36194
  • szucsy89
    mi? nem értem :D valaki elmagyarázza?
  • Jim Morrison
  • RYO21
    Lottóznom kellene

• RYO21
    Ááá restartolt az emulátor.
    De itt egy LINK hogy miről is van szó.
  • Jim Morrison
    kezdted volna azzal : D most itt izgulok mi az...^^
  • RYO21
    Omg google ilyen hülye easter egget még nemláttam :D
    Mingyárt töltök fel róla képet...
  • Dodo55
    Az normális, hogy egy 1800mAh-s akksival ellátott Galaxy Ace 3 LTE 40%-ot merüljön 9 óra alatt, kb. 1 óra aktív használat (alapvető, nem túl számításigényes feladatok) mellett, egy elektromos zajjal nagyon erősen szennyezett helyiségben?

A mobilnet nagyon instabil volt, folyamatosan EDGE és LTE között váltogatott.

Azért kérdezem, mert 2 nap volt eddig használatban a készülék, mindkét nap nagyrészt abban a helyiségben, így nem tudom eldönteni, hogy tisztán a körülmények okozhatták, vagy valami software-es oka is lehet (az "Android Operációs Rendszer" process fogyasztásaránya hatalmas volt, holott a mobilhálózat kezelése sejtésem szerint a "Cella készenlét" process alatt kéne, hogy fusson, ami viszont alig volt pár százalék a statisztikában). Egy Google Now widget kint van az asztalon, a Google Search process 900 valahány wakelock-ot nyomott a nap folyamán, de időben ez alig volt pár másodperc, illetve a deep sleep state aránya is megfelelően magas (60-70% körül) volt.

A Google+, Samsung Apps, Samsung Print Service, HP Print Service, Readers Hub, TripAdvisor gyári alkalmazások le voltak tiltva a kérdéses időszakban (okozhatott valamelyik letiltása fennakadást a rendszer mélyén?)

4.2.2 érintetlen stock rom, az első napon volt 1-2 szabálytalan leállás (battery stats corruption lehet ilyenkor?)
  • theone91
    A Samsung és az LG eddigi smartwatch dizájnjai messzemenően rondák, de maga az Android Wear eléggé cuki. Működik, sallangmentes, Google Now alapú, teljesen egyértelmű és ilyennek kell lennie egy rendszernek a csuklón. A Verge megpötyögte:

Jónak jó, de eztán majd kiderül, hogy mennyire kell az embereknek.
  • theone91
    Abszolút ízlések és pofonok esete.
    Szerintem remekül eltalálták, szívesen tapogatnám. Nagy lépés előre. Látszik mögötte a filozófia (ami már a Holo mögött is megvolt, de ahhoz valamiért nem ragaszkodtak olyan konzisztensen). Sokkal egyértelműbb minden. Nézd meg pl. a tegnap demózott, újrarajzolt Gmail appot Androidon. Kellett ez a letisztultság annak érdekében, hogy stock rendszer potenciális új felhasználói ne érezzék zsúfoltnak és katyvasznak az egészet. Erre pedig szükség van, ha az Android Silver vonalat komolyan gondolja majd a Google (amiről végül nem esett szó, talán ősszel).

De amiatt nem aggódok, hogy majd jönnek a gyári gányolások és custom felületek, amivel hazavágják az egészet. Úgyhogy lesz miből válogatni majd, ha nem tetszik a nyers Android L.
  • Deviome
    Üdv mindenkinek!

Kis gondom lenne és még szerintem off is, de ez egy aktív forum és cseresznyét próbázok.

Olyan gondom lenne, hogy van egy Sony Xperia U telóm. A ************************************************************************************** sem akar csatlakozni a géphez USB-n keresztül. Már mindent csináltam, de semmi. Ki is teszi az USB-jelet a teló sarkába, de cseszik csinálni bármit is. A rendszer ugyan az. 2 hónapja még ment gond nélkül. Most meg semmi. Feltettem a Sony hülyeségét is, de az sem érzékeli.

Valaki tudna valami megoldás, hogy miként bírjam működésre a telefonom? A bill meg az egér USV-s és akár hova dugom mennek.

Valaki, ha tud megoldást legyen már kedves és írja meg. Köszönöm!
  • Jim Morrison
    Android L image N5 és N7 készülékre

Még ma jönnek a videók a tapasztalatokról (remélhetőleg nem battery saving modeban:))
  • [HUN]FaTaL
    Sajnos ez az új UI egy hányadék, nem tudom miért kellett szétbarmolni.

A billentyűzet gusztustalan, a számológépre szavak nincsenek. Az új multitask window sem nyerte el a tetszésem.

De a motorháztető alatti változtatások jók, a rendszer meg custom romokban úgyis témázható lesz.
  • k0trapali #28510
    Hello!

Kéne egy kis segítség!
    HTC One S recoveryben kéne valahogy romot feljuttatni a memóriába, hogy tudjam onnan telepíteni. Csak Recovery van, nincs telepített os a telefonon!
  • Peter1
    Így marad akkor. Köszi.
  • Miguel125
    Most néztem Garmin Viago-t. Playen 225Huf, a full EU(HERE) térkép in app purchase 2225Huf ha jól emlékszem.
  • Dzsini
    Országa válogatja, hogy hol lehet térképet letölteni Googletől

Offlinera az OpenStreetMap van, ami ingyenes és nagyjából pontos - OSMAnd néven van hozzá navigációs program is.
  • SzirmosSzisza
    Magyarországon valamiért nem igazán megy. Szlovákiában pl jó :/
  • Tinman #28505
    Ezen a nyomon elindulva eljutottam egy cikkhez, de folyamatosan azt írja, hogy ez a térképrészlet nem érhető el, holott online mégis rendesen betölti :-/
  • Tinman #28504
    A lopkodásból már kinőttem.

Sygic-et vettem, full EU + hangnavi + lifetime frissítés 7.500 Ft volt húsvéti akcióban, de úgy tudom pont éppen most is van ilyen lehetőség.

Ellenben nem erről van szó, hanem arról, hogy ahol nincs aszfalt ott is tudjon navigálni, legalább annyit, hogy "itt vagy" akár az erdő közepén is, hogy könnyen kitalálj bekapcsolt GPS + offline térképek mellett.
    Senkinek nincs tapasztalata ilyen telókkal kapcsolatban?
    Én torrentről húztam egy 2GB-os IGO-t mivel ami ingyenes, mind netet használ... -_-
  • Shiwo
    próbáld meg ezt..
  • Tinman #28500
    Létezik olyan app, mely lementi mondjuk egy 20km-es körzet Google Maps térképeit OFFLINE használatra, majd azon tud úgy navigálni, hogy legalább annyit jelez egy piros ponttal, hogy "itt vagy"?
  • theone91
    Erről nem esett szó. Jópofa. Van hozzá app is.
  • RYO21
    Még nem elérhetők az imagek. Majd valószínűleg az ADT-s előadás után, szóval 7-8 óra körül.
  • theone91
    Mindegy, lassan majd jönnek a developer preview videók. Ha minden igaz mától már elérhető.
  • Borg
    Lehet, hogy van benne egy kis irónia is? :D
  • theone91
    Plusz lagol is emiatt.
  • theone91
    Zseniális, hogy egy battery saving mode-ban lévő, merülő Nexus-on demózza, így pont csak animációk nincsenek.
  • Jim Morrison
  • SzirmosSzisza
    Rajzolni általában könnyebb, mint megvalósítani:)
  • theone91
    Csak dizájnban, amely csak a egyik fele. Animációkban még nem, amely szintén fontos része a Material Designnak. Ahhoz szerintem kell az Android L.

Weben meg lehet nézni egy részét, hogy körülbelül milyen lesz: #28467
  • RYO21
    Én ennek örülök mert ez azt jelenti, hogy a holo desinghoz is hasonlóan itt is majd lesz különféle appcompat megoldás, szóval az L-re írt appok régebbi verzión is úgy fognak kinézni. Lehet, hogy erről beszéltek is tegnap, csak nemfigyeltem. Ma remélem minden kiderül, addig is F5 F5 F5 F5....
  • Jim Morrison
    Ránézésre igen. Legalábbis ha végignézed a képeket, viszontlátsz design elemeket a tegnapi demóból.

Szevasztok!

Tudom hogy nem telefonos forum, hanem Androidos, de állandóan telókrol beszéltek és képben is vagytok, szóval megkérdezem:
    Milyen telefont ajánlotok, ami középkategória. Nem feltétlenül kell érintő kijelző, de a GPS program miatt annak látom értelmét.
    40e forintig. Nagy kijelző nem kell sőt igazából még hátrányos is. SE Neo méretű kijelző doszt elég lenne. SE telefonok ebbe a kategóriába drágák szerintem, Samsungok meg nem megbízhatóak kijelző terén (azt hallottam)
    Szóval ezekkel a kritériumokkal mit tudtok ajánlani?
    Köszi előre is!
  • RYO21
    Hivatalos I/O 2014 app szerintetek már ebben az új material desingban készült? A sheets illetve a g+ app is hasonló desingal rendelkezik.
  • theone91
    Ne feledkezz meg arról, hogy a smartwatch egy rétegcucc, bárhogy is akarják azt beállítani a gyártók. Ha tízből egy ember akar venni a közeljövőben, az már egy remek ráta.

Eddig megjelent formájában valóban nem éri meg egy okosóra (ld. Sony/Samsung belsős rendszerekkel, amelyek kb. csak pulzusmérőnek voltak használva), de azért tegnap demóztak egy picit az Android Wear-ből, és vannak jópofa tulajdonságai. Első és legfontosabb, hogy milyen remekül kommunikál az okostelóddal és a Google szolgáltatásokkal (ha egy mobilos appnak van okosórára írt verziója is, akkor telefonra letöltve megjelenik rögtön az okosórán is az app). És nem csak a Google alkalmazások vannak így, demóztak 3rd party-t is.

És ugye ott a Google Now. Minden egyes frissítéssel egyre jobb, precízebb és az un. pillantásos információ-hordozás egyik legjobb példája ami még talán jobban is működik egy karórán, mint egy okostelefonon (mindig kéznél van, nem kell lockolni, csak mellkasig emelni, és rögtön ott vannak az infók/kártyák)

Nem azt mondom, hogy én venném a Moto 360-at 250 dollártért, sőt lehet 150-ért sem venném meg, mert nem rajongok a karórákért. De lehet, hogyha egy hétig kipróbálnám már más lenne a véleményem (a Google Now-hoz is szkeptikusan álltam). Én úgy gondolom, hogy a 250 dolláros ár szerintem versenyképes lenne a hagyományos karórákkal szemben is, az okosóra előnyeivel és hátrányaival egyaránt.
  • zaki
    Play Storeban mar fent van a LG G Watch 229 dodoert, Galaxy Gear Live meg 199-ert... Azert van aruk, foleg a 349 dollaros Nexus 5osomhoz kepest...
  • precision
    hm, annyit itthon szerintem nem fog megérni
    nyilván lesz aki venni fogja ennyiért is, de nem lesz egy elterjedt dolog szerintem :)
  • theone91
    Nyár végén. Ár még nincs, de egyes szivárgások szerint 250 dollár lesz.