibája miatt.
  • Vadnokedli
    Szerintem is rossz példa- Feloldom a képernyőzárat és és Widgetre rátappancsolok.
  • [HUN]FaTaL
    "Without Pressy, if you just want to turn your flashlight ON you need to:

Wake your screen -> Unlock it -> Exit your current running app -> Search for the app you want to use -> Launch it -> And finally, perform your desired Action. "

Rossz példa. Feloldom a screent a home gombbal, aztán hosszú home és világít. :D

Ez meg elveszi a jack csatlakozót.
  • desigo
    Pressy - the Almighty Android Button!

• vgyuri
    Láttam már 10"-os tablet-tel telefonálni mást, elég idétlen látvány volt. A fényképezés is hasonlóan fura számomra, amikor egy tenyérnyi kütyüvel is megoldható lenne.
  • Chris Lowe
    Lehet nem volt jó a példa, mert a tabletes fotózás elsősorban csak idétlen és csak másodsorban gagyiság. Tájképet így fotózni igénytelenség, ha ráközelít a képen mondjuk a fotózott rokonra az már zajos. Persze lehet használni ezt is és az okosórát is valamire. De tényleg nem volt jó példa.
  • Dzsini
    a haszna szerintem kábé egyenlő a tabletes fotózással

Naponta látok a Kossuth téren és a Deák téren turistákat, akik térképnek, utikönyvnek és fényképezőgépnek használják az iPadjukat (vagy más tabletet). Azok a képek netes albumhoz bőségesen elegek, és egy kütyüt visznek magukkal egy külön kompaktgép plusz adatkábel/kártyaolvasó/akármi helyett, és használják mindenre egy nyaralás alatt.

Szerintem elfogadható használati mód.
  • Chris Lowe
    GregSB, Shiwo:
    Oké nem kell előráncigálni a zsebedből.

Viszont cserébe:
    Napi, kétnapi szinten tölteni kell,
    Ha rá akarsz pillantani az időre akkor elötte kapcsold be,
    Plusz folyamatos bluetooth kapcsolat,
    És a legfontosabb: én azért, hogy ne kelljen előráncigálni a zsebemből tuti nem adnék akár 10ezret se. Sőt még akkor se ha véletlen pont akkor jön az sms amikor rohanok a vonathoz, télen, 8 réteg ruhában és a kaller még kerget is. Vizuális tipus vagyok ezt azért elképzeltem, mert sms egyrészt annyira rohadt fontos nem lehet, hogy pont akkor kelljen megnézni, akkor logikusabb, hogy hívnak inkább másrészt vonat után futás közben karóráról sms-t olvasni határeset. Valószínübb, hogy az első útba eső bőröndön zakózom egy barátit.:-D

Én sem kételkedem, ezt is el fogják adni, máskérdés, hogy a haszna szerintem kábé egyenlő a tabletes fotózással
  • skinnyman
    Meizu MX3 unveiled with Exynos 5 Octa, 5.1-inch screen, Wolfson audio and 128GB option hands on
  • GregSB
    Én meg nem akarok ízlésen vitatkozni, de szerintem a Sony Smartwatch is ultra gagyin néz ki + a kezelése se tetszik.
  • RYO21
    Nem fanboyoskodásból mondom, de a SONY Smartwatch készüléke pont így működik. És hamarosan jön az újabb verzió is.
  • Shiwo
    pl télen, mikor a szép méretes készülék az oldaladon lévő bőrtokban pihen, ráhúzva pulcsi, télikabát, sietsz ezerrel a vonatra, és jön egy sms, vagy megakarod nézni, hogy ki hív... de gyakran már csak az is hasznos lenne a számomra, ha a kezemen rezeg, mert munkahelyen sem hallom meg mindig a telót, ha épp a csarnokban vagyok és nem a csendes irodában...

• GregSB
    Várni nem várok semmit. Most is elvagyok okos óra nélkül, de ha pár dolgot beletesznek akkor elgondolkodom a vásárlásán. Ugyanígy voltam tavalyig tablettel, el nem tudtam volna képzelni hogy mire használnám, ma meg már többet nyomkodom munkaidőn kívül mint a laptopomat :)

Én szeretem a karórát használni, a telefont próbálom minél kevesebbszer elővenni. Az bent van a zsebemben, zenét + hívásokat vezérlem headsettel, csak azért nem fogom előráncigálni hogy megnézzem az időt, sokkal kényelmesebb rápillantani a karomra. Ugyan ez lenne a véleményem ha egy pár ezer Ft-os karórám lenne és azt használnám a telefon mellett. Nem vagyok egyébként karóra-fétisszta, nem az vagyok aki évente vagyonikat költ el rá, de ezt a citizent anno 50% leárazáson tudtam megvenni, muszáj volt :-)

Szóval én az az ember vagyok, aki nem szereti állandóan előráncigálni a telefonját. Szóval ha jól nézne ki valamelyik okosóra, és mellette: tudnék vele zenét vezérelni, IM, SMS-t csekkolni, hívásokat fogadni + indítani én már elgondolkodnék azon hogy veszek. Jelenlegi órák ezt mind tudják, csak iszonyat gagyin néznek ki.
    Ezen kívül ami még tetszene: telefon + "karóra párban működne" csak. Érzékelnék egymás közelségét, ha hatótávon kívül kerülnek egymástól automatikusan letiltana a telefon vagy az óra (kivéve ha otthon vagy). Telefont csak akkor lehetne unlockolni ha az óra a közelében van, karórán lenne "find phone" funkció, mutatná merre van ha nem találod, stb.

Ha ezeket mind tudni fogja egy óra és jól néz ki akkor én elgondolkodom a vásárlásán.
  • Samsung SPS
    Szia! Valami gubanc van a rendszerrel, egy gyári gyalulással lehetne megpróbálkozni, csak előbb mentsd le az adataid, nehogy elvesszenek.